icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

martuska2
10. máj 2016

@majka15majka tyžden

martuska2
10. máj 2016

@jaris84 Hulíková je v ke, k lešťanovi chodím do po.
A áno Hulíková mi dala Fraxík 0,3 ale si musím najprv volať pre výsledky, včera mi brala krv a mi povie či pichať či nie 🙂

martuska2
10. máj 2016

@jaris84 takže zostala som zatiaľ na anopyrine, fraxik zatieľ nie ...ona vie 🙂 snad

hateria
10. máj 2016

baby po akom case vam odporucili vysetrenie imunu?

eliwedd
10. máj 2016

@hateria ja som isla po roku a pol z vlastnej iniciatívy.

hateria
10. máj 2016

@eliwedd my sa snazime 2a pol roka a 8 mesiacov sme boli uz "lieceni" v centre, mame za sebou uz 3 neuspesne IUI a az teraz nam ponukli imuno..sa mi to zda neskoro, neviem preco nam o tom nepovedali uz skor :/ zbytocne zabity cas cakanim, na genetiku teraz cakame este dalsie 2mesiace :(

jaris84
10. máj 2016

@hateria po 5 potratoch

jaris84
10. máj 2016

@martuska2 aspon budes menej dopichana... 😉 Ja k nej chodim do PO

nike8
10. máj 2016

Ahojte baby, mam za sebou už 5 injekcii Igamplie. Lenže v poslednom case citim, že moja imunita je úplne oslabena. Zacalo to prechladnutim, potom sa mi zapalili mandle a pribudli ktomu afty v ústach. Je to vôbec možné teraz , keď picham imunoglobuliny, ved tie majú predsa posilnit imunitu? Predtým som vôbec chorá nebyvala, dokonca ani keď som pichala Dexamed.

cheeky82
11. máj 2016

@nike8 imunoglobuliny patria do skupiny imunomodulatorov, t.j imunitu upravujú, neznižujú a ani nezvyšujú, tak mi povedala doktorka

evadekk
11. máj 2016

ahojte babenky...po liecbach viacerych...som momentalne od decembra bez liecby len na vitaminoch,doplnkoch , diete....a mam cytokiny najlepsie ake som mala..aj ked tnf alfa je stale mierne zvysena ....ale len o 2-3 stupne,,,

skusali ste niekto s tymto vklad aj bez liekov?..lieky mi vzdy cytokiny len rozhadzu

skaredekacatko
11. máj 2016

@evadekk co beries ake doplnky.

lublub
11. máj 2016

Ahojte, neviem, ci som zvolila spravnu temu, ale chcela by som poradit, ak skusenosti.
Testy, vysledky partnerov su vsetky ok, nic nenasvedcuje, ze by bol problem s otehotnenim. Partnerom sa podari umelo oplodnit vajicko, ale to sa potom prestane po 4-5 dnoch vyvyijat, netvoria sa obaly. Potom na zaklade testov sa zisti, ze si partneri geneticky nesedia. S inymi partnermi by mohli mat dieta bez problemov. Zaver z CAR: sanca miziva, cez umele oplodnenie skoro nulova, jedine ak by sa stal zazrak ze by sa skor podarilo prirodzene, ale to sa nedari uz dlhu dobu. Viete mi poradit, povedat nejake skusenosti, ci naozaj je tam nulova sanca, aby ten par mal vlastne deti ? Alebo sa da este nieco robit?

fatma1
11. máj 2016

@lublub My sme na to podobne...a pojdeme asi do darcovskych.
@evadekk Na akej diete si, prosim? nizko HIT, protizapalova? alebo redukcnu myslis? dakujem

evadekk
11. máj 2016

@skaredekacatko juuuj...vela toho..d-cko, e-cko, zinok, selen, b-cka, inositol, brala som aloe, accai berry, teras pridam extrakt z hroznovych jadierok..v podstae vsetky lieky a veci co posobia protizapalovo - NAC , Resveratol..a podobne...

@fatma Dieta protizapalova- ziaden cukor , muka, maso, mlieko...
Mlieko obcas porusim jogurtom,syrom....maso si obcas dam ak je vyvar...ale inak nie...a chlieb len pohankovy co neobsahuje lepok...

do imunovitalu chodim....ale kortikoidy som odmietla.. ... no na kontroly pojdem....v podstate mam len dve hodnoty zvysene..jednu o jeden stupen...druhu tusim o dve tri.... a ostatne mam v norme...

ale napriek tomu chce Bergendiova aby som brala lieky...v Brne napisali ,ze to je nie je embryotoxicke...tak vyber si...

fatma1
11. máj 2016

@evadekk Mozem sa opytat, mala si predtym nick evadek? ci to je ina osoba?

fuu, no a pomaha ta dieta? lebo aj ja by som mala taku drzat, mam zapal pazeraka mierny a zapal stitnej zlazy ;(((
na testoch imuno, alebo reproimuno som nebola a aj keby som bola a vyslo mi nieco, kortikoidy by som nebrala.

