icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

cmudlo
14. jún 2016

@misenaf to ja netuším. ..

cmudlo
14. jún 2016

@misenaf Áno mám pichat 8 týždňov a potom na kontrolu

misenaf
14. jún 2016

@cmudlo to ti dala recept a sama pichaš?

misenaf
14. jún 2016

Dievčatá už neviem čo viac spraviť aké vyšetrenia doplniť. Muž nemá robené ešte či nevytvára protilátky voči vlastným spermiám , má zmysel si to dať spraviť pred posledným ivf ked vždy chodíme ICSI + PICSI?

cheeky82
14. jún 2016

@misenaf urcite ano. Ak si tvorí protilátky tak ma spermie nekvalitne. Ale ak by mu to aj zistili, tak neviem ci sa to dá liečiť.

chelly
14. jún 2016

@misenaf podla mna nie:
"Protilátky navázané na hlavičkách spermií brání splynutí spermie s vajíčkem a oplození. [...] Dříve se lékaři snažili imunitní reakci muže proti vlastním spermiím léčit. Dnes je snazší problém obejít technikou asistované reprodukce"
http://www.neplodnost.org/imunologicke-priciny-...
takze cez ICSI sa to urcite obide. a ty mas vsetko ok?

misenaf
14. jún 2016

@chelly toto som citala aj ja.Objednala som sa este k dzurilke na to MIF a potom mam vsetko

chelly
14. jún 2016

@misenaf tak potom uz len genetiku embryi

misenaf
14. jún 2016

@chelly otevrel este rozmyslal ze muzovi fragmentacia dna spermii ale vzapati povedal ze sa to da obist picsi.Ano aj pgd chceme dat uz

monka30
14. jún 2016

@cheeky82 niekedy sa to liecit da
@misenaf tiez sme mali protilatky naviazane na hlavickach spermii...
Mozu za to zapaly neliecene.

narciska3
14. jún 2016

@misenaf Prosim, co je pgd?

monka30
15. jún 2016

@narciska3 predimplantacna geneticka diagnostika

misenaf
15. jún 2016

@monka30 a co vám odporucili na tie protilátky? Nie ze sa to dá obísť icsi?

narciska3
15. jún 2016

@monka30 Ale tá sa dá spraviť (čo som čítala) nie vždy, však? Niekedy ju, napriek tomu, že je zaplatená, emryolog nevie spraviť, aby nepoškodil bunky. Alebo ako to je? Máš, prosím, tieto informácie? Tiež ma to dosť zaujíma.

narciska3
15. jún 2016

@monka30 Prosím, do akého CAR chodíš?

monka30
15. jún 2016

@narciska3 chodim do Heliosu Ma,mam za sebou prve Ivf no PGD som si nedavala ale asi pri dalsej stimulacii by som PGD zvazila.
Nie som si ista ale PGD sa tusim roby treti den po oplodneni.Skor by ti to vedela vysvetlit taka holka ktora PGD uz davala.

cheeky82
16. jún 2016

@monka30 Helios Martin je správna voľba! Odporúčam

monka30
16. jún 2016

@cheeky82 podla mna ani nie...ja nie som az tak s nimi spokojna...

monka30
16. jún 2016

@cheeky82 mne robil prvy vklad Krajk9vic o 5mm sliznici zial nic s toho nebolo.
A bola som v dalsej pripravke na Ket a to mi opat on sam schvalil vklad o 3mm sliznici ze pri z nej viac nevytrieskame....a to trval na tom,zrusila som to bolo by to zle rozhodnutie.Ja asi nemam na toto vsetko stastie.
Ako sa ti dari?

chelly
16. jún 2016

@narciska3 biopsia sa robi z blastocyst na 5. den, odoberaju sa bunky z obalu embrya. ak je vtedy este len vo faze morule, tak sa to neda urobit. plati sa to podla mna az potom, lebo to zavisi od poctu embryi a to sa dopredu nevie.

cheeky82
16. jún 2016

@monka30 no vidíš ja mam zasa opačnú skúsenosť. Je mi na figu. Kramy podľa mna dnes dorszia😢

narciska3
19. jún 2016

@chelly ďakujem za vyjasnenie. Aká je to morula fáza? My máme PGD odporučenú na základe výsledku z ReproGenu. Ja som z BA a zvažujem GynFiv.

chelly
19. jún 2016

@narciska3 to je stadium embrya cca od 4. dna, na 5. den by malo prejst do stadia blastocysty. v tej sa oddeluju bunky obalu a plodu a prave z tych buniek obalu sa robi biopsia. v stadiu moruly to mozne nie je, lebo tam su este vsetky bunky rovnake. tak zrejme aby nedoslo k poskodeniu embrya tak sa to nerobi. na 5.-6. den uz by malo byt v stadiu blastocysty, ale niekedy sa stava, ze je trosku pomalsie, ale aj tak sa dokaze uchytit. ale PGD sa urobit neda.
a co vam vyslo, tipujem fragmentacia DNA?

narciska3
19. jún 2016

@chelly Fragmantácia je v poriadku. Nevyšlo dobre Fish vyšetrenie sperimii. Dve hodnoty boli 2násobné., jedna bola 3,5 násobná. Záver bol, že odporúčajú PGD. Mala som už 3 teh.straty, takže teraz zvažujeme čo ďalej. V ReproGene nám povedali, že sa PGD dá robiť vždy, ale ja som práve už niekde čítala, že až také automatické to nie je.

cheeky82
19. jún 2016

@narciska3 ahoj. Co je prosím ta fish vyšetrenie? Co sa tym zisťuje?

narciska3
19. jún 2016

@cheeky82 Ide o vyšetrenie počtu chromozómov – aneuploidie v spermiách

cheeky82
20. jún 2016

@narciska3 aha. kolko to prosim ta stoji? taketo vysetrenie sa odporuca pri zlom spermiograme? my mame zistenu len DNA 55%, tak rozmyslam, ci ma vyznam si dato urobit aj taketo vysetrenie. FISH nam nikto nenavrhol. dakujem

chelly
20. jún 2016

@narciska3 jasne urcite si to dajte urobit. nie je to sice lacne, ale myslim ze sa to oplati. urcite sa to bude dat urobit, ked budu aspon nejake blastocysty a mozes sa rozhodnut, ci si tie ostatne budes chciet dat vlozit alebo nie.

chelly
20. jún 2016

@cheeky82 z toho vysetrenia sa len dozvies, ci vam odporucia PGD. my sme tie specialne spermiogramy ani nedavali robit, rovno PGD.

cheeky82
20. jún 2016

@chelly to znie ako pgd. Znamena to, ze ak fish test bude pozitivny, tak aj pgd by bolo?