icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

slimko
27. nov 2017

@wanda52 Ahoj, my sme teda pripad kedy medrol vobec nezabral :(

vivik22
27. nov 2017

@slimko ahoj, prosim ta a aky dalsi postup ti doktorka odporucila?

segab090
27. nov 2017

@wanda52 ahoj a ake davky medrolu beries? Ja som brala 16mg skoro 5 mesiacov a brutalne som napuchla hlavne v tvari, na krku a dokonca som zbadala ze nad hornou perou sa mi zacali tvorit jemne tmavsie chlpky. No otras. A tie navaly v noci som mala tiez normalne som sa potila medzi prsiami kropaje potu.

slimko
27. nov 2017

@vivik22 ziaden. Vysadit medrol a ukoncena liecba...pre mna osobne vyhodene peniaze lebo sice ano 1vec nam zistili ale ked pfva liecba nezabrala dalej neriesila. A z medrolu mam teraz len problemy a neviem sa ho zbavit pre vedlajse ucinky...

vivik22
27. nov 2017

@slimko ani ti nekazala, ze sa mas po tej prestavke opat ozvat?

segab090
27. nov 2017

@slimko ake vedlajsie ucinky mas z medrolu?

slimko
27. nov 2017

@vivik22 nie...proste po 4mesiacoch nadobro ukoncila liecbu

slimko
27. nov 2017

@segab090 ako som ho vysadila stale viac ma bolelo klby...ruky, prsty, kolena, bedra...po mesiaci som uz nevladala vstat z postele, stolicky, chytit dk ruk nieco bol problem...3mediace som skusala vydrzat az kym som zas zas nebola nutena zacat brat pre silne bolesti...nejaky syndrom neviem ako to endokrinologicka bazvaka...proste chybala mi droga a postihlo mi to klby...a tske bezne ako naliata vodou, flaky na tvari a fuzy ani neratam to bolo nic oproti tym bolestiam...

segab090
27. nov 2017

@slimko boze ved je to hrozne ☹ ten medrol je riadne svinstvo!

wanda52
27. nov 2017

@segab090 ahoj, ja som brala dva tyzdne 16mg,dalsie dva týždne 12 mg, potom sa mi zda, ze 4 tyždne 8 mg a potom az do konca vyhodnotenia vysledkov 6mg, mam rozdelenu teraz davku 8mg rano a 4 na obed, uzivam medrol uz stvrty tyzden.

wanda52
27. nov 2017

@slimko Tebe tie príznaky začali až po vysadení? No neviem teraz, na čo sa mám "tešiť"...

vivik22
27. nov 2017

@slimko to cloveka teda nastve, lebo co tu citam tak niekomu dava aj injekcie. A skusala si niekde zistovat ci sa to uz niekomu nestalo a ako postupoval?

slimko
27. nov 2017

@wanda52 áno až po vysadeni sa mi to zacalo postupne sa bolestivost zvysovala...

slimko
27. nov 2017

@vivik22 pýtaa som sa nato tu v diskusii, niekomu tiež ukončila ale povacsine nasdila inu liecbu...tak neviem preco u nas nie...my sme mali jedine BI lahkeho stupna vsetko ostatne ok...

vivik22
27. nov 2017

@slimko ja mam stredne tazky stupen, som teda zvedava. Lieky zacinam uzivat od zajtra. Inak ma napadlo, ze par desiatok stran dozadu dievcata diskutovali o rybom oleji. Vraj to znizuje BI voci spermiam. Mozno by si mohla skusit aspon to.

melmel78
27. nov 2017

@slimko ahoj, citam tu v diskusii, ze ake problemy si mala po vysadeni Medrolu. Na aky problem si ho prosim ta brala? Ja ho beriem od maja a to som zacala 16mg, potom po 2 tyzdnoch znizit na 12mg a potom zasa po 2 tyzdnoch na 8mg....Tusim tak to nejako bolo, uz si to presne nepamatam, len viem, ze naraz sa to nemoze moc znizit, aby nebol problem s nadoblickami. Ja mam povodne brat 8mg az do 15tt, chodim pravidelne na krv kazdych 8 tyzdnov, ci sa nieco nezmenilo. Doktorke som ani nepovedala, ale znizila som si 8mg na 4mg a teraz to beriem takto. Po 2 kontrolach krvy som stale v poriadku, cytokiny nezvysene a ostatne hodnoty tiez ok. Omylom som si to raz znizila a takto to zostalo. Nechcem toto svinstvo moc brat a tiez sa bojim vedlajsich ucinkov, az to vysadim. Ale snad, ma to obide

