icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

marculik
9. dec 2020

@luckamjar no toto som nečakala ,po takom krvacani stale bolo všetko v poriadku aj srdiecko,nechapem nejako to neviem prijat ,stale som asi u gyn.a pozeram sa na plod a skumam ho či je vsetko ok a počujem čo hovori gynekolog no nechapem 😥

m_o_n_c_a_k
9. dec 2020

@marculik To mi je luto, ja som mala. Tiež potrat dvojici ek, jedno odišlo v 7tt a druhe v 9tt a to bol kyret. A potom 2x po sebe v 6tt biochemicke. To bolo minulý a tento rok.. A ešte pred 10 rokmi som mala v 12 TT. Prestaň sa plodik vyvíjať. A nebilo srdiečko. Bolo zakaždým hrozne. Viem ako sa cítiš. A berieš Medrol?

marculik
9. dec 2020

@m_o_n_c_a_k este stale beriem vsetky lieky,dokonca mi dnes este predpisal,lebo mi dosli ako neviem načo ale že zopakuje este sono o tyzden

milakrasna
10. dec 2020

@marculik och to ma mrzí 🙏 je to hrozne co si musíme vytrpiet pre bábätko 😭 prajem ti veľa síl moja ❤️

adara777
12. dec 2020

Prosím vás, boli sme na reproimuno a máme prísť na odbery. Ale nespominali že aj spermiogram. Ten sa nerobí? Máme prísť ráno na krv a priniesť vytery...

suzanca86
12. dec 2020

Caute, ja mam tiez otazku. Kto okrem hematologa moze nariadit test na SLP - syndrom lepivych dosticiek?

rosalie1411
12. dec 2020

@suzanca86 mne dávala gynekologicka..

marculik
13. dec 2020

@m_o_n_c_a_k ahoj chcem sa ťa spytat ten kyret ,ty si to už mala ,ako si sa po tom citila bolela ťa dlho maternica?

luckamjar
13. dec 2020

@marculik ak ti môžem odpovedať a poradiť aj ja, keďže už krvacas tak skús to poriešiť vysadenim tabletiek a samovolnym vycistenim. Je to ovela lepsi postup, aj ked lekari to nemajú radi. Ak ho však nakoniec absolvujes, vôbec sa neboj. Je to takmer bezbolestne, samotný zákrok ani nevieš, cítiš potom pár dni take menštruačné bolesti ale nič hrozne. Ak to dobre urobia, tak by si nemala ani nejak veľa krvácať len špiniť a špiniť môžeš aj mesiac. Odporucam veľa veľa čaju z alchemilky.

marculik
13. dec 2020

@luckamjar ďakujem za info,zatial mam stredu kontrolne sono čo je zbytočne,lebo sme mali srdiečko a po poslednom krvacani mi už na sone srdiečko nevidel,tak vravel že mi vysadi lieky ak nič a dufam že na kyret nebudem musieť ist,lebo sa po psychickej strane ani na to necitim 😥

suzanca86
13. dec 2020

@rosalie1411 dakujem a prosim ta, ako dlho si cakala na vysledok?

rosalie1411
13. dec 2020

@suzanca86 4 týždne 😊

pink_lady
13. dec 2020

@milakrasna
@m_o_n_c_a_k ahojte.par strán dozadu sme tu riešili medrol - dr mi ho chcela vysadiť uz v 7.tt, no bala som sa, keďže na začiatku mi hovorila ze sa berie tak do 14.tt. A potom že vysadiť a bodka. No zdalo sa mo to zavcasu,tak som to natiahla. Beriem 2.5 mg, a koncim 11.tt. Myslíte ze to uz mozem po tej stvrtke vysadzat ci este potiahnuť? mam strach, neviem si predstaviť ze by som teraz po odgrcanych týždňoch prišla o babo. Na druhej strane si myslím ze tych 2.5 mg je také placebo 🤷

m_o_n_c_a_k
14. dec 2020

@marculik ahoj, cítila som sa akoby mi nič nebolo fyzicky. Maternica ma nebolela a tom bola 2x aj keď som mala 22 aj v 32. Len prázdno na srdiečku zial. 😔

m_o_n_c_a_k
14. dec 2020

@pink_lady závisí od toho aké máš hodnoty a ako liečba zabrala. Ja keby som bola lekárkou ja len tak nevysadzam bez výsledkov krvi. A veru ja som mala také citlivé telo, že mi až tak klesli cytokiny a NK bunky až mam úplne naprd imunitu. Bojím sa aj do obchodu. 🤔🤨. Takže za vidíš aj od toho ako reaguje telo. Sú baby co brali 24 mg niekoľko mesiacov a hodnoty sa im znížili minimálne. Jednoducho to záleží od organizmu ako reaguje na liečbu. Čiže niekomu 2,5 mg je dostatočne účinné a inému lentilka by som povedala.

