icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

nelly3
4. mar 2015

@diska
ved ano, ja napisem do poistovne, ale viem, ze su tam tlaciva na stranke som pozerala, konkretne dovera, lenze tam treba razitko aj lekarky u ktorej som bola atd. tak neviem ci bude ochotna mi to potvrdit 😕 kazdopadne sa budem informovat v dovere, mne takisto nikto zadarmo nic neda a riesit neplodnost a IVF+reprodukcna atd. je kopec penazi pre normalneho smrtelnika 😝

diska
4. mar 2015

@nelly3 neviem ako to ma dovera ale vseobecna to ma tak ,ze si tam vybavis grid kartu a ked ju uz mas tak mozes si na nete kukat,ze kto kde a kolko penazi za teba dostal a co ti bolo preplatene,moj muz to ma,bol na vyter na chlamydie a myko a dal zato 40e,ked sme sa nato kukli,bolo to prepltene aj poisovnou,cize poitovna preplatila ale lekar si vypytal,toto nechapem ako je na slovensku mozne ale bohuzial je..Preto ma aj vytaca to ako teraz zacitili prachy tie imuno centra a doslova ryzuju,ved preboha aj neake vysetrenie indikuje lekar ma ho preplati poistovna.

nelly3
4. mar 2015

@diska
ja mam elektornicku pobocku v dovere, tak si viem pozriet ake vysetrenie, kedy, kde, kolko penazi. zatial ten imunovital som tam nevidela, ale uz som im pisala, tak som zvedava na odpoved 😉

diska
4. mar 2015

@nelly3 moze to byt nakoniec aj tak,ze napriklad imunovital vobec nespoluoracuje s poistovnou a vsetko sa teda plati,netusim ako to funguje.

freyahope
4. mar 2015

@diska @nelly3 ja mám Dôveru, chodím do Nitry a už som si pozerala elektronickú pobočku, čo bolo všetko preplatené. Problém je trošku v tom, že niektoré tie vyšetrenia sú tam pod záhadnými názvami a keď človek nie je odborník, nevie presne, čo si má pod tým predstaviť. Ja osobne verím tomu, že tie NK-bunky im poisťovňa neprepláca. Dôvera za mňa vysolila 270 € (rozdelené medzi Nitru a Medirex), keby chceli, mohli by pýtať aj viac ako 50 €. Druhá vec je, že keď si niečo pacient platí sám, vždy to vyjde drahšie. Vitamín D na endokrinológii v sete pre endokrinologičku vychádza 4 €, ako samoplatca u nás na biochémii by som to mala za 18 €.

nelly3
4. mar 2015

@freyahope
tak ti nieco preplatili? ci si nezistovala? mna hlavne zaujima, ci teda sa da spatne nieco preplatit cez poistovnu 😕

diska
4. mar 2015

@freyahope mne NK bunky robili 3x a vzdy zadarmo.

freyahope
4. mar 2015

@nelly3 o refundáciu som nežiadala, takže spätne nemám preplatené nič. Mám pocit, že refundácia sa týka len výkonov v zahraničí a majú to rozdelené na také, pri ktorých netreba dopredu súhlas poisťovne a také, kde dopredu treba pýtať súhlas. Ale možno sa mýlim.

freyahope
4. mar 2015

@diska aj mne ich robili v októbri zadarmo, lebo si mysleli, že im to poisťovňa ešte prepláca, ale nepreplatila. Prvý raz za ne budem platiť budúci týždeň na kontrole.

diska
4. mar 2015

@freyahope
@nelly3 tak jedine sa priamo informovat v poistovni co a ako funguje ale ci to pomoze 😝

magdus999
4. mar 2015

@victoriasju ahoj, ak neposielajú CARy, to chápem, je to pre nich čistý biznis. Moja skúsenosť- som po 6 vkladoch embrya, všetko neúspešne, embryá máme ukážkové, obaja sme úplne zdraví. Po poslednom neúspechu som sa ich pýtala na repr.imunológiu, (ktorú mi poradili tu kočky na koňovi), však to nie je normálne. Ich odpoveď? Neveria tomu, je to blbosť, treba len skúšať, je to v hlave....... čo k tomu dodať?
Bola som za svojím gyndošom, ktorý je naozaj odborník, nech mi dá lístok k nim, nevedel o čom hovorím..... je fakt dobrý, len proste na Slovensku to robia krátko a väčšina doktorov sa nezaujíma o novinky v iných odvetviach, i keď s nimi súvisia......
Pre mňa je dôležité, že v Nitre na niečo prišli a konečne mám logické vysvetlenie všetkých tých neúspechov a ťažké roky snaženia sú koncom, preliečim sa a hurááááá, budem tehotná tento rok 🙂

