Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
Dievčatá,prosím Vás,tie čo ste brali medrol,a otehotneli ste,upravovala vám dr.nejak dávku??
Ahojte..2014 som bola u Dzurillovej prvy krat ,tedy som mala všetky výsledky normalnom hodnote.Bola som uz viac krat na ivf,chodime do Brna,mame krasne embrya,ale u nma sa nevyvyja dalej. 2016 sme isli zase na reprodukcnu imunologiu,výsledky my výšli,že mam MIF TROFOBLAST-lahkeho stupna.Dostala som lieky na terapie,užívala som Medrol.Ako je možne že 2014 som mala ukazkove vysledky a 2016 sa to zmenilo?? a to nie je všetko.Po terpie s Medrolom som bola na kontrolnom odbere a vysledky vyšli este horsie...MIF TROFOBLASTU-47,1% normalne hodnoty su 75-120. Zase som dostala terapie Medrol vysadit postupne 4mg :1-1/2 tbl.-5dni
4mg:1tbl -5dni
4mg::1/2tbl-5dni a uplne vysadit!
Vysadit Medrol a zmenit na Dexamed 8mg/2ml 2krat tyzdenne(Pondelok-Piatok)...
Mali ste niektora skusenosti si liečbou?Pomohol vam otehotniet?Bojím sa ze budu len stale horsie vysledky.Pomahaju tie lieky?
Ahojte, neviem sa dovolať do ambulacie dr. dzurillovej? majú dovolenku? aj sestrička?
@srdiecko35 áno majú dovolenku
@srdiecko35 ano maju dovolenku, ale sestrička vraj nie, tak este skús volať, ale mozno uz ma aj ona
@srdiecko35 do 26.2
dakujem, skúsim este zavolat, sestrička by tam mohla byť😒....potrebujem sa objednať na kontrolný odber krvi po dexamede...neviete, že ako dlho sa čaká na tieto výsledky?
@srdiecko35 na kontrolný odber ta objednajú rychlo, na vysledky sa caka cca tyzden
Baby ahojte. Mam pisat do NR kvoli zaslaniu vysledkov, mam vsak jeden problem - stratila som mail, co mi dala sestricka. Takze moja otazka - je to ta ista mailovka, ktoru maju na stranke, alebo nejaka specialna ina? Aj ked teda ako vas citam, maju dovcu, takze z toho asi nic nebude 🙂
Baby stalo sa vam, ze ste po liecbe medrolom neotehotneli aj napruek dobtym vysledkom?
Kto pisal dzurillovej email, tiez vam prisiel spat mail o tom, ze ma dovolenku? Alebo dr vam odpisala??
@sosicka jasne napr. ja - najprv potrat a potom neuspesny vklad s geneticky vysetrenymi embryami. to ze mas imunitu ok nemusi vobec nic znamenat, je tam este velmi vela faktorov, ktore hraju rolu a proste musi vsetko zafungovat. a ked som otehotnela, tak mi imunita zasa vyskocila a vsetko je v uplnom poriadku. cize je to proste hop alebo trop.
Ahojte baby.tak bohuzial sa do tejto mega skupiny pridavam aj ja😒dva krat som potratila,najprv januar 2016,potom oktober 2016😢...takze sme skoncili aj my na reproimuno v nr...14.2. sme boli prvy krat,vysledky budeme mat 16.3...tak som zvedava velmi,nakolko je vsetko ok,jak u mna tak u manzela...hcg som mala vzdy len okolo 250,potom som zacala krvacat,takze my sme zatial ani len tu malu botku vytuzenu nevideli😢...velmi dufam,ze tato reproim nam pomoze...prosim vas,nemate nahodou niektora skusenost s takto skorymi potratmi a hranicnymi hcg??dakujem krasne za kazdu jedno info🙂
@kima1404 ahoj, to je mi velmi luto, ale toto by som za potrat nepovazovala ked bolo potvrdene tehotenstvo len z krvi. Mala si biochemicke tehotenstvo, to sa niektorym babam stava bezne, len netusia vobec ze su tehotne kedze nejdu este na krv. Az zacnu krvacat a su v tom ze len meska menzes a ani netusia ze maju nejake zvysene hcg 🙂
Kazdopadne drzim palce ;)
@joannita dakujem pekne za odpoved,hej tehotenstva boli potvrdene len z krvi,ultrazvuk nic...ibaze mne menzes prisiel normalne,aj skoncil a zacala som potom opat krvacat mimo cyklu,takze v podstate som zistila tehotenstvo len takto😕...kazdopadne dakujem za podporu,snad nam to do tretice vyjde a nie len mne,ale aj vsetkym babam co sme tu😉..aj ty si mala nieco podobne?riesite aj vy reproim.??
