Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@mijuska2 juj tak ty uz toho za sebou máš 😔 bojovnica si teda 🙏.
My sme boli v centre ferticent, tam sa dal vysetrit manzel, potom aj ja. Vysli mi tam protilatky voci spermiam, tak ma poslali na imuno. Tam mi uz protilatky nevysli, ale zistili toto.
Ze ak to nepomoze treba prejst na kortikoidy coho sa tiez trocha obavam.
Mozno by som skusila po 3 mesiacoch ak budu dobre vysledky inseminaciu ak sa nepodari.
Ale v imunovitale p.doktorka myslim, ze vie co robi, tak drzim palce nech to ma uz uspesny koniec! 😊
Ahojte. V prvom rade chcem vsetky baby, zeny posmelit, ze sanca otehotniet a mat zdrave babatko vzdy je, lebo aj my mame doma 2 mesacny zazrak a to som mala velmi vysoke hodnoty cytokinov, ktore neklesali ani po nasadeni kortikoidov. Ale o inom som chcela, zostali mi 2 neotvorene balenia Clexanu, 4000 IU nema niekto zaujem? Myslim ze sa zan v lekarni priplaca, ja ich darujem. Pekny den.
@radina to ste mali super cenu v Nitre minuli rok sme zato dali 350 eur a tento rok mi idú robiť opet vyšetrenie to. Iste co minulý rok ale lacnejšie 😂😂😂😂
Ahojte, pred 2r som podstupila "liešbu" v NR, na medrole pol roka s hroznymi vedlajšími učinkami ešte pol roka potom. Chceme ist na ďalšie kolo IVF, do NR už nechcem ist. Riešili ste to niekto tiež tak,že ste šli na IVF bez liekov z NR?dakujem za skusenosti
kuki23 mi sme riešili IVF najskôr bez reprod.imunologie a nepodarilo sa mi otehotnieť, potom mi nasadili medrol a vyšlo KET na prvý kráť. Predtým 1IVF - 2xKET a neúspešné, 2IVF -ET,KET a tiež neúspešné.
@kuki23 ahoj, uz som spominala vyssie v tejto diskusii. S manzelom sa nam nedarilo otehotniet 4 roky, po vysetreniach nam zistili, ze mam zvysenu imunitu a predpisali mi medrol. Z dovodu neziaducich ucinkov sme sa rozhodli, ze tuto liecbu nepodstupim, a tym padom mi umele oplodnenie v sukr.klinike zamietli (napriek tomu, ze sme na vysetreniach nechali zo 700 eur). Skusili sme pre to alternativnu liecbu - akupunkturu, ale aj zmenu prace, zacali sme sa venovat prerabke bytu a do 4 mesiacov som bola tehotna 🙂. Momentalne sa tesime z 5 mesacneho zdraveho syna. Tehotenstvo aj porod prebehli bez akychkolvek komplikacii. Takze drzim palce, da sa to aj bez liekov!
@kagaj a čo pomohlo na tie zvyšné cytokiny lebo aj ja ich mám brala som injekcie igamplia no zatiaľ tehu niesom .
Baby na kontrolné odbery sa nemusím objednávať? A koľko sa zas čaká na výsledky. Lebo na tie prvé som čakala 7týždňov .
@butterfly333 ahoj akurát zajtra idem na kontrolné odbery do NR, objednala som sa pred týždňom - ale netuším koľko sa čaká na výsledky - zajtra sa dozviem... na tie prvé som tiež čakala 6 týždňov
@zuzanag09 ja idem tiez zajtra na kontrolu do NR...mne sestricka napisala ked som sa objednavala,ze vraj tyzden...ale moc tomu neverim...lebo od min.stredy mi este neodpisali,posielala som vysledky z dodatocnych vysetreni..a ziadna odpoved
@kvietocek1989 ani mne neodpísali, čo som sa aj čudovala, lebo som sa pýtala či môžem pred odberom dať lieky, ale žiadna odpoveď ... zakaždým mi odpísala, no uvidíme zajtra... stopli mi aj KET tento mesiac, tak dúfam, že na výsledky sa nebude dlho čakať
@zuzanag09 ja tiez dufam,chcela by som ist vo februari na Ket..ale ktovie ako dlho im to bude trvat..niekde som citala ze vraj doktorka je po operacii a robi len sestricka..takze ma asi toho cez hlavu
@zuzanag09 ja chodím do blavy tak tam napíšem či sa treba objednať.
@kvietocek1989 keď mi sestrička dala termín na zajtra, tak mi napísala, že po odbere krvi budem mať hneď konzultáciu s doktorkou...žeby tam nebola...chodievala si tiež na intralipidy?
@zuzanag09 nie ja beriem medrol 2 mesiace a idem na kontrolu len na krv...aha tak potom uz mozno je v praci....
Podla mna cela tato reprodukcna imunologia je len jeden velky biznis. A este zdraviu skodlivy. Niekolko x som absolvovala tuto skvelu "kuru" kortikoidy, dexamed, medrol, infuzie..... NK bunky aj cytokiny sli dole..... Ale vzdy aj napriek tomu som potratila. Neverim tomu uz absolutne. A ak este skusim raz vklad, tak urcite bez tohto. Podla mna prave vtedy sa to podari.
Citala som vela clankov ked zeny mali vysoke NK a nevedeli ani o tom a bez problemov otehotneli a vynosili. Neviem no..... Pardon za uprimnost.
Ale ja by som toto svinstvo do seba uz nedala.
@joannita možno máš pravdu, tiež som už nad tým rozmýšľala či to má vôbec zmysel - podľa car ani nie - ET som mala v auguste vtedy som išla bez intralipidov a hcg 40 samozrejme sa to nepodarilo, ale bolo nejaké to hcg... v novembri a decembri som chodievala na infúzie na začiatku cyklu, pred a po vklade a nič... pred týždňom tiež po opakovanom odbere mi zistila endokrinologička zvýšenú hladinu TSH 3,56 - možno tam bol problém celý čas---- ja už vážne neviem...

@mijuska2 ja som zatial iba na serrapeptase, zajtra mam ist prvy krat na igampliu a tiez mavam ms na den presne len teraz akosi este nedosla.