Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@wanda52 ahoj, tak už aj mne dnes prišli.
To isté čo ty, všetky položky už v norme, ale imunita na spermie sa mi len zlepšila - z ťažkého stupňa na stredný ako tebe. To isté ako ty - Medrol užívať naďalej a už sa môžme snažiť otehotnieť. My ideme prirodzene skúsiť aj s tými protilátkami na spermie.
Tak sa drž 🙂, dúfam že si budeme písať o tehotenstve 😉.
@blunka ahoj, my skúsime aj prirodzene, ale koncom mesiaca ideme do Car a ked zacne menzes - zacinam stimulku. Nas tlačí aj vek, aj iné okolnosti, snažíme sa už 3,5 roka ,z toho 2x IUI a 1x IVF, takže my ideme čím skôr od IVF, pokiaľ mám dobré výsledky. Držím ti palce, nech Vám to vyjde prirodzene, veľmi ti to prajem.
@wanda52 díky, aj ja tebe.
My sa snažime 2,5 roka. Dieta žiadne ešte nemame. A to planujem stale aspon dve 😃.
Tak hádam sa zadari.
Skusime nejaky cas prirodzene (tipujem tak 4 cykly) a ak nic tak sa poobzeram asi po IUI. Zatial stale dufam ze to pojde prirodzene. Uz 2x islo, ale protilatky proti trofoblastu to zlikvidovali.
ahojte.chcem sa opytat:mne medrol nezabral tiez mam dignozu specificka celularna odpoved voci partnerovym spermiam stredne tazkeho stupna.aj po zvysenej davke nezabral.mame ist k doktorke dzurilovej na konzultaciu ze co dalej....je tam este nejaka nadej?
ahojte baby, mám takú otázočku, užívam medrol a kolegyne si všimli, že mám jednu stranu tváre viac napuchnutú, môže to byť medrolom alebo mám radšej ísť zubárovi, aj keď ma nič nebolí. Stretli ste sa s tým niektorá?
No od novembra a aj zvysila davku a teraz co dosli vysledky na nic sa nezmenilo.potom aj ja som medrolu pribrala,mam mesiackovitu tvar teda hlavne v licach.a mierne zarastanie ....
@michellevendero
@hanka7951
@lenkova5
ahojte baby. ako vam ide liecba? tak mne dnes potvrdila gynekologicka tehotenstvo, tyzden mi meskali, test mi vychadzal slabucka ciarka, tak som sla k doktorke. no a hned ma chytaju stresy z tych imunoglobinov :D musim sa teraz ozvat do Nitry a ist tam. zadarilo sa nam po 3 mesiacoch, cize stale to ide 🙂 beriem to radsej s rezervou, vzdy ked som bola v tom som citila taky ako keby "naboj" :D alebo ze sa nieco deje vo mne, no a potom to jedneho dna zrazu zmizlo ako take uvolnenie, no a potom uz som vzdy potratila, teraz som mala ten naboj 2 dni a hned mi dosiel taky klud, ani napnute prsia, ani nafunknute brucho, nic....takze neviem. doktorka nevedela posudit, ci je vsetko ok, mam ist buduci tyzden, kedy by uz bolo vidno AS. ale dovtedy asi budem musiet ist na tie injekcie, kedze hned po potvrdeni mam zacat. tak som vam len chcela dat info. 🙂
@vranka88 jeeeeeej potichúčky gratulujem a nech je všetko v najlepšom poriadku 🙏🏻 liečbu z NR nemám 🙈 mám sa do NR ihneď ozvať, keď na teste nájdem // vtedy začnem liečbu. Nástup na hospitalizáciu 5.4. a následne operáciu 6.4. som musela zrušiť, nakoľko som chorá 😥 prvý týždeň mi obvodná Dr. nedala liečbu, predpokladala, že je to vírusové a povedala názvy voľno dostupných liečiv nooo kontrola o týždeň a už odber krvi na CRP + krvný obraz + smer pľúcna ambulancia a RTG pľúc a antibiotiká 😥 po ďalšej kontrole druhá krabica antibiotík 😥 a dnes tretia kontrola = kontrolný odber krvi a zajtra okolo obeda mám volať, že aká je hodnota tých leukocytov a podľa toho sa uvidí, že aký bude postup ďalej. Držte mi ✊🏻✊🏻 aby boli leukocyty OK 🙏🏻 nechcem tretie balenie antibiotík 😥😥😥
@vranka88 jeeeeeej, tak to srdecne gratujem a siiiiiiilno drzim palce, aby bolo vsetko v poriadku!!!!!! 🙏🙏🙏 Ja beriem tie kortikoidy uz 6 tyzdnov a dnes som sa prave objednala na kontrolne odbery, ktore mame 24.4. tak dufam, ze lieky zabrali a dostaneme zelenu aj my....aj som premyslala, ze ak mi nezabrali, tak sa skusim dzurillovej opytat na tuto druhu moznost liecby, pretoze mam pocit, ze uz sa zacinam zavodnovat a tvar mam neskutocne vyhadzanu 😢😢😢 A ty hlavne mysli pozitivne, bude to OK 😘
Medrol som mala 4mg a uzivala v roznych schemach az doteraz uz ho postupne vysadzam.uvidime co bude dalej....
@michellevendero
fuuha, tak to prajem vela vela zdravicka, nech sa rychlo zotavis a budes fit a nech ti vysledky dopadnu vyborne!
@vranka88 si zlatíčko 😊 moc krát Ti ďakujem 😘😘😘 zajtra okolo obeda napíšem výsledok a další postup 😉 maj len pekne myšlienky, aby bolo miminečko od úplného začiatku spokojne 🤰
Ahojte dievčatá po druhom MA sme sa rozhodli, že sa objednáme do NR do centra Dzurilla, chcem sa opýtať či neviete na kedy dávajú teraz termíny? Pred objednaním ma čaká ešte pár vyšetrení. Ďakujem
Ahojte dievčatá.. Prosím vás budúci týždeň idem na kontrolný odber krvi. Mam ale dostať menzes... Myslíte si, že to vadí? Ďakujem
@vranka88 ahoj, prosím ťa aké imunoglobulíny ti má dať po potvrdení tehotenstva?
@alaza ahaj ja som pisala do NR minuly tyzden a terminy maju najskor na august
@sonka_miro
@tifinka ďakujem som si tam volala a povedala mi ze na SEPTEMBER!!!! tak som skusila este v BA kontaktovať ImunoVital... tak som zvedavá čo mi odtial odpíšu.
@vranka88 zlatíčko výsledky zle 😥 po dvoch baleniach antibiotík sú stále leukocyty vysoké 😥 zajtra mám prísť a dohodneme další postup 😥

@tifinka Jedna baba sa mi ozvala skôr, tak som termín posunula jej... držím palce s termínom 🙂