icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

opi14
15. máj 2020

@calmmeadow ahoj, vieš čo, neviem už presne tých liekov z imunologie je dosť aj na NK bunky, cytokíny, protilátky. A každej zaberie niečo iné. CAR a Nitra je však niečo iné. Nitra sa snaží nájsť imunologické problémy, CAR má viacero možností, ale z krvi robia iba základné vyšetrenia. Mne v Car vyšli iné výsledky ako v Nitre napríklad. Pritom CAR by nás hned na základe ich výsledkov hnali do IVF. Ale záleží od centra. Ak máte problémy v tejto oblasti určite je vyšetrenie v NItre dobré podstúpiť, ved tam nemusíte chodiť často. Výsledky viete konzultovať emailom. Ja napríklad z Ba chodím do Lubochne na endo. A stojí mi to za to 🙂
@joulu pri IUI sa tiež stimuluje žena? Myslela som, že len v prirodzenom cykle sa to robí, zvlásť ked nemáš problém s vajíčkami a pod. Každopádne držím palce 🙂

joulu
15. máj 2020

@opi14 áno, da sa ist aj bez hormonov. Ak je všetko v poriadku a problemom je len "cesta" a hlien, mohlo by sa to podarit. uvidime 🙂 vdaka

krisbar
15. máj 2020

@joannita ako sa vravi 100 ludi, 100 chuti.
Ja som s ich pristupom problem nemala, nic mi nepokazili, tie ceny su pre niekoho vysoke, pre ineho nie. Neviem nic o cytokinoch. Pocula som to prvy krat u nich a nemam ani chut si nieco studovat, nerozumiem tomu. Som odbornik na ine.
Viem len to, ze po 13 rokoch som otehotnela. Neviem ani ci to bolo ich zasluhou, alebo sa stala ina vesmirna vec...kedze tie sa mi deju casto. Je mi to jedno. Neriesim to. Ale dobre, ze si napisala aj takuto skusenost, nech si baby uz rozhodnu same, ci tam pojdu alebo nie.

karolinka82
5. jún 2020

@joannita s Imunovitalom mám podobné skúsenosti. Chodím tam už niekoľko mesiacov, užívam Medrol, stojí to nemalé peniaze a doktorka mi teraz odpísala takmer po troch týždňoch.

m_o_n_c_a_k
6. jún 2020

@karolinka82 @jaonnita teraz tu na kroniku riešila jedna kocka, že im jej maily chodia do spamu. Motlzno bude problém tam. Mne vždy odpísu cca za jeden deň.

karolinka82
6. jún 2020

@m_o_n_c_a_k chodia mi tam, kde majú, nie do spamu. Za tie peniaze by som čakala lepší servis.

ajinka23
6. jún 2020

@karolinka82 mne tiež odpisu hneď a dr do 2 dni výsledky a to casto skúšam pýtať výsledky skôr ako mi povedia a keď sa niečo dodatočne pýtam odpíše v ten deň. Pre mňa je dôležité že mi pomohla a IVF bude úspešné

majoranka24
6. jún 2020

@ajinka23 Aky si mala problem na reproimunologii? Mne nasli zvysene cytokiny. Po kontrole som ich mala v norme. Este by som mala ist na jednu kontrolu, lebo koncom juna budem mat ET.😊

ajinka23
6. jún 2020

@majoranka24 aj ja cytokiny po medrole klesli len jednu hodnotu mierne zvýšenú. Budem mať aj intralipidy. Ja si idem 18.5 pre recepty a protokol potom už len počkať na menštruáciu a idem na to. Kam chodis do centra?

butterfly333
6. jún 2020

@ajinka23 ja by som mala tiež tento mesiac začať prípravu na ket ms čakám 25.6 no tiež musím ísť na infúzie intralipidy no ešte sa mi dr neozval treba mi recept tak asi tam v pondelok budem písať

majoranka24
6. jún 2020

@ajinka23 My chodime do Brna. Tiez cakam teraz na MS a zacinam pripravovat sliznicu.

joannita
7. jún 2020

@m_o_n_c_a_k nie to nebol moj pripad, do spamu mi nechodili. Proste som ich doslova musela prosit o vysledky zakazdym.

