icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

nelly3
16. aug 2016

@anaba1
to je uplne uzasne, takze dalsi zazrak sa kona 😵

anaba1
16. aug 2016

@mette7
@cheeky82
@cmudlo
@nelly3 dakujem zenicky...okrem medrolu dom brala aj matersku kasicku s propolisom a vcelim pelom..vraj na kvalitu vajicok.mozno aj to pomohlo..a kedze sme poculi, ze si treba zaobstarat psika a potom pride babo, tak sme tak urobili..psika sme aj tak chceli..uz 3 mesiace mame steniatko biglika..teraz ma 4,5 mesiaca...zlatucka je...ako o babatko sa o nu starame..moc som tomu neverila, ze to moze zafungovat, kedze aj bociany na nas kaslali 🙂 ale mozno na tom psikovi nieco bude...skusajte ..raz musi nieco zabrat..

vernazza
16. aug 2016

@anaba1 tak to je naozaj fantastické, gratulujem veľmi a hlavne aby to dobre pokračovalo!! a skvelé, že si sa podelila o skúsenosť aj s tym psíkom 😊

evadek
17. aug 2016

Ahojte..Stalo sa Vám niektorej ,ze cytokíny po medrole porástli? A brali by ste medrol keby ste mali výsledky v norme ,ale v minulosti ste mali zvýšené cytokíny?
A este jedna otázka: po medrole sa mi vzdy pokazili výsledky stítnej zlazy...Mam si preventívne zvýsit lieky na stitnu?..alebo cakat kym sa pokazia?..Ďakujem

nelly3
17. aug 2016

@evadek
no mne sa po medrole stalo to, ze vysledky stitnej sa mi ozaj pokazili.

evadek
17. aug 2016

@vernazza tiez som si kupila psika aby som nemyslela,ze nam nejde otehotniet....aby som sustredila svoju matersku lasku niekam inam...Zobrala som si starsieho psika z utulku....momentalne ho mam vyse 6 rokov...pripomina mi kolko minimalne nemozem otehotniet...on je starucky a chradne...a ja ho prosim aby este vydrzal....ze nemozem o neho prist...:(lebo ho naozaj lubim ako svoje vlastne dieta...

evadek
17. aug 2016

@nelly3 a cytokiny?

nelly3
17. aug 2016

@evadek
no to neviem lebo ja som ich mala v norme predtym a uz som si povedala, ze imunologiu neriesim, lebo aj tak mi nic nepomohlo 😔

anaba1
17. aug 2016

@marcela0602 ahoj..prave mi imunologicka napisala ze mi odporuca clexane. Tiez mi ho odporucila hematologicka preventivne aj ked sa nic nezistilo..ziaden trombofilny stav..tebe bol zisteny trombofilny stav? Mozmo kvoli medrolu mi ho chce nasadit..ten ma v neziaducich ucinkoch pisane trombozy..

evadek
17. aug 2016

@nelly3 ja neviem..riesit..neriesit....dokazi stitku...ked nebudem riesit tak zas sa to mozno neujme....neviem...

nelly3
17. aug 2016

@evadek
no ja som mala raz biochemicke tehotenstvo po KET a vtedy som ziadny medrol, aspirin nic nebrala a potom dalsie vklady som vselico brala - medrol, aspirin, intralipidy atd. a nic. takze tak, sama neviem co je dobre a co nie hmmm

zorkahorka
17. aug 2016

ahojte, absolvovala som seriu vysetreni kvôli neplodnosti a na hematologii mi lekarka odporucila navstivit imunuloga. Prosim vas, musim mat k nemu vymenny listok? Vystavi mi ho aj vseobecny lekar? Kde robia imunologicke vysetrenia - su ambulancie v kazdom meste alebo len niekde? vdaka

hwiezdinka
17. aug 2016

@zorkahorka reprodukcnu imunologiu robia specializovane pracoviska (urcite nie su v kazdom meste) a ano, potrebujes vymenny listok.

cheeky82
18. aug 2016

@zorkahorka nitra, bratislava, presov a nie som si ista s Kosicami.

anaba1
18. aug 2016

@zorkahorka len nitra riesi aj trofoblast...zvazovala so presov ale dobre ze som isla do nitry lebo u mna bol prave tam problem..za tych 90 e naviac to stalo..odporucam nitru..

zorkahorka
18. aug 2016

@anaba1 cheeky82 hwiezdinka dik, baby. dlho tam trva objednanie?

anaba1
18. aug 2016

@zorkahorka 1-2 mesiace..robia az v pondelok

hydrangeapeony
18. aug 2016

@anaba1 potrebovala si prosím výmenný lístok do NR od gynekológa? až potom si sa vedela objednať? na prvom stretnutí Ti urobili komplet vyšetrenia alebo o ne požiadal lekár vo výmennom lístku a podľa neho robili vyšetrenia? Neviem koho najskôr osloviť, lebo do NR chcem ísť určite na vyšetrenie (3xMA)

kaja_73
18. aug 2016

@nelly3 Ahoj... opäť sa ozývam ohľadom podania infúzie Intralipidu. V Imunovital centre mi ho nepodajú, lebo nie som pacientka Dr. Bergendiovej a volala som do Medissima v Petržalke a tam sa tiež netvárili ústretovo. Hovorila som priamo s primárkou na internom oddelení a oni vraj také infúzie nevedia podávať, údajne to ešte nerobili. Môžeš mi prosím napísať, akým skôsobom si sa dopracovala k podaniu tej infúzie Ty? alebo kam inam sa obrátiť? Ďakujem krásne za rady.

