Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
Prosim Vás , na reproimunologii okrem iného (protilátky,cytokiny atď) vyšetrujú aj intoleranciu laktózy a celiakiu?
@adara777 neviem o tom. Automaticky určite nie. A nie je to ani v cene. To by ta mal vyšetriť alergolog, alebo aj na gastre to vyšetrujú.
@adara777 na gastro treba ísť mne to tam zistili.
@adara777 mne vyšetrili aj celiakiu, mám pocit, že tam bol nejaký príplatok
@adara777
@butterfly333 netreba ísť na gastro,da sa to z krvi. Mne to vysetrili (lepok) v rámci vstupnej konzultacie v Heliose Brno,takže to asi vedia aj na týchto klinikach robiť 🤷♀️
@milakrasna ja sa ich na to určite opýtam, ešte len idem na konzultáciu. Ak spravia, hoci za príplatok,aspoň to bude jedným razom vyšetrené 😊
Caute a ta intolerancia laktózy a celiaka nejaku suvisia s potratmi? Takisto viete ako dlho trva vysetrenie v imunovitale? Som objednana na 8:00 rano, ci tam budem len pol hodku, alebo dlhsie. Dakujem
@03235136 mne to dr vysvetlila tak, ze ono priamo alergie a intolerancie nesposobuju potrat, ale, ovplyvňujú imunitu a tak zvyšuju riziko potratu.. Lebo pri intoleranciach a napr celiakii ci alergiach sa aktivuju viac bunky ktore su zodpovedne na imunitu, mozu vyvolat skryte zapaly atd a tie mozu potom sposobit ze organizmus bojuje aj proti plodu
@suzanca86 Ahoj, priamo nesúvisí, nepriamo môže, keďže to máme v tele poriadne poprepletané, ale to ti všetko povie doktorka, len sa nezabudni pýtať na všetko čo ťa zaujíma, ja som tam strávila cca 40 minút aj s odberom krvi, ale ja som ukecaná 🙂 Zahrali sa na upírov, mi zobrali asi 8 ampuliek krvi a som bola milo prekvapená, že už o dva týždne som mala dohodnutú konzultáciu ohľadne výsledkov, ale zrejmä kvôli IVF, lebo sestra čakla na výsledky aj vyše mesiaca.
@suzanca86 tak ako baby píšu určite to môže súvisieť a rovnako aj iné potravinové intolerancie ci alergie. Značná časť imunitného systému sa nachádza v črevách a keď tie nefungujú v poriadku, nebude ani imunitný systém. Vznikajú lokálne zápalové ložiská, ktoré musí imunita riešiť a keď to trvá dlho alebo často tak sa to môže prejaviť bohužiaľ aj takto. Podľa mňa je to určite cesta ako nájsť príčinu a odstrániť ju napr vylúčením "zlých" potravín. Určite lepšie ako imunitu len utlmiť kortikosteroidmi a príčina zostane. Sama si tým práve prechádzam a idem to najprv skúsiť touto cestou.
Ahojte chcem sa spytať som v 7t tehu a tiež riešim aj repro.imuno kedy vas prvy krat objednali na kontrolu,lebo ked som bola 1 x tak dneď pri zisteni hcg z krvi a ked som pisala najprv odpisali že keď bude funkcia srdiečka,to uz mame a dnes mi odpisali že až v 13t
@marculik ja som už ako tehotna nebola... Bola som tesne po KET na kontrolný odber. Vtedy som ešte nevedela či som tehotná. Potom keď som sa im ozvala v 10tt tak mi iba odpísala Dr ze môžem už zacat vysadzat medrol lebo posledne výsledky som mala v poriadku.