krisbar
7. jún 2020

@joannita mne vzdy povedali, ze si mam po 2 tyzdnoch poslat mail a lekarka odpovie. A tak aj bolo. Do dalsieho dna mi vzdy odpovedala. Imho 2 tyzdne je vela, maju tam tie vysledky skor, ale respektujem ich proces, ktory maju nastaveny.

joannita
7. jún 2020

@krisbar no mne uz to pride chore, ze ja si mam ziadat, aby mi poslali vysledky. Ved to je predsa automaticka vec nie? Zaplatila som 60e za krv a 20e za emailovu "konzultaciu" tak cakam ze oni su na rade a oni mi oznamia vysledky. Ale ok, na to som si zvykla a vzdy som su teda napisala. Ale vacsinou som musela pisat 2x,alebo 3x aby mi odpovedali. Raz dokonca uz som bola nastimulovana, v gynfive zaplateny cely cely cyklus za 2500eur, uz som cakala len na vysledky imuno KTORE UZ MALI, ale neboli schopni mi iych poslat lebo ze dr. Nestiha 🤦‍♀️ uz to bolo vyse 3 tyzdne od odberu!
a islo mi doslova o dni, aby som vsetko stihla a oni si davali na cas. Tak som tam sla osobne a velmi jasne a zvysenym hlasom som im dala vediet, ze nehodlam prist o 2500eur a nech mi laskavo okamzite daju vysledky a povedia ako na tom som. Zrazu to slo.
Za mna otras. Amateri.

butterfly333
7. jún 2020

@joannita ja platím 85€ za krv plus výsledky mailom raz som čakala 7 týždňov na výsledky. Je to strašne že toľké peniaze to stojí a ako píšeš aby sme si mi žiadali aby nám poslali výsledky za ktoré platíme nemalé peniaze.

ajinka23
7. jún 2020

@joannita ja som jej minulý mesiac pisala ze potrebujem vysledky skorej ze idem na IVF a mala som ich do hodiny v emaile. Mám asi šťastie. Mne vždy ide všetkotak ako má. Zatiaľ som spokojná.

joannita
7. jún 2020

@butterfly333 tak to este zdrazeli za tie 2 roky co som tam nebola 🤦‍♀️ Akoze nech si platia sekretarku aby im pripominala komu treba vysledky poslat. Ale naco vlastne, ved cudujsasvete, zrejme treba poslat vysledky vsetkym ktore boli na odbere, to je ale veda 😂
Ja keby som sla este raz na ivf tak imuno uz vobec neriesim, podla mna je to cele len jeden velky podvod a biznis.

joannita
7. jún 2020

@ajinka23 to pride neboj 😁 tiez sa mi to zdalo zo zaciatku super 😁

butterfly333
8. jún 2020

@joannita tiež ma to napadlo to je len ťahanie peňazí z ľudí ale snáď vedia čo robia ja už som bola na obdere 3x teraz by som chcela ísť znova po 8 týždňoch pred ket no neviem či ísť zas ďalšie peniaze potom ma infúzie aj tie zdraželi z 30 e na 40e.

krisbar
8. jún 2020

Mne pomohli, po 13 rokoch som otehotnela, vdaka tomu, ze som mala vysoke cytokiny. A mozno to nebolo kvoli tomu, bohvie.
Ja sok vzdy vravela, ze kazda zena musi najst to co pomoze jej. Niekomu ivf, niekomu akupunktura, inemu zmena prace, inej adopcia. Mne pomohlo toto, cize momentalne ked vidim kolko ma bude stat dieta, tak mi tie ich ceny vysoke nepridu.
Drzim vam vsetkym palce nech objavite to vase, co vam pomoze otehotniet.

ajinka23
8. jún 2020

@joannita už tam chodím rok a dúfam že uz aj končím liečba zabrala a len čakám že bude IVF úspešne 😁

joannita
8. jún 2020

@krisbar ale jasne.... Mne pomohla adopcia a preto ivf uz neriesim a to mame zamrazene este 2 embrya a uz nejdeme do toho. My sme za tie roky dali do toho vyse 10 000eur, z toho asi 1000 az 1500eur som nechala v Imunovitale. Mne to teda mala suma nepride ale....
Teraz si tehotna?

butterfly333
8. jún 2020

@krisbar a čo ty pomohlo na cytokyni?

