icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

margaretka4
15. mar 2019

kocky, skúste namiesto kortikoidnej liečby žiadať liečbu imunoglobulinmi,nie je to taká záťaž na organizmus ako kortikoidy. @rada2002, ak chodis k Dzurillovej, ona je priaznivo naklonená globulinom, skús sa s ňou o tom porozprávať
ja som užívala subcuviu aj igampliu a liečba mi zabrala na Nk bunky aj cytokiny perfektne
kortikoidy som tiež užívala a keďže mi veľmi znížili imunitu, viac som s touto liečbou nesúhlasila a tak mi dala imunoglobuliny

mkatkam
15. mar 2019

@margaretka4 ďakujem za radu a keď je to menšia záťaž, prečo mi to.doktorka.sama.od.seba neponúkne? Mne o Tom doktorka ani nehovorila,som rada ,že aspoň tu sa dozviem.Nerozumiem.je to drahšie žeby preto?

buba08
Autor odpoveď zmazal
margaretka4
15. mar 2019

@mkatkam Dzurillova zvyčajne začína s kortikoidnou liečbou vždy, ak nezaberie, hľadá inú alternatívu a tou sú bud intralipidy alebo imunoglobuliny, no tie sú drahé, jedna injekcia stoji skoro 40 € a pacient si ju hradí sám. Aj ja som si hradila sama, mala som ich fakt dosť, cca do 15 ks určite.

ericia
15. mar 2019

@margaretka4 ahoj... Prosím ťa ako si mala moc zvýšené NK bunky? Ďakujem

margaretka4
15. mar 2019

@ericia okolo 22

mkatkam
15. mar 2019

@margaretka4 ok aj tak by som chcela dostať na výber,keď je to menšia záťaž.ja som myslela že sú silnejšie,že preto tie koritkoidy najskôr.

mirka1478
15. mar 2019

@rada2002 nie.nepomohla ani pri ivf.

margaretka4
15. mar 2019

@mkatkam ja som tiež nechcela kortikoidy, trvala som na inej liečbe, takze som si tie injekcie radšej zaplatila, inak, ak by ste sa dohodli na zmene a išla by si do globulinov, zvýšili sa mi 2 subcuvie a 3 igamplie, vedela by som ti posunúť za lepšiu cenu, tak sa pripadne potom ozvi.

ericia
15. mar 2019

@margaretka4 aj ja mám tak..a mne dala pri ET intralipidy a pri KET imunoglobulíny Privigen...teraz sa chce vrátiť k intralipidom...lebo pri nich sa embryo chytilo na 10 týždňov...
Máš ete aj niečo iné zvýšené okrem NK buniek? Lebo teda si mala inú liečbu...

margaretka4
15. mar 2019

@ericia u mna tiež skúšali, najskôr intralipidy, potom len igamplia, potom 3 vklady privigen, potom imunoglobuliny s intralipidmi, až tie zabrali. V minulosti som mala zvýšené aj cytokiny, potom len NK bunky, teraz som mala NK v norme ale aj tak dali igampliu a intralipidy

margaretka4
15. mar 2019

@ericia veľakrát je to hlavne o skúšaní čo a kedy zaberie, chodila som k nej 4 roky

margaretka4
15. mar 2019

@ericia už si má pamätala a neraz povedala, že už nevie čo so mnou

mkatkam
15. mar 2019

@margaretka4 Ahoj ďakujem,ja uz dúfam budem končiť s mestom už to beriem 9ty mesiac ,teraz nebudem prechádzať na intralipidy. Ale v budúcnosti budem žiadať nech mi vysvetli a ponúkne tie.

margaretka4
15. mar 2019

@mkatkam ja som užívala intralipidy iba 1 ks, lebo som na ne dostala alergickú reakciu, ja som užívala imunoglobuliny a to je niečo úplne iné

123elenita
15. mar 2019

Kočky prosím vás, ako sú označené vo výsledkoch tie cytokiny a ako NK - bunky?

evaachesa
15. mar 2019

@123elenita vid foto 🙂

123elenita
15. mar 2019

@evaachesa ďakujem. U Dr. Dzurilovej je to trosku inak pooznačované, tak tomu moc nerozumiem 🙂

evaachesa
15. mar 2019

@123elenita tak snad ti poradi niekto kto chodi k nej 🙂

kagaj
16. mar 2019

@ericia ahoj, prosim ta, mozno si to tu uz pisala, ale som tu po dlhsom case... ty si mala zle hodnoty nh buniek alebo cytokinov?
Pises, ze ti to pomohlo iba na 10tt, co to znamena? Dostavala si infuzie v akom rozpati?
Ja mam velmi zvysene cytokiny - vysledky mi povedali minuly tyzden, tento tyzden som zistila, ze som tehotna. mam za sebou uz 3 nevydarene tehotenstva, mam obavy ako toto 4 dopadne. Vcera som bola v nr u dzurilovej, dala mi liecbu imunoglobulinmi...

ericia
16. mar 2019

@kagaj ahoj... Ja mam len zvýšené NK bunky... Mala som intralipidy a som v lete otehotnela... Ale v 10 týždni MA... Chodila som na intralipidy pred a po vklade 5 dní a potom každé tri týždne... Teraz som mala imunoglobuliny a ani tuk. Ale ty máš inú diagnózu...

kagaj
16. mar 2019

@ericia dakujem za odpoved. Verim, ze raz sa nam to podari, nemozme sa vzdat. Len keby to nebolo tak velmi narocne po vsetkych strankach :( Ja nemam problem (zatial) otehotniet, vzdy ked sme skusali, tak to do 3 mesiacov vyslo. Ale vtedy ked mi podavali intralipidy ako naschvál to nevyslo....tebe ano. Na kazdeho ucinkuje asi nieco ine, je to individualne. Kazdopadne tebe aj sebe aj vsetkym ktore sa snazia drzim palce. 🙂

elimu
16. mar 2019

@123elenita Ahoj, takto sú u Dzurilovej označené NK bunky 😉

kika0510
19. mar 2019

Ahojte dievcta... prosim vas...viete sa mi niektora na toto kuk?? V 2017 som bola tehu. Mam synceka .. teraz som bola na ket..test negativny.... pretym som si dala urobit kontrolne testy a vraj je to ok... len ma to trochu mata.. lebo ziadna hodnota nieje v normal.skale...

ingrid0105
21. mar 2019

Baby intralipidy su na nk bunky ci cytokiny?

ericia
21. mar 2019

@ingrid0105 mne ich dávajú na zvýšené NK bunky

margaretka4
21. mar 2019

@ingrid0105 iba NK

margaretka4
21. mar 2019

@ingrid0105 na cytokiny len kortikoidy alebo imunoglobuliny

mkatkam
21. mar 2019

@margaretka4 ja mám zvýšené cytokiny,NK bunky mám v norme ,som tehotná 12tt a napísala mi že mám chodiť naintralipidy infuzky.

mkatkam
21. mar 2019

@ingrid0105 ahoj mne napísala intralipidy infuzky na zvýšené cytokiny, NK bunky mám v norme. Chodím tam zatiaľ iba s cytokinmi.