Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@lenockalenka ahoj už som mala prvú injekciu, zatiaľ nepociťujem žiadne zmeny na sebe takže fajn. len samotna injekcia dosť štípe.
@buba08 ano platím aj keď na to recept dajú nemáme na to diagnózu takže plná úhrada 39,40€
@lienocka1988 ďakujem, mňa to čaká zajtra. Kto ti ju pichá? Ja chcem ísť do ambulancie ku svojmu gynekologovi, tak snáď s tým nebude problém.
@lienocka1988 ahoj a pichá sa do svalu? Ja stále nemám výsledky od Dzurillovej, tentokrát im to fakt dlho trvá.. Medrol už neberieš, že? A keď si ho vysadila postupne, nemala si s tým nejaké problémy?
@wanda52 ahoj, pichá sa do svalu. mne to teda pichali do zadku 🙂 Medrol som vysadzala postupne po 5dňoch - 5dní 6mg, 5dní 4mg a 5dní 2mg žiadne problémy s tým neboli. Už by ti ich mohli dnes poslať. Mne ich vždy posielali poobede.
@lenockalenka prvú mi pichali na pohotovosti, lebo som ju bola vyzdvihnúť v lekárni vo štvrtok pred veľkou nocou a to už lekári nerobili - väčšina mala dovolenku. Ďalšiu si beriem zajtra do CAR a tam mi ju pichnú a potom budem chodiť ku gynekológovi
@wanda52 ahoj, keď ti prídu výsledky napíš sem prosím ťa, že prišli a aj ako si dopadla.
Ja mám skoro to isté čo ty + s ľútosťou som sledovala ako si mala tie prvé kontrolné odbery nafigu (vtedy som pochopila, že nie je samozrejmosť, že to bude dobré) + bola som na svoje prvé kontrolné odbery asi týždeň po tebe. Takže aj ja čakám na výsledky, akurát na prvé kontrolné. Povedala mi, že mi to hneď po veľkej noci pošle - ale keď ešte neprišli tebe, tak to mi prídu až tak týždeň po tebe. No držím palce na výsledok obom ....
A inak si myslím, že nie je pravidlo, že sa musí po medrole pribrať a mať guľatú hlavu.
Ja beriem od polky januára (začínala som na 16 mg) a mám o 2 kilá menej ako na začiatku.
Necvičila som ani hodinu toho roku a ani nediétujem.
Tú hlavu mám guľatšiu, to je fakt 😀, ale neni to nič hrozné. Ja si to vidím, ale nik to ešte nekomentoval. Trochu to vedia maskovať visiace zvislé náušnice. Ako máhle si dám kruhové, tak je tá guľatosť tváre ešte viac výrazná. Takteraz nosím len visiace - vyskúšajte.
@blunka ahoj, ahojte všetky baby 🙂 Ja som taká happy, dnes mi došli výsledky z imunológie, máme povolené ísť na IVF. Ten Medrol mám užívať zatiaľ ďalej, pomohol mi.. Upravili sa mi NK bunky, upravila sa mi imunita na trofoblast a imunita na spermie sa mi zlepšila - z ťažkého stupňa na stredný... Baby, taká som šťastná! Stálo to zato. Mne Medrol zaberal postupne, beriem ho už polroka, ale pomohol. Už som strácala nádej, že sa to zmení, ale zmenilo sa to, vytešujem sa, lebo už sa môžeme snažiť o bábätko a môžeme ísť aj na IVF.
@wanda52 fantázia, super správa 🙂 veľmi sa teším s tebou ....tak už len šup šup do úspešného IVF
@lienocka1988 Ďakujem, som fakt taká šťastná, že to stálo zato... Konečne môžeme ísť do IVF.. Ja pôjdem od začiatku, prvé IVF nám nevyšlo, nemáme ani embryjko.. ale verím, že druhé nám už vyjde.
@lucinockalen ahoj...kolko dopredu si sa objednavala na tento termin? 🙂
@lucinockalen je to u Dzurillovej? My by sme to zobrali..ale bohuzial nemam este termin takze nemam co ponuknut za vymenu 🙄
Ahojte dievčatá.. Ako ste sa objednávali na kontrolné odbery do Nitry? Telefón mi ani neprepoji a na mail neodpovedaju...
Ďakujem
ahojte dievcata, stalo sa vam, ze ste zabudli uzit Medrol? Mne dnes ano. Neviete mi poradit ako postupovat?
Ahojte baby, viete mi prosim povedat ako je to teraz s vysetreniami v Nitre a PO? Robia uz v PO ozaj vsetko? A ako je to s platenim? Nasla somsom nejake veci ohladom toho ale je to dost stare tak neviem ci je to stale aktualne. Ak mate aktualne skusenosti velmi by to pomohlo. Ideme 1x po viacnasobnych MA.
Ahojte baby prosim vas viete mi vysvetlit co znamena anti fosfatidyl etanolamin screen mam to zvysene ma byt hodnota do 15 a ja mam 43 tak isto mam zvysene Nk bunkky cd3 cd4 a cd8 dakujem
@tifinka Ahoj 🙂 prvý krát som nás objednávala v októbri 2017 a dostali sme termín na polku januára, no v tom čase som bola opakovane chorá, takže som termín vymieňala a dostala sa k májovému termínu. Držím palce, aby si mala kratšie čakanie 🙂

@catherinah tak asi NR kedze som z BA. A vies mi aj povedat kolko sa asi plati.