kaja_73
18. aug 2016

@nelly3 mám to odporučené od Dr. Girovskej z Medirexu

druzuz
18. aug 2016

@anaba1 uplny suhlas.Ja som v novembri isla aj s manzelom do Imunovitalu, kedze sme z BA a nechcelo sa mi cestovat.Na moje veľké prekvapenie v Imunovitale vobec nevysetruju chlapa ani alergiu voci partnerovym, len vseobecne spermiam.A to podotykam, že maju napisane aj vysetrenie partnera na stranke.Ked som sa pytala pani doktorky Bergediovej, ci budu vysetrovat aj partnera, bola velmi neprijemna.A ked som jej povedala, že na IVF chceme ist, az ked nebude moznost otehotniet prirodzene, skoncili sme pri tom, že takyto postup je nesystemovy a ma 'rada' pacientov, co si studuju veci. Aky je systemovy postup mi nepovedala, aj ked som sa pytala a vsetky vysetrenia, co hovorila, ze by sme mali mat, sme pravdaze mali, len nebola ochota prejst si vklude papiere.Bola som velmi sklama z takehoto pristupu za pomaly 200eur. Vsetky vysledky boli ok, ale nedalo mi to a teraz v juli sme boli v Nitre. A to bol uplne iny pristup.Pani doktorka Dzurillova s nami oboma sedela skoro hodinu, vsetko presla a navrhla vysetrenia.Povedala, ze nejake veci som mala uz v BA vysledkoch zvysene a nakoniec mi vysli protilatky voci trofoblastu tazkeho stupna. Takze som nahnevana na svoju lenivost, pretože keby sme išli hned do Nitry, nestratila by som tristvrte roka a neplatila zbytocne 200 eur.takze z mna jednoznacne Nitra, robia viac vysetreni a pani doktorka pristupuju k pacientom velmi empaticky, vsetko vysvetli a sama sa pyta, ci sa este niečo chcete opytat.

druzuz
18. aug 2016

@anaba1 chcela by som sa ta este opytat, mala si lahsi alebo tazsi stupen protilatok voči trofoblastu a esre mala si zvysene aj nk bunky alebo nie? Tvoje otehotnenie je aj pre mna velka nadej 🙂 a dodava vela pozitivnej energie.Drzim palce, nech vsetko ide ako ma!

cheeky82
18. aug 2016

@hydrangeapeony výmenný lístok potrebuješ buď od gynekológa alebo tuším stači aj obvodak. Nevypisuje tam podrobnosti, imunológ vie co ti ma vyšetriť

cheeky82
18. aug 2016

@druzuz Dr Dzurillova je hotový anjel. Nepoznám iného doktora ktorý by mal taký úžasný prístup k pacientom.

hwiezdinka
18. aug 2016

@zorkahorka ja som na termin cakala tiez viac ako mesiac.... a potom sa este dlho caka na vysledky. A vymenny listok som mala od gyndosa.

majinka81
18. aug 2016

@kaja_73 ahoj medissimo ich podava len to je na infuznom oddeleni tak nejako si to pamatam.Uz tu pisali baby nemal by byt s tym problem.

kaja_73
18. aug 2016

@majinka81 a nepatrí to infúzne oddelenie tiež pod interné? Lebo som volala s primárkou a tá mi to odmietla. Prepojili ma k nej z ústredne.

majinka81
18. aug 2016

@kaja_73 to neviem ale urcite tam baby z konika boli ked si neviem spomenut kto.Keby si mala nejaku znamu sestricku aj tak to este robili.

nelly3
18. aug 2016

@kaja_73
treba tam zavolat a daj sa prepojit na lozkovu cast-infuzny stacionar, chodilo tam urcite viacej kociek, aspon o dvoch viem + aj ja. problem nebol s tym ziadny, intralipid si musis jasne doniest +odporucanie a aj davkovanie. mne to tieklo cca hodku, je tam telka, tak kukas za ten cas ak chces 😉

kaja_73
18. aug 2016

@nelly3 Ďakujem veľmi pekne 🙂 Intralipid mám už objednaný v lekárni a aj odporúčanie a dávkovanie. No ak sa smiem ešte spýtať, Ty si mala odporúčanie od koho? teda či nie tiež od Dr. Girovskej. Labo ja s ňou komunikujem len cez e-mail a to odporúčanie mám len čo mi poslala mailom, t.j. je to bez pečiatky a podopisu, len s jej menom. Či im to tam bude takto stačiť.