Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@suzanecka1 som im pisala neodpovedali, sak ked nebudu ochotni tie parametre len mi zmerat ktore som mala zle a tykaju sa mna, t.j. bez partnera tak mam na haku pojdem tu v ba do imunovital..aj tak sa mi zda ze v NR im tiez ide hlavne o peniaze, aj ked su tam zlati
@nelly3 no veď to ja som bola u Dzurillky v Nitre a tiež mám pozitívne anti-zona to máme podľa mňa skoro všetky čo podstupujeme IVF-ka ale do správy mi napísala, že to mám konzultovať s embryológom v CAR-e na čo mi Macháč napísal, že je to v poriadku a ešte mám mierne zvýšené NK bunky a na to mi dala intralipidy teda odporučila ale kto mi ich podá netuším. No Macháč mi napísal že imunita je v poriadku a že nič nepotrebujem. Ja som už z týchto rozdielnych názorov unavená. Vieš čo mi napísal na pipelle že sa väčšinou robí pri darovaných oocytoch. Tak ja by som chcela pre to spraviť všetko a pritom nemôžem nič. Ešte sa tam musím na budúci týždeň trepať že najlepšie je to prebrať osobne a to mám DPH-čku takže ja v psychickej pohode nebudem asi nikdy. Dúfam, že ty si na tom lepšie 😀 😀 😀
@nelly3 Ahoj. kolko mg beried denne anopirinu? Ja som si ho v Brne kupila v lekarni, dal mi recept na to doktor. lenze ja som ten anopirin niekde stratila, tak som si ho kupila tu na SK. A tu je bez receptu 😕 .
Tak teraz neviem ci je to ten isty alebo je iny na predpis a iny volno predajny. Lebo na tom ceskom boli vyznacene dni na plate a na slovenskom niesu dni.
@zuzu1108 Aspirin aj anopyrin maju tu istu ucinnu zlozku. Avsak ta je agresivna na zaludok, preto vacsinou odporucaju radsej aspirin protect, ktory je obaleny, aby nebol agresivny. A ak este chces aj usetrit, tak este existuje jeden ekvivalent: preventax.
Moj lekar mi odporucil 75mg (teda 1/4 odkrajujem). Lebo ze spravna davka z gynekologickeho hladiska je 70-80mg denne. Len u nas existuju len tie 100mg tabletky.
@suzanecka1 Tak mi odpisala Dr. Dzurillova, ze nepotrebuje ku kontrol. odberu partnera kedze som mala len protilatky proti troboflast...
Baby, prosím vás, vidím, že tu riešite anopyrin. Mne ho tiež predpísala, začala som týždeň pred KET-om, ale od negatívneho výsledku som si ho už nedala. Beriem stále Medrol, aj som jej písala a k anopyrinu sa mi nevyjadrila. Mám ho normálne nepretržite brať spolu s Medrolom ďalej?

@nelly3 nelča a čo ti zistila na imunológii ?