Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@sasanka33 zlatko ako je to mozne??? Ja som uz psychicky uuplne mimo... tiez chceme teraz skusit ivf. Len sa bojim, ze kym sa dostaneme az po vklad, tak sa mi ta imunita opat pokazi.... leno to su aj tri mesiace, kym sa vsetko vybavi.mne dokonca uz ani teraz nenechala medrol, ked som mala dobre vysledky, vysadila mi ho.
@sosicka ja somala tiez presne take obavy, ale vyslo to, ze vraj ta imunita vydrzi. Ked to v lete nevyslo, tak som si tiez myslela, ze sa pokazila imunita, ze potrebujem vyssiu davku a imunita od aprila do dalsej kontroly v okt. bola OK. My sme sme od roku 2012 absolvovali 3 cykle IVF, z prveho po druhom vklade mam dcerku 3,5 rocnu a potom sa uz nedarilo,caz teraz po siestom vklade. Na reprodukcnu nas dr. poslal z centra po druhom neuspesnom IVF, ked nevysiel ani jeden vklad.
baby ako to myslite ze sa vam pokazi imunita ked vysadite Medrol? Ci zle to chapem? Lebo mne davaju Medrol, aby mi imunitu umelo znizili, pretoze ju mam prislis vysoku a hrozi potrat.
@joannita ano, myslim to tak, ze sa ti opat zvysi a telo zacne tvorit protilatky opat po nejakom case.vraj po dobrychvysledkoch by mama byt v tom istom stave 3 mesiace, ale potom, tym ze budes s partnerom znova nirmalne spavat bez ochrany, telo zacne reagovat a hodnoty sa mozu zas pokazit
@sosicka
nam dr. odporucil kondom a poviem Ti, ze sme mali s manzelom take obdobie, ze sme ani nechceli 🙂 mali sme dlhsiu absenciu. Ja som inak okrem imunity mala problem so znizenou funkciou stitnej zlazy, tak aj som brala lieky a dokonca medrol zhorsoval este vysledky stitnej, ale mam velmi sikovnu dr., tak mi pravidelne brala krv a podla vysledkov prisposobovala davku liekov.
@sasanka33 takze ste cisti riesili len ivf a okrem toho stale kondom? Ja to tak tiez planujem urobit, teda este jeden cyklus skusime prirodzene a potom mame konzultaciu v car. Od novembra mame stale styk len s kondomom okrem jednej iui a jednehi snazenia hned v ten vecer po iui...
@sosicka aha jasne, uz rozumiem ako si to myslela 🙂
Mne tiez nerobi medrol dobre, odkedy ho beriem, nemala som vobec menzes! Museli mi dat vyvovalacku, aby sme vobec mohli zacat s vkladom embryi. A mam nafuknute brucho velmi z neho.
Ja som trosku iny pripad, ja prirodzene urcite neotehotniem, teraz som po IVF a z krvnych testov som vraj tehotna, ale ako ja hovorim, len tak trochu tehotna 🙂) pretoze HCG je velmi nizke.
@joannita no ja som si myslela, ze ked sa doriesi imunita, tak zarucene otehotniem, kedze sme obaja zdravi... keby viem, ze to opat nevyjde, tak ideme hned na ivf. Teraz musim cakat, kym sa vybavi a mozem len dufat, ze imunita sa zatial nepokazi. Lebo potom by sa to vsetko opat pretiahlo, a kym nemam inunitu ok, na ivf nepojdem, lebo to nema vyznam. Zato riesim, ci teraz aj po dobrych vysledkoch pouzivat radsej kondom...
@sosicka zarucene neotehotnie nikto 🙂 Poznam vela parov, ktori su podla lekarov zdravi a aj tak sa im roky nedari. Ako mne raz lekar povedal....To ze ti ja poviem ze ste obaja reprodukcne zdravi neznamena, ze nemate nejaky problem. Zdravi ste len do tej miery, do akej medicina vie problem zistit. Ale nejaky problem tam urcite je.
Ale ak si este mlada, nemas sa coho bat, zadari sa raz 🙂
@sosicka nemusis, ja sa snazim 9 rokov 🙂 Prve roky boli najtazsie na psychiku, depky, beznadej. Vsetky kamosky, spoluziacky uz 2x, 3x tehotne. Casom si ale clovek zvykne a zmeri sa s tym - mne to trvalo asi 4 roky. A ked sa mi po 9rokoch podarilo otehotniet, tak v 9tt som prisla o dvojicky. Proste nespravodlivy zivot. A hlavne.....ja uz mam 37, takze uz mi uteka posledny vlak. Ty mas este predpokladam celkom cas.
