Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@kaja_73
no ja som mala od gynekologa z CAR konkretne z reprofitu Brno tam chodim, tiez mi to poslal to e-mailu, uz si nepamatam ci tam bolo aj razitko. moja imunologicka mi nechcela dat intralipid, tak preto som to takto riesila a do Brna sa mi nechcelo tak daleko chodit za 100€ podanie intralipidu. Ak by si mala zaujem, mam jeden navyse intralipid. Keby nieco pis IP 😉
Ahojte. Tiez som bola na vysetreni imuno v ba v imunovitale a tiez ma prekvapilo ze vysetrovali len mna a nie manzela. Vysledky este nemam. Trofoblast vysetruju iba v nitre alebo aj v imunovitale? Keby viem ze na nitru su take dobre ohlasy, tak by som tiez asi radsej isla tam ako do imunivitalu ☹
@monka30 ach jaj. A to som 2 mesiace cakala na termin a teraz na vysledky. Som bola v tom ze v tom imunovitale mi urobia kompletne vysetrenie. Myslela som ze partnera nevysetrila preto, ze ma na to nejaky lekarsky dovod, ze neni treba. Tiez ma to prekvapilo no neopytala som sa na to. Myslis ze sa mam radsej este objednat do nitry? Inac tiez sme tam boli asi 10 minut a stalo to 100 e
@anaba1 ahoj 🙂 mne zistili tazky stupen a nk bunky mam 25, ma byt max 19. V odporucani je este raz pretestovat, aby vylucili jednorazovu pozitivitu, tak cakam, kym budu naspat z dovolenky, aby som sa dohodla na odbere. Asi potom dostatnem rovnaku liecbu ako ty 🙂 Vidim, ze si pisala, ze si bola u doc. Bielika, vyzera to tak, ze ja tiez budem musiet znovu na operaciu, mozem ta poprosit, mozes mi do IP napisat kontakt na neho? Dakujem.
@nelly3 Veľmi pekne Ti ďakujem za "navigovanie"... dnes som sa zdá sa dovolala na správne oddelenie a teda že nie je problém podať túto infúziu 🙂 Prípravok - Intralipid zatiaľ nepotrebujem, s infúziami začínam až v septembri a mám už objednané v lekárni, v pondelok si ich mám vyzdvihnúť. Ak by bolo náhodou treba, ozvem sa 😉 ešte raz veľká vďaka za rady !!!
Baby, prosím Vás, dnes som 5+5tt (po 2 IVF a 2 IUI sa podarilo prirodzene). Písala som Dzurillovej ohľadom výsledkov, či by mi ich nepozrela skôr (1x som bola na repro pred mesiacom), keďže termín mám až na september. Odpísala mi, že sa jej mám ozvať, lebo pozerala moje výsledky a bude treba heparín a podať infúziu. Myslíte, že ešte nie je neskoro, dúfam, že fazulke nič nieje, som taká sprostá, mala som jej napísať už minulý týždeň, a načo je tá infúzia, viete mi niektorá povedať? O repro imuno ešte nič neviem....
Kočky, mám v správe od p.doktorky - Preukázaná špecifiká celulárna odpoveď voči spermiám partnera hraničného stupňa. Čo to znamená? Liečbu nemám nasadenú žiadnu. Tie čo to máte, beriete nejaké lieky?
ahojte, viete mi poradiť, pri preventivke mi zistili z vyteru krčka maternice atypické bunky...na kontrolný výter mám ísť až o 3 mesiace. písala som do centra a pre tieto atypické bunky, by som mala počkať...je tu niekto komu stopli ivf pre toto? asi som nemala nič povedať....na ivf sme boli už 3x...mame zly spermiogram, ja som v poriadku...až na tie atypické bunky....a v septembri budú výsledky z reprodukčnej imunologie....
@srdiecko35 no ja ti viem len tolko povedat, ze pred IVF by si mala mat urobene cytologicke vysetrenie krcka maternice a malo by byt bez nalezu.
