Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@ericia nechcem Ťa sklamať ale asi nič. To môžu byť vedľajšie účinky. Ja užívam Dexametazon čo je podobne medrolu a som opuchnutá celá aj s nohami a na nohách mi zmizli svaly, takže ledva chodím. Ja to beriem ale už od februára a od zajtra to konečne postupne vysadzam. Držím palce.
@ericia Skús kompresné podkolienky, iné asi nič nepomôže a možno práve na tom biku bude dobré prekrvenie a nebudú ti opuchať
Ahojte baby, tie ktore ste absolvovali podavanie INTRALIPIDOV 3x po 3 tyzdne ste potom sli rovno na vklad alebo vam spravila dzurillova testy a potom ak to zabralo na nk bunky ste pred vkladom znova absolvovali tie intralipidy .. mne hovorila, ze 3x po 3 tyzdne teraz dame a ze vklad KET vidi realne na september... tak neviem ci som ju dobre pochopila... dakujem 😘
Ahoj dievčatá, tak mám výsledky z Imunovitalu - Dr. Bergendiová povedala ze z ich pohladu som uplne ok, mam nizky vitamin D (25,8 ug/l) a z hladiska hematologie annexin V 24,11, to im tam vyskocilo ako hranicna hodnota.
Nic ine... na hematologiu som dnes bola este len na odbery, vysledky 2-3 tyzdne 🤨
Co vy na to? Inak ja mam krvnu skupinu B-, manzel 0+ a syn ma po nom a vsade mi tvrdia ze krvnou skupinou to nebude, ale mam stale nejake pochybnosti
ahojte baby ktoré máte predpísané intralipidove infúzie chodíte vsetky do nitry ? či vám to podajú aj v nemocnici? prípadne odporúčanie na zilinsky kraj?
@boba82 áno, pred plánovaným ket som to mala hneď na začiatku cyklu kedy som šla na ket (to bol 1DC), potom som mala napísané že 5-7den pred ket, potom 5-7 dni po ket.
Mne hneď na 5ty deň vyšiel už pozitívny tehu test, tak pri infuzke som to povedala doktorke a ona že keď sa potvrdí krv mám zase prist. Tak som šla hneď na 14, či 15ty deň po ket a potom každé tri týždne mám chodiť. Stále chodím do Nitry, ta sestrička je neskutočne milá, ale je pravda že ja nechodím do práce, takze mám kopec voľného času :( pri pracovnej dobe neviem akoby som to riešila.
Ahojte, som tehotna 6 tt, odkedy som to zistila beriem medrol 8-8-0 a dostala som imunoglobulin, to budem mat každé dva týždne... ako to bude prebiehať? kedy by som mala vysadit lieky? ako ste to mali vy? dakujem pekne
Ahoj dievčatá. V piatok idem na reprodukčnu imunologoiu do Košíc ale dnes mi volali z gyn caru že ma chcú opäť vidieť na genetike lebo niečo tam vyšlo ale nevedia mi povedať čo. Som taká vystresovana že mi až slzy tečú. Je tu niekto komu niečo našli? Len mi prosím povedzte ze to nebude také zlé 😑
Ja idem konečne zajtra na reprodukčnu imuno po výsledky po 2 mesiacoch som zvedava či niečo našli
@butterfly333 tak konecne prisiel den D 🙂 drzim palce a napis co a ako 🙂
@daniela2022 ahojj, silno drzim palce. Podla mna to nebude take vazne, len to nechceli riesit po telefone. Vsetko bude v poriadku, neboj. Ozvi sa potom a hore hlavu, musis byt silna 🍀♥️
@evaachesa mam tam byt na 9h tak veru konečne už som aj ja zvedava čo našli kde je chyba teda snáď niečo našli a pomôžu
Baby prosím vás keď ste si boli v imunovital pre výsledky aj ste platili niečo?
Tak baby idem z blavy z reprodukcnej imuno bola som si po výsledky a mám nízke IgG v sére 6,85 mam vit d mam nízky 27,80a cytokini nám zle takže mi hneď dala inj Igamplia 2x do týždňa 1 inj. 1inj stojí 5 e. Konzultáciu som platila 30 e čiže dnes som tam zaplatila 80€.
@butterfly333 Cytokiny sa musia znizit na normu,pretoze sposobuju potraty alebo neuhniezdenie vajicka.Drzim palce v liecbe.
@butterfly333 a tie cytokiny máš ako vysoké? Vitamin d doplníš rýchlo, kúp od swanson ten ma 5000iu či ako sa to píše a to sú riadne dávky, do mesiaca to máš úplne v pohode. To igg netuším, ale cytokiny bude asi boj. Aký si mala z nej pocit?
@ceklis no Dr bola super všetko pekne vysvetlila milá bola.
@ceklis aj ty si mala vysoké cytokini ci nie? Prečo boj je to asi na dlho snáď sa mi to zlepší po tých inj.
Je tu niekto kto mal vysoké cytokini ako ja a pomohli vám tie inj Igamplia?
@butterfly333 pozitivne na tom vidim, ze Ti na tie cytokiny nedala medrol...mne ani injek neponukla, som rada, ze o nich viem...a co su to za injekcie, vies nieco blizsie
@butterfly333 uz som si precitala na googli o tych injekciach, vyzera to pozitivne. Drzim palce 😉
@butterfly333 mne ona s cytokinmi vôbec nepomohla. Tiež si myslím to čo
@boba82 že jedna výhoda že ti nedala medrol 🙂 uvidis čo a ako na kontrole, kedy máš ísť na odbery znova? Skús ešte tu serapeptazu či ako sa to píše 🙂 ta by mala mat protizapalove účinky a mohla by na cytokiny pomôcť. Ono signalizujú nejaký zápal v tele a podľa mna by sa mal hlavne ten odstrániť a cytokiny potom pôjdu aj samé dolu. Neviem, ja som to takto nejako laicky pochopila a mna len hnevalo že zvyšovala medrol a neriešila vôbec príčinu :( takze minimálne návšteva zubára či nemáš nejaký zápal, bolo by dobre aj skontrolovať či nemáš pľúcne mikoplazmx a chlamýdie a zároveň tiež gynekologické stery dať spravit. Proste vylúčiť tie najbežnejšie zápaly 🤷🏼♀️ Neviem, to sú len moje poznatky z toho čo som tiež takto pred rokom riešila. Držím silno palce ✊🏻
@boba82 ty si mala tiež zvýšené tie cytokini? Dala ti medrol? Toho som sa aj ja obávala no dal mi inj nejaké gélové sú to. Snáď pomôžu tebe pomohol k o tehu?

Ahojte kočky... Mala ste niektorá pri užívaní Medrolu opuchnuté členky? Co vám pomohlo? Ďakujem veľmi pekne za každú radu... O týždeň ideme na cyklodovolenku a teda neviem ako to zvládnem s takými nohami 😖