icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

jasminkaj
Autor odpoveď zmazal
pavlinakol
8. sep 2017

@jasminkaj veď toto,príde mi to maximálne neosobné,zdlhave a čakala som oveľa viac ako iba suché 4vety,mala som kopec hodnôt mimo normálneho rozsahu,bez nejakého vysvetlenia iba sucho zhrnuté.cakala som nejaké odporučenie,čo robiť,ale nič.muz mal zlý spermiogram a jediné odporučenie pre neho bolo,že pri ivf použiť metódu icsi a picsi,ale čím tym spermiam trocha pomôcť ,čo treba nejaké vitamíny alebo niečo,tak to absolútne nič.u neho to bola 1veta.takze dokopy 5viet za 255eur.a stále sme tam,kde sme boli..super biznis.

sosicka
10. sep 2017

@jasminkaj ahoj, pridavam sa k tebe, ja som v NR na repro imuno uz rok ako na klaviri .. najprv som brala medrol 3 mesiace- zabral, a opat biochemko... potom pauza 3 mesiace.. a teraz ho beriem uz od maja a idem vysadzat, lebo po ivf, ket, laparke a hysteroskopii, hematologii a neviem cim este mam vsetko v poriadku. Ale hovorim, mne po vylieceni a naslednom snazeni repro imuno nepomohla otehotniet. A co z toho? Rok dufania a chraneneho sexu..... a este dodam, ze za ten cas, co sme mali 3 mesiace pauzu od medrolu, sme mali len 1 krat nechraneny sex a hodnoty sa rapidne pohorsili....

segab090
10. sep 2017

@sosicka ahoj nerozumiem preco ste praktizovali chraneny. Vam to niekto zakazal pocas liecby?

jasminkaj
Autor odpoveď zmazal
jasminkaj
Autor odpoveď zmazal
mamina321
10. sep 2017

@jasminkaj Akú dávku medrolu si užívala že s tebou toto robil?

jasminkaj
Autor odpoveď zmazal
mamina321
10. sep 2017

@jasminkaj to nie je zase až taká vysoká dávka aby až takto :( to mi je ľúto.., každý inak reaguje 😏

segab090
10. sep 2017

@jasminkaj ja som sa tak isto liečila medrolom a nechraneny sex mi nikto nezakazal. Preto som prekvapena.

segab090
10. sep 2017

@jasminkaj az teraz citam co s tebou narobil medrol tak isto som brala 16mg medrol denne a ziadne taketo vedlajsie ucinky nemam a ani baby co ich poznam a beru ho. Baby skor zvyknu pribrat nakolko medrol zachytava vodu alebo od neho pali zaha. Mrzi ma ze na teba zapôsobil tak zle 😒

wanda52
11. sep 2017

@jasminkaj a hemato máš v poriadku? Ja mám výsledky z hemato ok, ale robili mi ešte vyšetrenie na syndróm lepivých krvných doštičiek a to nemám dobre.

jasminkaj
Autor odpoveď zmazal
sosicka
11. sep 2017

@jasminkaj aj ja som pri prvom raze z medrolu chudla. Ako dlho beries? Ja bez troch mesiacov skoro rok. Tiez ti teda zabral, ale aj tak potrat?:( mala si tiez specificku celularnu odpoved voci spermiam? Aj ty? @segab090

jasminkaj
Autor odpoveď zmazal
segab090
11. sep 2017

@sosicka ja pri medrole nechudnem. Som ten typ co priberie aj zo vzduchu. Ja beriem medrol dnes presne 48 den tento tyzden by mala dorazit mrcha a zacinam stimulku druhe kolo ivf

lienka737
11. sep 2017

@pavlinakol no ak je to tam také ako píšeš, asi to zrušíme. Stále váham, či ísť či nie.

sosicka
11. sep 2017

@segab090 a aku si mala diagnozu ked vam nekazala chraneny styk??
@jasminkaj aj pri takejto diagnoze si otehotnela prirodzene? Ja tiez, ale stale len z krvi... a o par dni prisla ms.... v ktorom tt si potratila?

jasminkaj
Autor odpoveď zmazal
sosicka
11. sep 2017

@jasminkaj myslis ze 11tt ma nieco spolocne s trofoblastom? Podla mna nie, ved to uz je placenta a vsetko vyvinute.... ach ktovie cim to bude....

slimko
11. sep 2017

baby, môžem v pohode medrol aj pri stimulácii na ivf?a aj potom?

segab090
11. sep 2017

@slimko ahoj mozes urcite ja idem tento tyzden do stimulky a taktiež ho budem brat nadalej

pavlinakol
11. sep 2017

@lienka737 no nic som neprikraslila 😃.toto je moja skúsenosť s nimi.cakala som podľa toho čo tu baby píšu,že to bude super,že mi dr.vysvetli všetko,čo môže byť príčina,minimálne výsledky odberov..ale nič také sa nekonalo.5.9.som mailovala výsledky vyšetrení,ktore mi kázala doplniť.a hádaj čo? Doteraz žiadna reakcia..ja fakt neviem,či tam ešte ísť,zaplatiť ďalšie prachy a cpat do seba medrol..lebo zatiaľ čo čítam je to taká univerzálna medicínka,všetky berú to isté..niekomu zaberie,niekomu nie,ale biznis prekvitá..fakt tiež neviem,co si mám o tom myslieť😀

segab090
11. sep 2017

@sosicka mne dali medrol kvoli zvysenym cytokinom a zvysenym NK bunkam. Medrolom sa to upravilo. My sme v kuse mali nechraneny styk ved sa,snazim otehotniet predsa. Nam nikto nic nezakazal

druzuz
11. sep 2017

@segab090 kondomova ochrana sa odporuca vtedy, ked mas protilarky voci spermiam

druzuz
11. sep 2017

@sosicka medrol sa pri bunkovej imunite berie az do 25tt az 16tt tyzdne, dovtedy moze sposobovat problemy.

slimko
11. sep 2017

@segab090 Ďakujem. ja ho musím nazad nasadiť len preto, že nastali vážne problémy ako som ho vysadila...ale inak mi nijako nepomohol len poškodil...NO za pokus to stojí, ...len som si nebola istá či to môžem v pohode aj pri ivf...díky 🙂

lienka737
11. sep 2017

@pavlinakol presne si vystihla moje pocity z tohto vsetkeho. No kazdopadne dakujem za info.

pavlinakol
11. sep 2017

@lienka737 nemáš zaco 😉 ja sama som z toho zmätená.ked mi robili imuno vyšetrenie v car,tak mi vyšli zvýšené cytokiny a ziadne protilátky proti spermiam.tu presne naopak..teraz neviem,komu a čomu vlastne veriť.protilatky proti spermiam totiž nevysvetľujú neúspešné ivf,kedy mi pri oboch vkladoch vkladali pekne vyvinuté blastocysty..takze už fakt neviem,čomu veriť..a pomaly to vzdávame.mame 5r.syna a už nejako nemáme chuť absolvovať znova celý ten proces,keď sa vlastne ešte doteraz nezistila príčina..

lienka737
11. sep 2017

@pavlinakol fuha, tak to je sila. Ze vzdy ine vysledky.