Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
Viete mi poradiť či ordinuje pani doktorka Dzurilova?
Iba utorok a štvrtok? Mne napísali, že mám ísť na krv v pondelok.. Neviete asi kolko sa teraz čaká na výsledok ak berú krv iba na NK bunky? Nebola som tam od 2017.
Ahojte,chcem sa opýtať neviete ako dlho sa čaká na výsledky opakovaného odberu na toxoplazmu ? Chodím do Adla v Prešove . Ďakujem 🙂
ahojte, chcem sa spytať, ak mate skúsenosti, ak vám nič na imunitu nepomáhalo...všetko možné som u dr. dzurillovej už vyskúšala....problém hlavne so zvýšenými nk bunkami....mam vôbec ísť na kontrolný odber po dvoch rokoch...? chcela by som skúsiť este raz s darcovskými umelé? ma to význam....?? neviem, ako dalej...aby som sa zbytočne nezdržovala čakaním na výsledky....
@srdiecko35 a nebudeš mať aj nejaký iný problém, štítna žľaza, hemato?
@m_o_n_c_a_k ahoj, štítnu mam vyoperovanú, a užívam lieky na to...hemato, som vtedy mala v poriadku, len preventívne som si pichala clexane...doktorka hovorila,že vraj bude problem s genetikou embryí...
Fuha, tak ak kvôli tomuto rozmýšľaš nad darcovskymi, ja na tvojom mieste by som aj s partnerom. Šla na genetiku a ak je jeden z vás zdravý tak to použiť. A bud využijete darované spermie, alebo vajicka. Aspoň nech je jeden v tom zainteresovaný. Nepremyslala si nad tým?
vdaka za info, ale už sme použili aj dar.spermie...s mojimi vajíčkami a stale nič....a tiež nie som najmladšia....mam za sebou už 6 ivf, 3x iui...tak som to už asi vzdala....7 rokov sa snažíme....
@srdiecko35 kam chodis na imuno? Aku liecbu si mala?
@sparkling ahoj, chodím k dr. dzurillovej do Nitry, mala som, ak si dobre pamatam,intralipidy, dexamed, clexane, + naposledy neaké iné infuzie...ale nikdy nezabrali,...vzdy mi na 9-10 den vybledli tehotenské testy a nakoniec z toho nebolo nič...
@srdiecko35 a medrol nie je na tieto nk bunky? Ja by som mozno riesila kontrolny odber a s vysledkami skusila inu reproimunologiu
@srdiecko35 ved ti museli robit nejake kontrolne odbery, ci ten dexamed zabera. Ak nezaberal, tak zmenit liecbu.
Ahojte, prosím vás je tu niekto, komu pomohla liečba intralipidmi k vytúženému dieťatku?
@srdiecko35 ahoj aj ja som uživala medrol v r.2016 sa mi ani nepodarilo ani s liečbou ,ale potom mi ho vysadili a podaril sa vklad,od minuleho roka riešim druhy Ket no znovu som musela uživat medrol ale kvoli zdrav.problemom som to musela ukončiť a dnes som bola na odbere tak som zvedava ake budu zase vysledky
@srdiecko35
@marculik
Ja som medrol uzivala pol roka a v tretom cykle po vysadeni som otehotnela....po 13tich rokoch....
Ja som uživala medrol od 11/2018 a v júni 2019 som bola na KET. Medrol som uživala ešte do 15tt.a potom mi ho vysadili úplne. Po 8 rokoch som otehotnela... Máme zdravé dievčatko, ktoré bude mať 5 mesiacov
ahojte, dakujem vám za info všetkým....naposledy v roku 2017 som mala v poriadku nk bunky, pozrela som si papiere....,no ale aj tak som neotehotnela....tak skúsim este ket....ale asi bez imuno liečby, doktorka mi hovorila, že problem by mohol byť v gentike embryí...tak uvidíme
@srdiecko35 ja som pri et a aj ket mala výsledky po Medrole ok, ale aj tak sa jednalo o biochemické, do posledného Ivf idem bez imunológie.. myslím, že Medrol mi viac uškodil, ako pomohol
@m_o_n_c_a_k ahoj no ja som s medrolom neotehotnela,az po jeho vysadeni mi vyšiel Ket ,ja som potom bola aj počas tehu na kontrole a bolo všetko ok,dufam že to dobojuješ do uspešneho konca 😍
@m_o_n_c_a_k ano, ja uz som v 23tt. brala som ho asi do minuleho tyzdna ( s tym ze tam sa postupne vysadzuje par tyzdnov), zatial vsetko OK. drzim palce.
@krisbar brala si aj intralipidy?
@marculik ďakujem pekne. A koľko po vysadení si otehotnela?
@m_o_n_c_a_k áno počas tehu bolo všetko v poriadku. Držím palce.A prajem každej snažilke, aby sa dočkali vytúženého bábätka.

Ano, je to tak. CAR sú obrovský biznis aj Reproimuno, nenormálne peniaze tam nechávajú baby. Nuž a pre koho je to veľa platiť, alebo na to nemá, má dve možnosti buď si dieťa adoptuje, alebo zostane bez dieťata, ale ani keď tam ide a zaplatí nemá istotu, že sa to podarí a dieťa bude mať.