icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

hanka7951
13. feb 2018

@ejuska2586 tak to si velmi potesila aj mna 🙂 snad liecba u Dzurillovej zaberie a budeme sa aj my moct tesit z babatka 🙂
@vranka88 2x som prirodzene otehotenela a zial 2x to skoncilo MA..na buduci tyzden idem do NR na konzultaciu sa poinformovat ohladom tejto diagnozy a samozrejme a moznosti liecby aj ked do lekarskej spravy mi odporuca liecbu kortikosteroidmi..kazdopadne dam vediet co nove som sa dozvedela 🙂

lenkova5
Autor odpoveď zmazal
lenkova5
13. feb 2018

@hanka7951 tak uz mam vysledky a vsetko negativne. Poslem ich dnes do NT a som zvedava na dalsi postup..tebe sa uz podarilo dostat sa k Dzurillovej?

lenkova5
13. feb 2018

@ericia mne vyslo ze vytvaram protilatky voci partnerovym spermiam..a tebe?

wanda52
13. feb 2018

@lulululienka ja som čakala dva týždne.

vranka88
13. feb 2018

@hanka7951
mne zas do lekarskej spravy nenapisala nic, iba ze vhodna konzultacia paru... este som mala nedostatocnu hodnotu vitaminu D, ale to asi nebude mat suvis s mojim problémom.

vranka88
13. feb 2018

neviete ešte niekto, ako to má byť s výsledkami MAR testu spermií u mužov, či majú byť výsledky negatívne alebo pozitívne? alebo stredné hodnoty? 🙂 neviem, ktoré sú správne.

vranka88
13. feb 2018

@hanka7951
a tak to sme rovnaky pripad, ja som tiez na tom rovnako. 2 MA, oba prirodzene otehotnenie, bez problemov, iba ta imunita voci spermiam. Vy ste teraz stopli snazenie a cakas na liecbu alebo ako to mate? lebo ja neviem, nechce sa mi zase cakat a oddialovat to, uz ma to cele pekne serie 🙂

ericia
Autor odpoveď zmazal
lenkova5
13. feb 2018

@vranka88 ja som tiez na tom tak ako vy dve 😊

lenkova5
13. feb 2018

@ericia jasne, dam vediet...ja uvidim co mi nasadi a preberiem to este s mojou lekarkou...asi by si mala este doriesit dzurillovu kvolu nk bunkam, ci? 🤔

ericia
Autor odpoveď zmazal
cukyluky333
14. feb 2018

@lucinockalen ahoj moja. máš ešte ten termín na výmenu? ja by som a tam chcela dnes objednať a celkom by mi Tvoj termín vyhovoval. len asi ma objednajú až na máj.

hanka7951
14. feb 2018

@vranka88 zatial sme snazenie odlozili, minimalne teda aspon do najblizsej navstevy u Dzurillovej a uvidime co nam povie..samozrejme najradsej by som bola kebyze nam da zelenu na snazenie lebo uz by som ozaj nerada cakala ale zase na druhej strane si radsej pockam ako by som mala 3. krat to co minuly rok :(

kuki23
17. feb 2018

Ahojte baby, tak uz mam lica ako svist 😕😔 uz si to vsimla aj rodina kt ma dlhšie nevidela, z toho medrolu. A na krku sa mi vyhodili take cervene flaky, mali ste to aj vy, alebo zajst na kožné?

wingsseven
18. feb 2018

ahojte, užívam medrol 16 mg denne (2-2-0). Včera na obed som zabudla užiť 8 mg? Užiť dnes 3 dávky?

lulululienka
18. feb 2018

@wingsseven nie, pokračuj 2-2-0.

