icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

ria191
16. apr 2015

@nelly3 nelča a čo ti zistila na imunológii ?

candour
16. apr 2015

@nelly3 -fu to Ta obdivujem, a drzim palce, to si mala take nejake vysoke hodnoty protilatok ze az taku mega davku?

candour
16. apr 2015

@suzanecka1 som im pisala neodpovedali, sak ked nebudu ochotni tie parametre len mi zmerat ktore som mala zle a tykaju sa mna, t.j. bez partnera tak mam na haku pojdem tu v ba do imunovital..aj tak sa mi zda ze v NR im tiez ide hlavne o peniaze, aj ked su tam zlati

nelly3
16. apr 2015

@ria191
ze mam pozitivne anti-zona pelucida ci ako sa to vola, ale myslim si, ze pri ET to nehra nejaku rolu, hmmm, malo D-cka a neviem este co, ale nic hrozneho, no snad ten medrol pomoze+aspirin +D-cko 😉

ria191
16. apr 2015

@nelly3 no veď to ja som bola u Dzurillky v Nitre a tiež mám pozitívne anti-zona to máme podľa mňa skoro všetky čo podstupujeme IVF-ka ale do správy mi napísala, že to mám konzultovať s embryológom v CAR-e na čo mi Macháč napísal, že je to v poriadku a ešte mám mierne zvýšené NK bunky a na to mi dala intralipidy teda odporučila ale kto mi ich podá netuším. No Macháč mi napísal že imunita je v poriadku a že nič nepotrebujem. Ja som už z týchto rozdielnych názorov unavená. Vieš čo mi napísal na pipelle že sa väčšinou robí pri darovaných oocytoch. Tak ja by som chcela pre to spraviť všetko a pritom nemôžem nič. Ešte sa tam musím na budúci týždeň trepať že najlepšie je to prebrať osobne a to mám DPH-čku takže ja v psychickej pohode nebudem asi nikdy. Dúfam, že ty si na tom lepšie 😀 😀 😀

zuzu1108
16. apr 2015

@nelly3 Ahoj. kolko mg beried denne anopirinu? Ja som si ho v Brne kupila v lekarni, dal mi recept na to doktor. lenze ja som ten anopirin niekde stratila, tak som si ho kupila tu na SK. A tu je bez receptu 😕 .
Tak teraz neviem ci je to ten isty alebo je iny na predpis a iny volno predajny. Lebo na tom ceskom boli vyznacene dni na plate a na slovenskom niesu dni.

nelly3
16. apr 2015

@zuzu1108
100mg/denne a kupujem si ho bezne v lekarni bez predpisu, ja beriem aspirin

zuzu1108
16. apr 2015

@nelly3 A to je to iste? aspirin a anopirin?aj ja beriem 100mg
tusim mi ponukala asoirin a vypytala som si anopirin.

nelly3
16. apr 2015

@zuzu1108
podla mna ano, ale nie som si ista

buba08
16. apr 2015

@zuzu1108 aspirin je to iste co anopyrin, ale dr. mi povedala, ze anopyrin je agresívnejší na žalúdok

zuzu1108
16. apr 2015

@buba08 Dakujem 🙂. Tak preto ma moze boliet zaludok a nemoze ma z neho boliet hlava?

buba08
16. apr 2015

@zuzu1108 tak hlava fakt neviem, ale žalúdok ano

jaya47
16. apr 2015

@zuzu1108 Aspirin aj anopyrin maju tu istu ucinnu zlozku. Avsak ta je agresivna na zaludok, preto vacsinou odporucaju radsej aspirin protect, ktory je obaleny, aby nebol agresivny. A ak este chces aj usetrit, tak este existuje jeden ekvivalent: preventax.
Moj lekar mi odporucil 75mg (teda 1/4 odkrajujem). Lebo ze spravna davka z gynekologickeho hladiska je 70-80mg denne. Len u nas existuju len tie 100mg tabletky.

zuzu1108
16. apr 2015

@buba08 @jaya47 Dakujem 🙂 . Tak si kupim ten aspirin. to uz tych par € pri tom vsetkom co som poplatila uz ma nezabije 😉 .divne mi bolo ze cely den je mi tak zvlastne od zaludka.

candour
16. apr 2015

@suzanecka1 Tak mi odpisala Dr. Dzurillova, ze nepotrebuje ku kontrol. odberu partnera kedze som mala len protilatky proti troboflast...

candour
16. apr 2015

@zuzu1108 naco/ preco ako uzivate ten anopyrin?

motiv
16. apr 2015

@nelly3 fuha, dost. No vsak ale hlavne ze to pomoze🙂

zuzu1108
16. apr 2015

@candour ja ho mam preventivne od 1dc 100ng denne.
Ale zatiaľ mi to vyslo ze ho jem obden.

buba08
16. apr 2015

@zuzu1108 ked ho máš len preventívne stačí ti obdeň

ivka3901
16. apr 2015

@candour Dala ti anopyrin?ja ho užívam polku denne a to ti dala kvoli tomu trofoblastu? 😕

nelly3
16. apr 2015

@candour
ja tiez preventivne, nic mi na hematologii nenasla, ale kazala mi hematologicka 50mg/denne, na imunologii, ze 100mg/denne si mam davat, ano aspirin protect uzivam. no snad pomoze.

zuzu1108
16. apr 2015

@buba08 Ze? Aj ja si myslim ze obden sraci a este ked budem mat aj heparin preventivne. Inak mne kazdy dr povedal ze 100mg denne je nic a moj Imunolog ze ked vypujes dva poháre vina tak to je ako 100mg aspirinu.

freyahope
16. apr 2015

Baby, prosím vás, vidím, že tu riešite anopyrin. Mne ho tiež predpísala, začala som týždeň pred KET-om, ale od negatívneho výsledku som si ho už nedala. Beriem stále Medrol, aj som jej písala a k anopyrinu sa mi nevyjadrila. Mám ho normálne nepretržite brať spolu s Medrolom ďalej?

zuzu1108
16. apr 2015

@freyahope a ty mas asi nejaku diagnózu ked ti ho dala ze? Mne ho dal preventivne a povedal brat od 1dc
A na další KET sa jedy chystáš?

freyahope
16. apr 2015

@zuzu1108 Veď to, že som o žiadnej diagnóze nevedela, hematologička mi len fraxiparine predpísala. Ďalší KET koncom mája asi, čiže mám anopyrin potom brať od 1. dňa v tom cykle keď pôjdem na KET?

zuzu1108
16. apr 2015

@freyahope tak ja by som ho vysadila ked nemas diagnózu. Hej mne to dal Otevrel od 1dc pred ketom.

freyahope
16. apr 2015

@zuzu1108 jeej, aj ja chodím k Otevřelovi 🙂 Mne ho dala Dzurillová pred KET-om, Otevřel mi potvrdil, že ho mám brať, ale teraz som ho vysadila a nevedela som, či je to ok, ale je, tak vďaka 🙂

zuzu1108
16. apr 2015

@freyahope Super 🙂 tak sa zhodli takze je to v poriadku 😉 . A fraxiparin mas kolkatku?

freyahope
16. apr 2015

@zuzu1108 Mne ešte v decembri predpísala Drakulová Fraxiparine 0,3 a v marci mi Dzurillová dala Clexane 0,4. Ale začala som s tým Fraxíkom, Clexane sa mi ťažšie zháňal.

buba08
16. apr 2015

@zuzu1108 ja mam diagnózu a beriem 100 mg obdeň