icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

tinkatinulka
23. apr 2015

@skaredekacatko a ake pozicie potrebujes?

monka30
23. apr 2015

@nelly3 skus si poriesit reprodukcnu imunologiu v Nitre centrum Dzurilla alebo Imunovital Blava.A to ze ti povedali v centre ze medrol je zbytocny na protilatky ktore mas,ze nezaberie je podla mna neskutocne velka blbost.Mam pozitivitu voci spermiam svojim i cudzim,voci ovariam i zona pellulicita uzivam medrom a urcite je to lepsie ako to bolo na zaciatku.
No vyjadrenia centra su zaujimave a pobavili ma...keby aspon nezavadzali baby ktore su pozitivne...

nelly3
23. apr 2015

@monka30
ja som bola na imunologii v imunovital v ba 😉 ja mam len pozitivne tie anti-zona pellucita, lekarka mi to tak vysvetlovala , ze je ako obal vajicka ci co a to vytvra nejake latky co potom sa spermije nedostanu k nemu, ale ja chodim na IVF a to mi uz vkladaju oplodnene embrya

monka30
23. apr 2015

@nelly3 a s uhniezdenim nemas problem?A ak sa smiem spytat aku davku medrolu ti dali?A co Ivf uz si bola?

nelly3
24. apr 2015

@monka30
medrol som mala 20mg/denne, potom znizovanie, ale k tomu som sa nedostala, na IVF som bola viacej krat

monka30
24. apr 2015

@nelly3 a ani jedno Ivf ti nevislo a to si bola uz po liecbe medrolom ci este pred?

nelly3
24. apr 2015

@monka30
jendo ano, ale bolo to biochemicke tehotenstvo, a vtedy som medrol nebrala, raz som brala aj prednison a aj tak to nevyslo, hmmm 😝

tankika
24. apr 2015

ahojte, my sa snazime o babo uz 5 rokov, 3 IUI, 1 ET, 4 KET vsetko negativne, vysledky vsetky doposial v norme. Minuly mesiac nas z Iscare poslali na reprodukcnu imunologiu do Nitry. Dnes mi prisli vysledky ale nerozumiem im, pisala som doktorke, ale ta mi odpovie asi az v pondelok. Neviete mi niektora z Vas laicky vysvetlit moju diagnozu?: zvysena produkcia intracelularnych embryotoxickych cytokinov, mam brat Dexamed injekcie raz do tyzdna 8 tyzdnov a potom kontrola. Na internete som nasla len odborne clanky, ktorym nerozumiem ☹

ivka3901
25. apr 2015

Ahojte tak som 12 den po KET a testík náznak slabulinkého dušíka zaťiaľ nešpiním.chcem sa spýtať,že baby ktoré ste mali imunoglobínovú liečbu napíšte do IP kedže dzurilová v centre by mi chcela nasadiť pred posledným KETOM

majinka81
25. apr 2015

@tankika Ahoj
Ja mám to isté, užívam na to prednison ale poviem ti, že asi by som brala tie injekcie.
no laicky povedané - telo odmieta embryo a neumožní mu usadiť sa - keďže tie cytokíny sú zvýšené.
Fakt iba laicky takto som to mala vysvetlené aj ja. Takže asi preto ti nevyšli ani ostatné vklady ☹
Ale keď zaberie liečba a hodnoty budú v norme tak určite sa to podarí 🙂

tankika
25. apr 2015

@majinka81 dakujem... a nevies este nahodou ako dlho trva liecba? zatial mam injekcie na 8 tyzdnov a potom uz mozme skusat dalej?

majinka81
25. apr 2015

@tankika Ahoj to závisí od výsledkov kontroly ako ti hodnoty klesnú a čo ti povie doktor. Ja som na liekoch od januára a už mám za sebou druhú kontrolu len ešte neviem výsledky.
Uvidíš ako ti to zaberie. Po tých 8 týždnoch budeš mať určite kontrolný odber. 😉

ivka3901
26. apr 2015

Ahojte chcem sa spýtať či niektorej dzurilová v nitre navrhla imunoglobínovú liečbu ?

