Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@ericia do bratislavy..ja som chodila aj na infuzia pred aj po vklade a nic..
Ahojte..kvôli zvýšeným embryotoxickým cytokínom mi boli predpísané injekcie Igamplie a infúzie Intralipidov...máte s tým prosím pozitívne skúsenosti? majú tieto preparáty nejakké vedľajšie účinky? Ďakujem 🙂
@laurazma aj ja som to mala tiez naplanovane az do 15tt, ale po 7 tyzdnoch liecby som brala 3xatb, nasledne mi vyberali krcne mandle, takze ja som po 7 tyzdnoch musela s liecbou prestat. Vysledky uz boli ok, ale mala som brat Igampliu pre istotu dalej, no nemohla som. Po 5 mesiacoch od ukoncenia liecby boli znovu vysledky ok tak sa dr rozhodla uz liecbu nenasadit. Mala som naplanovany KET o mesiac na to, cakala som na menzes, a cuduj sa svete, on uz neprisiel. Otehotnela som spontanne 😀 teraz som v 12 tt a verime, ze vsetko dobre dopadne 😉
Ahojte dievčatá, prosím vás neruší niekto termín v Nitre?
Ahojte, mam zvysene Nk bunky a zvysene antjfosfalipidive protilatky. . Teraz idem este raz na krv... chcem sa opytat , tie ktore ste absolvovali podobnu liecbu s tym co nam ja, kolko trvala ta liecba? Dakujem moc
Ahojte dievčatá..tak mi prišli výsledky z kontrolných odberov..Nk bunky stále zvýšené a po druhom potrate, kde som mala pri NK bunkách Intralipidy mi bol nasadený Medrol...Prosím vás o radu..tie čo užívate Medrol, aké vitamíny si mám k nemu kúpiť? Acidum folikul mám už dlho..k tomu chcem E čko, Colafit ešte doplniť...čo ešte? Ďakujem za radu
@mkatkam
@bunka1 dievčatá ďakujem..mám aj kyselinu alpha lipovu aj magnosolv..to som ešte zabudla napísať...čiže ešte vápnik a draslík, probiotiká..a prosím vás a E mám koľko tých iu? 200 či 400? a probiotiká, ktoré sú najlepšie? ach už nechcem nič zanedbať...máme posledné embryjko, tak chcem urobiť úplne všetko...
ešte raz ďakujem 🙂
Som tehotná a užívam Medrol! V zahraničí sú z toho ZHROZENÍ!!! Odporúčajú čo najskôr vysadiť!!!
@frantiseklotrinsky keď som kupovala Medrol v lekárni, prvé čo mi povedala taká mladá lekarnicka tam - počas uzivania neotehotnieť 😁 to bolo po tom, čo ma Bergendiova vyslala z ordinácie s tým, nasadíte a snažte sa otehotniet hneď 😁. Keď som mladej povedala, že to praveze idem brat, aby som tehotenstvo udržala a budem aj počas neho tak ju tam skoro na mieste vystrelo. Že to preboha určite nie, začala vyhľadávať v systéme, googlit, hovorila mi že to bolo prvé čo sa v škole učili že určite nie, som nevedela či sa smiať či plakať. Chúďatko bola z toho úplne v soku a strašne ju to zaujimalo, že či to naozaj 😁. Skončilo to tým, že našla, že sa to testovalo na zvieratách a malo vedľajšie ucinky na plod v len zopár prípadoch a nikdy to nebolo oficiálne testované na tehotných ženách.....asi toľko. Gynekolog, ktorý je toho veľký zástanca mi na to len povedal, že je to ešte nová veda, ktorá je však veľmi úspešná len je okolo veľa skepticizmu. Ja tomu neverím ani slovo, lenže čo zúfalá žena nespravi, keď jej povedia že buď Medrol alebo potratim znova, že....ktorá by riskla 😔.
@frantiseklotrinsky keď tomu neveríš,tak vysaď. Ja nie som lekár,beriem to,som v 19tt.
Nemala som veľmi zvýšené hodnoty, hraničné! Dokonca som nikdy nepotratila,ani v rodine neboli žiadne potrácania! Mám len autoimunitné ochorenie, ktoré má ďalších tisíce ľudí a predsa otehotnejú ľahko a donosia zdravé dieťa bez akýchkoľvek Kortikoidov!!! Poznám ich!!! Je ich dosť! Nakoľko som v združení.
Aj slovenský lekár, gynekológ to považuje za zbytočné!

@kvietok_cs to mi je ľúto..ja sa spolieham už len na ten medrol..lebo intralipidy nezabrali..no tak ako čítam ani ten nezaručuje úspech..budúci týždeň budem mať výsledky z krvi a podľa toho mi určí liečbu...
chodíš do Nitry?