icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

zuzu1108
16. apr 2015

@freyahope a ty mas trombofilne mutácie?

zuzu1108
16. apr 2015

@buba08 a zaberalo to na dg ked si brala obden?

freyahope
16. apr 2015

@zuzu1108 ja mám protilátky proti proti protrombinu

candour
17. apr 2015

@ivka3901 praveze nIe,beriem len medrol,ani na hemato ani na imuno nic o anopirine dr.nevraveli,dokonca ani Fraxi co som si pichala obe ivf uz nemam davat.a ja sama si nechcem davat nic co dr.neodporucili.naco

nelly3
17. apr 2015

baby ja som sa rozhodla,ze ten aspirin co beriem 100mg/denne si znizim na 50mg/denne, nejako mi tie lieky nerobia celkovo dobre na zaludok 😝

fatma1
17. apr 2015

Baby, mozem sa opytat, naco vlastne beriete skoro vsetky ten aspirin/anopyrin?kto vam to nariadil, kvoli comu?
A ostatne lieky co tu citam, medrol, Clexane, Fraxi..
to naco vlastne je??
Dakujem

marcela0602
17. apr 2015

ahojte, má niekto skúsenosti s pichaním Fraxiparin počas tehotenstva? Mám za sebou už 2 potraty a na hematologii mi zistili vrodenú trombozu. Má nejaká z vás takú diagnozu?

ivka3901
17. apr 2015

@fatma1 ahoj to všetko berieme kvoli tomu,že máme niekolko IVF za sebou a boli sme vyššetrené na reprodukčnej imunologií bud v nitre alebo v BA ako kto 😒 já beriem tiež medrol,anopyrin a pichám clexan a mám nato dovod zistila mi ho dr.dzurilová v nitre kvoli čomu som už 3 krát potratila ☹

ivka3901
17. apr 2015

@marcela0602 ahoj já som začala pichať clexan to je niečo ako fraxík a som 4 den po KET

marcela0602
17. apr 2015

Clexan je lepší či záleží od lekára čo predpíše? a čo je KET?

marcela0602
17. apr 2015

@ivka3901 Clexan je lepší či záleží od lekára čo predpíše? a čo je KET?

ivka3901
17. apr 2015

@marcela0602 hovoria,že ano ale mne ho predpísala dzurilová v nitre mne našla dovod mojich potratov tak preto ho potrebujem a KET je kryoembryotransfer-vklad zmrazených embryií 🙂 ty si asi ešte nebola na IVF ?

eileeen
17. apr 2015

Dievčatá, chcem sa opýtať niekde som čítala /ale len z jedného fóra od pacientky/, že protilátky proti trofoblastu sa dajú v krvi zistiť len do jedného mesiaca po potrate. Skôr sa mi to zdá nepravdepodobné, keďže čakacie doby na reprodukč. imunológiu sú dlhšie /aj nás objednali až po vyše dvoch mesiacoch od potratu/- neviete ako to je? Ďakujem.

candour
17. apr 2015

@eileeen urcite nie,ja mAm pozit.protilatky na troboflast a potrat som nemala ani som nebola tehu.ale po potrate najskor ti imunologiu urobia po dvoch mes.PO kyret.cize musis byt prave dlhsie po

eileeen
17. apr 2015

@candour ďakujem, mi to samej bolo divné, žeby potom objednávali aj po dlhšej dobe alebo kontrolovali protilátky po niekoľko mesačnej liečbe 🙂

candour
17. apr 2015

@eileeen neni zac a drzim ti velmi palce,urcite si imuno pories a nikam sa nezen,vsetko ma svoj cas 😉

nelly3
18. apr 2015

baby beriem medrol, od vcera som neskutocne chora - kasel, hrdlo, cele telo ma boli atd. na nervy, mam honadalej uzivat ten medrol?

candour
18. apr 2015

@nelly3 sak sa opytaj doktorky

nelly3
18. apr 2015

@candour
teraz cez vikend? akej? nic, vysadila som ho, som brutal chora 😝

eileeen
18. apr 2015

@nelly3 medrol vo vyšších dávkach sa ale vysadzuje postupne, aby nedošlo k zlyhaniu nadobličiek

candour
18. apr 2015

@nelly3 eileen ma pravdu,nemoze sa naraz vysadit,postupne.ja som teraz dni uzivala popri nom antibiotika a pohoda

diska
18. apr 2015

@nelly3 to nieje dobre riesenie vysadit medrol ked uz si ho zacala brat,choroba prejde aj s nim len sa treba preliecit,ano je vseobecne zname ze znizuje imunitu ale 20mg medrolu ju tak brutalne neznizi je ine ak by si brala 150mg a vyssie.

nike8
18. apr 2015

Baby viete mi poradiť. Chcem sa objednať na reprodukcnu imunilogiu, ale neviem sa rozhodnúť či do Nitry alebo do Imunovitalu. Potrebovala by som konzultaciu a aj odbery v ten istý deň, len neviem či mi to v Nitre umoznia. Ake máte skúsenosti?

lamamma
18. apr 2015

@nike8 ja som mala odbery a v ten den aj konzultaciu v Nitre, takze sa da 😉

niveagirl
18. apr 2015

@nike8 Priatel si tiez nemohol dovolit 2x vyberat dovolenku koli tomu a nebol ziaden problem v Nitre. Tiez sme mali v jeden den konzultaciu aj odbery. Kludne si tam zavolaj a dohodni sa so sestrickou.

nike8
19. apr 2015

@niveagirl
@lamamma ďakujem baby, tak pôjdem teda do Nitry😉

niveagirl
19. apr 2015

@nike8 za malo 🙂

nelly3
19. apr 2015

no tak som pekne skoncila na pohotovosti vcera 😝 zajtra napisem bergendiovej, musela som ho vysadit, ledva zijem 😔

majinka81
19. apr 2015

@nelly3 Ahoj a čo sa stalo?
To z medrolu? Ja som ho užívala tiež a mne sa vyhodili flaky,ale tie mi zmizli a aj chlpky mi nabehli - ešteže som blondína 😝
A teraz mám prednison a úplne v pohode zatial.10mg denne beriem.
Držím palce nech sa z toho rýchlo dostaneš.
Inak z medrolu som mala aj také tlaky v hlave.

tlucka
19. apr 2015

@nelly3 Zlatko, skoré uzdravenie prajem. Dúfam, že budeš čo najskôr fit, aby si mohla ísť pre bábätká. A čo povedali na pohotovosti? Že máš Medrol hneď vysadiť alebo čakáš na imunologičku ako rozhodne?