Baby trošku od veci otázka.. ale skúsim 🙂 Tie čo beriete Medrol, neviete ako je to s požívaním alkoholu?? Prešla som celý príbalový leták, ale nič tam nepíšu, ani na nete som nič nenašla.. Nehovorím, že idem teraz piť nejaký tvrdý alkohol vo väčšej miere, ale ideme na ples, na svadbu... a nejaké pivko s kamošmi by celkom bodlo.. či s Medrolom sa nesmie? 😕
@kima1404
@hydrangeapeony Ahojte, ja mam za sebou tri straty, z toho 2x v 7tt a raz v 5tt. Vsetky tri boli v podstate biochemicke, pretoze ani v tych dvoch "najdlhsich" nebolo na UZV nic, hcg sa nevysplhalo nad 1000. Moja gyn. sa tiez tvarila, ze sice to nie je uplne ok, ze sa to stalo uz trikrat ale poslala nas s muzom len na genetiku a mne vzala krv na nejake zakladne testy zrazanlivosti. Nikam inam ma nechcela odporucit, ani genetik... ze len skusat znova. Stale neviem prekonat strach z toho, ze sa to zopakuje.. a kazdy mesiac neviem, ci sa bojim viac toho, ze nebudem tehotna alebo toho, ze budem... Poradte, co vam pomaha zvladat ten strach?
@131313 ja som ten strach nevedela dlho prekonat. po 6 potratoch sme isli na IVF s genetickym testovanim embryi, co sice tiez nie je na 100% spolahlive, ale aspon nieco. na vklad sme cakali asi pol roka kvoli imunologii a pocas tohto obdobia sme ani neskusali prirodzene, bala som sa, ze zasa potratim. potom sme isli na vklad, nepodaril sa. chystali sme sa na dalsie IVF, ale kedze mna uz tlacil vek, tak nieco mi hovorilo, ze mam to risknut aj prirodzene. predsalen od posledneho potratu uz uplynul viac ako rok, uz som to mala nejako spracovane. tak sme to riskli a aha, som za polovicou tehotenstva a vsetko je v najlepsom poriadku.
@chelly dakujem za odpoved. Aj od mojho posledneho uz uplynul rok a myslela som si, ze uz s tym budem viac vyrovnana... snazim sa na to pozerat racionalne, myslit pozitivne, ale ten strach v pozadi aj tak hloda a hloda ... ale asi to chce len zavriet oci, zapchat nos a skocit 🙂 casto si na teba spomeniem, ked sa chcem presvedcit, ze vsetko dobre dopadne, dakujem 😘
@joannita ja mam o 10 menej ako ty, takze ano. Ja popri tehotenstve este riesim aj zdrav.problemy vzniknute z medrolu. Spravili sa mi nejake tukove hrce alebo neviem ako to nazvat pod rebrami a doktori nevedia prist na to co to je. Sono nic neukaze, a dr to pritom nahmata.... nezaujem z kazdej strany. Som na psychiku zo vsetkeho asi od novembra a stale sa deje len nieco negativne....
Ach baby,ako tak citam tie vedlajsie ucinky vsetkych moznych liekov,ani sa mi do toho nechce😵

@hydrangeapeony aach boze,no si si teda tiez prezila svoje☹.....presne,aj ja milujem tie reci,vsak nemysli na to,mlada si,netlac na pilu a bla bla bla🙄....neviem,dzurillova sa tvarila vselijak,ked som jej opisovala priebeh...mudrejsi budeme po vysledkoch...u nas s otehotnenim nie je problem,prve teh.hned na prvy krat, a to akoze druhe tusim po 3-4 mesiacoch...takze plodny sme obaja chvalabohu,uz to len dotiahnut do toho konca...ja mam hemat.,infekt.,stitnu-vsetko negativne...po gynek.stranke taktiez,manzelov spermiogram ukazkovy....a vidis😖v kazdom pripade to drzim palceky,aj kamoskam,lebo toto je fakt hroza a des a psychika veru dostava zabrat😒....