icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

ericia
20. máj 2019

@majinka81 a podarilo sa ti otehotnieť? Ja dúfam že mi klesnú tie NK bunky a potom to konečne dotiahnem do úspešného konca ...

majinka81
20. máj 2019

@ingrid0105 Ahoj ja som mala ureaplazmu,preliecili sme aj s mm a cytokiny ostali.Dokonca sme preliecili enterokoka-co je dost zlozite a aj tak zostali zvysene.

majinka81
20. máj 2019

@ericia ahoj ano mame 3 rocne😉😊momentalne riesime druhe.Uvidime kedy sa podari.Aku mas liecbu,co mas zvysene?

ericia
20. máj 2019

@majinka81 ja mam zvýšené NK bunky... A teraz som dostala Medrol... Predtým intralipidy a dva krát MA... Tak toto je posledná šanca 🙏🙏🙏

majinka81
21. máj 2019

@ericia Skus mne pomohol 8 tyzdnov som ho brala.Drzim palce,dlho sa snazite?Kolko mas rokov?

ericia
21. máj 2019

@majinka81 ja mam tiež na osem týždňovu liečbu..A verím, že mi pomôže 🙏🙏🙏. Snažíme sa tri roky... Mam za sebou 6 IVF... A 38 rokov... Dieťa nemám žiadne...
Ďakujem a aj ja tebe držím palce ❤️

butterfly333
21. máj 2019

@ericia tak to mooooc držím palce🙏

majinka81
21. máj 2019

@ericia Ahoj neboj treba verit,proste ja som tiez tu imunitu podcenovala,ale proste na to spravne uhniezdenie treba to mat nie ze zvysene-musi to byt v norme,proste je to citlive a treba mat liecbu. Ked budu hodnoty ok to vide😚😚😚😚co my si musime vytrpiet veru.Ale stoji to za to.Este pi zihlavovy caj je to protizapalova bylina moze sa aj v tehotenstve.Liter denne.Nemas nejake autoimunitne ochorenie?Ked su nk bunky vyssie?

ericia
21. máj 2019

@butterfly333 Ďakujeeeeem 🙂

ericia
21. máj 2019

@majinka81 však to..my ženy musíme všetko zvládnuť...aj keď ja som sa už veľa krát chcela vzdať..ale nakoniec som vždy pokračovala...Už som si skúsila kúpiť ten žihľavový čaj a budem ho piť 🙂 Ďakujem za radu..
Neviem o ničom...pred dvomi rokmi mi všetko vyšetrovali...teraz som si ešte pre istotu dala urobiť stery u gynekológa...a aj KO a vyšiel mi nízky hemoglobín ...Fakt chcem urobiť všetko, aby to konečne vyšlo..

ericia
21. máj 2019

Dievčatá pomohla niekomu protizápalová diéta k otehotneniu?? Teda popri liekom, že ste to skúsili...lebo rozmýšľam, že by som vyskúšala..Ďakujem za odpovede

luckamjar
21. máj 2019

@ericia ja ju momentálne skúšam, nie som však úplne prísna ako by som mala byt lebo sa poznám že keby do toho skočím náhle tak nevydržím, ale tak na 90% ozaj držím a pomaly chcem pritvrdiť...ja otehotniet viem ale potracam...ale keďže ma čaká Medrol tak asi nebudem vedieť posúdiť čo pomáha.

ericia
21. máj 2019

@luckamjar ďakujem..ja tiež som dva krát otehotnela, ale poptratila...Už je týždeň čo mám nasadený Medrol..a cítiš sa lepšie, keď si zmenila stravu? Ja sa celkovo nestravujem nezdravo, ale skúsím úplne mliečne výrobky a teda lepok...no uvidím...držím palce 🙂

luckamjar
21. máj 2019

@ericia ja tiež som podľa mna jedla dobre, akurát to sladké (aj keď aj to skôr veci čo som si piekla doma)...teraz som ale vyhodila všetky šunky/salámy a podobne spracované veci, skúšam úplne bez mliečnych (kupujem rastlinné mlieka a tak), pečivo jem razne iba a nie každý deň...ale celiaklia sa mi nepotvrdila. Cítim sa dobre, trosku som schudla čo mi aj bolo treba ale ako píšem, či to bude mat efekt neviem posúdiť. Už som takto jedla keď som brala Medrol 1x, výhoda že som z neho nepribrala ale nepomohol mi a aj keď výsledky boli v norme, potratila som aj 2x.

ericia
22. máj 2019

@luckamjar hmmm tak to mi je ľúto 😣 snažíme sa robiť ozaj všetko a aj tak to nevychádza 🙁 už to je niekedy myslím ozaj o šťastí....
A ty máš problém s NK bunkami?

luckamjar
22. máj 2019

@ericia NK bunky aj cytokiny...NK po Medrole po 8tyzdnoch klesli o polovicu, cytokiny boli stále mierne hore...ona však trvala na tom, že to už boli výsledky v norme a nemysli si že to by potrat spôsobilo. Teraz mi zistili ešte nejaké antifosfolipidove protilátky a mám ísť kvôli tomu na hematologiu...strašne ma ale hnevá že sa na všetko len a len čaká...

