icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

mamina321
17. sep 2017

@mirka1478 a prečo vás poslali do CAR? Asi si vždy otehotnela prirodzene nie? Zadrhel bude inde.

mirka1478
17. sep 2017

@mamina321 to bolo pred 12rokmi s ex a teraz s partnerom rok skusame a nic.nikto mi nevie povedat na isto ci je navratna plodnost pri celiakii a trombofilii

mamina321
17. sep 2017

@mirka1478 Jaj 😏 Na reproimune prikladala dosť význam potratov či neplodnosti k celiakii, ale gastroenteorolog to zase vyvracal a povedal že to nie je až take ako sa o tom hovorí a píše, no čo ja viem 😏 Tak určite je vhodne to asi prekonzultovať v car a možno fakt investovať aj do tej reprodukčnej imunilogii.

mirka1478
18. sep 2017

@mamina321 celi mam zistenu len dva roky a trombofiliu len par mesiacov.vsetko bolo neskoro zistene.celi som mala vraj od narodenia.uz som mala marsch 3c

mamina321
18. sep 2017

@mirka1478 aj ja som mala marsch 3c, a po 10mes diéty marsch,0. A na trombofiliu ti dali niečo či až keby si bola tehu?

mirka1478
18. sep 2017

@mamina321 ja po roku a pol som mala este 49 hodnotu.to ti rychlo kleslo.mam anopyrin

mirka1478
18. sep 2017

@mamina321 kolko mas rokov?uz mas deti?ja mam 34

mirka1478
18. sep 2017

@mamina321 uz mame termin 5.decembra v nitre.naprd ze pred vianocami😢

segab090
18. sep 2017

@mirka1478 skus PO tam davaju lepsie terminy

mirka1478
18. sep 2017

@segab090 my sme z Povazskej.to je daleko.

segab090
18. sep 2017

@mirka1478 my sme z vranova a do centra chodime do ziliny. A do PO chodia dievcata ci uz z,MT ci PD. Ale uz ako chces bud obetujes par km naviac alebo budes musiet xakat do decembra. Ale vysledky vdaka sviatkom tusim budes mat najskor az v polke januara.

alexa933
18. sep 2017

@segab090 Pridaj tam ti povedia ze 4 tyzdne ale real co viem u kociek je 6 tyzdnov. Ked zobereme sviatky december a bohvie kedy zacnu v january tak dakujem pekne. Preto ja som sa rozhodla pre Po ze tu keby sa dopracujem k vysledkom je aj februar a ak by bola daka liecba tak do ket sa dostanem obrazne bohvie kedy.
@mirka1478 Koli tomuto ja idem 250 km tam plus spat 250 .
A to my sme taky pruseristi ze nam sa vzdy vsetko komplikuje. Termin mam v Po idem na buduci tyzden a to hrozilo ze sa nebudem mat ako dostat . Tak svagor ma bude musiet hodit ine mu nezostava .
Mne by tiez bodla nitra aj ked su drahsi radsej by som zaplatila tam ale terminovo otrasne .

jasminkaj
Autor odpoveď zmazal
mirka1478
18. sep 2017

@alexa933 to mi nevadi.ja som rada ze som to vobec zacala riesit.ze mi to chrbtica uz dovoli.

mirka1478
18. sep 2017

@alexa933 pre mna je aj obtiazne dlhe cestovanie.mam operovane krize aj krcnu.

alexa933
18. sep 2017

@mirka1478 jaj tak to chapem potom ked to mas takto. Potom sa ti vobec nedivim.Daj sa cim skor do kopy prajem ti vela stastia 🍀
Mna tlaci cas a predstava ze mam v mraziaciku este 1 snehuliacika.Najradsej by som prenho uhanala aj zajtra. Mne pride ze vsetko sa tak nekonecne vlecie.

mamina321
18. sep 2017

@mirka1478 ja mám 36r a dieťa jedno mám (6r), vtedy všetko ok, a potom začarovaný kruh, tri potraty a diagnózy sa začali sypať.