pink_lady
14. dec 2020

@m_o_n_c_a_k šak aj toto, ze bez kontrolného odberu...🤷 A to je tiez pravda,ze ja dosť reagujem aj na minimálne dávky, mna by v prípade medrolu asi vyššie odpálili, mne pri 8mg začali blbnut obličky. Asi skúsim niekde pokukat ci by mi súkromne v labaku neurobili odber..ale to asi nie 🤷

m_o_n_c_a_k
14. dec 2020

@pink_lady podľa mňa ti to urobí aj alergo imunolog. A ak povie ze poisťovňa nepreplaca isto to nebude viac ako v imunovitale

m_o_n_c_a_k
14. dec 2020

@pink_lady lebok mne po pôrode ide skontrolovať minimálne v akom stave mam imunitu. Ale oni môžu brat krv aj na cytokiny a NK bunky

pink_lady
14. dec 2020

@m_o_n_c_a_k len prave imunoalergologicka bez kontroly mi povedala telefonicky v 7.tt ze vysadiť, ja som to predlzila na vlastnú päsť 🤷a myslim ze som spravila dobre, babo rastie krasne ...len vcul neviem kam z konopi. niektoré píšu ze brali do konca 11.tt niektoré do 13.tt a potom vysadzaju. ale nikde som nenašla prípad ze by to niekto vysadil uz v 7 ci 9.tt

m_o_n_c_a_k
14. dec 2020

@pink_lady tak ja som. Začala 20 mg vysádzať v nejakom 14tt až - 15 TT a vysadila som ho asi až v 24tt.

m_o_n_c_a_k
14. dec 2020

@pink_lady ale ne odvážim sa povedať kedy to vysad ty.

pink_lady
14. dec 2020

@m_o_n_c_a_k chápem 🙂 to by som ani ja sa neodvážila. musim niečo vymyslieť ako sa dostať k odberom. Ono ta dr bola asi trochu nastvata, lebo mi vravela ze pokiaľ nebudem mat vysledky neriešila by nic a hups ja som jej o 3 tt zavolala ze som tehotná 🙈 ale zdvihla to najskôr sestrička a ta povedala že to sa berie do 14.-15.tt a a o 3 tt ze vysadiť

milakrasna
14. dec 2020

@pink_lady tiež by som asi počkala na výsledky. Máš len 2,5mg to nemôže uškodiť a minimálne to pomáha tvojej psych pohode ze to berieš. Mne chcela vysadit už v 10tt lebo som mala dobre výsledky, ja som počkala do 11tt a začala som znižovať 🤷‍♀️ 2,5mg vysadis veľmi rýchlo,ja som išla z 8mg vysadzat a trvalo to cca 6 týždňov.

pink_lady
14. dec 2020

@milakrasna tak tiež ti robili kontrolné odbery 🙂 hm neviem prečo mňa takto odpinkala 🤷

milakrasna
14. dec 2020

@pink_lady mne ich ale robili ešte pred tým než som sa dozvedela ze som tehotna. To bolo pár dní po KET.

m_o_n_c_a_k
14. dec 2020

@pink_lady mne robila až v 14tt

janie7
17. dec 2020

Ahojte dievčence, vedeli by ste poradiť, kde ešte okrem Imunovitalu v BA podávajú intralipidové infúzie a boli ste s nimi spokojní? Nechcem sa ísť dať dokaličiť do Imunovitalu😉. Vopred vďaka.

pink_lady
17. dec 2020

@m_o_n_c_a_k
@milakrasna tak sa mi nepodarilo -ziadny labak mi to nechce 🤷 opatrne sa spýtam este gyn dr a inak to do konca 13.tt potiahnem a potom budem vysádzať...ono je to dôležité asi hlavne v procese uhniezdovania, niekde som čítala ze imunita zohráva rolu tak do 9-10 tt .🤷

milakrasna
17. dec 2020

@pink_lady môže byť. Podľa mňa keď začnes v 13tt už by to malo byt OK. Držím palčeky ☘️🙏

luckamjar
17. dec 2020

@janie7 ja chodím do Iscare BA (ale som ich pacient) a dávali mi ho tam a to je iný luxus oproti Imunovitalu. Vždy sama na izbe, v pohodlnom kresle, sestričky milé, chodia stale kontrolovať, pokecaju, pamätajú si. Úplne iný prístup.