icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

ivka3901
16. mar 2015

@freyahope ahá takže nk-bunky tie mám našťastie OK a tebe nedala anopyrin?len inekcie dexamed?

freyahope
16. mar 2015

@ivka3901 anopyrin nemám, na NK bunky ho nepotrebujem. Ja budem mať potom fraxiparine, ale to preto, lebo mám protilátky proti protrombínu. To, čo ti predpísala je určite ok, len ti teraz držím palce, aby si už mohla ísť na KET.

ivka3901
16. mar 2015

@freyahope dakujem pekne si zlatá 🙂 no dúfam,že liečba zabrala a annexin pojde dole 😒 ja sachcem opýtať ešte na intralipidy čo mi povie 😒

ada274
16. mar 2015

@diska Reprofit Brno ako inak 🙂 . Som podobny pripad ako ty, aspon mi to tak pripada. Mam kvalitne embrya, mnoho transferov za sebou vratane KETov a nic z toho, ani tuk, akokeby to telo okamzite likvidovalo. Kompletna imunologia u Malickovej v Prahe negativna, jedine co nasla bola celiakia + zvysene cytokiny. Cytokiny dala do suvisu s celiakiou, o kt. som mimochodom netusila. Takze teraz som uz pol roka na diete, v aprili ma cakaju testy v Imunovitale a potom sa uvidi. Inac z Heliosu mam dcerku, podarila sa ked som bola prakticky na odchode a rozhodnuta, ze s nimi koncim. Neskor som presla do Reprofitu a teda vselico by sa im dalo vycitat, ale stale je to aspon pre mna priepastny rozdiel oproti slovenskym centram a to mam za sebou aj Iscare.

candour
16. mar 2015

@ada274 ja mam za sebou brno aj sk a ziaden priepastny rozdiel nevidim.cele je to o stasti,nahode,dovere a psych.nastaveni.moj nazor

candour
16. mar 2015

@ivka3901 drzim ti velmi palce!ja som jej dnes pisala ci mi da intralipid a ze nie.da mi bud.mes.imunoglob.inf.vraj sa to s intralip.nekombinuje.mam dojem ze vseob.neni naklonena intralip.tak daj vediet co ti povedala🙂

misenaf
17. mar 2015

@ivka3901 ivka ja berem anopyrin 60 mg denne (ja mam 30mg tablety2xdenne) kvoli trombofilnym mutaciam a potom fraxiparin po Opu. KOlko estrofemu ti nasadili od 1dc v RF?

ada274
17. mar 2015

@candour ved v poriadku. Ak si si vsimla ja som hovorila za seba, mas pravo na vlastny nazor.
Nic to vsak nemeni na veci, ze drviva vacsina zien, ktore do Brna chodia ten rozdiel vidia. A ano su blbe situacie, na zaklade ktorych sa niektore baby citia zle, su nastvane a urcite opravnene. Aj V Brne su len ludia, maju lepsie a horsie dni. A ked nieco pokaslu, mame pravo si to s nimi vydiskutovat a ziadat napravu, zlavu alebo minimalne ospravedlnenie. Lenze to je taka slovenska natura byt ticho, to hovorim aj do vlastnych radov.

Ja som bola v SR len cislo, kt. treba skasirovat a viacnasobne. Na Slovensku som v centrach nechala cez 3500 eur, to je celkom slusny balik, nie? Aked sa nedarilo, vsetci na to srali a len verklikovali ze treba skusat a skusat.

V Brne som lekarovi partner na diskusiu, nemaju potrebu spochybnovat moje otazky, alebo sa nebodaj smiat. Ano niekedy musim ja nadhodit ci neskusime to alebo tamto, a vacsinou to funguje. Zaroven neverim, ze v Brne robia zazraky. Ale verim, ze sa snazia urobit vsetko, aby to vyslo.

diska
17. mar 2015

@ada274 ahoj,toto je super napisane uplne suhlasim.Ked si toto neaka rozumna baba precita tak to ma ako radu nad zlato a nemus ani platit.
Z mojich skuksnosti ja som bola v Ba v 3 centrach z kazdeho som odisla po 1 pokuse,nebola som spokojna a niesom na hlavu aby som ostavala a platila tam kde nedostavam to co mam.
GF jednym slovom hrozne,Antolska napodobne ale lepsie ako GF,Iscare tam som zazila sok a to je aj super priklad co sa Vam nikdy v RF nestane,ked som dosla po neuspesnom IVF k do iscare na konzultaciu,tak doktorka bola z mojich otazok straasne nervozna ne tie otazky som mala pravo pretoze som vedela,ze nieco bolo zle,bola tak nervozna .ze sa s nou nedalo komunkovat,po mojej otazke ci je zomna nervozna povedala ano,tak som sa postavila a odisla 😀
Nevelebim Reprofit ,tiez sa mi tam nepodarilo IVF ani prve ,ani druhe ale neodisla som,lebo napriek tomu,ze sa nepodarilo tak starostlivost a pristup bol iny,po oznameni emailom,ze to zas nevyslo mi doktor napise povzbudive slova ,podpori ma ze skusime to zas ,nemozme sa vzdat, mozno smiesne ved si clovek povie napise to kazdemu ,ale aj tak to kazdu jednu povzbudi a idel dalej 🙂

