Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
kocky, ja som z medrolu pribrala cca 8 kg ☹ a brala som ho skoro 7 mesiacov
Dievcence ja sim schudla 8 kg za 3 mesiace ale zasa mi narobil zle inde..
No kocky,po tom co citam,tak dufam,ze sa medrolu vyhnem🙄....aj ked su hranicne vysledky,aj tak ho zvyknu nasadit??teda vysledky este nemame,ale uz sa zacinam pripravovat😒....pripadne je nieco aj menej "drasticke" ako medrol,no s podobnym ucinkom??
A kolko mg toho medrolu denne ste brali ked ste popriberali? Boli to nejake vyssie koncentracie? Ja ho beriem asi 10 tyzdnov a tento tyzden konecne koncim - mala som prvy mesiac 8 mg, potom dalsi mesiac 6 mg, tyzden 4 mg a teraz posledny tyzden beriem uz len 2 mg. Nastastie ja som z neho nemala vobec ziadne vedlajsie ucinky, nepribrala som, skor schudla (a to som tehotna). Vysledky sa mi drasticky upravili po mesiaci, no tazko povedat ci to spravil medrol alebo to bola nejaka chyba v labaku pri prvom odbere, ja sa skor priklanam k zamene vzoriek alebo nieco take.
@kima1404 to by aj mna zaujimalo. Ten medrol vyzera hrozne.
@catherinah aj vy cakate na vysledky z reproimuno??jaj baby,este sa chcem spytat...pocas liecby ste mali chraneny styk?ci ako to je?alebo ste pocas ovulky mohli skusat??dakujem vam
ahojte 🙂 a neužívali ste niektorá aj igampliu injekcie? ja tie užívam... prečo je odporúčanie chráneného styku viete mi niektorá povedať? obsahuje tá liečba nejaké nežiadúce účinky na tehotenstvo? my sa snažíme už tri roky a teraz skúšame po umelých oplodneniach nitru rep,. imunologiu. 🙂
@kima1404 jj veru snažilkovanie sa odkladá aj u nás.. Ale 20.4. máme kontorlné odbery a 27.4. máme mať výsledky či Medrol zabral alebo nie.. No a s mm sme sa tak nejak už dohodli, že aj keď budú výsledky po tej 8-týždňovej liečbe stále rovnaké (nebodaj ešte horšie), tak aj tak už začneme snažilkovať. Takže od mája plánujeme ísť na to 🙏
Dievcata, viete mi niekto priblizit dovod, preco pocas uzivania prednisonu alebo medrolu je nutne mat mimo ovulacie chraneny styk? Vdaka
@senselinka na to ti povie každý lekár svoje....Môj na reproimuno povedal, že táto metóda sa už dávno nepoužíva, ale pozeram, že veľa báb to dodržiava, že im to kazu....
@jaris84 jasne, vdaka... Mne repro imuno vyslo v norme, vsetko OK, bola som len v BA, nie v NR. Mam za sebou 4 potraty pred dcerkou, potom zistene trombofilne mutacie, nasadene lieky a pohoda, dcerka splodena aj donosena bez problemov. Snazenie po nej tragedia, dva potraty vo vyssom stadiu aj napriek liekom, babo vzdy zije a potom odumiera, co predtym nebolo vidno ani plod, ak bol neskor potrat. Dr. mi chce teda nasadit preventivne prednison najnizsiu davku, je to nasa posledna sanca... Ak o babo znovu pridem, koncime. Preto chcem vediet, aky je ten dovod chraneneho styku mimo ovu, kedze prednison budem mat od gynekologa, nie imunologa
@senselinka ja pred malou 2x, po nej 4X....Viem aké to je. Tiež mám dakedy sto chutí hodiť tie všetky lieky do koša s vykašľať sa na to, ale tá túžba a nádej ,že to vyjde je silná, tak uvidíme. A pokiaľ máš imuno v poriadku nevidím dôvod chráneného styku. To skôr odporúčajú v prípade keď ti telo tvorí protilátky na spermie a tak, ale to by ti zistili na imunológie, keby si niečo také mala. Mne zistili cytokiny a pýtala som sa na tu kondomovu ochranu, lebo tu nám ešte skôr odporučili v prahe, aj keď odpived voči spermia mi nemám a lekár povedal, že táto metóda je už zastaralé, že to nie je vôbec potrebné....Ale ako hovorím, každý lekár iný nazor
@jaris84 jasne, vdaka, velmi si mi pomohla
@elje no tak my uvidime,mozno budem nakoniec velmi milo prekvapena a vyskedky budu ok a ziadna liecba nebude treba🙏...aaaale,uz si vsetko mozne nahovaram,niekedy sa neviem sama zo sebou rozhodnut,ci tie vysledky chcem vediet alebo nie🙄....uz som z toho na nervy,dlho to vsetko trva....a veeeeelmi sa snazim na to nemysliet,no bohuzial neprejde hodina,co by ma nenapadlo,ze co mi vlastne je,ako to dopadne cele😖....takze vy za chvilku snazilkujete🙂tak teda vsetko do toho a len dobre spravy potom😉
Baby ja sa ešte raz opýtam ako blondína - nečítala som predošlé strany ... V prebehu liečby nechránený styk počas ovulacie alebo aj mimo nej môže ovplyvniť potom výsledky odberov ? alebo stále nechápem prečo to treba alebo netreba dodržiavať.. Ja som myslela že kvôli tomu, že keby som náhodou otehotnela že by to kvôli tej liečbe a injekciam mohlo byt tehu ohrozené... Ďakuem pekne za vysvetlenie :D
@bibkak No ja tiež neviem, ale takisto ako ty som v tom, že to myslia tak, aby som náhodou neotehotnela. Inak ja budem teraz za blondínu na entú, ale čo je to vlastne chránený styk?? Musí byť ochrana prezervatívom? Alebo stačí vedieť kedy a ako?? s tým, že môžeme naplno? Lebo ja viem kedy mám ovulku vždy na deň presne, takže mimo tohto dňa si absolútne nedávame pozor.. za tých 16 rokov už viem 😀
@elje prezervativ...a ani oralny styk sa neodporuca, aspon nam tak bolo povedane.
@bibkak nie...ide o to, pretoze twlo sa alergickou reakciou brani pocatiu a drazdi to imunitny system, ktory treba ukludnit tym ze ,,zabudne" na svoju reakciu na spermie

@jaris84 áno, ja som po vysadeni schudla na pôvodnú váhu