icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

wewika1
1. mar 2018

@aaangelll aplikuju sa do svalu. Ide o injekcny roztok. Je trochu problem ju zohnat. Doplacalo sa cca 6€ kedysi neviem ako aktualne

aaangelll
1. mar 2018

@lienocka1988 ahoj, áno aj ja mám odpoveď voči partnerovým spermian ťažkého stupňa. Dzurillová mi nenapísala, či tie imunoglobulín mi budú pichat v NR alebo moja obvodná lekárka či gynekolog. A tiež neviem, či mi pošle recepty alebo ako ďalej. Som sklamaná z tej jej lekárskej správy. Písala som jej, tak snáď odpise 😊
Držím palčeky pri KET 🍀. My sme z prvého IVF nemali žiadnych mrazáčikov.

wanda52
1. mar 2018

@blunka Migralgin sa môže, to som si aj ja raz overovala u Dzurillovej 🙂

lienocka1988
1. mar 2018

@aaangelll potom mi prosím daj vedieť čo ti odpísala. Ja tam budem telefonovať po KET. To ma veľi mrzí, že sa prvé IVF nepodarilo ja mám na šťastie 7 statočných zamrazených. Tak snáď aspoň jedno dieťatko sa podarí.

dena22
1. mar 2018

@lenkova5 ahoj, prosim ta, aku mas dg s pri takejto scheme medrolu?

aaangelll
1. mar 2018

@wewika1 ahoj, ďakujem za odpoved. A môžem sa opýtať kto ti to pichal? 😊 V NR, obvodny lekár alebo gynekológ?

dena22
1. mar 2018

@lindushka86 a aku mas dg prosim ta?

aaangelll
1. mar 2018

@lienocka1988 napíšem ti , keď mi odpisu 🙂 veľmi držím palčeky, aby vám to vyšlo

lindushka86
1. mar 2018

@dena22 protilátky voči spermiam stredný stupeň . Som v procese IVF akurát

dena22
1. mar 2018

@lindushka86 a mala si celu dobu len 8mg? pytam sa preto, ze ja mam bunkovu imunitu stredneho stupna voci spremiam. potrebujem sa poradit

dena22
1. mar 2018

@kuki23 to je kozna plesen z oslabenej imunity, to som mala aj ja po dexamede, bola som s tym u koznej, a poradila mi micetal sprchovy gel, do troch dni to zmizlo, neopaluj sa na to, zostanu ti flaky. micetal sa da kupit aj ako rozprasovac.

lindushka86
1. mar 2018

@dena22 užívam od decembra denne 8mg ak otehotniem tak mi budú znižovať dávku . U mna je minimálna šanca na prirodzene otehotnenie preto som riešila hneď IVF aby som čo najmenej brala medrol .

dena22
1. mar 2018

@lindushka86 sak aj my stale IVF :( drzim ti labky, musime uz len verit v uspech.

wewika1
1. mar 2018

@aaangelll sama som si ich pichala, ale som zdravotnik. Myslim, ze ti to kludne pichnu aj u obvodaka, ci gyn😊

aaangelll
1. mar 2018

@wewika1 ďakujem 🙂 pomohla ti liečba týmito imunoglobulinmi? Mala si aj nejaké vedľajšie účinky? Či dobre si liečbu znasala?

wewika1
1. mar 2018

@aaangelll osobne si myslim, ze to nie je liecba. Ta davka co sa nachadza v igamplii sa bezne dava dojcatam a nie dospelemu😊uz som s repro sekla, podla mna je to vestenie z gule. Tak neprebadana oblast, ze len skusaju co a ako. S igampliou som mala raz dobre raz zle a zase dobre a zase zle vysledky...uz mi to pripadalo, ze to podla toho ako sa v labaku vyspia😂

aaangelll
1. mar 2018

@wewika1 ďakujem.. No veď toto, tiež mám pocit, že strácam čas.. Stale čakám buď na odbery alebo má výsledky. Medzitým utekajú mesiace.. Takto sa k ďalšiemu IVFku dostanem možno až 50ke 😂 ....aach.

wewika1
1. mar 2018

@aaangelll ono ani nejde o to stracanie casu, ved hlavne aby dobre bolo. Ale ked uz raz sa vysledky dostanu do normalu a potom pri tej istej liecbe bez hocijakej zmeny sa zase zhorsia a takto dokola, pritom okolnosti a liecba sa nemenia, tak uz je to na zamyslenie🤔nazory car sa v reproimuno tiez dost rozchadzaju. Zatial som sa stretla len s jednym lekarom co to podporuje, ktory nechal doktorku pozdravovat, tak co mi to ma potom evokovat😄

vranka88
1. mar 2018

@wewika1
ahoj. prosim ta, ty si bola liecena imunoglobinmi? nenasla som predchadzajuce prispevky nejako poruke, tak ze sa opytam.. ty si mala aku diagnozu? a mala si iba tuto liecbu? pomohla? ja mam na injekcie chodit, ked s ami podari otehotniet. zatial nemam ziadnu liecbu, mozeme sa snazit. mam celularnu odpoved na partnerove spermie stredny stupen. dik za odpoved.