Baby naozaj si pytajte poradte navrhujte,nespoliehajte sa nato,ze doktor vsetko povie,zisti ,navrhne,nefunguje to tak aj ked by sme chceli aby fungovalo,ani doktor nieje najmudrejsi ale v RF je to tak ako ada pise,kludne mu navrhnite ked sa o niecom dozviete,ci uz iny protokol alebo intralipid on vam povie ano ale nie,skusime,zakklad je komunikacia v sk centrach nefunguje bohuzial ale v RF ano,
Ja lutujem len jedno ,ze som tie roky stratila na SK v centrach.

freyahope
17. mar 2015

@candour rýchlo odpisuje na maily? Lebo ja som bola pred týždňom na kontrole, mala by som mať výsledky, dnes si každú chvíľu kontrolujem schránku a nič zatiaľ. Som ako na ihlách, asi jej budem musieť napísať.

suzanecka1
17. mar 2015

napíš a daj vedieť ako rýchlo reaguje 😉

scheflera
17. mar 2015

Chodím do Unici.dnes som volala so sestričkou,povedala,že zajtra mi pošle mail s infoškami o troch darkyniach(vek,výška,váha,oči,vlasy,povahové vlastnosti,záľuby,koníčky,národnosť,kde študuje,alebo čo robí,či má už deti...).ja si z nich jednu vyberiem a tú oslovia,a začne sa stimulácia.majú dosť darkyn a len do 29 rokov,dúfam,že mi ponúknu aj nejakú 20tku.

ivka3901
17. mar 2015

Ahojte tak hlásim sa z výsledkami od dzurilovej z nitry ten hnusný annexin v išiel dole až na normu a možem stimulovať na KET takže čakáme mrchu a ide sa nato 🙂
Inak mi zas mi zmenila liečbu anopyrin ponechala inekcie zamenila za medrol a pribudol mi CLEXANE 😒 m

diska
17. mar 2015

@ivka3901 ahoj,velmi ti drzim palce ivka a tesim sa ,ze annexin je uz OK,myslim si,ze doktorka urobila uplne najlepsie co mohola,tato kombinacia liekov je total mix 😀 urobila pre to aby sa to podarilo vsetko .U nas bola taka ista kombinacie ked nam vysilel KET,mozno si spominas boli sme v tom istom case a spolu cakali na vyseldok 🙂 Verim,ze tentokrat to dopadne na jednotku.

ivka3901
17. mar 2015

@diska dakujem moja si zlatá🙂aj ty si mala tiež dexamed a anopyrin?to som nevedela a vyširel ti KET🙂Teším sa s tebou 🙂 spomínam si tak okrajovo,lebo si píšem veľa babámi a mám v tom chaos 😒 tak dúfam,že aj mne vyjde KET len teraz mi zmenila inekcie na medtol a anopyrin zostal a pribudolvmi clexane myslíš,že je OK 🙂

majinka81
17. mar 2015

@diska teším sa s tebou ivka, držím palce na KET 😵 😵

majinka81
17. mar 2015

@ivka3901 teším sa s tebou ivka, držím palce na KET emoticon emoticon

ivka3901
18. mar 2015

@misenaf ahá lebo já som bola tiež na hematologií kvoli trombofilným mutáciám a všetko je ok 🙂 takže u mňa hovorila dochtorka,že 50 mg anopyrinu denne stačí kedže mi inekcie zmenila na medrol a pribudol i clexane 😒 ale vydržím len nech sa nám KET podarí 🙂

ivka3901
18. mar 2015

@candour no ako si písala neni naklonená tým intralipidom a povedala,že mi ich neodporúča a že keby náhodou KET nevyšiel tak pojdeme na iečbu imunoglobídmi neviem síce čo myslela,ale to budem riešiť neskor ak sa ket nepodarí 😒

ada274
18. mar 2015

@diska dakujem a maximalne sa stotoznujem s poslednou vetou. Lutujem zabite roky v centrach na Slovensku. Ale jedno si uvedomujem, urcite skusenosti su neprenosne, akokolvek su racionalne zdovodnene. Kazdy si chce vsetko vyskusat sam. Kazda mame svoju cestu a svoju hlavu 🙂, ale je dobre ked sa o pise aj o inych moznostiach a liecebnych postupoch nez len tych ktore sa ponukaju na Slovensku. Ved aj ta reprodukcna imunologia je na Slovensku v plienkach, no chvalabohu aj za to. Keby nebolo toto forum, netusila by som ako dalej. Ale teraz mam stale sancu, ze po prelieceni to moze vyjst a moje dieta bude mat surodenca. Minimalne budem vediet, ze viac nemozem urobit.

