icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

monka_brumka
1. sep 2018

Baby-v NR robia aj endokrinologicke vysetrenie?

kvietok_cs
1. sep 2018

@lenkova5 hmm, to je celkom dost :(...a aky mas z toho pocit? Je ti aj dako spatne z tych injekcii, ci sa to da zvladnut?

lenkova5
1. sep 2018

@kvietok_cs hej, celkom dost dat 320 € a to je len prvych 8..ak nezaberu, tak dalsich 8...mavam z nich dost caste bolesti klbov, hlavne v nohach a paty... To je par dni po injekcii, tak cca 2 dni ok a uz idem na dalsiu... Medrol som znasala lepsie 😏

kvietok_cs
2. sep 2018

@lenkova5 no som zvedava co mne povedia..ja idem o mesiac na dalsiu kontrolu, ale uz mi aj dr. pisala, ze zrejme mi da dalsiu liecbu, cim myslela asi toto, lebo medrol tiez na mna nezabral...keby clovek aspon mal istotu, ze to vobec zaberie..ale ani injekcie nie su zaruka

lenkova5
2. sep 2018

@kvietok_cs ako dlho beries medrol? A aku mas diagnozu? Ja som brala 5 mesiacov a medrol mi vysledky pri niektorych hodnotach zhorsil.. Ja mam celularnu specificku odpoved voci partnerovym spermiam stredne tazky stupen.. Presne to je na tom najhorsie, ze zaruka v nicom nie je...

mirka1478
3. sep 2018

Tiez ste mali druhu kontrolu v Nr na medrole po 6 tyzdnoch?a stalo sa Vam ze sa zhorsili vysledky po medrole?

lenkova5
3. sep 2018

@mirka1478 uz si nepamatam presne termin, kedze tam chodime pravidelne na kontroly od 02/2018 kazdych 8 tt, ale je pravda ze vysledky sa mi zhorsili a nakoniec som medrol po 5 mesiacoch uzivania musela kvoli neuspesnosti vysadit...

mirka1478
3. sep 2018

@lenkova5 prvy raz som mala po 8 tyzdnoch a teraz po 6 tyzdnoch tak som prekvapena.a co ti dala namiesto toho?doktorka to sama vzdala ci ty si to odmietla?

kvietok_cs
3. sep 2018

@lenkova5 tiez som brala medrol cca 5 mesiacov a vysledky len zhorsilo..mam vysoke protilatky proti trofoblastu a popri medrole sa mi zvysili aj Nk bunky..ked som ho prestala brat, nk bunky klesli, ale ostatne protilatky stale vysoke..uz som bola raz na odbere 2 mesiace ako som medrol uplne vysadila a ked mi prisli vysledky dr. Povedala, ze mam prist zas o dva mesiace..tak cakam a cakam..to cakanie ma ubija..

simik411
3. sep 2018

Baby na hemtologiu v Nitre sa čaká dlhšie neviete? Na vyšetrenie a potom aj výsledky ci to je rýchlejšie ako na RI? Dik 🙂

lenkova5
3. sep 2018

@mirka1478 doktorka zhodnotila ze bude lepsie liecbu medrolom ukoncit a nasadila mi imunogloboliny. Teraz beriem raz tyzdenne injekcie Igamplia, bud tyzden idem na prve kotrolne odbery

lenkova5
3. sep 2018

@kvietok_cs mne sa trofoblast a cudzie spermie zlepsili, ale partnerove zhorsili.. Tiez uz mam toho cakania plne zuby, druhe MA som mala v 09/2017 a od 01/2018 len beriem lieky a cakam...

