icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

tifinka
3. máj 2018

Dievčatá a neviete či náhodou nie je nejaká repro imuno aj v cz?🤔

mariannamk
3. máj 2018

@tifinka su v CZ. nasi SK lekari sa ucili u nich. v Prahe urcite Malickova, ale aj ini 🙂

lenkova5
3. máj 2018

@hanka7951 ahoj, tak to ma velmi mrzi..ja uz mam pocit ze to je len reklamny tah...moja kamoska dostala vysledky min tyzden, vsetky hodnoty co mala zle sa jej zhorsili a este aj tie co mala dobre ma teraz zle...berie kazdy den Dcko a ma este nizsie hodnoty ako pri prvom odbere...dam vediet ako som ja dopadla 😉

hanka7951
3. máj 2018

@anickaa1983 mam za sebou 2x potrat..mozno aj preto od teba chce doktorka ovulacny hlien..mozno vytvaras nejake protilatky voci spermiam..a jedina urcite nie si..mam pocit ze v poslednej dobe je skor stastie najst zenu ktora bez problemov otehotnie a donosi babo.. :(

hanka7951
3. máj 2018

@lenkova5 ja uz neviem co si mam o tom mysliet..2 mesiace sa dopujem tabletky a vysledky nezmenene..resp ked som porovnala hodnoty rak dokonca o nieco horsie..neviem preco mam potom pokracovat v liecne ked zjavne nezabera..mna len zaujima co mi potom vymysli ked sa to ani o tych 6 tyzdnov nezlepsi

lenkova5
3. máj 2018

@hanka7951 potom ti povie, ze na teba liecba nezabera, ukonci ti liecbu a ked otehotnies tak nasadi injekcie...toto citam skoro vsade...ja mam tiez z toho zmiesane pocity ☹ mne napr lekarka v car vravela, ze ona by to ani liecbou neriesila a skusala by bez kortikoidov

hanka7951
4. máj 2018

@lenkova5 no super tak to sa tesim teda :( jedine ,,pozitivum,, na tomto vsetkom je to ze sa clovek nauci trpezlivosti lebo furt len caka na nieco..och no som zvedava..ty uz si bola na kontrolnych?

tifinka
4. máj 2018

pridavam sa k vam..akoze cakat teraz 3 mesiace na jedno hlupa vysetrenie a potom zase aj tak cakat na vysledky vysetrenie to je na porazenie...
prosim vas tie ktore sa liecite medrolom alebo cimkolvek inym mohli ste sa pokusat o dieta aj pocas liecby hned ako vam to nasadili?

lenkova5
4. máj 2018

@hanka7951 presne tak, my uz cakame 8 mesiacov od posledneho MA a este stale nemame zelenu...ano, bud tyzden by som mala mat vysledky z kontrolnych kedze teraz sa caka cca 2 tydzne, tak sa uz neviem dockat

lenkova5
4. máj 2018

@tifinka ak ti nasadia medrol tak mas prikazanu kondomovu ochranu, takze ziadne pokusanie o babatko nehrozi ☹

tifinka
4. máj 2018

@lenkova5 coooooo??? to co je za hovadiny??? ved to je chore... :( ..este neberiem nic, objednana som az na koniec augusta..akoze ja uz mam 36 rokov a to mam znova potom cakat..toto zdravitnictvo je na hlavu.. 😢

tifinka
4. máj 2018

@lenkova5 a este sa spytam..po akej dobe sa ide znova na kontrolu? a kolko sa po kontrole caka na vysledky?

smileba
4. máj 2018

@lenkova5 to je blbosť, zaleží asi od toho kvôli čomu berieš Medrol, pretože ja beriem kvoli zvýšeným cytokínom a dokonca som po mesiaci brania spontánne otehotnela a nikto nám nehovoril o žiadnej kondomovej ochrane 🙂

lenkova5
4. máj 2018

@smileba moze byt, aj ked kamoska berie kvoli cytokinom a tiez maju zakaz a to bola na reproimuno v BA a nie v NT a dalsej zistili histaminovu intoleranciu v NT a tiez maju zakaz... 🙃 my mame zakaz kvoli tomu ze vytvaram protilatky voci spermiam

lenkova5
4. máj 2018

@tifinka ja mam 34 a tiez len na nieco furt cakame...po 8 tyzdnoch uzivania som sla na kontrolne odbery a teraz sa caka 2 tyzdne na vysledky

tifinka
4. máj 2018

@smileba
@lenkova5 no ktovie..ja uz napriklad aj mam urobene vysetrenia a chcela som sa len objednat ze by mi nieco dali a aj tak MUSIM cele vysetrenie odbery a vsetko absolvovat znova 😠 ..no ja netusim co mam..mam len malicko vyssie hodnoty na CD3+ TNF-a a CD4+ TNF-a a malinko znizene CD4 IL-4 ..inak mam vsetko ok..a priatel ma spermiogram v poriadku..tak ja nechapem naco vsetko chcu znova a znova...a cakat na vysledky dlhoooo..