ada274
18. mar 2015

@ivka3901 pripajam sa ku gratulacii. je perfektne, ze ti liecba zabrala 🙂.

nelly3
18. mar 2015

@zibi akurat pozeram recept a nemozem zohnat ten metypred a pozeram lepsie na ten recept co mi poslala bergendiova a mam tam ze metypred a aj medrol 😕 naco to mam kombinovat, viem, ze je to to iste skoro hmm 😕

suzanecka1
18. mar 2015

@ada274 ako staré dieťa už máš? tiež sme na to tak, že jedno máme a druhé už 3 roky nič ale teraz mi zistili zvýšené NK bunky a som na dexamede zajtra druhá injekcia 😉

ada274
18. mar 2015

@suzanecka1 dcera ma 4 roky. Ked mala dva isla som na KET, chytilo sa ale HCG spadlo tyzden po pozitivnom teste. Medzitym som mala vselijake zaludocne problemy, dalsie IVF, 3 transfery a uz ani tuk nic. Minuly rok som zasla na imuno vysetrenie do Prahy k Malickovej, tu napadlo ze mi urobi testy aj na celiakiu. No a vysla pozitivna spolu s cytokinmi. Tvrdi ze tie cytokyny budu z celiakie a su embryotoxicke, preto tie neuspesne transfery. Moze to tak byt aj nemusi. Zatial tomu verim ze je to tak, lebo ked su embrya kavalitne, ja aj muz v poriadku tak niekde chyba musi byt. Teraz idem na kontrolu ci protilatky na celiakiu ustupili, a zistit ci klesli cytokiny. Ked nie dufam ze nasadia liecbu.

Drzim palce nech tie NK bunky klesnu a nech mas dobre vysledky ako Ivka.

majinka81
18. mar 2015

@ada274 ahoj ja mam tiez zvysene tie embryotoxicke cytokiny spolu s nk bunkami.
Uzivas nieco?
Ja mam medrol a caka ma aj intralipid.
Nk bunky si mala v poriadku?
Paa

ada274
18. mar 2015

@majinka81 pravdupovediac netusim ci mi kontrolovali NK bunky, zo spravy sa mi zda ze nie. Zatial som na diete kvoli celiakii, ak sa upravi stav po celiakii, mali by klesnut aj cytokiny (vraj to spolu suvisi). Zaciatkom aprila idem do imunovitalu v BA na testy, tak sa budem pytat aj na NK bunky. Zatial som nebrala ziadnu liecbu pri a pred transfermi okrem clexanu. Tak uvidime ako dopadnem.

evadek
18. mar 2015

idem 25-ho do imunovitalu..mam vysadit medrol?..alebo ho stale mam uzivat?...ako to bolo u vas? beriem 8 mg - som po potrate....( ivf )

A ako dlho mozem uzivat medrol?....uz ho uzivam minim. 5 mesiacov....

Ďakujem

zibi
18. mar 2015

@nelly3 mozno prave preto keby ze ho nemozes zohnat nie?
ale tak mali by ti ho objednat nie?

suzanecka1
18. mar 2015

@ada274 a prvé ste mali prirodzenou cestou? no môj má pomaly 6, keďže bol splodený prirodzene a mám aj polycystické vaječníky tak do mňa valili len hormóny ale stále nič až liečitel Dedík čo robí irisdiagnostiku /cez oko/ ma naviedol na to, že je u mňa imunitný problém, v iscare mi vyšli testy ok ale nedala som sa odbiť dala som si spraviť reprodukčnú imunilogiu v nitre a prešla som do brna a hľa zvýšené NK bunky tie cytokiny mám ok, akurát ešte bunkovú imunitu voči spermiám a trofoblastu ale to len hranične zvýšené. Dúfam, že dexamed zaberie a potom skúsim tretie IUI už v Brne ak nevyjde dám sa IVF.
Mám známu, ktorá stále potrácala ale vo vysokom štádiu tehotenstva až v 20tt a zistili jej celiaku nasadili liečbu a bezlepkovú dietu a malý má už skoro rok 😉 držím palce

lina129
18. mar 2015

@ada274 ahoj, mozem sa ta spytat, ja som bola na imuno u Bergendiovej a mam uz vysledky a vysla mi celiakia len v jednej z alel... vo vysledkoch mam napisane, ze celiaticke ochorenie nemozno vylucit...nevies co to znamena? ako si to mala ty? ja som mala, ze celiakia v jednej polozke negativne a v druhej polozke pozit. Tak nechapem, ci ju teda mam ci nie... A mala si aj nejake dalsie problemy nasvedcujuce, ze mas celiakiu? ja absolutne nemam ine prejavy a lepok jem v pohode cely zivot... a nemam ziadne prejavy 😒