kuki23
18. feb 2018

Takto to vypada, neviem ci z toho medrolu😟

elenkaba
18. feb 2018

@kuki23 je to mozne ze je to z medrolu. Nechodis do solarka alebo teraz sa neopalujes na slnku napr.na lyzovacke? Pri uzivani medrolu ma dr.upozornila ze sa mam vyhybat slnku. Inak ja som mala ako neziaduci ucinok chudnutie, ale az take ze suseda co ma nejaky cas nevidela ma vyhlasila za anorekticku. Kedze som dost stihla bola aj predtym. Uzivala som 16mg medrolu denne.

wanda52
18. feb 2018

@kuki23 chodíš k Dzurillovej? Skús jej napísať a pošli aj túto fotku, ona ti odpíše, že čo ďalej.. Mne teda vždy odpísala, aj keď nie hneď, ale vždy.

lindushka86
18. feb 2018

Dievčatá mne strašne vypaduju vlasy z toho medrolu beriem ho druhý mesiac . Neviete poradiť nejaký kvalitný šampón na vlasy ?

kuki23
18. feb 2018

@elenkaba na slnko nechodím, ani do solarka, skusim napisat dzurillovej co s tym

kuki23
18. feb 2018

@lindushka86 dobry sampon z lekarne je alpecin

smejko18
19. feb 2018

Ahojte. Z imunologie mi prisiel takyto zaver a vobec neviem co znamena a dnes uz nerobia. prosim vedela by mi to niektorá vysvetlit?
Pracovný záver:
aktivované NK bb, deficit T reg
vysoké ASLO Odpor:
Medrol 8mg -0-0- tbl / 2 týždne
4mg -0-0. tbl /nals. 2 týždne

vysoké ASLO - ORL, zubné, moč, gynekolog. výter / dif dg fokusu
o 2 mesiace kontr. odber - KO + cytometer + T reg

smejko18
19. feb 2018

@smejko18 a este: KO v norme,vysoké ASLO, bez laborat.prejavu autoreaktivity , vyšetrenie ly na prietokovom cytometri - aktivované perif. NK bb, znížené hodnoty T reg., parametre humorálnej imunity sú v rámci refer. hodnôt. Intracel. cvytokíny, bez preukázania zvýšenej produkcie embryotoxických cytokínov a prevahy Th1
Skríning autoprotilátok - ANA, APLA profil,ŠŽ, ovária,spermie,zona pellucida,tTG a EMA - negat.
Sérologia - Toxo negat.,Chlam. trachom., negat., stav po EBV a CMV
inf.,hladina vit D - hran. insuf. DAO kvant. - v norme

tinni
19. feb 2018

Ahojte kocky, mate niektora problem s vysokymi cytokinmi? Otehotneli ste po liecbe Medrolom?
Vdaka za kazdu odpoved.

lenkova5
19. feb 2018

@hanka7951 Ahoj, tak uz mam vyjadrenie od Dzurillovej, nasadila mi medrol, po 6 tydnoch kontrola. Dnes mi poslala aj sestricka recept...tebe sa uz podarilo k nej ist na konzultaciu?

mirik0501
19. feb 2018

Ahojte, prosim Vas vedel by mi niekto poradit alebo popisat reprodukcnu imunologiu....ako to porebieha a ci je lepsie ist do Bratislavy, Nitry alebo predsa do Prahy? mam prve testy z hematologie, dalej ist na genetiku alebo imunologiu? zistili mi zvysene trombocyty.... ma niekto podobny problem?

hanka7951
20. feb 2018

@lenkova5 akurat dnes poobede tam idem tak som zvedava..ale predpokladam ze s medrolom skoncim aj ja kedze som to mala odporucene v lekarskej sprave..dam vediet vecer 🙂

blunka
20. feb 2018

@mirik0501
Ahoj, teraz choď naraz aj na imuno aj na genetiku. Naraz vybavuj oboje, všade máš dlhé čakacie lehoty.
Myslím, že do Prahy cestovat nema zmysel, ja som bola v Nitre a je to tam na vysokej úrovni. Zavolaj tam čím skôr, kvôli termínu.