icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

cmudlo
18. júl 2016

@cheeky82 Ďakujem!!! Kiež by si mala pravdu 😔 😔 Veeeľmi by som si priala taký testík ako máš ty 😀 Držím palce celých 9 mesiacov 😉

bebe133
18. júl 2016

Ahojte. V tejto diskusii som nova a chcela by som sa nieco opytat. Absolvovala som 1. Ivf - et neuspech, 2 ket neuspech. 2. Ivf - et neuspech. Potom som otehotnela prirodzene, tiez neuspesne. No a teraz cakam na termin repr. imunologie. Popri tom vsetkom som podstupila niekolko vysetreni, vysledky boli v poriadku. Teraz nam ostava repr. imunologia no a chem sa spytat ci tato repr. Imunologia sa rozlisuje od vysetrenia zakladnej imunologie. Tam som si vsimla ze sa vysetrovali nk bunky, cd3, cd4, cd8, cd19. Moze reprod. Imunologia zistit nieco viac? A ak ano, co napriklad?

dena22
18. júl 2016

@bebe133 rozne typy protilatok, proti spermiam, trofoblastu, hormonu stitnej zlazy....

dajte si ale aj vysetrit DNA fragmentaciu spermii a chromozomalne abnormality, a tak isto na imunologii, ci si partner netvori protilatky proti vlastnym spermiam...nemusi byt chyba u teba...

bebe133
18. júl 2016

@dena22 dakujem, poznacim si co vysetrit 🙂

chelly
19. júl 2016

@bebe133 oni vedia co vysetrit, ked pojdes na spravne miesto

dena22
20. júl 2016

dievcata, vcera som bola na konzultaciu u Dzurillovej, a len tak pre info, maju dovolenku dva tyzdne od 8.8. do 19.8.

cheeky82
20. júl 2016

@dena22 dobre vediet, dnes som tam bola a nic mi nehovorili.

dena22
20. júl 2016

@cheeky82 ja som vcera bola kvoli info, ohladne intralipidovych infuzii, tak preto to viem...ale tiez by mi to inak nepovedali...a pritom si tam chodim dat pichnut kazdy pondelok Dexamed, budem si ho musiet vtedy nechat pichnut muzom.

cheeky82
20. júl 2016

@dena22 a nebude tam sestricka, lebo ja by som okolo 2-3 augusta mala ist na infuziu? budem tam musiet zavolat. super, ze si to tu zavesila 🙂

hydrangeapeony
20. júl 2016

@hateria prosím Ťa termín 28.júl si posunula @lily311 ? ja sa chcem objednať, ale čítam, že najbližšie termíny až september/október... ☹

dena22
20. júl 2016

@cheeky82 udajne od toho 8.8. do 19.8. tam nebude sestricka ani mudr. , este spekulovali, ze sa opytaju na onkologii, ci by mi to nepichli, intraipid

cheeky82
20. júl 2016

@dena22 inak ony su velmi zodpovedni, snazia sa vzdy najst nejake riesenie. ked tam nebola sestricka od Dzurillovej, tak mi injekciu pichla ina sestricka, maju to tam dobre zmanazovane

dena22
20. júl 2016

@cheeky82 tak fajn, mne to sice nenavrhli, ale mne to moze pichnut aj muz, aj tak mi bude pichat pregnyl

cheeky82
20. júl 2016

@dena22 ides na vklad? drzim palce

dena22
20. júl 2016

@cheeky82 dakujem, ideme do komplet IVF, dakujem za podporu 🙂

lily311
20. júl 2016

@hydrangeapeony Nie, neposunula @hateria si ho nechala, lebo ak si dobre pamätám, je už tehula, ale termín potrebuje, lebo má nejaký problém, myslím, že hematóm. Ja mám tiež termín až v septembri

hydrangeapeony
21. júl 2016

@lily311 vdaka za info - tak si zajednam nejaky termin len si musim vypocitat ako mi budu vychadzat "cervene dni". Aj Ti odporucili kedy je idealny termin na vysetrenie?

hydrangeapeony
21. júl 2016

@lily311 ja by som chcela ist na vysetrenie aj s manzelom nech nam uz urobia komplet

lily311
21. júl 2016

@hydrangeapeony Ideálny termín mi nepovedali, len nesmieš mať ms, lebo sa dáva tam dole aj nejaký gél, asi kontrastná látka, aby to lepšie videli.
Manžel? Neviem, že by sa dalo magnetickou niečo zistiť u mužov???