@kima1404 no ja som sa snazila 9 rokov otehotniet a neslo to, az ked sa to nakoniec podarilo, tak som v 9tt prisla o dvojicky, tak chodim aj ja na imunologiu, ale do BA do Imunovitalu. Chodila som tam aj pred tehotenstvom teda, lebo mam vysoke NK bunky, tak mi ich Medrolom znizuju.
Ale neboj, ked tt dokazes otehotniet prirodzne, mas obrovsku vyhodu proti nam, co sme odkazane na IVF 🙂
Urcite to uz vyjde pod dohladom lekarky ;)
Kocky dakujem krasne za podporu😘😘..pracujem na kuratele a den co den sa stretavam s "rodicmi" ,ktori maju 3,4,5,6....10 deti a nevedia sa postarat ani o jedno a tak deturence koncia v detskom domove a my,co by sme dali prve-posledne,tak tu musime riesit nk bunky,trofoblast a ja neviem co vsetko a niektorym z nas to aj tak nejde😖...proste to je neskutocna nespravodlivost🙄....neviem,snad dzurilova pomoze,resp.nejaka liecba...mna pri tom mojom prvom tehotensvte strasili hned mimomaternicovym,potom ze som normalne tehotna,potom nie som a takto to slo tyzden,co som si polezala v nemocnici,nakoniec ma pustili domov s tym,ze to bol mikropotrat🙄....a to druhe bolo cele divne,ten cyklus som uzivala clostyl,z toho sa mi spravili cysty(chvalabohu hned aj zmizli),zacala som krvacat a bum,pozitivny tt...tak zas nemocnica,zas vraj mimoma.teh. a zas nakoniec mikropot.ale odhliadnuc od vsetkeho,menzes mi prisiel nacas,takze podla mna ten druhy krat sa ani o tehotenstvo nejednalo🙄....neviem,kocky,toto nase zenske telo-hotova alchymia😵....
@kima1404 ja som "potratila" 3x z toho 2xbiochemicke, Dr. Dzurillova ho zaznamenala ale tvarila sa tiez, ze to ako potrat nepocita a potom takto pred rokom v 7tt. Odpoved voci troboflastu mam nepreukazanu a mam preukazanu celularnu odpoved lahkeho stupna voci muzovym spermiam. Od posledneho potratu v 7tt pred rokom sa nam nepodarilo otehotniet. Este nam chybaju hematol vysetrenie a genetic vysetrenie. Presla a stale si prechadzam roznymi psycho stavmi, zabudnut sa neda a prestavam uz dufat, ze sa to niekedy podari. Spolu somnou sa trapia aj kamaratky, kde jedna tiez potratila a druhym sa nedari IVF ☹ jooojj je to tazke toto prezivat, kto nezazil nepochopi a najhorsia veta je "ved na to nemysli a to pride"
@sosicka mne sa to stalo v lete 2016. Mala som liecbu medrolom od januara 2016, v 4/2016 dobre vyskedky, tak sme naplanovali dalsi cyklus IVF, medrol som stale brala, v juni vklad - nic, august vklad - nic. Dzurilova mi kazala vysadit medrol, aby som mohla ist na dalsi test, boli sme asi v 10/2016 a vysledky super, ani mi nedala medrol, tak sme napkanivali KET, vyslo to na januar 2017 a teraz som v 10 tt.

@elje sledovany nebude, no na kontroly budete chodit obaja, kedze musi odovzdat spermie. Kontroly stoja 90 eur. Kontrolu mam po 8 tyzdnoch. Inak ja som gynekologicke problemy tiez nemala.