icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

butterfly333
17. júl 2019

Baby mám tie výsledky až také strašné že sa nám nepodarí otehotnieť? Bojím sa že sa to nepodarí beriem len injekcie Igamplia od imuno

vycky
17. júl 2019

@nina0987
Ja som bola tak isto, po 5. mesiacoch ešte horšie, takže mi pani doktorka Dzurillová kázala vysadiť medrol a nasadila mi infúzie intralipidov každé 3 týždne.😑. Ja som po 2 potratoch a 2 neúspešných ivf. Zajtra ideme na konzultáciu do Brna.

ceklis
17. júl 2019

@vycky ani intralipidy nepomohli? :(

vycky
17. júl 2019

@ceklis ešte potrebujem dostať 1 dávku (dokopy 5) a po 10. dňoch zase odber krvi, až potom budem vedieť.Stratila som 5 mesiacov s medrolom.

ceklis
17. júl 2019

@vycky ja to iste :( tiež som mala najskôr medrol od septembra minulého roku až do tohto januara, potom tri mesiace aspoň očista a skúsila som intralipidy. Ale mne to nasadila rovno pred plánovaným KET a vyšlo to. Teda zatiaľ ✊🏻 Uverím asi až keď sa bábätko narodí ❤️🙏🏻

vycky
17. júl 2019

@ceklis Jej, gratulujem. Mne vysadila medrol a hneď ďalší týždeň som mala ísť na prvé infúzie. Zatial mi zakázala ísť na KET😑.

nina0987
17. júl 2019

@vycky to ma mrzi, ze ti to nezabralo 😞 akoze tiez sa toho dost obavam, ze ani po druhom odbere nebudu tie moje vysledky lepsie..na nervy..clovek do seba pcha svinstvo a ani tak to nepomaha..tak dufam, ze ti tie infuzky zaberu, musi sa to urcite nejakou liecbou zlepsit!

selly671
Autor odpoveď zmazal
majinka81
20. júl 2019

@butterfly333 Ahoj musis znizit cytokiny,mne sa podarili s prednisonom.

butterfly333
20. júl 2019

@majinka81 mne nedala prednison ale injekcie Igamplia.

zuzanana_zuz
21. júl 2019

Baby,tie co ste mali zvysene NK bunky a boli na liecbe medrolom/prednisonom. Zakazali sa vam snazit? V sprave mam len napisane ze metody asis. Rep. Vhodne odlozit. Priatel to nechce riskovat kym nemam kontrolne vysledky ale ja som nazoru ze ak liecba zabrala podari sa, ak nie tak nezadari. Ako ste to mali vy?

monka_brumka
23. júl 2019

Baby, som v 9 tyzdni a z kontorlny odber mi odporucil podanie intralipidov, infuzia 3-4 hodiny..kazde 3 tyzdne..neda sa to pichnut niekde mimo Nitry?v Bratislave?

laurazma
23. júl 2019

@monka_brumka v Bratislave to robia v centre Imunovital..suma 30€

ericia
23. júl 2019

@zuzanana_zuz mne bol povolený KET po kontrolnom odbere... Medrol mi znížil NK bunky po dvoch mesiacoch..

monka_brumka
23. júl 2019

@laurazma ja som volala nakoniec do iscare-tam mi robili ivf a ze spravia..ale Nitra predpise recept az na 10 ampuliek-ze menej sa neda..to bude nieco cez 200 ecok asi..ten imunovital-tam mozem len tak zavolat? A vezmu ma? Dakujem velmi pekne za odpoved

zuza00
Autor odpoveď zmazal
monka_brumka
23. júl 2019

@zuza00 cize sa to tazko zhana v lekarni?treba objednat vopred?kde ti to prosim potom pichli?

laurazma
23. júl 2019

@monka_brumka skuus im zavolat, lebo neviem ti povedat ako to tam maju..ale nemyslim ze by to mal byt problem kedze sa to plati dost..

zuza00
Autor odpoveď zmazal
monka_brumka
23. júl 2019

@laurazma zavolam isto..problem je ze som v zahranici teraz, dnes mi poslali vysledky a trosku som nervozna, lebo na tu infuziu sa mi podari ist az piatok..nevysvetlili mi vobec co znamena ta diagnoza, pred tehu som tam bola a mala sim diagnozu zvysenej reakcie na spermie, stredne tazky stupen..nic ine..brala som medrol pol roka a diagnoza malinko ustupila..vykasala som na nich a potom pred planovanym ivf som uz nemala ziadnu diagnozu zrazu..bez liekov..problem je ze vklad bol posunuty na neskor a ja som tam teraz sla na kontrolny odber a toto vyslo..len mi ani nic nevysvetlili v tom maily poriadne..

monka_brumka
23. júl 2019

@zuza00 si z bratislavy?kde sa ti to podatilo nakoniec zohnat na kusy? Este mam otazku na cas-z Nitry napisali ze infuzia trva 3-4 hodiny, v Car hovorili ze 3 a na nete citam ze aj 5 hodin..

zuza00
Autor odpoveď zmazal
monka_brumka
23. júl 2019

@zuza00 dakujem za info

ituka37
23. júl 2019

Ahojte, chcela by som sa spytat na vase skusenosti s reprodukcnou imunologiou. Po dvoch spont.potratoch som isla na genetiku ktora je ok a hematologiu kde mi zistili, ze moje telo si vytvara protilatky proti Annexinu V. Jedno dietatko uz mam, 8 rocnu dcerku, no teraz chceme s priatelom druhe (iny partner, nie otec malej). Co som zatial nasla vlanky tak baby pisali, ze sa nasadzuje prednison myslim, co su kortikoidy,. Mate s tym prosim niekto skusenosti? Dakujem 😊

luckamjar
23. júl 2019

@ituka37 annexin na reproimunologii považujú za hematologicky problém, väčšinou hematolog nasadí anopirin a niekedy v tehotenstve fraxiparine alebo podobne injekcie na riedenie krvi. Medrol a podobne záležitosti predpisujú na NK bunky alebo cytokiny, čo zistené ešte asi nemáš.

ituka37
23. júl 2019

@luckamjar mna hematologicka poslala rovno na repro.imunologiu, vraj to riesia oni. Objednana som tam na 27.8

luckamjar
24. júl 2019

@ituka37 tak je v tom riadny guláš, mne to vyskočilo v testoch na imunologii a poslala ma na hematologiu 🤦‍♀️

laurazma
24. júl 2019

@monka_brumka pozri ved piatok je uz coskoro..pichnu ti infuziu a uz budes ovela kludnejsia 🙂 noo pokial ja viem, intralipidy sa davaju na upravu zvysenych NK buniek..ale niektori lekari ho davaju aj preventivne v inych suvislostiach- napr ja mam zvysene embryotoxicke cytokiny na ktore zaberaju imunoglobuliny ale moja lekarka mi preventivne naordinovala aj intralipid..takze nestresuj sa zbytocne, aby si nerobila babatku zle 🙂

butterfly333
24. júl 2019

@laurazma ty na zvýšené cytokiny berieš injekcie? Igamplia?

laurazma
24. júl 2019

@butterfly333 ano ano