icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

chelly
20. jún 2016

@cheeky82 áno je väčšia šanca

narciska3
20. jún 2016

@cheeky82 Stálo to 190€.

narciska3
20. jún 2016

@chelly Ty si pgd si dala tiež robiť? Môžem sa spýtať v akom centre?

cheeky82
20. jún 2016

@narciska3 ak som to dobre pochopila, to sa testujú čisto spermie alebo až embrya? Myslím pri fish teste

narciska3
20. jún 2016

@cheeky82 Testuju sa spermie. Nam vysla fragmantacia dobre, ale toto nam vyslo nie najlepsie.

chelly
20. jún 2016

@narciska3 reprofit Brno

cheeky82
21. jún 2016

@narciska3 Dakujem

ingrid0105
21. jún 2016

Baby takze rok som riesila vysoke cytokiny dexamed a subcuvia. Stale vyssiee a vyssie. Tri mesiace pauza ziadne lieky ani injekcie ani vitaminy a vysledky vyborne. Tak teraz budme mudre😊

chelly
21. jún 2016

@ingrid0105 mozes mi prosim popisat priebeh tvojej liecby? ja som na tom podobne. najprv medrol 8mg 6 tyzdnov, isli hore. potom dexamed 8 tyzdnov, isli hore. potom subcuvia 8 tyzdnov, isli hore. teraz mam zasa 2 mesiace medrol, od 24mg som postupne presla na 8mg a mala by som ist na krv. tak neviem, co mam cakat. predtym som nebrala nic a boli ok. mam zvysene IL-2 a TNF-a. stravu alebo nieco si nejak upravila?

martuska2
21. jún 2016

Mam to podobne ako vy, mala som málo dobrých cytokínov a vysoké hodnoty zlých. Najprv dexamed, trošku upravilo ale zhoršilo iné parametre. Potom subcuvia, trošku zdvihlo dobré cytokíny ale zlé sa nehli. teraz som začala Medrol 8mg a neskor 4mg a uvidíme zas...asi celé tehu budú na mne skúšať liey, ale ubezpečili ma že neuškodia...

chelly
21. jún 2016

@martuska2 takze si otehotnela so zvysenymi cytokinmi?

ingrid0105
21. jún 2016

@chelly no absolvovala som 2 cykly liecby dexamedom isli hore potom 2 cykly subcuviou a tiez len hore. Najlepsie som mala vysledky pred liecbou samou. Nic som neupravovala a vobec nic neberiem ani xiadne vitam8ny. Ja som preposlala vysledky Otevrelovi a on ich poslal Maluckovej do prahy. Ona dokonca odpisala ze ona by ma neliecila! Skus preposlat tiez lekarovi ze uz je to dlho a nic nepomaha nech ti poradi ako dalej.

martuska2
21. jún 2016

@chelly mne otehotnenie nikdy nerobilo problém, len som stále potratila. Jednak mi prišli na autoimunitný zápal štítnej žlazy, beriem eutyrox 25ku,jednak malá mutácia zrážania, beriem anopyrin 100mg, a málo ochraňujúcich cytokínov a vyššie hodnoty zlých cytokínov a tále som ochorela, prechadla, zápal dutín
Otehotnela som stále do 3-4 mesiacov po potrate. teraz som radšej PN doma. Všetko vrámci 1 roka. 1xvlani v máji, 2.x v septembri a teraz v apríli som otehotnela 🙂

chelly
21. jún 2016

@ingrid0105 dakujem, urobim to tak. ale ja uz som rozhodnuta ze pojdem na vklad aj so zlymi vysledkami. predtym som mala vzdy dobre a nikdy to nevyslo, tak mozno prave teraz to vyjde.