leticia22
3. sep 2018

Baby, prosím vás poraďte mi. Niekde som čítala že na vyšetrenie na reproimuno do Nitry 8 týždňov pred termínom už nemôžte absolvovať žiadny IVF cyklus, insemináciu a podobne. To sa tým myslí aj ket? Ja som mala naposledy 9.8.2018 ket, tak neviem či sa to ráta... Ďakujem

simik411
3. sep 2018

@leticia22 áno je to tak ako píšeš kvôli liekom aby neskreslili výsledky v krvi napr pri stimulke pri ivf hormóny, ale aj pri iui clostil sa nesmie. Ket si mala v nativ cykle bez toho utrosu? Keď bez neho tak asi pohode môžeš na krv ale ak si brala utrogestan a progesteron asi treba čakať tie dva mesiace.. Ja som tak chcela po iui a ze čakať musím a to bol len clostil.. Zavolaj sestrička ti povie presne....

leticia22
4. sep 2018

BABYYY prosím vás nemáte niektorá termín na reproimuno do Nitry niekedy v novembri, decembri a nechcete si ho so mnou vymeniť teraz za 13.9.2018? Lebo ja tam kvôli ket nemôžem ísť skôr ako po 8 týždňoch a to je až koncom októbra. Ak áno ďakujem, rýchlo odpíšte!!!!!

kvietok_cs
4. sep 2018

@lenkova5 my sa snazime uz pomaly 4 roky a za ten cas som nemala ani naznak dvoch ciarok na teste, ani naznak priznaku tehotenstva :( deti nemame ziadne a obavam sa, ze uz ani mat nebudeme

lenkova5
4. sep 2018

@kvietok_cs a nasli dovod preco sa vam nedari?.. Lebo 4 roky je fakt dost, ale kazdopadne klobuk dole pred vami, ze to zvladate a verim, ze sa vam to podari! Drzim palce velmi! Ja som bola 2 krat tehu v 2017, ale ani raz to nedopadlo dobre ☹️

kvietok_cs
4. sep 2018

@lenkova5 no tak zatial to stoji na tych protilatkach..iny dovod nam nedali..mam este vysoky prolaktin, ale na to berem lieky, co mi ho drzi v norme, takze predpokladam, ze to nie je pricina..a tebe povedali, preco si potratila?

lenkova5
4. sep 2018

@kvietok_cs po prvom potrate to nikto neriesil, kedze prvy potrat sa berie uz ako samozrejmost, takze netusim co bolo dovodom ..tak som si po prvom potrate zacala riesit sama vsetky vysetrenia, aby som sa vyhla druhemu, avsak nestalo sa tak....Pri druhom potrate sa bral plodik uz aj na histologiu, kde zistili chybu v 15. chromozone, nic ine sa nenaslo.... Ale kedze ja som uz mala rozbehnute vysetrenia a cakanie na vysledky, tak medzi tym mi zistili na hematologii Leidena V a na imuno tie protilatky. Ostatne veci mame OK. Ja otehotniem relativne rychlo, len stale to konci zamlknutym potratom a ani raz som nemala akciu srdiecka....

mirka1478
5. sep 2018

@lenkova5 tak drzim palce.kde si davas pichat tie injekcie a kolko sa doplaca za ne?napis ako si dopadla.obavam sa ze ta budem nasledovat kedze znormalizoval sa mi len trofoblast a celularna sa zhorsila po medrole😕uz ma to nebavi.za 2 roky ani tuk.

zaneta7
5. sep 2018

ahojte baby, prosím Vás chcem sa opýtať, fraxiparín alebo niečo na prevenciu Vám predpísali aj na repro alebo v centre?

chillybubble
5. sep 2018

Ahojte kocky, chcem vas velmi pekne poprosit o radu. Za posledny rok som bola tehotna 3x - 1.raz v novembri 2017, skoncilo sa to v 5-6tt spontannym potratom, akcia srdiecka nebola este samozrejme zachytena, nasledne vo februari/marci 2018 som mala biochemicke tehu a hned dalsi mesiac som otehotnela znova. Potvrdilo sa vnutromaternicove tehu, aj akcia srdiecka bola, ale skoncilo sa to na konci maja zamlknutym potratom a bola som na cisteni. Hned som isla 22.6. na genetiku, 31.7. na hematologiu a dostala som aj termin 18.9. na reproimuno do nitry. Teraz ale este stale nemam vysledky z genetiky a z hemato (dnes som ich urgovala a budu az v oktobri). O babatko sme sa snazili viac nez rok pred tym, ako som prvy raz otehotnela. Ked nemam este ziadne vysledky, asi nema vyznam ist do NR? Mam ten termin zrusit? Ak ano, posuniem ho niektorej z vas ak chcete.