@marculik mňa tiež až v 13 TT volali na kontrolný odber
@marculik ahoj, ja som bola na kontrole po potvrdeni alcie srdiecka, potom som mala pisane kontroly 13tt, 20tt a 30tt ( kvoli dovolenkam som realne bola 15tt, 22tt a 29 tt) mala som injekcie Dexamed
@adara777
@milakrasna
@m_o_n_c_a_k
@gabu_lienka dakujem vam za odpovede ide o to moje prve tehu bolo bez komplikacii bez medrolu a bola som tam hned po hcg a teraz toto tehu krvacam ,plod je v poriadku a nevedia preco ,preto som chcela kontrolu a cakat az do 13t ,sa len bojim
@marculik krvacala som aj ja a nie malo. Nemusí to súvisieť s týmto. Je tam milión faktorov 🤷♀️ Dr mi povedala ze sa to deje aj do 14tt, všetko je tam prekrvene a mikrocievky sa pripájajú na cievy. Od 9tt mi to prešlo ☘️
@milakrasna no ja som si zle ratala tehu,dnes primar že som 7+6 tak zajtra začiname 9t no je to stresujuce včera som šla len do sprchy a zaze krvacanie,tak od pondelka chce zacat znizovat utrogestan aj estrofem tak dufam ze sa to stym nepokazi,ja mam pocit že pri prvom som vysadzala až v 12t
@marculik aj ja až v 12tt lekár mi povedal ze keď skôr vysadime začnem krvácať. Neviem prečo sa ti s tým tak ponáhľa ešte keď máš aj krvácanie 🤷♀️
ja som dokonca vysadila až niekedy v 23tt. Ze preventívne. A potom už nový doktor, že to je zbytočné tak o toho 16tt,pokila vyslovene žena nemá problémy. Tiež nechápem prečo tak skoro. Koľko berieš utrogestanu?
@marculik
@m_o_n_c_a_k uživam estrofem 2-2-2 a utrogestan 4-4 picham si aj clexane a tu mi davaju dalšie ako ascorutin a ešte niečo ,veď to že krvacam a niekedy až kus vypadne ,no stale sa to ustali a zastavi infuzkou 😥
@marculik fúha no dosť toho berieš. Možno preto chce niečoho ubrať. Ale utrogetan, neviem. Kedy ti ho chce vysadiť. Lebo on sa musí postupne. Čiže ty ho este brat budeš, len ti zníži dávku. Vieš ako aj utrogetan je hormón progesteron a estrofem je zrejme estrogén. Aacorutin je na krvácanie, len keď berieš clexan tak ten riedi krv. Ascorutin je na posilnenie cievok aby nepraskali. Niekto vidí v tchto dvoch liekoch aj kontraindikáciu. On ti ide znižovať vlastne hormóny. Ak ti brali krv a vyšetrili ti hormóny a videl ze by si mala mat hormónov dosť..... Ale kto vie. Pripadne sa ho spýtaj prečo chce znižovať. Ono treba sa pýtať. Ja som sa pri mojich vyšetreniach vkuse pýtala, lebo oni sami od seba ti nepovedia.
@m_o_n_c_a_k no on mi povedal že chce znižovať davky aby zistil či toto nerobi šarapatu,lebo na sone nič nevidel,tak ani on sam nevie že prečo krvacam hovori je to medzi nebom a zemou a vybavene
@marculik ak je všetko v poriadku ale krvacas viac, tak je to pravdepodobne hematom. Ten sa zvykne vyplavovat v kusoch. Mal by ho síce vidieť na sone ale nemusi to byt vždy tak. Môže už byt aj niekde v krčku ale tiež to moze byt tým riedenim krvi. Tiež si myslím, že už máš všetko čo sa len da mat. Držím palce! Hrozne veľa ženám takto prebiehali začiatky a bolo všetko ok. Mne síce nie, ale ja som asi ta výnimka čo potvrdzuje pravidlo.

ja chcem teraz vyskušať serapeptázu. Beriem medrol už 7.týždeň, ale po kontrolných výsledkoch by som to chcela vysadiť a skúsiť serapeptazu. Nemáte s tým skúsenosti?