Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@vranka88 no ja mam okrem tej rovnakej diagnozy z repra este vrodenu trombofiliu..ale to tiez nemusela byt pricina mojich potratov..kazdopadne vysledkom z repra ani ja nerozumiem lebo tiez som 2x prirodzene otehotnela..buduci tyzden som idem k Dzurillovej na konzultaciu tak snad mi objasni tuto nasu diagnozu
@lenkova5
@hanka7951
Ahojte. Co sa tych protilatok voci spermiam tyka - aj s tym sa da otehotniet. Ja som zivym prikladom. Mam vysoke protilatky voci partnerovym spermiam, napriek tomu som 3x otehotnela. 2x som sice potratila - to mi neskor v Nitre zistili vysoke NK bunky - ale do tretice sa liecili NK bunky po otehotneni a dnes som v 34 tyzdni. Drzim vam silno palce, aby sa vam co najskor splnil vas sen o babatku.
@ejuska2586 ahoj... Prosím ťa a ako dlho si si liečila tie NK bunky? Ďakujem 😊
@ericia Pred otehotnením vôbec. Keď som otehotnela, chodila som raz za 4 tyzdne na infuzie do 15 tyzdna tusim. Teraz uz chodim len na kontroly krvi, aby sa tie NK bunky moc nezvysili.
@ejuska2586 ďakujem 😊 prosím ta a ale infúzie?
@ericia Intralipidy
@ejuska2586 ďakujem 😊
Ahojte,Bol niekto na konci januara v adle presov a ma uz vysledky?
@ejuska2586 tak to si ma velmi potesila, dakujem pekne! a teda tie protilatky Ti v NT vobec neliecili a liecili ti iba NK bunky? pretoze napr moja gynekologicka mi vravela, ze ona by to vobec neriesila a necakala na liecbu a snazila sa o babatko...
@lenkova5 Presne tak. Neliecili. Len tie NK bunky aj to az ked som otehotnela.
@ejuska2586 no tak teraz som uz uplne zmatena a neviem co robit..momentalne cakam na vysledky zo sterov ktore mam zaslat do NT a tak mi nasadia liecbu...
@ejuska2586
len ja nemám protilátky, ale imunitu voči nim. ani som nevedela, že sú to dve rozdielne veci. tiež nechápem, prečo nemám teda protilátky voči nim, keď mám na ne imunitu. a podarilo sa ti teda takto úspešne pokračovať po nejakej liečbe? a po prirodzenom otehotnení?
@ejuska2586
a tie NK bunky ti zistili, že máš až ked si bola tehotná alebo si vedela o nich už predom, že ich máš.
@ejuska2586
a este sa ta chcem opytat, ci teda tie protilatky ti neoznacili ako dovod potracania? ale tiez len ze je problem s nimi otehotniet? lebo ja neviem, ci mame cakat na nejaku liecbu alebo sa normalne zatial snazit, len teda ja neviem aky velky rozdiel je v tom, kedze ja mam tu bunkovu imunitu na ne, nie protilatky
@lenkova5 Doveruj Dzurillovej. Ona ie najlepsie, co robit.
@vranka88 otehotnela som prirodzene az potom mi dali liecbu. Ale na nk bunky.
@vranka88 nk bunky zistili od zaciatku. Potracanie vraj bola kombinacia nk buniek imunitnej reakcii voci spermiam.
@ejuska2586 ahojte. Prosím Vás z akého e-mailu Vám prišli výsledky z NR od Dr. Dzurillovej
@michellevendero repro@dzurilla.com
@michellevendero z toho, co poslala kuki23.
@kuki23 ďakujem 💐
@ejuska2586 ďakujem 💐
Baby čo ste už abslvovali kontrolé odbery, ako dlho ste čakali na výsledky? Nám síce pri nasadzovaní loečby vravela že na kontrolné výsledky sa potom čaká týždeň, len si chcem overiť aká je realita 🙂 ďakujem za odpoveď

@hanka7951
ja mám komplet všetky vyšetrenia spravené - hematologické, genetické, aj reprodukčnú. hľadali sme príčinu potrácania, všetko mi vyšlo ok, ale teda v Nitre mi zistili jedine toto, čo mi skôr príde problém otehotnenia, čo som ja nemala...takže ani neviem,ako sa k tomu postaviť, a či má toto vplyv aj na potrácanie alebo je toto môj nový problém :D ty máš aké skúsenosti s týmto?