mamina321
18. sep 2017

Ešte dva roky dozadu dávali termíny celkom slušne, prvý krát má objednali do mesiaca, či už majú toľko pacientov že fakt nestíhajú !?

mamina321
18. sep 2017

@alexa933 Mne od prvej návštevy reproimuna až kým som mala dovolené začať riešiť tehotenstvo uplynulo niečo vyše roka a pol, čas sa vliekol, som myslela že má porazí, môj vek má tlačil, no oplatilo sa, všetko má svoje pre a proti.

mirka1478
18. sep 2017

@mamina321 to preco tak dlho?kvoli liecbe ste si museli davat aj pozor?

mamina321
18. sep 2017

@mirka1478 hlavne som si musela dať celiakiu do poriadku, bez toho by moje telo chaosilo a dieťati by sa nedostavalo dostatok živín a ani mne, a vlastne aj lieky by sa nebstrebavali tak ako majú, beriem aspirín a prednison, takže po roku kontrola, dali súhlas, lenže potom nám v CAR našli ureaplazmu, takže preliecenie ATB obaja, potom ďalší cyklus zase očista od ATB, potom som mala nasadiť aspoň min na 4-6t pred začatím snaženia sa prednison a aspirín, tak som nasadila, potom manžel bol chorý, bral ATB, ďalší mesiac očista od nich, no a takto sa to natiahlo celé.

mirka1478
18. sep 2017

@mamina321 fuha.mne sa do toho ani nechce ked to citam ak aj tam daco najdu😢😢😢

mamina321
18. sep 2017

@mirka1478 ale neboj treba skúsiť a dať do toho všetko, ja som už snáď ani neverila že sa dočkám tehotenstva ešte niehedy a úspešného, sice trosku viac stresov bolo ale zvládli sme.
Tiež som myslela že to nezvládnem a že to bude na dlhé lakte a ubehlo to ako voda, viac som sa venovala sebe, začala som cvičiť, aktívne žiť, dovtedy som snáď každý deň len čakala kedy príde tehotenstvo.

aaangelll
18. sep 2017

@pavlinakol ahoj, môžem sa ešte spýtať, či ste si boli po výsledky v ambulancii alebo vám ich poslali domov?

pavlinakol
18. sep 2017

@aaangelll poslali nám ich domov,neviem,či by to netrvalo ešte dlhšie a neboli ešte drahšie..plus cesta a čas tam aj späť.

aaangelll
18. sep 2017

@pavlinakol ďakujem 🙂 aspoň sa vopred pripravíme, keď sa nás ma to bude pýtať. To veru áno, je to tak lepšie. Pekný večer ešte prajem.

alexa933
19. sep 2017

@mamina321 noo aj mna tlaci vek v juni som mala 39 a nechcem dloho vyckavat a chodit po 40 do centra.Nam v centre nezistili nic vysledky mame ok aj Sg tak uvidim kde je zadrhel.Tajne dufam ze bude vsetko ok a mozem ist do ket.
Neviem ale ci sa stava ze niekto odide z repra ze ma super vysledky a nejde do ziadnej liecby.Ja som ratala ze ak nieco tak max mesiac liecba a ideme dalej 😲

mamina321
19. sep 2017

@alexa933 tak to verím že ta tlači čas, a už máš nejaké dieťa? A Vám sa nedarilo prirodzene či boli potraty? Prepáč za intímne otázky.... a hemato , endokrinológiu, genetiku máš/máte v poriadku?

alexa933
19. sep 2017

@mamina321 Mam jedine vysetrenia z centra .Teraz v pondelok idem na repro do Po a potom na hematku.Deticky nemame☹
Nokdy som sa nechytila este nechapem tomu cize ani potrat nic .

mamina321
19. sep 2017

@alexa933 držím veľmi palceky nech sa vám zadarí, ani neviem či ti priať niečo nech ti nájdu a preliečis to alebo nech ti nenájdu nič 😒 ale hlavne nech sa zadarí!