@srdiecko35 tiez si myslím, ze v centre majú pravdu, ked kazu počkať a skontrolovať o 3 mesiace
baby, dakujem vám za odpovede...4 roky sa trapime...chystame sa na 4 ivf, ale este si počkame na vysledky od mudr. dzurillovej a uvidime.. velmi som znechutená...zo všetkého. nikdy som nemala ženské problémy, po 2 ivf som začala mať problemy...palenie, štípanie, užívam probiotika + bolesti žalúdka. . gynekolog mi zistil vždy z vyteru nejaké baktérie, ktoré vraj nevadia pri ivf....a teraz toto...pred rokom som bola taka vyčerpana zo všetkoho, že som sa dostala do nemocnice...zistili mi tetaniu....a teraz sa tiež necítim dobre.som zo všetkého smutna...je to velmi tažké. držím vám palce.
@srdiecko35 ja som tiez nikdy nemavala ženské problemy a po prvom ivf mam 1 baktériu, ktorú nevieme nijako vykynozit, mam za sebou 4 ivf a riešime to viac ako 8 rokov ☹, viem, aké je to tažké, ale radšej naozaj počkaj a po kontrolných steroch budete múdrejší a mozno práve potom to vyjde. Držím palce.
@srdiecko35 mne zasa ivf total rozbilo zaludok, po kazdej stimulke neskutocne problemy. na kazdej z nas to svojim sposobom zanechalo nasledky, bohuzial.
buba08, 8 rokov je naozaj vela...obdivujem tvoju vydrž...ja už teraz nevladzem....ale čo iné mi zostava, len čakať....uvidime aké budú vysledky. dakujem.
cheeky82, aj mna velmi bolel žalúdok, aj teraz ma boli, ale asi to bude zo stresu....nechutí mi vôbec jest, odkedy som sa dozvedela tieto vysledky....ach jaj...čo bude o 3mesiace. dufam, že aspon vysledky z reprodukčnej imunol. budú v poriaku...
@srdiecko35 ten nalez mohol byt len nahodou, mozno si prave prechodila nejaku infekciu. mojej sestre tiez nasli nejake zmeny na krcku a akurat chodi raz za rok na specialne kontroly, treba to len sledovat.
ale pri kontrolnom odbere to mozes mat uplne negativne. skus si dat urobit pri kontrole odber metodou liquid base cytology, vraj je to presnejsie.
cheeky, ved to, aj ja si to myslim, bo pred rokom na preventivke som mala negativny nalez,...už rok mam stale to štípanie a palenie ...a v den vyteru som mala aj ovuláciu a dost vela hlienu...len škoda, že treba až 3mesiace čakať,bo som chcela ist uz na jesen na ivf...ale skúsim sa opytať.dakujem.
@katalanka v medirexe nemaju doktorku je na materskej tak nema kto zhodnotit vysledky zial
@katalanka Ahoj, v Medirexe je naozaj problém, ako písala skaredekacatko, že nemajú klinickú lekárku na ordináciu a hodnotenie výsledkov. No v každom prípade, skús aspoň napísať mail RNDr. Tibenskej, ona je vedúca imunologického laboratória, možno Ti odporučí, ako si dať naordinovať a potom riešiť výsledky. Myslím, že problém vyšetriť Ťa nebudú mať, len tá lekárka... skús teda na e-mail: elena.tibenska@medirex.sk Veľa šťastia 🙂
ahojte babky, dakujem za rady a odpovede..z toho mi tak vyjde ze bude najlepsie ist do Presova? som znechutena z nasho systemu...okrem toho ze sa musim mesiac co mesiac vyrovnavat s tym ze stale sa nezadarilo, musim nahanat lekarov, nik neporadi nik nepomoze...a chodit do prace...a to som zdravotnik-pomaham ludom... uplne cele zle...

@hydrangeapeony tak ako ti pisala cheeky..vl staci dat dr. v nitre...ale potrebuje ho aj tvoj partner od obvodaka..volaj hned v pondelok po 13.00.. ten tyzden od 29.8 maju zase dovolenku..