icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

katrin1005
6. okt 2017

@mirka1478 presne tak... kedy ste boli v Nitre a uz mate vysledky?

prskavka2223
6. okt 2017

@katrin1005 hej hej to bolo trosku take divne. Som si to predstavovala uplne inak. Keby tam sedelo tolko ludi ako ked sme isli pred obedom na konzultaciu tak ani by som sa necudovala keby dosiel s prazdnou nadobkou. Predsta je to pre chlapa horsie ako ked my sme tam isli iba na krv.

prskavka2223
6. okt 2017

@ericia parkovanie v pohodicke...je tam dost velke parkovisko. My sme zaparkovali v pohode aj rano aj pred obedom ked sme isli na konzultaciu.

ericia
6. okt 2017

@prskavka2223 ďakujem 😊

aureelia
7. okt 2017

ja som s touto liecbou skončila,kežde vysledky dopadli ešte horšie ako tie prvé. liečba vobec nezabrala, nebudem sa krmiť kortikoidmi, dufam ze IVF nam pomože aj bez tejto liečby, kde sa embryo vpraví rovno do maternice...alergie na spermie tým pádom riešiť netreba, jedine na trofoblast - teda na embryo..

mirka1478
7. okt 2017

@katrin1005 do nitry na repro imuno ideme az v decembri.z gf v ziline cakame na vysledky

bebe133
7. okt 2017

@aureelia ahoj. Tiez bola pre mna liecba kortikoidmi neuspesna a aj tak planujem uz tretie ivf. Poznam aj pripad kedy aj pri uspesnej liecbe kortikoidmi sa embryo neuchytilo a bez liecby ano. Tak si myslim ze niekomu to mozno pomoze a niekomu nie a mozno je to len o nahode a stasti

catherinah
7. okt 2017

@katrin1005 to je inak otras toto. Za take peniaze by som cakala inu uroven.

shonny83
7. okt 2017

Ahojte.aureelia,bebe133 atď..Ja som začala riešiť repro v marci.Mala som vysledky super.Jedine čo som mala deficit vit.D,a ľahkú celulárnu odpoveď voči spermiám partnera,na cudzie v norme.Nasadila mne Medrol a po ňom po 2 mesiacoch ešte horšie výsledky a pribrala som.Na cudzie spermie zhoršene vysledky i na partnerove .Bez liečby mesiac a na partnerove spermie stredne ťažká odpoveď a na cudzie to isté.Čiže ešte čím ďalej tým horšie výskedky aj na partnera napísala menej pohyblivé spermie čomu neverím.Nasadila mi liečbu zase kortikoidy injekčne ale v utorok odmietnem.Podľa mňa je to tít ...,nebudem sa vyjadrovať,niesom lekár,ale toto nie je podľa mňa možné.Je pravda,že imunita sa mení zo dňa na deň.A práve preto nechcem odsudzovať niekoho kto tomu rozumie.Ale z mojho pohľadu :ako zdravotná sestra.NEVERÍM.Neviem či napíšem správne ,ale škoda peňazí.A sama teraz uvažujem či ísť na Ket alebo nie.Prosila som ju o intralipidy,povedala dám Vám imunoglobulíny a nakoniec mi dala dexamed.Takže neverím ,že si pamätala,že som s ñou hovorila.Idem jej volať v utorok.Potom napíšem.Ale podĺa mňa výsledky :nemôže byť pravda.A keď áno.Potom tomu nechápem...,Všetkým Vám prajem nech sa zadarí.

shonny83
7. okt 2017

Musíme veriť.Chcela som ísť na Ket v novembri,ale po jej výsledkoch nejdem.Sama neviem čo mám robiť?Je tu niekto čo mi poradí?😢

nini1010
7. okt 2017

@shonny83 A kde si bola?V Nitre?

rokina13
7. okt 2017

@shonny83 ahoj, ak si mala jedine celularnu odpoved voci spermiam tak podla mna na KET kludne mozes ist. Tam uz spermie totiz nie su, vklafaju ti embryo. Ak si mala aj na trofoblast, tak by som to este riesila dalej. Keby ti pred ci po vklade dala imunoglobuliny, tak to ti len a len pomoze, ja som kvoli tomu teraz 37 tt 😊 bude dobre, treba verit!

