icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

vranka88
10. feb 2018

@hanka7951
ja mám komplet všetky vyšetrenia spravené - hematologické, genetické, aj reprodukčnú. hľadali sme príčinu potrácania, všetko mi vyšlo ok, ale teda v Nitre mi zistili jedine toto, čo mi skôr príde problém otehotnenia, čo som ja nemala...takže ani neviem,ako sa k tomu postaviť, a či má toto vplyv aj na potrácanie alebo je toto môj nový problém :D ty máš aké skúsenosti s týmto?

wanda52
11. feb 2018

@kuki23 navaly tepla som mala aj ja, ale len v tom obdobi ked som mala vyssie davky Medrolu - 16mg, 12mg... potom uz nie. Mňa často bolievala hlava, občas ma bolieval akoby žlčník, preto som si dávala aj nolpazu na žalúdok.

hanka7951
12. feb 2018

@vranka88 no ja mam okrem tej rovnakej diagnozy z repra este vrodenu trombofiliu..ale to tiez nemusela byt pricina mojich potratov..kazdopadne vysledkom z repra ani ja nerozumiem lebo tiez som 2x prirodzene otehotnela..buduci tyzden som idem k Dzurillovej na konzultaciu tak snad mi objasni tuto nasu diagnozu

ejuska2586
12. feb 2018

@lenkova5
@hanka7951
Ahojte. Co sa tych protilatok voci spermiam tyka - aj s tym sa da otehotniet. Ja som zivym prikladom. Mam vysoke protilatky voci partnerovym spermiam, napriek tomu som 3x otehotnela. 2x som sice potratila - to mi neskor v Nitre zistili vysoke NK bunky - ale do tretice sa liecili NK bunky po otehotneni a dnes som v 34 tyzdni. Drzim vam silno palce, aby sa vam co najskor splnil vas sen o babatku.

ericia
12. feb 2018

@ejuska2586 ahoj... Prosím ťa a ako dlho si si liečila tie NK bunky? Ďakujem 😊

ejuska2586
12. feb 2018

@ericia Pred otehotnením vôbec. Keď som otehotnela, chodila som raz za 4 tyzdne na infuzie do 15 tyzdna tusim. Teraz uz chodim len na kontroly krvi, aby sa tie NK bunky moc nezvysili.

kuki23
12. feb 2018

@wanda52 ja mam teraz nižšie davky a citim sa horsie, hlavne ta bolesť v hrudi k veceru, o tyzd mam kontr tak som zvedava ci to pomohlo

ericia
12. feb 2018

@ejuska2586 ďakujem 😊 prosím ta a ale infúzie?

ejuska2586
12. feb 2018

@ericia Intralipidy

ericia
12. feb 2018

@ejuska2586 ďakujem 😊

aaangelll
12. feb 2018

@kuki23 Ja to posledný týždeň tiež tak cítim a tiež mám nižšie dávky ..mám pocit ako keby mi to išlo od žalúdka a vystrelovalo do hrudníka. Skúsila som podvečer zjesť jablko a zdá sa mi , že to pomáha (no nechcem to prechvalit)...

smejko18
12. feb 2018

Ahojte,Bol niekto na konci januara v adle presov a ma uz vysledky?

wanda52
12. feb 2018

@kuki23 skus si davat magnezko, ja mavam obcas tiez busenie na srdci, aj dnes poobede, ked som vypila kavu a to momentalne beriem 8mg, co zas nie je vela..

lenkova5
12. feb 2018

@ejuska2586 tak to si ma velmi potesila, dakujem pekne! a teda tie protilatky Ti v NT vobec neliecili a liecili ti iba NK bunky? pretoze napr moja gynekologicka mi vravela, ze ona by to vobec neriesila a necakala na liecbu a snazila sa o babatko...

ejuska2586
12. feb 2018

@lenkova5 Presne tak. Neliecili. Len tie NK bunky aj to az ked som otehotnela.

lenkova5
12. feb 2018

@ejuska2586 no tak teraz som uz uplne zmatena a neviem co robit..momentalne cakam na vysledky zo sterov ktore mam zaslat do NT a tak mi nasadia liecbu...

vranka88
12. feb 2018

@hanka7951
a tiež si mala oba razy MA, či sa ti aj zadarilo? 🙂 ja tiež musím ísť k nej, keď budeš po konzultácii daj vedieť, ako sa ti vyjadrila. a teraz sa teda nesnažite, čakáte čo vám naordinuje?

vranka88
12. feb 2018

@ejuska2586
len ja nemám protilátky, ale imunitu voči nim. ani som nevedela, že sú to dve rozdielne veci. tiež nechápem, prečo nemám teda protilátky voči nim, keď mám na ne imunitu. a podarilo sa ti teda takto úspešne pokračovať po nejakej liečbe? a po prirodzenom otehotnení?

vranka88
12. feb 2018

@ejuska2586
a tie NK bunky ti zistili, že máš až ked si bola tehotná alebo si vedela o nich už predom, že ich máš.

vranka88
12. feb 2018

@ejuska2586
a este sa ta chcem opytat, ci teda tie protilatky ti neoznacili ako dovod potracania? ale tiez len ze je problem s nimi otehotniet? lebo ja neviem, ci mame cakat na nejaku liecbu alebo sa normalne zatial snazit, len teda ja neviem aky velky rozdiel je v tom, kedze ja mam tu bunkovu imunitu na ne, nie protilatky

ejuska2586
12. feb 2018

@lenkova5 Doveruj Dzurillovej. Ona ie najlepsie, co robit.

ejuska2586
12. feb 2018

@vranka88 otehotnela som prirodzene az potom mi dali liecbu. Ale na nk bunky.

ejuska2586
12. feb 2018

@vranka88 nk bunky zistili od zaciatku. Potracanie vraj bola kombinacia nk buniek imunitnej reakcii voci spermiam.

lenkova5
Autor odpoveď zmazal
michellevendero
13. feb 2018

@ejuska2586 ahojte. Prosím Vás z akého e-mailu Vám prišli výsledky z NR od Dr. Dzurillovej

kuki23
13. feb 2018
ericia
13. feb 2018

@lenkova5 ahoj prosím ta tebe co vyšlo u Dzurrilovej? Ďakujem 😊

ejuska2586
13. feb 2018

@michellevendero z toho, co poslala kuki23.

michellevendero
13. feb 2018

@kuki23 ďakujem 💐
@ejuska2586 ďakujem 💐

lulululienka
13. feb 2018

Baby čo ste už abslvovali kontrolé odbery, ako dlho ste čakali na výsledky? Nám síce pri nasadzovaní loečby vravela že na kontrolné výsledky sa potom čaká týždeň, len si chcem overiť aká je realita 🙂 ďakujem za odpoveď