krisbar
8. jún 2020

@joannita samozrejme, ze ked sa roky snazis o dieta su to tisice. Ale to uz je na kazdom, ci to da alebo nie. Mne len vadi to, ze sa zeny stazuju na ceny, ale nikto ich predsa do toho netlaci. Je to sukromne zariadenie, tak ako napr. Zubari, tak jasne, ze tie ceny odzrkadluju realne naklady, nie ako ked velku cast plati stat. My sme sa rozhodli dieta lekarsky neriesit a nebolo to kvoli peniazom. Skor z presvedcenia. Svoje stastie a spokojnost sme si nasli v inom. Do Imunovitalu sme sa dostali v podstate nahodou a povedali sme si, ze je to last shot. Oni mi tam aj do spravy pisali, ze ked sa cytokiny upravia, mozem ist na ivf, ale ja som tie kortikoidy nebrala kvoli tomu. Skor mi to prislo tak, ze asi nie je ani zo zdravotneho hladiska spravne mat iste hodnoty "zle" dlhodobo. Mam aj ine autoimunne ochorenie, cize som to vnimala aj z tohto pohladu "dat si hodnoty v tele do poriadku".
@butterfly333
Ano, dobrala som medrol (brala som ho 6 mesiacov a potom cca 2 mesiace vysadzala) a v tretom cykle som otehotnela.

joannita
8. jún 2020

@krisbar "ale nikto ich do toho netlaci?" To ako vazne? Tie zeny to dieta chcu najviac na svete, nic si nezelaju viac, ako porodit dieta, je to ich najvacsie zelanie na svete. Takze tento zufaly pocit ich do toho "tlaci"
Ano je to sice sukromne centrum, ale co myslis, preco si im dala karticku poistenca na zaciatku? Verim ze odpoved nepotrebujes.
A co take, ktore proste nemaju zvysnych 500 alebo 1000e aby riesili okrem IVF este aj imuno? Tie maju chciet to dieta menej?
Ale teda nic v zlom..... Ale ty vazne beries Medrol (neviem ci si si citala pribalovy letak) aby si si znizila cytokiny aby si si dala "zle" hodnoty do poriadku? 😮 Odporucam prestudovat co je Medrol, alebo ine kortikoidy ako Dexamed atd a co sposobuju v tele a odporucam prestudovat, co znamenaju zvysene cytokiny (kazdy ma z casu na cas zvysene cytokiny) Lebo ty si nedavas tym zdravie do poriadku, prave naopak, ublizujes mu a to velmi.

joannita
8. jún 2020

@krisbar a este dodam, tie zeny nemaju na vyber. Pretoze ine ako toto sukromne zariadenie (alebo v nitre) sa tomu nevenuje. A to je podstatny rozdiel.
A nie, stat ti neplati zdravotnu starostlivost, ty si ju platis v poisteni 😉

butterfly333
9. jún 2020

@joannita veľmi dobre si to napísala tá túžba nás do toho tlačí túžba mať dieťa a spravím preto všetko aj keď to stojí nemalé peniaze . Medrol je svinstvo to máš pravdu tiež keby nemám výsledky z reprodukčnej imuno na prd tak medrol neberiem robím to pre naše dieťa aby sa to podarilo.

ktochytavzite
9. jún 2020

@joannita no ale tak vies aj kliniky na umele oplodnenia potrebuju a chcu zarabat,si myslis ze to robia preto aby zvysili popolaciu??Nie robia to pre prachy hlavne a nie kvoli tomu aby zeny otehotneli,tak to chodi komunsa nepaci nemusi tam chodit.

joannita
9. jún 2020

@ktochytavzite ale ved o tom tu celu dobu pisem!😂 treba precitat poriadne aj vyssie aby nevypadol kontext. Je to len jeden biznis, nic viac! Toto co som pisala bola len reakcia na babu ked pisala, ze co sa cuduju zeny ze je to drahe ved nikto ich do toho nenuti 🤦‍♀️cudovat sa snad mozu nie?

krisbar
9. jún 2020

@joannita ale taky isty biznis su zubne kliniky, kde 40 rocnym davaju strojceky na zuby a bielia, plasticke kliniky na nove prsia, kozne a esteticke kliniky.
je dopyt, tak oni vytvorili ponuku. a kazdy uz si zvazi, ci tam pojde a zaplati alebo nie.