lily311
21. júl 2016

@hydrangeapeony Prepáč za predchádzajúci príspevok, to bolo k niečomu inému k magnetickej rezonanci, pýtla sa na to iná baba a som si to poplietla,
čo sa týka repro imunologie, nesmieš brať pred odbermy 2 týždne ATB ani ty ani manžel, zavolaj tam, sestrička je veľmi milá všetko ti vysvetlí, hej ber aj manžela, nech to máte komplet

hateria
27. júl 2016

ahojte, mal by niekto zaujem o termin u mudr.Dzurillovej zajtra rano? dajte pls cim skor vediet 🙂

cheeky82
27. júl 2016

@hateria ahoj. Prečo nechceš ísť na kontrolu? Aspoň by si mala istotu že je všetko ok

hateria
27. júl 2016

@cheeky82 lebo toto mala byt este len 1.konzultacia a odber krvi. Asi je to zbytočne kedže som tehu a na prvom imuno vyšetrení som bola v Ba ale konzultovala som výsledky mailom s Dzurillovou a to som mala tesne pred IVF a mala som len nejaké parametre zvýšené ale lekárka mi povolila vklad. Lenže časom som zistila,ze v Ba nerobili komplet vyšetrenie tak som sa medzičasom objednala do NR. To som este nevedela,ze som tehu. A teraz zase pred 2tyzdnami bol problém s hematomom a nevedela som ci nepotratim, tak som vyčkávala. Ale zatiaľ sa babo drzí, takze asi by bolo zbytočne vobec chodiť po vyšetreniach.

martuska2
27. júl 2016

@hateria no zvaz to alebo sa vrat tam kde ti robili prve odbery. Lebo je dobre byt sledovana pocas tehu. Napr bud sa davaju kortikoidy alebo subcuvia. Mne pravidelne skeduju parametre a podla toho volia dalsi postup. Zacaka som chodit na reproimuno mesiac dva pred otehotnenim a teraz cely cas raz mesacne odbery kontrolne. A poviem ti ze v mojom pripade je teraz dolezitejsie ako v snahe otehotniet.

hateria
27. júl 2016

@martuska2 prve odbery mi robili cez bývalé centrum kde som chodila na IUI, nebolo to napriamo. A s tym som ani nebola spokojna nakoľko mi k tomu ani nedali žiadne zhrnutie, iba samotnú tabuľku s výsledkami. Preto som to konzultovala mailom s mudr.dzurillovou. Ale pred chvíľou som volala so sestričkou a vraj nema význam k nim chodiť,takze...ked ja neviem, ale ako som uz tuto viackrát riešila s babami, mali aj lepsie výsledky ako ja a brali lieky, mne povedali aj v Brne a aj Dzurillova, ze v pohode mozem ist na vklad a nepotrebujem žiadne lieky. Takze neviem no. A to som mala nízke hodnoty Vit.D a zvýšené cytokiny. A IVF sa podarilo hned na 1.x. Bohuzial sa mi to skomplikovalo kvoli hematomom ale to s imuno vraj nema nic spoločne.

cheeky82
27. júl 2016

@martuska2
@hateria presne ako hovorí Martuska. Ja by som isto šla. Mne sa tiez robili hematomy a po potrate mi Dzurilova zistila zvýšený Annexin V,kt hematomy spôsobuje. Teraz nato beriem anopirin a picham Clexane. Problem s imunitou neznamená problem len otehotniet, ale hlavne donosiť. Samozrejme ze ta nechcem strašiť, len mi nedalo ta na to upozorniť. Držím palce aby sa hematóm vstrebal a uz nikdy nevytvoril

hateria
27. júl 2016

@cheeky82 dakujem pekne. Annexin som mala uplne nizke hodnoty. Neviem, sestricka sa pytala lekarky a vraj nemam chodit teda. Hovorila som jej aj o hematomoch. Kazdemu hovoria nieco ine, ja uz na to nemam nervy..... 5 lekari ma videli, 2 hematom nevideli a vsetci mi uplne inu liecbu povedali aj na ten hematom a aj inu velkost.... clovek aby si vybral sam komu a comu ma verit...Pytala som sa na fraxiparine, vraj je to kontraproduktivne a nema zmysel si ho pichat, ine baby pri hematomoch pichaju. To iste ked som sa pytala na anopirin. Co lekar to iny nazor.

cheeky82
27. júl 2016

@hateria no je to des s tými lekármi. Človek aby mal za sebou 12 semestrov medicíny predtým ako otehotnie

hateria
27. júl 2016

@cheeky82 no na Kramároch mi lekár povedal,ze hormóny nemaju nic spoločne s tehotenstvom a komplikaciami v tehu 😄 Ze mam okamžite vysadiť duphaston. Prišla som domov a hned som si dala 3 tabletky podľa pokynov reprofitu. Jaj škoda reči ;)

hateria
27. júl 2016

@cheeky82 a ty sa ako cítiš? Mas uz nejaké príznaky?