Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
ahojte baby, tie čo chodíte do Nr posielala Vám už dr. výsledky? Ja som bola na kontrole 18.7.
@melmel78 Nemas presne informacie. Praveze v Nitre robia viac vysetreni oproti Imunovitalu. Imunovital posiela krv do laboratoria Medirex, v Nitre maju vlastne laboratorium, krv sa nikam nevozi a okamzite ju spracuju po odbere (to je dolezite pre presnost vysledkov). Navyse robia tieto testy: MIF, cytotoxicitu NK buniek, vysetrenie ovulacneho hlienu na antispermiove protilatky a v intracelularnych cytokinoch vysetruju navyse aj IL-10.
Baby taka netypicka otázka - bola niektora na vklad pri ivf aj počas tej 8tyzd medrolovej kúry? Predtým nez uplynulo tých 8tyzd?napr po 4tyzd? Máme 8 embryí prvej kvality zamrazenych v Brne, vraj krásny výsledok. medrol mam brat do polky októbra plus výsledky a v novembri vklad ale uvažujem ci by sme na vlastné '' riziko'' nešli na vklad skôr keďže mame dosť zásob hm.. Aj by nám to viac vyhovovalo kvôli novej praci.. Neviem myslíte že to je blbý nápad? , mam mierne zvýšené cytokiny trosku nad normou..dik za odp ak má niekto podobnú skúsenosť
@simik411 ja by som nesla. Tiez som sa snazila to urychlit a kazdy zmeskany mesiac bol pre mna katastrofa a zvlast po kyretoch ked odporucali pockat aspon 3 cykly a idealne aj 6. Medrol sommala nasadeny kvoli trochu vyssim cytokinom, a to najprv som mala 8tyzdnov Subcuviu ale ta vobec nezabrala, Medrol som brala na zaciatku 16mg ale pockala by som urcite aspon tych 6tyzdnov a potom az vklad. Ja som ho brala 7-8ttzdnov s tym ze som isla rovno na vklad a nebola som na kontrol.krv.odbere co mi odporucali
@elenkaba aha čiže odber už nie len 8tyzd a vklad no aj to by mohlo byt len potom neviem ako s tým vysadzanim bez kontroly ci potom si šla po vklade na imuno na testy ci ako si vysadila heh. Tiež mám 16mg do bud piatka to budú 2tyzd co ho beriem a potom mesiac mam 12mg rozmýšľala som ze po tých 6tyzd užívania by sme šli ved ci 6ci 8 to už by malo stačiť jaj neviem hm.. Nejde mi ani o to čakanie ale manžel nastupuje do roboty novej od októbra a potom to Brno už bude problém jazdiť.. Dik za názor každopádne
@luckamjar uvidíme no budem rozmýšľať napíšem do Brna dr.co on nato hej rátam s tým ze možno nevyjde ale zas co keď áno.. Dilema toto keby mame 2 mrazacikov neriskujem ale 8 hm láka to človeka asi a keď mám skoro v norme tie cytokiny možno keby neviem ze to mam by sa aj hneď podarilo a medrol by možno ani nebol potrebný naše prvé ivf a rovno s medrolom.. Ďakujem 🙏
Baby neviete prosím vás, ako dlho sa čaká teraz na vyšetrenie v Nitre? Keď sa budem teraz objednávať, tak na kedy objednávajú? Diky
Baby a neviete, či niektorá skúšala aj tú reproimuno v Prahe? Chcela by som vedieť, ako to tam je, a aký je tam postup. Hlavne či sa tam tiež dlho čaká na termín. Ďakujem
Baby na akom čísle ste sa prosím vás objednávali v Nitre? Ja mam mobil na nich z internetu 0914212977 ale ten je stále vypnutý. Diky
@leticia22 presne na tom istom čísle ako ty.
@alaza aj ja tak isto termín mám 27.9
@leticia22 keď je mobil nedostupný objednaj sa e-mailom.
Baby, prosim ako to funguje? v NR mi dali termín až na január, v Imonovital koniec novembra. to naozaj tolko mame cakat? skúšali ste ČR/ AU? nebude to tam rýchlejšie? dr mi nespravi dalsi vklad kým nebudú výsledky... aké máte skúsenosti? nasli Vám niečo? aká bola liečba? dik moc za všetky info
@lenkova5 a prosim ta, ked si isla na tieto injekcie, aj sa tam nieco doplaca za to..lebo niekde som citala, ze je to celkom velka suma..
Baby, neviete mi poradit? Ked mam od poistovne schvalene 3. Ivf..ale bohuzial to nestihnem do terminu splatnosti toho schvalenia..treba ist potom na poistovnu poslat dalsiu ziadost? Stretli ste sa uz s tym niektora?
@zuz115 ahoj, ja som cakala navysetrenie v imunovital 3 mesiace a potom dalsi mesiac na vysledky ... vysledky mam hranicne co sa cytokinov tyka ale ze liecbu zatial nepotrebujem a mam ist na hematologiu ... tam som dostala termin o 1,5 mesiaca :( a to som chcela ist na hemato skor lenze doktor v car mi nechcel dat papier ze nemam ziadne predispozicie ani zle vysledky....takze skvele .. mohla som ho uz mat ... takto sa k dalsiemu ivf dopracujem mozno tak v decembri :-/ objednaj sa co najskor nech nestracas cas...drzim palce
@zuz115 este mi zistili nedostatok vitaminu D ktory je tiez velmi dolezity ... tak som si u nich kupila D forte v kvapkovej verzii a kvapkam kazdy den 2 kvapky do lyzicky s olivovym olejom ... je rozpustny v tukoch ....divila spm sa ze mi chyba kedze Dcko je aj v tabletach vo femibione ... cize pokial ho neuzijes s tukmi ani sa nevstrebe :-/
Baby a ešte otázočka, do Nitry sa čaká 5 mesiacov na termín a do Bratislavy do toho imunovitalu 3 mesiace. Je medzi týmito centrami veľký rozdiel? Oplatí sa teda čakať na Nitru? A ešte najdôležitejšia otázka prosím vás koľko to vyjde cenovo táto reproimuno sranda? Lebo tie ivf ma už vyzmykali z peňazí. Ďakujem
@evaachesa dakujem pekne. ved prave toho zbytocneho predlzovania sa bojim... ja mam hemato spravenu uz viac ako rok, len imuno mi chýba. je to sialene ze nas nechaju cakat tolko mesiacov. objednana teda som, ale hladam moznosti akoby sa to dalo urychlit... pride mi sialene cakat 5 mesiacov. z vysetreni mi chybaju len cytokiny. je to posledna moznost kde mozu nieco najst. inak mi niet pomoci :(
a skusali ste niektora tu CR? nebude to rychlejsie? dik
a ako je to s odbermi? mne brali odbery v ISCARE? budu chciet robit nieco naviac? alebo nebodaj to iste znovu?
Dievcata, vaši doktori Vám nevedia dať urobiť aspoň krvné testy? Viete, že mali by ste už zistené, či vôbec na tu reproimunologiu musíte chodiť. Mne tak dal môj Gynekolog urobiť, za 50€, môj ale krv posiela do Medirexu, možno preto sa mu da? Neviem...no takto čakáte 3-5 mesiacov na termín a vlastne Vám len môžu zistiť, že imuno problém nemáte a zbytočne ste strácali čas.

Ahojte dievcata, viete mi prosim odporucit nejakeho dobreho hematologa v BA Ruzinov? Vdaka 🙂