chelly
21. jún 2016

@martuska2 a ako si to mala pokryte v predoslych tehotenstvach?
ja mam zasa skoro vsetko uplne tip top (akurat nejake protilatky). ani chora nie som ani nic, v poslednych 3 tehotenstvach som pichala preventivne fraxik, potom som pridala medrol a aspirin. plus utrogestan som mala vzdy. a len teraz mi tie cytokiny vyskocili, mala som v decembri zapal mocaku, tak zrejme z toho, lebo inak si to uz vysvetlit neviem.

chelly
21. jún 2016

@martuska2 a drzim samozrejme palce, nech to uz dobre dopadne 🙂

martuska2
21. jún 2016

@chelly ano beriem vsetko tak ako si mala ty okrem fraxiku. Predtym som mala len utrogestan nic ine..
a tie tvoje 3 tehotenstva ako dopadli?? vsetky boli po umelom ci prirodzene?

chelly
21. jún 2016

@martuska2 ja som mala najprv potrat po IVF, potom 2 biochemka prirodzene. a potom dalsie 3 potraty po IVF. s tym ze tie posledne 3 uz boli viac menej pokryte liekmi. takze sme uz dali aj genetiku embryi, nech vylucime uplne vsetky mozne priciny. ale aj tak je to medzi nebom a zemou, viac uz ovplyvnit neviem. u teba asi pomohla ta liecba teraz.

martuska2
21. jún 2016

@chelly uff tak toho je dost vela uz :( a hlavne ked uz si pod dohladom, nic ma nenapada...akurat ked zmenit lekarov. Lebo aj ja som bola najprv u hematologicky vsetko ok, ic evyslo bez liecby a potom som sla k inej a tam asi pozerali viacej veci a nieco nasla, aj ked vravela ze nic zavazne...ale predsa...

chelly
21. jún 2016

@martuska2 mne uz aj tak nemaju aku inu liecbu nasadit, ja uz len musim verit ze to raz vyjde 🙂

majka15majka
21. jún 2016

Baby poradte o aky presne nazov sa jedna ked mi z reproimuno napisali pichat injekcie LMWH 😯

chelly
21. jún 2016

@majka15majka fraxiparine, clexane, fragmin, zibor

majka15majka
21. jún 2016

@chelly dakujem 😊

misenaf
21. jún 2016

@chelly ahoj.chcem sa spytat,ja som mala v medirexe robenu repro imuno minuly rok,vsetko ok,teraz som sa objednala k dzurilke dorobit este mif testy .Ak tam nieco pozitivne vyjde ako dlho bude trvat liecba a potom pretestovanie?6,8 tyzdnov?ci zavisi od odchyliek?

chelly
21. jún 2016

@misenaf hej zvycajne to tak byva tych 8 co som si vsimla. ak to neklesne tak skusi nieco ine a znova kontrola o 8 tyzdnov.

jaris84
22. jún 2016

@martuska2 pozerám, že už si 14.tt - super....Teraz to už bude dobrééé určite. Ja momentálne tiež picham dexamed, ale ako čítam, ako dlho si sa ty s tým trápila...Ja že to vyberiem 10 injekcií a bude to OK. Tiež mám problém s cytokínmi - veľa zlých, málo dobrých, autoimunita atd....Ty si upravila nejako špeciálne stravu po odhalení autoimunitného problému, cytokínov atd?

majka15majka
27. jún 2016

Baby mna uz fakt porazi. Dostala som ms skor o 15 dni za co asi dakujem subcuvii a stopli mi aj pripravu na ket 😢 stalo sa aj vam nieco podobne?

cheeky82
27. jún 2016

@majka15majka mne subcuvia tiez rozhodila cyklus, ale nie tak moc ako tebe, a len ma cca dva mesiace.

majka15majka
27. jún 2016

@cheeky82 ja som uz z toho na nervy mala som ist na ket ale nejdem 😢 zasa mesiac cakat....ja mavam 32-36 dnove cykly a teraz som dostala na 18dc to je uz moc skoro

cheeky82
27. jún 2016

@majka15majka ja som mala dva krát za mesiac, 21 dňový cyklus