shonny83
8. okt 2017

@nini1010
Áno v Nitre

shonny83
8. okt 2017

@rokina13
No práve že mi nedala imunoglobuliny,ale nasadila Dexamed inj.Hlavne že som sa s ňou osobne dohodla na imunoglobulinoch a v správe Dexamed.Nechce sa mi veriť že výsledky sú čoraz horšie.Podľa mňa je to blbosť.Budem jej volať v utorok a uvidím čo ďalej ale Dexamed brať určite nebudem .Ďakujem za podporu😘

rokina13
8. okt 2017

@shonny83 žial občas sa to stáva, že výsledky sú ešte horšie. Nie si jediná, ale napokon väčšinou sa nájde riešenie. Imunita je už taká, tvoja neoslabla, ale práve naopak ešte pridala.. Ale máš šťastie v tom, že ak nechceš otehotnieť prirodzene tak ta diagnóza ti môže byť pri IVF úplne jedno.

shonny83
8. okt 2017

@rokina13
Nemôžem prirodzene.Nemám vajíčkovody.Ďakujem Rokinka.Si ma potešila.😉

tlucka
8. okt 2017

Ahojte dievčatá, prepáčte, že sa miešam do vašej diskusie, ale myslím, že sa tu trošku miešajú dve rozličné veci a poskytujú skreslené informácie. Protilátky proti spermiam a špecifická celularna odpoveď proti spermiam partnera (antigenom spermií) nie je rovnaká vec a často sa tieto pojmy zamienaju. V Nitre zisťujú práve špecifickú celularnu imunitu a podľa toho sa aj pristupuje k liečbe, resp. volí spôsob koncepcie - oplodnenia. Áno, imunita sa mení a často sa práve stáva, že po prvotnej liečbe bývajú výsledky ešte horšie..ale treba vydržať, bojovať ďalej a veriť v pozitívny výsledok. Určite sa pri zistenej imunite proti spermiam neodporúča IVF, ale je to na rozhodnutí každej z vás. Treba fakt veci konzultovať s doktorkou a podľa toho sa zariadiť. Ja do Nitry chodím od r. 2015, najskôr som mala zistené protilátky proti trofoblastu, po liečbe výsledky super, riešili sme xIVF a nič z toho... Od februára tohto roku beriem Dexamed, zistená celularna odpoveď proti spermiam mm (najskôr ľahký stupeň, po liečbe stredne ťažký). Ale už sú výsledky dobre a môžem Dexamed konečne postupne vysadiť.
Držím palce aby ste sa správne rozhodli, prípadná liečba zabrala a dočkali sa vytúženého sna.

shonny83
8. okt 2017

Ja už kortikoidy určite brať nebudem.Skúsim sa s ňou telefonicky dohodnúť na imunoglobulinoch,keď ich nasadí pôjdem na Ket a keď nie,budem čakať na zázrak.😔

tlucka
8. okt 2017

@shonny83 Jasne, je na rozhodnutí každej z nás, či prijme navrhnutú liečbu alebo skúsi požiadať lekárku o inú liecbu. Preto sú vhodnejšie osobné konzultácie výsledkov (aj keď sa na termín konzultácie dlhšie čaká).

rokina13
8. okt 2017

@tlucka nie, nemýlim si to s protilátkami proti spermiám, viem že je to úplne iná vec. Žial sa tiež dosť dobre vyznám, bola som 1 z "extra" pacientiek. Mala som zistenú tiež celulárnu odpoveď voči spermiám partnera stredne ťažkého stupňa plus NK bunky 38% (v priemere ale niekedy aj viac) pričom hranica k otehotneniu je 19%. Tiež som chodila do NR a tu celularnu odpoved sme ani neriesili kedze som sa chystala na KET (kedze k tomuto všetkému tiež nemám ani vajíčkovody). Mne všade povedali že pri KET záleži iba na reakcii voči trofoblastu, spermia ako taká už neexistuje keď máš expandovanú blastocystu. Pred vkladom mi ani nekázala skontrolovať hodnotu tej cel.odpovede a mala pravdu lebo naozaj stačilo riešiť NK bunky a hneď vklad vyšiel.

shonny83
8. okt 2017

@rokina13
👏👏👏👍

tlucka
8. okt 2017

@rokina13 No vidíš, ja som mala hodnoty ešte horšie a na KET mi vyslovene zakázala ísť... No čo už, ja som rada, že som jej liečbe verila a dočkala sa vytúženého sna.

rokina13
8. okt 2017

@tlucka aj ja som jej liečbe verila, tiež to vyšlo takže sme na tom rovnako.

