Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
Ahojte chcem sa opýtať chodíte niektorá do adla v Prešove ?
Dievčatá,zostali mi dve balenia lieku Meriofert 150IU -2x,75IU - 2x, kto pozná,vie aké je to drahé. Posuniem rada ďalej,za rozumnú cenu po spoločnej dohode. Nechcem to vyhodiť áno do koša,ani do lekárne
@adma11 ja som napríklad vybrala pred liečbou 20inj no výsledky boli horšie čiže igamplia nepomohla tak mi nasadila medrol. Za igampliu som platila 3,90€ za ks.
@butterfly333
@sjuzik15 ja som mala recept a aj tak som platila 39.40€. Volala som aj do poisťovne a že nemám nárok na preplatenie nakoľko nemám hepatitídu typu A. Mali ste ich predpísané z reproimunologie?
@adma11 ani ja nemám hepatitídu a áno predpísala mi to dr na reprodukčnej imuno
@sjuzik15 Ja som mala recept aj tak som platila. Mám Dôveru poisťovňu už asi 10-12 rokov a doposiaľ žiaden problém som nemala.
Konzultaciu s lekárom mám v utorok tak sa ho spýtam prečo ich platím celé, keď iný lekári to vedia dať tak na predpis,aby sa neplatili. Chodím na reproimunologiu do Prešova k MUDr. Lestanovi.
Záleží od poisťovne kocky. Ja som to tiež mala tri mesiace, väčšinou čo som čítala Igampliu prepláca iba VšZP, dôvera nie..
@sjuzik15 aj ja Všzp a 3,90€ za injekciu ono záleží od diagnózy.
@butterfly333
@ajinka23 ja 5€ lebo som s receptom nechodila do lekarne ale mala som ju prichystanu rovno na klinike...za pohodlnost sa doplaca.
Ze ten isty liek ale doplaca sa podla diagnozi tosom netusila. Riadna hlupost.
@sjuzik15 aj mne ju najskôr tam pichla a se 5e no ostatné som si vybrala v lekárni a pichala doma
Tie čo beriete medrol nerozmýšľali ste o vysadení v tejto situácií? Ja som ho začala brať s tým že pôjdeme do mesiaca na IVF ale teraz neviem. Užívať ho zbytočne dlho sa mi.neche radsej potom zasa nasadím. Ani krv sa nedá skontrolovať či sa niečo zmenilo ☹️.
Písala som včera aj dr a Medrol odporúča v tejto situácií s koronavirusom vysadiť podľa schémy čo mi poslala a na kontrolný odber mám prísť pred ivf alebo pri pozitívnom teste
@ajinka23 ja beriem medrol od 25.2 tak zatiaľ pokračujem v medrole potom kontrolný odber na reprodukčnu imuno len dúfam že za dva týždne sa bude dať na ten odber
@butterfly333 tomu nejak neverím že za 2 týždne to by som čakala aj ja. Ja ho beriem ako ty a určite sa nedostanem na umelé skorej ako v lete. A vysadenie medrolu trvá mesiac. Keby bol životne dôležitý tak nevysadim ale takto sa to dá odložiť. Ja osobne sa bojím takto zbytočných vedľajších účinkov čím dlhšie sa užíva býva to potom horsie. Po kontrolnom odbere podľa potreby nasadím. Ale je to všetko len môj osobný názor a som rada že dr to tiež odporúčala.
@ajinka23 veď budeme písať na imuno ako to vyzerá veď kontrolný odber písala že za 6až 8 týždeň tak to mám ešte čas do vtedy sa hádam na tie odbery dostanem.
Ja žiadne vedľajšie účinky nemám tak som rada.
@butterfly333 ani ja nemám vedľajšie účinky ale tie prichádzajú až po vysadení často. Ja som ho neplanovala užívať viac ako je nutné. Verím že postačia aj 2 mesiace aby sa to upravilo schudla som 3 kg a budem pokračovať 🙂

@sjuzik15 ahoj no to ma mrzi a liecba igampliou ti uz skoncila?Ono to vydrzi v tele neboj.
Aj kortikoidy po vysadeni ucinkuju ale neviem ako dlho presne.Toto fakt nikto necakal ze pride nejaky virus.