Mozem ta poprosit, mas aj nejaky jedalnicek? poslala by si mi nejaku ukazku?
Dakujem ;)

skaredekacatko
11. máj 2016

@evadekk dakujem za odpoved to stym jedalnickom ja nedam takze tak ale snazim sa jest zdravsie ale zase otial potial.

evadekk
11. máj 2016

@skaredekacatko ano...je to tazke..teda zaciatky....a aj som schudla...co je u mna nezelane..lebo som dost chuda...
a este som si dala opravit vsetky kazy..

evadekk
11. máj 2016

@fatma1 ano...

kedze som zistila,ze ked chcem informacie..tak bez nicku neviem existovat...lebo ma to nepusti ani precitat diskusiu..nic:(

a navyse mi ostali tie injekcie..kt. asi aj tak prepadnu..nevadi....

ja mam zapal stitnej zlazy..a ci pomohla dita..to neviem..brala som aj vitaminy...plus mi opravili kazy...

ale mudr. povedala,ze cukry a caste jedenie masa mozu zvysovat cytokiny...a hlavne tie nestastne cukry... a povedala,ze ak mi to nerobi problem..mam sa tak stravovat dalej...

ani ja uz nechcem brat kortikoidy..kedze po vsetkych sa mi cytokiny este viac zvysili....

nemam jedalnicek..lebo to vsetko najdem na nete..ale ked som tu este fungovala...tak sa zalozila skupina protizapalova dieta...a tam som davala nejake recepty...skus pozriet🙂

fatma1
11. máj 2016

@evadekk Dakujem...a ako sa mas? ako doma? prepac, ze sa pytam, ale pamatam si co si riesila...
No, to chudnutie, to by sme si mohli vymenit, ja by som potrebovala aspon 15-20 kg dat dole ;((((( dakujem za pozvanie do skupiny, pozriem a zacnem..uz som pred Vianocami drzala nieco podobne, ale tak, prisli Vianoce a......hmm....
a ja masozravec uplyyy... ;(( na laktozu mam intoleranciu - takze mlieko a mliecne nejem, resp. jem malo a delaktozovane. .
ja som nikdy nebrala kortikoidy a vravim, keby som aj isla na imuno a vyslo by mi to zle, nebrala by som to....
doplnkov beriem tiez mrte

tinkatinulka
11. máj 2016

@evadekk som r#da evi zevsi spat

evadekk
11. máj 2016

@tinkatinulka
ďakujem 🙂 ako sa mas ?..co reproimuno?...🙂

evadekk
11. máj 2016

@fatma1 tak je to stale vsetko zlozite....davam si vsetko nejak dohromady..su dni lesie..dni horsie...
Snazime sa dat do poriadku vztah... bojujem zo svokrovcami....
A tak...
Vsetkemu som dala volny priebeh.... tehu neriesime....teda ja nie..pokial sa to nejak neutrasie...
Vsetci robime chyby....dokazem odpustit....ale zabudnut uplne nie...ale uvidime...vsetko chce len cas...
Kortikoidy su svinstvo..a keby mi niekto dal zaruku ,ze cytokiny po nich pojdu dole..skusim...ale vzdy mi len stupali...a uz nechcem byt pokusny kralik...
Jaaaaj..a ja sa snazim stale len pribrat....aj teraz..schudnem rychlo a nepriberiem ani keby co bolo...
Aj ja som bola masozravec...a som si tak odvykla...skor mi chyba pecivo ako maso...

tinkatinulka
12. máj 2016

@evadekk juj imuno je môj boj na dlhe trate.. Konecne som bez Medrolu.. Lepší pocit.. Ns jeseň pojdem na kontrolu.. Ale neviem ako ďalej posledný ket negativny takže ťažko veriť už na zázraky pre mna..

cheeky82
12. máj 2016

@tinkatinulka
@evadekk baby taketo veci nehovorte, lebo mi beriete aj tu najmensiu nadej☹ musi sa to podarit a liecba zabrat.

tinkatinulka
12. máj 2016

@cheeky82 u mna liečba zaberá.. Hold ale embryjko to naposledy nedalo.. Medrol má brutalne vedľajšie účinky ale bez neho to proste nejde.

cheeky82
12. máj 2016

@tinkatinulka no ja som rada ze kortikoidy neberiem. keby som ale vedela ze mi zaberu na 100% a podari sa mi otehotniet, tak samozrejme idem do toho. Embryjko asi nebolo zdrave, preto sa to stalo. Dalsie bude ale isto dobre. Raz to vyjst musi, statistika nepusti🙂 Ja som vcera mala mat odber vajicka (nativ cyklus), no ale kym doslo k odberu, vajicko sa uvolnilo. same prekazky......

tinkatinulka
12. máj 2016

@cheeky82 nativ je vždy na dlhe lakte..ja som skusila 1x a na,m sa zase nedelilo takže nebol vklad..skus ist do nativu s orgalutranom..

cheeky82
12. máj 2016

@tinkatinulka no ak skusim este jeden nativ, tak si isto budem pytat nieco, aby sa vajicko neuvolnilo skor ako ho odoberu. aj Kozumpli mi povedal, ze sa ti pri native stava, tak nechapem preco rovno nedaju orgalutran

tinkatinulka
12. máj 2016

@cheeky82 chcu aby to bol nativ v plnom zmysle..asi preto ale niekedy sa to sava a kocky to aj vo fore pisali že orgalutran brali aby neprasklo skor..inak skvela volba, ja by som sla do nativu ale mam PCO a vtedy to najsko nic moc kvalita