ivka3901
4. mar 2015

@magdus999 ahoj ak s amiem spýtať tých 6 vkladov si nemala ani raz pozitívny tehu testík,ked je všetko ok a embryjká ukážkové ☹ a čo ti zistila dzurilka v centre?akú príčinu?aj mne zistila a už pichám 7 týždnov inekcie dexamed a beriem anopyrin a 17 marca mám výsledky a hor sa na KET dúfam,že úspešný tento rok 🙂 ja som vlastne 3 krát potratila aj teraz napolsedy ☹

ivka3901
4. mar 2015

@nelly3 no to by aj mna zaujímalo či by poisťovňa niečo nepreplatila 😕 ale dr. dzurilová čo mi našla ten zvýšený annexin v tak to ževraj prepláca poisťovna tak aspom volačo,ked som už tam nechala 230 eur 😒

ivka3901
4. mar 2015

@diska ahoj ono to bolo všetko zadarmo aj moja kamoška čo bola ešte minulýrok v nitre cez leto neplatila takú sumu ako ja teraz to len nedávno im to poisťovna zatrhla 😠

ivka3901
5. mar 2015

@nina46ahoj aj ja beriem inekcie dexamed už 7týžden a ete polku anopyrinu denne a 17 marca mám už výsledky z kontrolných testov 🙂zistila mi dzurilová v medicentrum dzurila zvýšenú hladinu protilátok proti Annexinu V až 97☹

lina129
5. mar 2015

@nelly3 @skaredekacatko @zibi caute baby, az dnes mi poslali mailom vysledky z Imunovitalu... kedze na konzultaciu som nemohla ist, tak si ich citam sama... ale moc tomu nerozumiem... len vidim, ze vit. D mam 17 to je malo? a asi mam aj celiakiu... 😨 to moze byt tiez problem? ine tam precitat nevidim... nieco mam pozit. ale neviem co to je... ☹
Btw, tiez mam Otevrela v Brne 🙂

nelly3
5. mar 2015

@lina129
no zial ty tomu moc nerozumies, musis si to dat zhodnotit za 30€ 😝

evicka1983
5. mar 2015

Ahoj holky, moc se omlouvám, že vstupuji do rozběhlé diskuze, snad to nebude vadit. Mám jednu otázečku, už skoro 2 roky se mi nedaří otěhotnět, všechna možná vyšetření máme za sebou, téměř vše je v pořádku. Dnes jsem byla na vstupní prohlídce v Iscara a doktorka mi řekla, že mám vysokou děložní sliznice (cca 15 mm) a že je možné, že jsem těhotná, vzala mi krev a výsledky budou zítra. Menstruaci mám už 9 dní zpožděnou. Myslíte, že je možné, abych byla těhotná? děkuji moc za názory

skaredekacatko
5. mar 2015

@lina129 ja mam D 10, 23 hranicne su od 30 do 90 skus brat swanson D zibi vravi ze je najlepsi ale ten najvyssi. No mne to zhodnotila za 50 ale ja som mala vysledky z medirexu a tam som mala hranicne hodnoty. Tu z konika som aj vedela co sa na to berie a kolko len predsa je lebsie byt pod dohladom. Ale ked nechces platit tak posli vysledky otevrelovi a on sa kukne a predpise aj medrol. JAa som mu pisala ale az po vyhodnoteni vysledkov a nemal problem ani s medrolom ze by predpisal a ani lipidy ze da. ale u neho stoja 100 eciek ak sa nemylim jedna a mne bergendiova povedala ze unich okolo 20 tak tam predsa este len pojdem. Liecbu mi posle mailom a recept na medrol postou. Tak uz dufat okrem tych infuzok nic nebudem platit.

