Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@pink_lady no ublížiť ti neublíži. Ale si mala výsledky? Brala ti krv keď ti kázala vysadit?
@m_o_n_c_a_k nie, nebrala. Ja som to mala povodne brat 4 tyzdne pred KET a pred samotnym KET kontrolne odbery. No ale sak vies ze po porvej davke som zistila ze som tehotna aj bez KET. Tak som volala dr a povedala ze ved to nebolo extremne zvysene ale ze pre istotu nasadi a ze za 3tyzdne mam zavolat. Sestricka vtedy pred 3 tyzdnami vravela ze to sa berie tak do 15.tt. Tak neviem. Aby som si potom nevycitala.. tych 2,5mg mi uskodit nemozem. Dufam.
@pink_lady no je to mala dávka. A neboj ja som začala brať Medrol teda 1 tabletku a večer som mala //. Takže presne viem o com vravíš 😊. Smyklo sa nám. Tiež sme mali čakať na liečbu. No uškodiť asi nie, ale Medrol je svinstvo. Máš rozpis vysadzania? Lebo to musíš postupne
@pink_lady ja som začala vyadzat cca v 11tt ale písala mi ze môžem už v 10tt keďže som mala dobre kontrolne odbery. Momentálne som v 15tt a beriem 3mg. Cca do 18tt budem brat potom už nič.
@m_o_n_c_a_k hm ziadny rozpis vysadzania iba ze neuzivat dalej 😲
@milakrasna a z akej davky si vysadzovala, a v akycvh intervaloch prosim?
@pink_lady začínala som na 16mg. Po 2t som znizila na 12mg a o ďalšie 2t 8mg. To som brala do 11tt. Posielam schemu vysadzania od 11tt
@milakrasna veľmi pekne ďakujem!!! ❤️a ešte prosím Ta, tablety mas teda tiez 4 mg? Ved ja jej radsej ešte raz asi zavolam ze sa to proste bojím vysadiť, ved aj na začiatku vravela ze až tak do 14.tt 😲
@pink_lady hej 4mg. No pozri stále môžeš počkať do 11-12tt a až potom vysadzat. Ja si tiež myslím že je to teraz skoro vysadzat. Aj keď môj gynekolog hovoril ze aj skôr by sa mohlo ze nevidi dôvod prečo až do 12tt brat. Ze vtedy už imunita nemôže plodu poškodiť 🤷♀️
Ahojte, prosím vás o radu. Čaká nás vyšetrenie na reproimunologii. Koľko dní pred odberom krvi by sa nemali užívať žiadne výživové doplnky ani lieky? A otázka trochu intímna: oni zisťujú protilátky na spermie a embryjko čisto len z krvi? A to sa má mať pred odberom sex? Ďakujem
@adara777 ja som bola na klasický odber krvi, vitamíny a doplnky môžeš brat aspoň uvidíš aku máš hladinu v krvi. Viem ze v nitre výsetruju aj partnera a tam treba tuším sexuálnu abstinenciu par dni 🤷♀️
Najlepšie sa informovať priamo na klinike kde idete riešiť tieto odbery.
@prskavka2223 ja si myslim že by si sa mala objednat na endokrinologiu ...vymenny listok ti da aj gynekolog alebo obvodny lekar...a zober aj toto vysetrenie 🙂...tiez ma tam poslal gynekolog asi pred pol rokom a beriem euthyrox 50 a 75 cez vykend....upravilo mi to hormony 🙂,mne prave prisli vysledky s repro a mam zvysene NK bunky a odporucili infuzky pred vkladom a po vklade ... mam s toho stres ale ak to pomoze otehotneniu tak vydrzim vsetko🙂
@banu01 a bez vymenneho listka od gynekologa alebo obvodneho ma nezoberu? U obvodnej som bola na vystreni štitnej žľazy a vysledky mam v poriadku, tak akurat toto by mi chybalo, lebo ideme buduci mesiac na IUI a chcem to mat vsetko skontrolovane.
@prskavka2223 neviem ako to funguje teraz ale myslim ze nie...a ak si neni objednana tak to uz vobec nie...cakacia doba je 3 mesiace a vysledky rataj dalsi mesiac
@zhuzhu07 jedno dieta prirodzene mam a druhe sa nedari sli sme na ivf a mala som dva vklady neuspesne tak som si chcela dat spravit nejake vyšetrenia
Ahojte, chcela by som vás poprosiť ktoré máte skúsenosti s interpretáciou výsledkov z reproimuno. Viacero hodnôt mi vyšlo mimo toho referenčného rámca. Na utorok som objednaná na inseminaciu a dnes mi prišlo toto tak neviem ci to mam podstúpiť. Už som raz potratila.. Mohlo to byť spôsobené týmto? Mam pre istotu odložiť tu inseminaciu? Ďakujem vám za radu. Potrebujem sa rozhodnúť do pondelka a kým sa dostanem k imunologicke to potrvá.. 😔
@barborennka skus v pondelok zavolať na repro imuno, či ti to odporúčajú. To bude asi najhodnovernejsie 😊
@barborennka podľa mňa to máš len mierne zvýšené... Neodporucaju ti nasadiť medrol alebo prednison?
@milakrasna ja som tie výsledky dostala len včera s tým ze sa mam objednať na imuno na konzultáciu, netuším aké sú tam čakacie doby, snáď sa mi niekto v pondelok ozve. Potrebujem sa rozhodnúť co s tou IUI.. Aj keby sa to náhodou podarilo a začala by som užívať lieky neskôr, stačilo by to aby som babo udržala?
@barborennka niektorym babám to pomohlo aj keď začali v 5tt užívať 🤷♀️ lepšie neskôr ako vôbec. Mne ten medrol zrejme pomohol udržať embryjko. Lebo pred tým som mala 5 neuspesnych KETov.
@barborennka ja som lieky zacala uzivat ked som zistila ze som tehotna (uz neocakavane 😃) a babatko to prezilo ❤️
@barborennka ja som tiež otehotnela bez medrolu resp vybrala som di ho v lekárni a pri tom som si kúpila test...a ten bol pozitívny... takže zacala som brať az ako tehotná. Teraz som v 9.tt. 🙏🙏🙏
@pink_lady držím moc palce aby všetko dobre dopadlo 🤞🏻🍀
Ako inak baby znášate tie lieky? Trochu som si o nich čítala a teda fúú. Existujú aj nejaké iné? Lebo oba aj prednison aj medrol obsahujú laktózu a ja mam silnú intoleranciu takže ich asi nebudem môcť užívať..
@barborennka ja som sa toho bála dosť ale nemala som žiadne vedlajsie účinky 😊 Pleť som mala dokonalú z toho. Ani deko som nepribrala... Tiež mám alergiu na mliečnu bielkovinu ale nerobilo mi to problem. Ono to potlačí imunitnu reakciu a možno ti to nič nespôsobí, to množstvo je mini v tabletke.
@barborennka ja mam tiež laktozovu i toleranciu a nemala som nejaký problém z tohto hľadiska, samozrejme sú tam vedľajšie účinky, ale každá mame iné. Niektoré nemajú vôbec, závisí to aj od toho ako dlho ho berieš. Je to veľmi individuálne. Ja to posúdiť veľmi nemôžem, nakoľko ja som ho začala brať v 5tt a to už začínajú aj tehotenské "nežiaduce účinky".

@m_o_n_c_a_k hm ...ona mi poobede uz povedala ze vysadit ale ja sa bojim, ved som len dnes 6+6. Rozmyslam ze tych 2,5mg budem este aspon tyzden brat, mozno aj dva ...