daniela2022
24. máj 2019

Ahojte. Nechcem rušiť ale dnes mi po neúspešnom Ket navrhli genetiku a reprodukčnu imunologoiu. Prosím vás neviete mi povedať koľko to cca stojí? Povedali 35 za konzultáciu ale viem ze určite to nieje všetko. Nechcem sa také pýtať ale už nám neostali peniažky tak aby sme niečo vymysleli

butterfly333
24. máj 2019

@daniela2022 ja som bola minulý týždeň na reprodukčnuj imuno prvý krát 110€.teraz čakám na výsledky.

evaachesa
24. máj 2019

@daniela2022 ahoj Dani. V BA v Imunovital som platila za prve odbery 110€. Vysledky ti vie doktorka poslat emailom, ako aj navrh liecby za 20€. Chodila som na infuzie intralipidov a kazda stala 30€. Za celu liecbu som tam nechala cca 450€. V Nitre viem ze sa plati v uvode 350€ ale viac ti povedia dievcata. Potom mame reproimuno este v Presove a Kosiciach. Je tu niekde aj diskusia o PO a KE reproimuno.

butterfly333
24. máj 2019

@evaachesa vám poslali výsledky mailom? Mne kázali prísť osobne po výsledky.

evaachesa
24. máj 2019

@butterfly333 prve vysledky som bola konzultovat osobne. Dalsie kontrolne odbery mailom. Pytala som sa na termin k doktorke no na recepcii mi povedali ze termin dostanem az o vyse mesiac ked osobne lebo ma plno, ze ak chcem rychlejsie, tak mailom. Mailom som mala odpoved na 10-11 den..

butterfly333
24. máj 2019

@evaachesa lebo ja som bola tera 14.5 a výsledky budú 25.6 a mám prísť osobne. Dosť dlho sa čaká.

evaachesa
24. máj 2019

@butterfly333 to ano, strasne dlho...ja som bola o 3 tyzdne len preto ze som bola mimo sk, inak mi vravela ze vysledky budu do 2 tyzdnov...teraz ma asi vela pacientiek tak preto :-/

daniela2022
24. máj 2019

@butterfly333 ďakujem pekne a kde si bola na imuno?
@evaachesa mne to odporučili v gyn care Košice že tam chodí Dr. Konzultácia 35 eur ale zvyšok neviem. Ja nechápem také vyšetrenia ktoré môžu pomôcť tak draho vyjdu ale hlavne ze platíme odvody a chodíme do prace. Človek vystuduje celý život robí ale peniaze sa budú dávať na závislých a rozdávať tím ktorí sedia doma a cucajú štát lebo sa im nechce dvihnut zadok. Ospravedlňujem sa za tieto vety ale nemám nato nervy. Dokonca som sa dozvedela ze moja poisťovňa nebude už preplácať žiadny odber krvy, teda hcg keď budem treba. A ďalších mnoho iných vyšetrení.
A čo sa prosím vás na tej imuno zisťuje? Už to niektorej z vás pomohlo k bábätku?

evaachesa
24. máj 2019

@daniela2022 ach ani nevrav, jasne ze to nastve .. ved ked si to zratam tak nas to vsetko aj s liekmi a 2 ivf vyslo na 5tisic...ale zase bez poistovne by to bolo este o tisic navyse ... no co sa da robit 😕
Mne na reproimuno pomohli. 1ivf a 3 vklady som absolvovala no embryo sa vobec neuchytilo, hcg zakazdym 0. Pred 2ivf som si dala urobit reproimuno kde mi zistili ze mam zvysene nk bunky. Hned pred vkladom mi nasadili infuzie intralipidov a prvy vklad 2.ivf nam vysiel. Brala som ich do 14tt. Teraz som v 18tt 🙂 som presvedcena o tom ze tie infuzie pomohli. Doplnila som aj vitamin D kedze mi zistili jeho nedostatok (ten je tiez velmi dolezity) a na hematologii mi predpisali zelezo a anopyrin na riedenie krvi. Odporucam objednat sa rovno aj na hematologiu. Mna k nim odoslala doktorka z reproimuno. Drzim palceky 😘

semisa
24. máj 2019

@luckamjar ahoj aj ja mam tie NK bunky zvysene a aj tie antifosfolipidove ... len tie neviem co znamenaju ... nahodou ti doktorka nehovorila?

semisa
24. máj 2019

@evaachesa aahoj, prosim ta a tie infuzie intralipidov to sa ako casto berie? a to musim zostat doma alebo mozem chodit do roboty... myslim tak ze ci by som to stihala . dakujem

e1i
24. máj 2019

@daniela2022 presov,adla, platba 60€ za cytokiny a kazda infuzka intralipidov cca 10,50€

luckamjar
24. máj 2019

@semisa ja mám zvýšený len anti annexin...to ma poslala na hematologiu. Vraj Drakulova na to dáva anopyrin a fraxiparine počas tehu...🙄 a zas len čakanie na všetko.

e1i
24. máj 2019

@semisa tyzden pred vkladom,tyzden po,ked vyjde pozit test a potom kazde dva týždne do 16tt. Ja mam tak. Kazda trva min 90minut