tifinka
4. máj 2018

@lenkova5 a kolko sa uz snazite? ja stale dufam ze sa nam to podari uplne spontanne..akurat este mam problem ze nemam ovulaciu a na nu tiez beriem lieky. akurat musia mi nasadit silnesie lebo clostilbegit mi uz nezabera..guglim aj reprodukcne imunologia v cechach..ale neviem sa nejako dopracovat..kludne by som sla aj do brna..

lenkova5
4. máj 2018

@tifinka ja mam problem ze babo neviem donosit a do 9 tt potratim. Mam za sebou 2 MA, otehotniet sa mi podarilo v oboch pripadoch relativne rychlo, do 4 mesiacoch od zaciatku snazenia...my sme sa tiez s manzelom dohodli, ze ak mi pridu zle vysledky tak pojdeme do brna na vysetrenia.

tifinka
Autor odpoveď zmazal
tifinka
4. máj 2018

@lenkova5 ahaaa...no ja som este ani raz nemala pozitivny test...a teraz si tehu? a kde v brne sa da objednat prosim ta? drzim silno pasticky nech to vyde a vsetko uz dobre dopadne!!

smileba
4. máj 2018

@lenkova5 ja som tiez bola na imuno v BA a vôbec nič mi o žiadnej ochrane nespomenula 🙂 možno prave preto sa to podarilo :D že som sa zbytočne nestresovala zas nejakou komplikaciou, my sme mali ísť pôvodne na IVF a dr. mi napísala do správy, že aj po IVF brať Medrol až do 15 tt

tifinka
4. máj 2018

@smileba ja som sa objednala do NR..ale chcem sa spytat aj tu v BA,.kolko si cakala na vysetrenie? ja som z BA, bolo by mi to tu asi lepsie ale kazdy viacej odporuca NR. toto je sialenstvo cele. ale to je super ze sa to podarilo prirodzene😉..ja som este ani raz nemala pozitivny tehu test..mozno aj ja skoncim nakoniec objednana na IVF

lenkova5
4. máj 2018

@tifinka nie som tehu, kedze mame zakaz, sex iba s ochranou 😕 v Brne je Reprofit, tak najskor by sme sli tam a dakujeeeeem pekne a napodobne aj tebe vsetko len to naj prajem! 😉

tifinka
4. máj 2018

@lenkova5 dakujem..a v reprofite robia aj reprodukcnu imunologiu? ja som myslela ze oni su len klasicke CAR. tak neviem.

lenkova5
4. máj 2018

@smileba wau tak to je uplne super a srdecne blahozelam a silno drzim palce nech vsetko je uz len v poriadku! 😉 naozaj asi zalezi od toho aku mas diagnozu, ja vytvaram protilatky, tak preto mame zakaz sa snazit...ospravedlnujem sa, ak som niekoho tym zmiatla 🙄

lenkova5
4. máj 2018

@tifinka popravde vobec neviem co vsetko tam robia...este som tomu moc nevenovala pozornost, ale co som pocula, tak maju super odporucania

tifinka
4. máj 2018

@lenkova5 ano ako klinika najlepsie..ak u mna dojde na umele urcite tam pojdem..len netusim ci robia aj reprodukcnu alebo tiez len niekam posielaju

ericia
4. máj 2018

@tifinka ahoj... Nerobia reprodukčnu imunológiu... Ja chodím do reprofitu dva roky... Oni robia všetky gynekologické veci, aj spermiogram a morfológiu spermi... A po pravde na reprodukčnu imunológiu som išla z vlastnej iniciatívy... Po neúspešných IVF... Ale určite reprofit odporúčam 😊

tifinka
4. máj 2018

@ericia ahoj...dakujem. aj som si myslelal lebo to nemaju ani na stranke..ale podla mna v brne bude nejaka reprodukcna imunologia. leb sa musim nejako doguglit ze kde 🙂 ..a ty si kde bola na imunologii?

majinka81
4. máj 2018

@tifinka Ahoj aku mas liecbu na tie hodnoty?