icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

mo1111
4. mar 2020

@sjuzik15 už som zistila a viem, že 2 sú súkromné. A ako tu čítam, je to celkom biznis :( och dámy, normálne ma to mrzí. Pevne verím, že sú tam ľudia s cieľom naozaj pomôcť.

ajinka23
8. mar 2020

@butterfly333 ahoj ako bojujes s medrolom? Začali sme brať rovnako. Pocitujes nejaké vedľajšie účinky?

butterfly333
8. mar 2020

@ajinka23 ahoj vieš čo úplne v pohode sa cítim. Nič žiadne vedľajšie účinky. Beriem 24mg. Ty ako sa cítiš?

ajinka23
8. mar 2020

@butterfly333 ja tiež v pohode bez vedľajších účinkov dúfam že to bude aj tak pokračovať radšej chodím aj 2 x do týždňa cvičiť ukecala som kolegine 🙂

butterfly333
8. mar 2020

@ajinka23 ja cvičím občas doma pre poobednu. Dnes som 1dc v piatok ideme konečne do brna na prvú konzultáciu už sa teším snáď cytokiny klesnú a budeme moc ísť na ivf.

marculik
9. mar 2020

Baby je tu niektora z vas co podstupila konizaciu krčka maternice?

lenkova5
10. mar 2020

ahojte, prosim vas baby, po 3 rokoch mam opatovne preukazanu specificku celularnu odpoved voci partnerovym spermiam a zaroven aj zvysene hodnoty protilatok typu IGM voci protrombinu (prosim o vysvetlenie o co ide, ak niekto vie) a v pripade tehotenstva mam podstupit podavanie intravemoznych imunoglobulinov a nasadenie progesteronu. Pomohol takyto postup niektorej z Vas? Dakujem pekne

mirka1478
10. mar 2020

@marculik ja v 2010

sjuzik15
10. mar 2020

@mo1111 je to strasny biznis, preto som sa rozhodla dalej nepokracovat v reprodukcnej imun.
Stalo ma to 500€ a nikam som sa neposunula.
Slova doktorky boli: vyskusajme ci to zaberie, ak nie budeme skusat dalej.
Len za to ze mi odpise e-mail.25€, cudujem sa, ze si neuctuju kyslik co v cakarni dychas....
Reprodukcna imunologia je u nas este v plienkach, a ako tu citam komentare, tak ma to len utvrdilo v tom, ze podla diagnóz skúšaju liekmi co nastudovali liecit ludi.Niekomu to pomoze, niekomu nie... a zufali ludia co tuzia po detoch platia dalej pretoze maju nadej a nechcu ju premrhat.

marculik
11. mar 2020

@mirka1478 ahoj a potomto zakroku si sa snažila o ďalšie babo ,ako dlho si sa zotavovala a po akej dobe si mohla riešiť tehu,tebe to kde robili,mne gyn.odporučil Puchov a robili ti to iba lokalne či narkozou?

mirka1478
11. mar 2020

@marculik vtedy som este nechcela mat deti.mne to robili v Povazskej Bystrici.krcok mam velmi tuhy a zjazveny takze kazdy zakrok ako opu transfer hysterka su bolestivejsie.pn som bola asi 2 mesiace.dlho som krvacala.

marculik
11. mar 2020

@mirka1478 aha dik za info a ta uspavali ci ako? A nevraveli nic take ze by to malo byt v tehu nejake rizikove,lebo som citala a este ma nastrasili kamosky tak som sa zlakla ,lebo este mame 1 embryo tak som to chcela este vyuzit

mirka1478
11. mar 2020

@marculik ano uspavali.zalezi aky velky kus z krcka budu brat.tym ze ho mam tuhy a zjazveny tak sa teraz moja gyn smeje ked som tehotna ze o krcok sa nemusime bat.podla stavu krcka to robia tusim 2 sposobmi.ze normalne chirurgicky zoberu vacsi kus alebo to len akoby elektrikou spalia.mne robili ten druhy sposob.pri vacsom zasahu popisuju ze moze dojst k potratu alebo predcasnemu porodu.tvoja doktorka ta bude sledovat po konizacii a kontrolovat krcok ci sa neotvaras.

marculik
11. mar 2020

@mirka1478 dik za info no uvidim ,snad to budem mat ok a podari sa Ket,sme chceli este surodenca no uvidime ako to vsetko dopadne a ty si teraz tehu?