simik411
5. sep 2018

@chillybubble ahoj, urcite to nerus cosi.. vobec niektore napr ako aj ja nemam okremu RI ziadne ine vysetrenie, teraz sa chystam az na hematologiu.. urcite chod na repro imuno , tam tiez budes cakat na vysledky cca 6tyzd akuat dostanes aj genetiku atd a uvidis co dalej 🙂 ale urcite chod teraz aj ked nic ine este nemas, to nie je povinnost ,je na tebe kam sa das vysetrit 🙂

chillybubble
5. sep 2018

@simik411 dakujem a odporucanie mi staci od obvodnej? Lebo moj gynekolog to berie stale tak, ze este je zbytocne podstupit vsetky vysetrenia, ze tie 2 prve tehu nemam ratat a ze to mam brat ako 1 potrat. Ale ci uz bol 1 alebo 2, neviem si predstavit dalsi...

simik411
5. sep 2018

@chillybubble ano aj ja som mala od obvodnej, no to ci podstupis je uz na tebe, ale ja by som na tvojom mieste sla nakolko sa tam dlho caka na termin, ked odlozis teraz dalsi mozes mat aj po novom roku... a 2-3x potrat no neni to malo predsa ked uz si sa pustila do vysetreni asi sprav aj toto nech mas vsetko pokope, mozno to nebude ani treba a bude to dobre ale aspon budes vediet.. jedine minus je 250e fuc ale mas istotu aspon a budes vediet kam dalej keby nieco , moj gyndos vobec reproimuno neberie ako dovod preco zena neotehu je skepticky doslova mi to povedal ,nazorov je vela no ale topiaci sa aj slamky chyta a spravime vsetko preto aby sa nasla pricina preco sa nedari 🙂

chillybubble
5. sep 2018

@simik411 uprimne, pripadam si ako hypochonder, je mi az trapne chodit po lekaroch a ziadat o vysetrenia lebo kazdy mi hovori, ze potraty v takychto skorych stadiach su uplne bezne... dakujem velmi, pomohla si mi. A drzim vsetko co mam, aby si uz tento sialeny kolotoc nemusela riesit 😉

chillybubble
5. sep 2018

@evaachesa ahoj, neviem ci je to este aktualne ale mne vsetci odporucali Mudr. Drakulovu. Ordinuje na Kramaroch v poliklinike, ale berie aj z inych casti mesta. Cakala som na odber viac nez mesiac a vysledky budu az za dalsich 8 tyzdnov, ale zevraj je najlepsia. Zatial som sa s nou stretla iba raz a je velmi mila. Tak skus pripadne tam

kvietok_cs
5. sep 2018

@lenkova5 to mi je luto :( dufam, ze tie injekcie pomozu..budem rada, ak mi das vediet, ci ti pomohli, lebo ak ano, bude to zaroven aj pre mna taky impulz, ze to ma vyznam

lenkova5
5. sep 2018

@mirka1478 picha mi ich moja obvodna lekarka, aj ked nadsena velmi nebola pri prvej, ze vraj by to mal pichat lekar imunolog, pretoze sa mozu vyskytnut rozne reakcie... Ale chvalabohu som zatial ziadnu nemala. Jedna injekcia stoji cca 38 eur a prvy cyklus je 8 injekcii. No som velmi zvedava co ti Dzurillova odporuci, pretoze ona dava aj na rovnake diagnozy rozne liecby, asi zalezi od hodnot ake mas.. Dam ti po vysledkoch info 😉

lenkova5
5. sep 2018

@kvietok_cs no v to dufam aj ja a urcite ti dam info po vysledkoch 😉