slimko
27. nov 2017

@vivik22 ano vraj to moze pomoct a uz ho aj obaja s muzom berieme. Tak drzim palce

slimko
27. nov 2017

@melmel78 Ahoj, ja som ho brala na BI ľahkeho stupna na partnerove spermie...mala som asi 2mesiace 8mg a potom znizit na 4mg, kontrola potm zas zvysit na 8mg na 2mesiace a kedze sa nic nezmenilo tak ukoncit liecbua postupne vysadit...aj som postupne podla jej rozpisu a predsa som takto hnusne dopadla z toho...keby viem co mi to sposobi tak v zivote sa nato nedam...v podstate som zaviyslacka :( ..teraz ho vysadzujem podla seba kedze som ho musela zacat brat lebo mi uplne posahal nadoblicky...zacala som so 4mg na 3mesiace aj pocas ivf, a uz som pomaly na 1mg po 2tyzdnoch...uvidime za daky mesiac ako dopadnem ked ho vysadim uplne.
Tebe drzim palce aby si nemala ziadne vedlajsie ucinky z toho po vysadeni ...ja som este aj pribrala ked som ho vysadila asi 3kg - ale to je nic oproti tym bolestiam.

vivik22
27. nov 2017

@slimko dakujem, aj ja vam drzim palce 🙂

bebe133
28. nov 2017

@slimko ja som tiez brala medrol tri mesiace a nepomohlo na BI na spermie a potom dala injekcie a tiez nepomohli. Tak ze vsetko vysadit a koniec liecby. Ked som sa pytala ci to mam skusit znova po pauze tak povedala ze nie, ze lieky na mna prostr neucinkuju

vivik22
28. nov 2017

@bebe133 a a skusala si zistit aka ina moznost existuje? nemoze sa ta BI proste sama zmenit?

slimko
28. nov 2017

@bebe133 tak nejako :( ale vraj sa s tym da otehotniet dokonca som citala ze niektore baby aj prirodzene...pokial nie je xy dalsich veci ze ani ivf nevychadzaju ako u nas :(

vivik22
28. nov 2017

@slimko ja mam tiez niekedy pocit, ze ta BI nie je az taka zasadna. Lebo u vela dievcat ju na zaciatku ani neriesi. Napr. aj u mna ju zacala riesit az po pol roku. Podla mna keby je to ozaj az take podstatne, tak by to riesila prioritne. To je len moj nazor, ktovie ako je to naozaj.

slimko
28. nov 2017

@vivik22 tiez si myslim ze ak je to len nejaky lahsi stupen tak asi az tak neriesi...neviem nevyznam sa ani ja ;)

bebe133
28. nov 2017

@vivik22 @slimko no ja som si dala teda od medrolu pauzu a zacala som uzivat omega tri, tiez som tu niekde citala ze to pomaha a pustila som sa do tretieho ivf bez riesenia reprodukcnej a podarilo sa ale som uplne na zaciatku, tak sa zatial tesim len opatrne

slimko
28. nov 2017

@bebe133 gratulujem ze sa podarilo, tak na seba davajtd pozor a drzim palce aby si to dobre dobojovala. My sme boli teraz tiez v 3ivf ale zas nevyslo tak bojujeme dalej...

bebe133
28. nov 2017

@slimko dakujem krasne. Som vdacna za kazdy den a velmi si to vazim a dufam ze to dobre dopadne. Drzim ti velmi palce a aj ostatnym lebo viem ze toto je tazka cesta

vivik22
28. nov 2017

@bebe133 aj ja velmi drzim palce, aby sa vam to podarilo dobojovat do stastneho konca. Aku si mala prosim BI (stupen a voci comu)?

bebe133
28. nov 2017

@vivik22 dakujem. Voci spermiam a lahkeho stupna

segab090
28. nov 2017

@heiezdinka Ak smiem vediet aku davku si brala? Ja cca 4,5 mesiaca 16mg a posledne dva tyzdne 8mg a znizujem tento tyzden na 4mg. Ako som citala aj ty si napuchla z neho. To iste mam aj ja velka okruhla tvar krk dvojita brada, no hroza ludia co ma dlhšie nevideli tak ostali v soku. Podľa vsetkeho uz,asi medrol neberies. Ako to je teraz? Ustupil ten opuch? Ak ano po akom case? Mna to hrozne trapi ako vyzeram a uz som si minuly tyzden nasla aj prve chlpky nad perou
@hwiezdinka