wanda52
1. mar 2018

@aaangelll ahoj my sme na tom asi podobne, tiež sa liečim na imuno...a stále sa mi oddiaľuje IVF, ale už som rozhodnutá, že pôjdem do toho, aj keby nie sú výsledky ideálne, ja už od októbra 2017 fičím na Medrole, zatiaľ mi upravil len NK bunky.. Chcem ísť na jar do stimulky.

wewika1
1. mar 2018

@vranka88 ahoj, strednu spermie, lahku trofoblast. Trofo da upravil po medrole (zevraj), spermie nie, tak skusala imunoglobuliny injekcne, infuzne, intralipidy...uz som si pripadala ako kralik...a ked sa to tvarilo (raz) ako vsetko ok, beztak vklad nevysiel🤔takze za mna cela repro, len mlatenie prazdnej slamy

lenkova5
1. mar 2018

@dena22 ahoj, ja mam odpoved voci partnerovym spermiam stredne tazky stupen

dena22
1. mar 2018

@lenkova5 aham dakujem za odpoved, ja mam nieco podobne, tak ma zaujala liecba.

marverka
1. mar 2018

Ahojte,
dievčatá prosím Vás ak máte niektorá termín v Nitre alebo v Bratislave na repr. imunológii a nemohli by ste sa napr. z dôvodu choroby naň dostaviť a mal by prepadnúť, prosím Vás dajte mi vedieť do IP strašne moc tam potrebujem ísť a dali mi termín až na júl. Moc ďakujem.

aaangelll
1. mar 2018

@wewika1 veď to, trpezlivosti sa človek pri týchto vyšetreniach veru naučí. Ale keby bola aspoň aká taká nádej, že je to na dobro veci. Kým som začala brať Medrol, tak som telefonovala s lekárkou s CAR a tá sa vôbec nebránila, aby sme IVF absolvovali aj počas liečby Medrolom. Dzurillová mi povedala, že ona by radšej počkala na výsledky kontrolných odberov. Takže tak... Keby človek tak vedel, kedy sa rozhodne správne a kedy nie. Rozhodli sme sa s IVF počkať. Liečbu Medrolom mám takmer za sebou a dám šancu ešte aj tým imunoglobulínom. Ak nezaberu tie, tak potom už neviem čo...

aaangelll
1. mar 2018

@wanda52 ahoj. Mne sa tiež upravili po Medrole (10 týždňov) len tie NK bunky. Teraz mi Dzurillová odporučila ešte imunoglobulíny. Potom by sme sa radi dostali k IVF. Snáď to do leta stihneme 🙂

wanda52
2. mar 2018

@aaangelll a tebe to navrhla hneď po kontrolnom odbere? Lebo mne navrhla ešte ďalej užívať Medrol, mne Medrol upravil aj imunitu na spermie a trofoblast, ale len o trošku, čiže stále mám spermie ťažký stupeň a trofoblast ľahký. To až po liečbe imunoglobulínmi môžeš ísť do stimulku IVF? Lebo ja som rozhodnutá, že už nebudem čakať a pôjdem do IVF po ďalšom kontrolnom odbere, nech už dopadne akokoľvek..

wewika1
2. mar 2018

@aaangelll potom? No potom ti povie, ze si mas dat 2mesiace pauzu a opat absolvovat liecbu medrol a po nom imunoglobuliny...a tam som s tym sekla, ked povedala, ze ine moznosti nie su...celkom som nechapala na co mam absolvovat nieco, co uz raz nezabralo.

ericia
2. mar 2018

@aaangelll
@wanda52 ahojte dievčatá... Mali ste niektorá pozitívne výsledky u gynekológa, keď vás Dzurrilova poslala na stery? Ja mam tiež zvýšené NK bunky a stredne ťažky stupeň na spermie.. A ze to mohla spôsobiť ta ureaplazma co mi zistil môj gynekológ zo sterov... Nemáte s tým skúsenosť?
Ďakujem 😊

vranka88
2. mar 2018

@wewika1
a ty si mala problem s prirodzenym otehotnenim? tebe asi tie imunoglobiny pichali predom, ze? to mi je luto, ze sa to nepodarilo zlepsit. ale to sa viacero odbornikov vyjadrilo, ze reprodukcna imunologia alebo celkova imunologia su v tych problémoch tak 10%, ze vacsi problem je skor niekde inde, genetika a pod.