icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

zuzanita444
29. apr 2016

@zibi dakujem moc 🙂 vecer poslem

chelly
29. apr 2016

@buba08 inak aj toto ma napadlo. ze predtym som mala cytokiny skoro ok, v novembri som mala intralipid a od decembra mi idu cytokiny hore...

monka30
29. apr 2016

@chelly ja som mala len 4mg.Ked som otehotnela bola som 4mesiace bez liecby 4mg som nasadila po pozitivnom teste,sla som na pretestovanie cytokiny skocili hore tak aj davku mi upravila na 6mg no mam pocit ze aj to bolo malo.
18.12 som potratila a nasledne som zacala vysadzat medrol.

buba08
29. apr 2016

@chelly ja som pri poslednom tehu mala medrol 8 mg, intralipid tyzden pred ET, tyzden po ET a další po pozitívnom tehu teste a dopadlo to cele zle, ja som mala liečbu z Prahy. Po potrate som sa objednala do NR a tam mi vyšli zvýšené cytokiny a dr mi povedala, ze aj intalipid mi ich mohol zvýšiť, takze ja uz intralipid nechcem a ani mi ho neodporúča, ten je vhodný iba ak su zvýšené NK, inak nie

janinuska
29. apr 2016

@chelly Ja som tiež všimla, ako pišeš, že kopiruje medzi pacientkami, tiež som chodila do Imunovitalu, myslim, že je dobra odbornička, ale u mna robila totalne zmätky, prehodila mi datumy s vysledkami, dala mi prijimovy pokladničny blok na uplne ine meno, ale zmätky robili aj v Gyn Fiv, asi je to všade rovnake.

skaredekacatko
29. apr 2016

@zibi no zuby rontgen doladol dobre. Mam sice este deravu jednu 8 ale neverim ze je to ono. Ja si skor myslim ze to bude gynekologickeho povodu tak pojdem na stery vsak mi vtedy po zvysenych nasla streptokoka ecolu a podla mna to tak rychlo nezmizlo.

zibi
30. apr 2016

@skaredekacatko ono to aj po vylieceni trva este aspon pol roka ze vraj kym to ide dole..preto treba dlhsie brat prednison medrol ale dole to ide..lebo baby po brani prednisonu otehotneli

chelly
2. máj 2016

@janinuska verim ze ma toho vela, aj to chapem, ze sa to stava. ale na to, kolko clovek plati za konzultaciu, by si to mohla este overit. mne napr. dala vzdy ine davkovanie, raz mi pisala 12mg a raz 8mg. kazi to cely dojem. tiez si myslim ze ako odbornicka je ok.

majka15majka
2. máj 2016

Baby ked vam pichali subcuviu pichli vam ju rychlo ci sa musi stale pomaly?

cheeky82
2. máj 2016

@majka15majka mne ju sestricka picha rychlo, a to boli. svagrina mi ju pichala pomaly (ale straaasne dlho) a vtedy to nebolelo

gabika2015
2. máj 2016

@majka15majka Mne to sestricka u obvodneho pichala rychlo, ale vraj sa to ma robit pomaly. Velakrat to podavaju aj ako infuziu.

janinuska
2. máj 2016

@chelly Aj mne zle predpisala lieky,vigantol, do spravy napisala 3 kvapky a na recept 36, ked som tam volala, vraj su to 3 kvapky, vraj sa tam stal preklep. Viem, že ma toho vela ale nemala by robit taketo chyby, no co už. Držim ti palce.

ivetka24
2. máj 2016

Ahojte, chcela by sim sa opytat ako dlho vam trvala resp. trva liecba na imunologii? mam ist na vysetrenie pred KET- tom , tak by som chcela vediet ako dlho to môže trvať. dakujem

lucia2505
2. máj 2016
cheeky82
3. máj 2016

@ivetka24 ja sa liecim uz 17 tyzdnov a stale nemam hodnoty v norme. je to beh na dlhu trat.

lucia2505
3. máj 2016

Ja som mala tazku formu bunkovej imunity,az nemeratelne hodnoty a po 8 tyzdnoch liecby medrolom boli kontrolne testy v norme,znizili mi davku a o dalsi mesiac som isla na KET,ktory bol uspesny. Teraz som v 23tt. Zalezi ako zareagujes na liecbu. Niekomu to pomoze hned a niekto sa bohuzial lieči dlhsie.

