Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@lulululienka ja som čakala dva týždne.
neviete ešte niekto, ako to má byť s výsledkami MAR testu spermií u mužov, či majú byť výsledky negatívne alebo pozitívne? alebo stredné hodnoty? 🙂 neviem, ktoré sú správne.
@hanka7951
a tak to sme rovnaky pripad, ja som tiez na tom rovnako. 2 MA, oba prirodzene otehotnenie, bez problemov, iba ta imunita voci spermiam. Vy ste teraz stopli snazenie a cakas na liecbu alebo ako to mate? lebo ja neviem, nechce sa mi zase cakat a oddialovat to, uz ma to cele pekne serie 🙂
@lucinockalen ahoj moja. máš ešte ten termín na výmenu? ja by som a tam chcela dnes objednať a celkom by mi Tvoj termín vyhovoval. len asi ma objednajú až na máj.
@vranka88 zatial sme snazenie odlozili, minimalne teda aspon do najblizsej navstevy u Dzurillovej a uvidime co nam povie..samozrejme najradsej by som bola kebyze nam da zelenu na snazenie lebo uz by som ozaj nerada cakala ale zase na druhej strane si radsej pockam ako by som mala 3. krat to co minuly rok :(
Ahojte baby, tak uz mam lica ako svist 😕😔 uz si to vsimla aj rodina kt ma dlhšie nevidela, z toho medrolu. A na krku sa mi vyhodili take cervene flaky, mali ste to aj vy, alebo zajst na kožné?
ahojte, užívam medrol 16 mg denne (2-2-0). Včera na obed som zabudla užiť 8 mg? Užiť dnes 3 dávky?
@wingsseven nie, pokračuj 2-2-0.
@kuki23 je to mozne ze je to z medrolu. Nechodis do solarka alebo teraz sa neopalujes na slnku napr.na lyzovacke? Pri uzivani medrolu ma dr.upozornila ze sa mam vyhybat slnku. Inak ja som mala ako neziaduci ucinok chudnutie, ale az take ze suseda co ma nejaky cas nevidela ma vyhlasila za anorekticku. Kedze som dost stihla bola aj predtym. Uzivala som 16mg medrolu denne.
Dievčatá mne strašne vypaduju vlasy z toho medrolu beriem ho druhý mesiac . Neviete poradiť nejaký kvalitný šampón na vlasy ?
@lindushka86 dobry sampon z lekarne je alpecin
Ahojte. Z imunologie mi prisiel takyto zaver a vobec neviem co znamena a dnes uz nerobia. prosim vedela by mi to niektorá vysvetlit?
Pracovný záver:
aktivované NK bb, deficit T reg
vysoké ASLO Odpor:
Medrol 8mg -0-0- tbl / 2 týždne
4mg -0-0. tbl /nals. 2 týždne
vysoké ASLO - ORL, zubné, moč, gynekolog. výter / dif dg fokusu
o 2 mesiace kontr. odber - KO + cytometer + T reg
@smejko18 a este: KO v norme,vysoké ASLO, bez laborat.prejavu autoreaktivity , vyšetrenie ly na prietokovom cytometri - aktivované perif. NK bb, znížené hodnoty T reg., parametre humorálnej imunity sú v rámci refer. hodnôt. Intracel. cvytokíny, bez preukázania zvýšenej produkcie embryotoxických cytokínov a prevahy Th1
Skríning autoprotilátok - ANA, APLA profil,ŠŽ, ovária,spermie,zona pellucida,tTG a EMA - negat.
Sérologia - Toxo negat.,Chlam. trachom., negat., stav po EBV a CMV
inf.,hladina vit D - hran. insuf. DAO kvant. - v norme
Ahojte kocky, mate niektora problem s vysokymi cytokinmi? Otehotneli ste po liecbe Medrolom?
Vdaka za kazdu odpoved.
Ahojte, prosim Vas vedel by mi niekto poradit alebo popisat reprodukcnu imunologiu....ako to porebieha a ci je lepsie ist do Bratislavy, Nitry alebo predsa do Prahy? mam prve testy z hematologie, dalej ist na genetiku alebo imunologiu? zistili mi zvysene trombocyty.... ma niekto podobny problem?

@ejuska2586 tak to si velmi potesila aj mna 🙂 snad liecba u Dzurillovej zaberie a budeme sa aj my moct tesit z babatka 🙂
@vranka88 2x som prirodzene otehotenela a zial 2x to skoncilo MA..na buduci tyzden idem do NR na konzultaciu sa poinformovat ohladom tejto diagnozy a samozrejme a moznosti liecby aj ked do lekarskej spravy mi odporuca liecbu kortikosteroidmi..kazdopadne dam vediet co nove som sa dozvedela 🙂