Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@monik84 dakujem velmi krasne 🙂 gratulujem ku dcerke...
@monik84 a mala si vysoké cytokiny keď si brala medrol?
@butterfly333 ja som mala protilátky tažký stupeň voči partnerovým spermiám, a nedostatok vitamínu D
@kvietocek1989 ĎAKUJEM, aj Tebe prajem aby to všetko prebehlo do úspešného konca
@monik84 aha ďakujem to ja mám v poriadku len tie cytokiny vysoké ani po liečbe igampliou sa to nezlepšilo tak mi dala medrol.
@butterfly333 citokiny som mala v poriadku.Vyššie som pisala čo mi zistili.
Dievčatá aj vás tak boleli nohy/kĺby pri vysadzani medrolu? Existuje niečo na túto "bolesť "? Už som zúfalá 😥
@tini2 áno, tiež mi to začalo ako som vysádzala medrol a strašne mi aj vlasy padali. Ináč počas užívania žiadne ťažkosti. Mne na kosti pomohlo mlieko, chodili sme si brávať z jednej farmy.A za nejaké 2 mesiace to prešlo.Ale tiež bolesť že som nevládala chodiť, musela som ráno aj 5 minút po byte pochodiť.
@kvietocek1989 Ano podarilo.Ja som po medrole mala hned prednison-co nie je az taky zatazovy na organizmus kedze sa dava pri reume alergiach a podobne.V tehotenstve sa cytokiny zvysia,ale ked su lieky netreba sa bat.
@majinka81 Dakujem ti...som z tych cytokinov nervzna, je to vytuzene babatko po IVF, tak sa bojim ako nikdy...viem ze musim byt v pohode a nestresovat 🙂
@kvietocek1989 neboj medrol drzi imunitu.Do 3 mesiaca je babo napojene na matku ale potom uz ma vlastny obeh a imunita nema na neho vplyv.Takto mi to povedala moja dr.Musis mysliet pozitivne.To je prve babo?Ivf?
@majinka81 IVF-ET nám nevyšiel, potom som otehotnela zázrakom prirodzene ale v 11tt MA to bolo v auguste 2019, potom som si dala dorobiť vyšetrenia hemato, reprodukčná imunológia, genetika. na štítnu žľazu sa liečim 15 rokov, tam nebol problém.teraz vo februári sme boli na KET. som v 8tt+1, absolvovala som zatiaľ kontroly všade, lieky nasadené medrol 8 mg, pichám aj fraxiparine 0,3 preventívne a utrogestan...tak snáď babo už zostane s nami 🙏
@kvietocek1989 gratulujem k tehu tie cytokiny si mala ok keď si išla na ket? Tiež mám vysoké cytokiny začala som s dávkou 24mg 2 týždeň teraz 20mg na dva týždne a od dnes 16mg no potom kontrola len neviem kedy ked je takáto situácia mali sme ísť 13.3 do Brna no museli sme dať nový termín 5.5 tak som zvedavá tiež som zvedavá či ten medrol pomôže zatiaľ sa ma bábo nepodarilo máme ísť na prvé ivf. Bude mať už 41r a vyše 2roky sa snažíme.
@butterfly333 v októbri 2019 keď som bola prvýkrát na odbere v Nitre na RI. mala som zvýšené cytokíny. nasadili mi medrol 16 mg, na dalsej kontrole som bola v januari. dovtedy sa davka znizila na 8 mg, všetko sa upravilo do rozsahov, dovolili KET. stihli sme ešte 14.2.2020 ale odvtedy sa bojím ešte viac ked straší tento koronavírus. ja idem mat 31, ale mam nizku ovarialnu rezervu a muz zly SPG, my sa snazime 3 roky. akurat v utorok buduci tyzden idem na sono, tak dufam, ze bude vsetko OK.
@kvietocek1989 tak držím palčeky nech všetko dobre dopadne. No my si musíme počkať kým pôjdeme do brna keď otvoria hranice. Zatiaľ beriem medrol mesiac.
@butterfly333 tiež držím palce nech zaberie 🙂 🙏
@sjuzik15 tak to je super mne igamplia nepomohla cytokiny stúpli tak beriem medrol verím že ten pomôže.
@majinka81 ano spmg mame dobry, nie nejdeme, ak to nevide prirodzene, pojdeme prv skúsit IUI...
@butterfly333 drzim palce ❤

@kvietocek1989 áno ja som brala medrol až do 15tt., tiež som chodila k dr.Dzurilovej a všetko je v poriadku 17.2.2020 sa mi narodila zdravá dcérka.Neboj sa.