icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

margaretka4
18. máj 2019

@ingrid0105 ja som v r. 2015 mala ešte 8 tt po potrate cytokiny 44 a to som bola počas daného tehu pod medrolom, viac mi ho Dzurillova nedala a skúšala už len imunoglobuliny. Mám 4 ks globulinov, ak by si chcela.

ingrid0105
18. máj 2019

@margaretka4 ja som praveze uzivala subcuviu a bez uspechu. Skusim najprv medrol v kombinacii s vitaminmi a uvidim o mesiac

margaretka4
18. máj 2019

@ingrid0105 ty podľa mna potrebuješ poriadne vyšetrenie, nie v medirexe,tam je lekárka na MD a v podstate ti nemá kto dať liečbu....,ja som tiež pred pár rokmi bola v medirexe,ale situáciu mi to nevyriešilo,keďže mi nemal kto predpísať liečbu,aj tak som nakoniec išla k Dzurillovej.Videla som,že to mali poslať mailom Stelclovi a ten ti môže dať zas len medrol...., no neviem,či toto je riešenie pri tak vysokých cytokinoch. Dzurillove dáva aj privigen,je to tiež globulin,ale dáva sa do žily,mne osobne nepomohol,ale niektorým kockám áno.Mne pomohla práve igamplia (subcuvia), ale tiež to trvalo...., roky u mna Dzurillova skúšala kadečo ...

margaretka4
18. máj 2019

@ingrid0105 pripadne sa opýtaj Stelcla čo on na to ....

majinka81
18. máj 2019

@ingrid0105 Ahoj mne pomohol medrol na nk bunky uzivala som 2 mesiace,potom prednison do 6 mesiaca tehotenstva,mala som cca take hodnoty ako ty.U mna to boli asi zuby,ale nie som si ista.Momentalne mam vysledky trochu lepsie CD3 len mierne zvysene a CD4 mam 44-trochu viac zvysene.Nk bunky v norme.To zvysenie moze vyvolavat aj autoimunitne ochorenie,kt este nie je zistene alebo je v zaciatku.Preto niekedy je tazko urcit z coho su tie cytokiny zvysene.Inak jedna baba tu pisala ze existuje aj diagnoza-geneticky zvysene cytokiny-s tym sa uz neda nic robit.

ingrid0105
18. máj 2019

@margaretka4 Marcel napisal ze pri tychto vysledkoch vklad nie ze konzultovat s imunoligom. Viem ta lekarka je Girovska mne daaavno este predpisovala liecbu. Pisala som jej
Mne sa upravili vysledky do normy po serapeptaze tak skusim 1 mesiac. Zuby mam ok urcite. Gynekologa riesim. Ja msm krcove zily tak bohvie ci to nie je z toho.

ingrid0105
18. máj 2019

@margaretka4 este otazka viem ze pri preventivke u obvidnej mi vravela ze mam nieco zvysene a nazvala to v "sedej" zone. Raz mi doktorka Drakulova tiez vravela ze telo si pamata infekcie ktore sme prekonali.

margaretka4
18. máj 2019

@ingrid0105 s týmto neviem poradiť,zavolaj obvodnej a rovno sa opýtaj,čo tým myslela

margaretka4
18. máj 2019

@ingrid0105 Girovska aj mne odpísala vtedy a potom 2 mesiace nič,urgovala som ju, vypisovala maily,že potrebujem,aby mi výsledky zhodnotila,no ako píšem 2 mesiace sa neozvala,tak som sa na tovtedy vykašľala a riešila som Nitru.Nedalo sa spoľahnúť na to,že mi bude za každým zhodnocovať výsledky.

margaretka4
18. máj 2019

@ingrid0105 ani v RF pri takýchto výsledkoch neodporúčajú vklad a ani Dzurillova by ho určite neodporučila,teda to píšem na základe mojich skúsenosti

ingrid0105
18. máj 2019

@margaretka4 dakujem za rady. Pockam na vysledky a podla toho sa zariadim.

margaretka4
18. máj 2019

@ingrid0105 držím palce🙂

terka866
19. máj 2019

@ericia ahoj ďakujem pekne za odpoveď... Rozpis mi dali len nie ci ráno poobede večer tam nebolo a som sa zabudla spýtať... Ale začala som ráno písala som aj Dr pre istotu... Ďakujem

terka866
19. máj 2019

@hanka7951 ďakujem veľmi pekne vybavené 🙂

ericia
19. máj 2019

Ahojte kočky... Ja ako čítam tak Medrol dávajú aj na zvýšené NK bunky, čo je môj problém, ale aj na tie zvýšené cykotiny... Nie sú to dve odlišné diagnózy? 🙈 Ak dobre chápem NK bunky sú vysoká imunita a tie cykotiny asi oslabená? Či to zle chápem?

ingrid0105
20. máj 2019

@margaretka4
@majinka81 ozvala sa mi Girovska je momentalne v zahranici ale koncom tyzdna sa mi ozve a vyhodnoti mi vysledky. Tesim sa😊

butterfly333
20. máj 2019

Boli ste niektorá teraz niekedy na reprodukčnuj imuno v Bratislave v imunovital kedy budete mat výsledky tiež tak neskoro? Ja až za 7tyzdnov

majinka81
20. máj 2019

@ingrid0105 Super,mne poslala recepty na prednison,ked je nieco akutne ozve sa.

majinka81
20. máj 2019

@ericia Ja som mala medrol na nk bunky-zabral,a potom prednison ten znizil cytokiny.U mna to fungovalo.

ingrid0105
20. máj 2019

@majinka81 ona je super neodmietne pomoct

ingrid0105
20. máj 2019

@butterfly333 no pre toto tam uz nechodim
Dlho sa caka na vysledky a ked som chcela si dat u nich pichnut intralipid tak mi povedali ze uz pol roka som tam nebola tak ked pridem na odber potom mi ho pichnu. Proste meochota pomoct.

margaretka4
20. máj 2019

@ingrid0105 tak to je super, že sa ti ozvala, ja som asi vtedy netrafila dobrý čas,alebo čo,keďže 2 mesiace nereagovala vôbec na maily. Nech ti pomoze 🙂, držím palce 🙂, ozvi sa, akú navrhla liečbu

ingrid0105
20. máj 2019

@margaretka4 urcite dam vediet. 😊

butterfly333
20. máj 2019

@ingrid0105 a kam chodíš do NR? Ja keď som chcela do NR tak mi povedali ze budem platiť 355e a v blave som zaplatila 110e.

margaretka4
20. máj 2019

@butterfly333 v Nr robia podrobnejšie testy a vyšetrujú aj muza, preto vyššia cena, ja som bola v Nr veľmi spokojná

butterfly333
20. máj 2019

@margaretka4 ja som zas počula na blavu lepšie recenzie no hlavne aby pomohli.

butterfly333
20. máj 2019

@margaretka4 a tebe ťa reprodukčna imuno pomohla k tehu?

ingrid0105
20. máj 2019

Baby takze stery pozitivne na ureaplazmy. Mozu byt z toho zvysene cytokiny?

margaretka4
20. máj 2019

@ingrid0105 jednoznačne áno, treba to preliecit atb a aj partnera

margaretka4
20. máj 2019

@butterfly333 áno pomohla, ale trvalo to roky,kým sa to podarilo,do CAR sme chodili 6 rokov a do Nr 5, takze určite nie na prvú šupu, mám za sebou 6 ivf a všeličo za sebou,vôbec to nebolo jednoduche