lina129
5. mar 2015

@skaredekacatko dakujem 🙂 a na co predpisuje ten medrol? Ja sa tiez chystam na konzultaciu, ale volne mala az 24.3. tak mam nervy na to, ze este tolko cakat... ☹ Tebe bola ochotna poslat aj liecbu mailom? na recepcii mi povedala, ze Bergendiova ma teraz dovolenku... tak len vysledky mi poslala bez vysvetlenia... tak ich aspon poslem Otevrelovi, snad tomu on bude rozumiet... 🙂

skaredekacatko
5. mar 2015

@lina129 ja som bola vysledky z medirexu zhodnotit u nej. V medirexe je doktorka na materskej tak nezhodnocuju. A bergendiova si berie 100 eciek na zaciatku konzultacia plus odber a za zhodnotenie 30,a ja som platila 50 v medirexe za odber a 50 za zhodnotenie stym ze ked zacnem.liecbu 6 tyzdnov pred u f mam prist do ba po recept a vysvetlenie a ja ze co by sa nedalo mailom ze tolko sa mi do ba nechce chodit. A ona ze oka. Ze teda len na infuzie dojdem.

lina129
5. mar 2015

@skaredekacatko aj ja mam vysledky z medirexu, Bergendiova spolupracuje s medirexom, ona nema labaky... ona len robi odbery a potom zhodnocuje vysledky.. ja som platila 100€, myslim 50 bolo za odbery a 50 za konzultaciu... a podla @nelly3 sa este 30 plati za zhodnotenie vysledkov... to je nejaka novinka asi, ale kaslat uz na to... o prachy mi nejde, ja som tam nemohla ist kvoli viroze... a najblizsi termin mi dala az 24.3. ☹ nechce sa mi zasa cakat pomaly 3 tyzdne na zhodnotenie...

skaredekacatko
5. mar 2015

@lina129 nelly tam bola aj na odberoch a konzultacii a preto platila 130 lebo pri odberoch zinkasovali uz 100 akoze ten vstupny pohovor. A z hodnotenie 30 mne to len zhodnotila cize si vypytala 50 ako keby som bola na vstupnom pohovore. Chcela aj 50 za odbery ale sa pytala ci som platila v medirexe a ja ze ano tak ze v poriadku. Mozno si pri infuzkach vypyta tu 30 ale ja by som jej uz nerada nieco davala vsak uvidim.

zibi
5. mar 2015

@lina129 poslala som ti ip posli mi to do mailu mas ho v sprave kuknem ti na to
vela vysledkov som uz videla
dečko je malo minimum 30
najlepsi a najucinejsi je od swansonu objednas si z netu
ma najrychlejsiu vzostup zo vsetkych dečkiek
celikalia vplyva na otehu pretoze zvysuje imunitu, zapalove cytokyny mozno aj tnf tak preto

majinka81
6. mar 2015

@skaredekacatko
@lina129
@nelly3
@ivka3901
@freyahope
Ahojte tak dnešný výsledok kontroly - neviem parametre ale NK bunky po liečbe medrolom klesli a sú v poriadku ale cytokiny sa držia, neklesli ☹
Takže očakám vyhodnotenie a následnú liečbu zatial som stále na 8mg.
Máte s týmto skúsenosť?
pa

ivka3901
6. mar 2015

@majinka81 no moja v tomto ti neporadím,lebo našťadtie já mám nk bunky aj cytokiny OK ale mám iný problém a netrpezlivo očakávam výsledky 17 marca a hned rozbieham KET ,ked budp výsledky dobré

majinka81
6. mar 2015

@ivka3901 ahojky viem, ty si mala tie injekcie však?Ty tam máš len protilátky anexin alebo také niečo však?
držim palce daj vedieť kedy pôjdeš.
pa

lina129
6. mar 2015

@majinka81 a aku si mala hodnotu nk buniek a cytokinov? ja mam len zvysene cytokiny... zatial nemam ziadnu liecbu, len na vysledkoch vidim... ☹

majinka81
6. mar 2015

Ahojky tak nemám parametre že presne, čakám na vyhodnotenie od Mudr. Girovskej.
Naposledy som mala CD3+TNF.a 55,7+, CD4+TNF-a61,0 +IL-2 32,3 +
tieto dva parametre som mala červeným čiže sa vymykajú z normy.
A odpísané mám, že neklesli čiže pravdepodone majú stále takuto hodnotu.
Nk bunky klesli, nerozumiem tomu ale vôbec.
Ty máš nk bunky ok?
Co ti na to povedali?

majinka81
6. mar 2015

@lina129
Moja správa vyššie. 😉