tankika
27. apr 2015

@majinka81 Maji, ked som to spravne pochopila tak tie lieky potlacaju imunitu... treba si potom davat nejaky extra pozor na virusy? Nebudem potom castejsie chora? A ako je to s vitaminmi, zvyknem brat vit.C, D, kys.listovu... nebudu kontraproduktivne? 😒 lekarka mi zatial nic take nevravela...

orbitka36
27. apr 2015

Ahojte. Mate niekto skusenost s liecbou injekciami SUBCUVIA?

zuzu1108
27. apr 2015

@orbitka36 @ivka3901 Ahojte. Ja mam. ale ja ju picham kvoli znizenej imunite. Prisla mi na to dr.Malickova v Prahe, picham si ju uz vyse roka, kazde dva tyzdne.

orbitka36
27. apr 2015

@zuzu1108 dakujem za reakciu. Ja mam predpisane 1 krat za tyzden po dobu 8 tyzdnov. Pichal ti to tvoj vseobecny lekar alebo na gynekologii? Mas aj nejake vedlajsie ucinky?

buba08
27. apr 2015

@orbitka36 kde ti to predpisali? V NR alebo v imunovitale v BA?dakujem.

candour
27. apr 2015
orbitka36
27. apr 2015

@buba08 V Nitre

zuzu1108
27. apr 2015

@orbitka36 Nepicha mi to ziadny doktor, picham si to sama doma, lebo ja to mam asi na stalo alebo minimalne na velmi dlho. Ja mam k tomu pumpu, ktora mi to postupne velmi pomaly vstrekuje. A picham si to do brucha. Neziaduce ucinky to nastastie nema ziadne 🙂 . ked som si to sama pichala prvy krat tak som mala asi dva dni cervemy flak potom na bruchu.
Ale ja si davam aj homeopatika v ten den ked si ju picham a este si pre istotu dam 1 tbl Aerius lieku, to je proti alergii. Predpisal mi to moj imunolog.Myslim ze baby ju dobre znasaju, nemusis sa bat 🙂 ,len sa to musi pichat velmi pomaly.

buba08
27. apr 2015

@orbitka36 dakujem

misenaf
27. apr 2015

baby nechápem tomu že všeobecne sa odporúča imunitu utlmovať nech nieje príliš aktívna a nech nam nezlikviduje embryjko skor ako sa stihne uhniezdiť a na druhej strane su baby ktorým naopak zvyšuju imunitu. Nepýtali ste sa dievčatá doktoriek tak laicky že ako to vlastne funguje? A na zaklade ktorých hodnot zistila že treba zvyšiť imunitu? lebo mam aj ja robene imuno testy ale v medirexe ale neviem či také podrobné ako v NR.

zuzu1108
27. apr 2015

@misenaf Ja napr.nemozem brat kortikoidy, lebo moju nizku imunitu by mi este znizili. A ja si musim pichat imunoglobuliny, aby som predchadzala chorobam, herpesom a ked budem tehotna aby si dieta malo z coho odo mna vytvorit imunitu.
Mne vysli nizke hodnoty podtried IGg 1 a 3.

elenkaba
27. apr 2015

baby, ako dlho ste cakali na krvne vysledky resp. konzultaciu vysledkov po odbere krvi v Imunovitale BA?

tinkatinulka
27. apr 2015

@elenkaba podľa toho čo to bolo ale max 5 týždňov

elenkaba
27. apr 2015

@tinkatinulka myslela som krvne vysledky a konzultaciu vysledkov po prvom vysetreni, este presne neviem co sa bude vsetko vysetrovat.

tinkatinulka
27. apr 2015

@elenkaba krv je rôzna, výsledky prvých odberov 4/5 týždňov.. Doplňujúce boli skôr

candour
28. apr 2015

Baby osobne musim napisat,ze zacinam totalne lutovat,ze som stratila pol roka casu imunologiou.po uzivani medrolu mam katastrof.vysl.zo stitnej zlazy,ktore som dovtedy mala ok a tiez po nom uplne zle kultivacie na kt.liecbu vobec nezabrali ani najsiln.antibiotika.takze medrol som musela vysadit a ket je v nedohladne..kaslem po tychto skusenostiach na celu imuno lebo mi len pokazila to s cim som doposial nemala ziadne starosti

misenaf
28. apr 2015

@candour och to mi je luto, presne toho sa bojim aj ja. A u ktorej imuno si bola sledovana? Imunovital alebo Dzurilla?