Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@lal velmi ti držím palce, aby sa v pondelok našlo niečo, čo sa dá jednoducho vyliečiť ATB, ale aj ja sa pripájam k tým komu nič nenašli ani u gynekológa ani inde.. Tiež sme s tým začali v NR, že mám ísť na stery, ale komplet všetko bolo negat., takisto infektológia a u mňa potom nasledovala tá onkológia. Dnes som inak sa hlboko nadýchla a naskenovala tie výsledky z onkológie a poslala do NR. Pozrela som aku diagnozu mi určili - bolo tam: genetická anomália leukocytov, takže niekedy naozaj nie je príčina, niekto sa tak narodí.. neskôr to bude aj výhoda, takže nie je to také zlé 😉 a k IVF mám skúsenosť, že to bolo ľahšie ako hocičo čo som prežila už kvôli bábätku. Zdá sa to byť nebezpečné, ale ani som nevedela, že niečo podstupujem, takže až za pár rôčkov keby sa vám nedarilo sa pohnúť, určite daj šancu aj tomu, ak ťa kontrolujú každý 2/3. deň, tak to nemá zdravotné riziká.
Inak sa dnes veľmi teším, lebo mi Dzurillová odsúhlasila liečbu pred KET-om. Neviem tomu uveriť, že som sa dočkala 🙂
@lal gratulujem super, ono sa niečo dá do poriadku a ani nevieš🙂hlavne nech to všetko prebieha do štastného konca.Ono ten spermiogram neni nikdy taký zlý ako ho robia doktori.Nám tiež povedali, že iba ivf a ja som otehu prirodzene.Tabulky doktorov nepustia, ale netreba sa len podla toho držat. Ja keby som počúvala doktorov niekedy do detailu tak ani neotehotniem😅
Ahojte dievčence 😉 čo Vám dali na hematológii vyšetriť ? Utorok 13.12.2016 som bola na odbere aaauuu odpichli mi 12 ampulí 🙀 prikladám foto, že čo všetko mi dali vyšetriť /výsledky mi prídu poštou a cca do mesiaca by mali byť hotové/ Chcela by som ešte špeciálnu podrobnú reprodukčnú imunológiu nooo kto je v SR profík, máte pozitívne skúsenosti hm v CZ je Dr. Malíčková, ktorá je až v Prahe 🙈
@michellevendero Na repro imuno skús Nitru, ja som bola v BA aj ta to bolo ok.Ale že Nitra robí najpodrobnejšie.Čo sa týka hematky tam sa až tak nevyznám, no nejaké hemato parametre robí aj imunologia.
Okrem toho ste ok? Nič iné? ovulka a spermiogram v pohode?
@majinka81 vďaka za info 👌🏻 mám PCOS 😥 manžel je úplne OK 👌🏻 len mne, keď sa už podarí mať // tak buuum a spontánny potrat 😥
@michellevendero Tam by mohla byt chyba aj v hematke máš tam napísané Trombofilná porucha.Ale aj imuno, niekedy to ide ruka v ruke spolu.No skús tu imunologiu a budete vediet. nám to velmi pomohlo, ja som potrácala cca 4tt - hned na začiatku a to mi imunologička povedala, že za tým je väčšinou imunita.Držím palce 🙏
@majinka81 aj si .krvacala pri tych potratoch ?
@snehuuulienka v ktorom tyzdni sa ti spustil predcasny porod? lebo podla Mudr Dzurillovej imunita moze sposobit potrat/porod/smrt tak do 28tt. ci to ale bola infekcia, to ti vedeli zistit aj na gynekologii v nemocnici. a ver mi, ono to vo vacsine pripadov nema nic spolocne s hygienou, tiez som toho prikladom. mykoza non stop pred tehu, mavala som aj bakterialnu vaginozu.
no ona spatne ti uz nezistit, ze co to sposobilo. vysetrenie ktore robi najdes na jej stranke http://www.dzurilla.com/reprodukcna-imunologia/
je to tam pekne rozpisane
@cheeky82 v 25 tt mi zacala pomaly odtekat,4 dni bolo dobre CRP pri odtoku,az na 5 den odtoku plod vody ukazalo 120 crp .Z vyteru ano zistili candida albicans,ale nou trpi 90% zien v tehu a nespusti im to odtok,takze tak .
@snehuuulienka z mykozy by si nemala crp 120. to musel byt nejaky iny zapal. skoda, ze ti viac nepovedali. urcite to ale stoji za prediskutovanie s Dzurillovou. len neviem kedy sa ti to stalo, musi prejst nejaka doba, kym ti bude moct urobit krvne testy, aby neboli skreslene
@snehuuulienka Ahoj, no mne meskala ms asi zo 3-4 dni aj test bol pozitívny a potom som dostala ms ale velmi silnu spolu so sliznicou,plus k tomu som mala tehu príznaky ako bolest prs a pichanie vo vaječníkoch, mala som zvýšené embryotoxické cytokíny ktoré neumožnili embryu usadit sa.Tá infekcia o ktorej píšeš, nemám skúsenosť, ale určite aj imunologiu by som poriešila ak nemáš - podla zvýšenia cytokínov ti vedia povedat či ešte náhodou nejaku infekciu nemáš -čo ti nezistili - inak crp 120 je dost velký zápal - niečo vážne to muselo byt.
Ahojte dievčatá, idem poprosiť o radu: kde v BA alebo blízkom okolí by mi podali medzi sviatkami infúziu Intralipidu? Bežne chodím do BA-Petržalky do Medissima, ale tam majú medzi sviatkami voľno ☹
@kaja_73 pohotovost Ružinov?
@katkablava Máš s tým skúsenosť, fakt by mi to tam podali?
@katkablava Jo a ešte, čo k tomu potrebujú (myslím nejaký papier od lekára... stačí lek. správa, kde sa podanie infúzie odporúča?)
Ďakujem!
ahojte, dnes som dostala spravu od Dzurillovej, kde je v zavere napisane
Paramentre humoralnej imunity: ASLO mierne zvysene
Protilatky proti nosicom fosfolipidov : mierne zvysena hladina IgM vo protrombinu.
Ostatne je ok. Neviete, co to znamena? snazila som sa googlit, ale moc tomu nerozumiem 🙂
@cheeky82 dakujem za vysvetlenie, na konzultaciu som sa neobjednavala, treba tam teda zavolat, nech mi to vysvetli? v odporucani mam iba napisane, ze treba prist na kontrolny odber krvi. V januari chcem ist do dalsieho ivf, tak len chcem vediet, ci to moze mat nejaky vaznejsi vplyv.
@kaja_73 ano s tym papierikom
@majinka81 ja tiež úplne na začiatku 4-5-6 tt
@michellevendero Ahoj može byt imunita za tým,treba zistit, potom sa nasadí liečba, otehotnela si prirodzene takže to je velký úspech.Uvidíš podarí sa😉

@lal tak potom ti nic nebrani skusat dalej. Bolo by super, keby aspon na nejaky cas skusila Dzurillova liecbu. drzim palce nech to vyjde