mirka1478
11. mar 2020

@marculik drzim palce.ano som v 18 tyzdni

marculik
11. mar 2020

@mirka1478 super gratulujem a držim aj tebe palce nech ti to dobre dopadne do uspesneho konca 😍

mirka1478
11. mar 2020

@marculik dakujem.aj ty sa drz.a neboj.nejako bolo nejako bude.konizaciu netreba odkladat.

marculik
11. mar 2020

@mirka1478 a vlastne ked si v tejto skupine tiez si riesila reprodukcnu imuno.aj si uzivala nejake kortikoidy?lebo ja pred 3r.ano a az po vysadeni sa nam podaril vklad a teraz znovu mam nasadeni medrol no az v aprili mi ho vysadia ked teraz nejdem na Ket,no aj mne gyn.povedal mozem ist na vklad moze sa to zlepsit alebo zhorsit tiez mi odporucil najprv konizaciu az potom vklad,tak dufam ze mi to dopadne dobre ,niekedy mam pocit vsetko zle sa na mna lepi v poslednej dobe

mirka1478
11. mar 2020

@marculik ano brala 8 mesiacov ale nepomohlo ani pri ivf.otehotneli sme mesiac po 2 ivf prirodzene.do Nitry som uz nesla.

mirka1478
11. mar 2020

@marculik medrol mi sposobil len zdravotne problemy.boli sme taki znechuteni ze sme Nitru pred 2 ivf ani neriesili.

butterfly333
11. mar 2020

@mirka1478 aké problémy spôsobil medrol? Ja ho beriem dnes tretí týždeň začala som s 24mg od dnes 20mg a cítim sa super zatiaľ.

mirka1478
11. mar 2020

@butterfly333 rozboleli ma vsetky klby po tych 8 mesiacoch a rozbehlo mi to artrozu.aj po vysadeni som zostala opuchnuta v tvari.zmenilo mi to vyzor.

butterfly333
11. mar 2020

@mirka1478 čiže tie problémy nastali až po 8 mesiacoch?

mirka1478
11. mar 2020

@butterfly333 bolesti priblizne ano ale opuchnuta som bola po par mesiacoch.zavodnena.vlasy samozrejme padali vo velkom.

butterfly333
11. mar 2020

@mirka1478 fuu tak to ma mrzí a aké dávky si brala?

mirka1478
11. mar 2020

@butterfly333 niesom si ista ale zda sa mi ze 16 mg

marculik
11. mar 2020

@mirka1478 no ja som bolesti nemala iba zavraty a samozrejme pribrala a opuchla do tvare aj predtym som bola to iiste do tvare ,aj mne praveze sa zevraj vysledky zlepšili po jeho vysadeni tak aj teraz cakam kedy mi ho vysadia

linda2110
11. mar 2020

Ahojte ..ja som v 2016 brala medrol po MA a po 8 týždňoch zabral (bi voči spermiám stredne ťažký stupeň) išli sme do ivf a hneď sa aj podarilo máme 2,5 ročného chlapčeka... teraz by sme chceli ešte súrodenca tak sme znovu začali v NR na imunológii( alergia sa vrátila) ale tento krát boli po 8 týždňoch výsledky horšie (ťažký stupeň) dr odporučila brať medrol naďalej a po 6 týždňoch kontrola ..mali ste to tak niekto ? Neviem či ešte bojovať moje amh bolo pred pol rokom 0,4 a mám 43 ...a ešte ma napadá vzhľadom na momentálnu situáciu s koronavírusom či nieje nebezpečné si znižovať imunitu? Alebo celková imunita s tým nesúvisí?

marculik
11. mar 2020

@linda2110 Ahoj ja som uživala medrol pred 3 r .a tiež som mala horšie vysledky a trochu sa zlepšili tak mi kazali ist na Ket a nevyšlo mi to a potom mi ho vysadili a po jeho vysadeni sa mi vysledky zlepšili a podaril sa Ket teraz sme planovali znovu Ket a zase som mala alergiu uzivam medrol aj sa mi to zlepšilo len teraz nemozem isť na vklad kvoli inym zdrav.problemom

kvietocek1989
20. mar 2020

Ahoje zienky. Som tehotna po KET (7tt+5) s uzivanim medrolu.minuly tyzden som bola na krvi v Nitre u Dzurillovej a zvysili sa hodnoty TNFa.inak vsetko v norme.medrol mam brat do 13.tyzdna zatial potom znova krv.Podarilo sa vam donosit babo az dokonca?Dakujem