tatinka
3. máj 2016

ahojte kocky, ktore chodite do NR a dali ste si vysledky poslat mailom, do akej doby Vam ich Dzurilova poslala? lebo mne povedala ze do tyzdna od vyziadania si vysledkov mailom, pisala som jej v stredu a zatial teda ziadna odpoved od nej neprisla...pockam este do vecera a ked nic nepride tak jej asi napisem este raz a pockam potom do stvrtku a ked nic tak tam stvrtok popoludni asi zavolam,,,

ivetka24
3. máj 2016

dakujem za odpovede. Velmi som zvedava ako to bude prebiehat. Vobec este neviem ani v com je problem len som objednana na vysetrenie . Drzim vam palce

sussiekor
3. máj 2016

Ahojte, nebola niektorá z vás u Dzurilovej na intralipidovej infúzii? Pomohlo vám to k otehotneniu? Tento mesiac idem na môj 4-KET, prvú infúziu mám za sebou...tak by ma zaujímalo, či a aké skúsenosti s touto liečbou máte?

cheeky82
3. máj 2016

@sussiekor preco ti dala intralipid? ja tiez chcem ist na transfer a mne dala imunoglobulinovu infuziu. tiez by ma zaujimalo ci niekomu pomohla

sussiekor
3. máj 2016

@cheeky82 vraj mám zvýšené NK bunky a mierne tvorím protilátky proti trofoblastu. Ale výsledky mi nijak špeciálne nevysvetlila... Na infúzke som bola 5 hodín, tak dúfam, že toto už konečne zaberie. Ty si imunoglobulíny dostala prečo? Ja sa v tom veľmi neorientujem (o:

cheeky82
3. máj 2016

@sussiekor ja mam NK bunky vysoke, bunkovu imunitu voci spermiam a Annexin. mne to bude vraj tiect hodinu a este hodinu tam musim ostat na pozorovani.

monka30
3. máj 2016

@cheeky82 dnes som bola na testovani a tiez mi hrozia tieto infuzie...no vsetko sa rozlusti az ked budu vysledky.Mali byt o 2tyzdne no z 2tyzdnov budu 4tyzdne nakolko mi rozsirila odbery...Toto cakanie je neskutocne...

sussiekor
3. máj 2016

tá hoďka sa dá určite zvládnuť, mne pripadalo tých 5 hodín nekonečne dlho a ešte ma to čaká nevedno koľko krát. No nejak to musíme prežiť, keď chceme pozitívny výsledok 😉 A kedy plánuješ vklad? A kam chodíš do centra, ak sa môžem opýtať? My do Heliosu.

cheeky82
3. máj 2016

@monka30
@sussiekor chcela by som ist uz v tomto cykle, piatok ma caka ultrazvuk ale nejako mi blbnu kramy, takze sa moc nato nespolieham. chodime do Reprofitu. predtym sme chodilo do Heliosu, ale vtedy sme nevedeli ze mam problem s imunitou. no a oni nerobia ani nativ a ani soft, preto sme odtial odisli, ale boli sme velmi spokojni.

sussiekor
3. máj 2016

No my musíme skúšať ďalej v Heliose...máme tam ešte mrazáčikov. Len nejak sa obávam, či sú v poriadku, keď to už 3x nevyšlo. Gynekologička ma tiež tlačí zmeniť centrum, tiež mi odporúča Reprofit. Ale my teraz proste už nemáme financie začať všetko odznova, tak vkladám teraz nádeje do týchto infúzii, že tomu pomôžu a už sa nám to konečne podarí 🙂

cheeky82
3. máj 2016

@sussiekor zmenit centrum je blbost ak hlavne zistili, ze ty mas problem s imunitou. v tom ti ziadne centrum nepomoze. len imunologicka liecba, takze tam pekne zotrvaj a nezdavaj to

sussiekor
3. máj 2016

@cheeky82
no oni to nezistili, ja sama pátram, prečo sa to nedarí. Oni sa vždy vyhovoria, že nikto nevie prečo sa to neuchytí a nič ďalej so mnou nerobia. Len ďalší a ďalší cyklus nič viac. Ešte že gynekologičku mám super...tak s ňou sa radím, že čo by sa ešte mohlo dať urobiť.

cheeky82
3. máj 2016

@sussiekor oni ani mna neposlali na repro imuno, az Reprofit Brno. a moj gynekolog takisto neuznava repro imuno

sussiekor
3. máj 2016

@cheeky82 ozaj je to asi tak, že im ide hlavne o business a mať s každým čo najmenej roboty...rýchlo hodiť na IVF a vklady stále dookola. Tak dúfam, že tentokrát to bude už aj poslednýkrát. Inak Reprofit si každý veľmi chváli, ten som zvažovala tiež, ale drahý nechce ani počuť, že by sme išli odznova 😒 Tak uvidíme. A koľký vklad budeš mať ty?