bebe133
8. okt 2017

Ahojte. Ja som tiez jej liecbe verila. Citala som same pozitivne ohlasy a ako pomohla mnohym zenam. Ja som tiez mala celularnu odpoved voci partnerovym spermiam a zvysenu bunkovu imunitu. Nasadila mi kortikoidy a po cca 10 tyzdnoch brania sa vysledky zhorsili. Cakala som co bude dalej, nasadila injekcie imunoglobiny a vysledky este horsie. Tak som cakala co povie. Povedala vsetko vysadte a minimalne dva mesiace nic neberte nech sa telo dostane do normalu. A ja sa pytam co potom, ci dalsia liecba. A ona mi rovno pobedala nie, uz nebude ziadna, ze som proste ten typ na ktory tato liecba nema vplyv. Takze to nebolo ze by som jej ako odbornicke nedoverovala a nechcela sa liecit. Ona sama mi povedala ze s liecbou nebude pokracovat. Ale povedala ze ivf mozeme vyskusat a ze ked budem tehotna sa mam ozvat. Takze ja som s placom odisla. Zacala som potom trochu patrat a docitala som sa ze su pripady ktorym liecba pomohla a ivf nevyslo a naopak liecba nepomohla a vklad vysiel. Takze je to o stasti. Takze ja verim a musi sa mi to podarit aj bez dzurillovej. Vsetkym vam drzim palce a nebojte sa, raz to vyjde 😉

nika80
9. okt 2017

@bebe133 my sme u nej tiež boli pár rokov dozadu. Mala som protilátky voči spermiam, to mi zistili ešte v CAR. Dodržiavali sme chránený styk a ked sme išli do Nitry, tam mi zobrali krv a už som mala dobre výsledky, ale aj tak nám odporúčala ivf, lebo by sa mi vraj mohla vrátiť alergia na spermie. Predpísala mi Medrol a ze ked pôjdeme na ivf, tak ho mam začať užívať mesiac pred vkladom. Na ivf sme nešli, styk sme mali raz do mesiaca v čase predpokladanej ovulácie a tento rok v januári sa mi podarilo prirodzene otehotnieť, aké v marci som mala zamlčaný potrat. Potom mi MS prišla až po troch mesiacoch, skúšali sme znovu dva mesiace a nič. Teraz sme si dali pauzu, ja som v robote povýšila, tak sa teraz sústredím viac na prácu, ale možno od nového roka to znovu začneme skúšať 😉

mamina321
9. okt 2017

@nika80 tak tak sustred sa na prácu, do toho nechránený styk v čase ovulku a nemysli ani náhodou na tehotenstvo, veď ta povýšili a potom to príde 😉 nám sa tak prvé zadarilo, keď som si povedala že najbližšie tri mesiace sa mi to pracovné nehodí 🙂

hanka7951
10. okt 2017

Ahojte baby, dufam ze mi poradite - som po 2 MA, s otehotnenim problem nemam, len neviem v sebe babenko udrzat. Moj gynekolog ma posiela na vysetrenie do Gyn-fivu, ale bolo mi od jednej baby odporucene dat si zvlast spravit min. hematologiu a reprodukcnu imunologiu, lebo vraj v tychto centrach to robia dost povrchne. Mate s tym niektora skusenost? Rozmyslala som nad Medirexom v BA, kde to je viacmenej vsetko pokope, alebo repro v NR. Dakujem za kazde info 🙂

mamina321
10. okt 2017

@hanka7951 normálne mám pocit že máme rovnakého gynekológa! Oni z toho majú prachy keď odporučia pacienta do repro centra 😒 nakoniec som išla, lebo gynekológ sa išiel zblázniť že to stále odmietam, že veď nič nemusím aspoň na konzultáciu. Ale som si vydupala ziadanku na reprodukcnu imunologiu do nr, a neľutujem. Po 3MA, teraz tehotná 29tt. Daj si spraviť Repro v NR a hematologiu najlepšie v Ba u dr. Drakulovej. Držím palceky!

saska1
10. okt 2017

dievčatá prosím Vás, nemáte aktuálne info z imunovitalu? Bergendiová mala mať dovolenku do 1.10.2017, ale stále tam nie je (mailový odkazovač píše do 16.10). Na recepcii nikto nedvíha..

ericia
10. okt 2017

Ahojte.. Prosím vás Dzurrilova mi kázala priniesť na konzultáciu výsledky vyšetrení co mam urobene... Mali ste so sebou originál? Len si to pozrieť, či jej to mam prefotit? Ďakujem za odpoveď 😊