icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

janie7
17. dec 2020

@luckamjar Ahoj, ďakujem krásne za info, ja chodím do CAR do Brna, tak keď sa dohodneme s mojim doktorom, že tie intralipidy dáme, keďže ja mám minimálne odchýlky v hodnotách NK buniek, tak prvé dávam u nich a lepšiu starostlivosť som v živote nezažila, lekár je ako môj starší bráško😏 Len keby som mala chodiť na každú infúziu k ním, tak sa nedocestujeme.

luckamjar
17. dec 2020

@janie7 jasne, neviem do ktorého centra tam chodíš ale Iscare spolupracuje s nejakým CAR v Brne. Možno by sa dalo dohodnúť?

janie7
18. dec 2020

@luckamjar Ahoj, ISCARE na SK spolupracuje s Reprofitom, ja som u susedov v Reprogenesis😉 Ale zase vedúci lekár v Reprogenesise je odborný garant v našom inom CAR, ešte aj ich web stránku majú podobnú 🙂 Ale presne ako hovoríš, treba sa popýtať, keďže všetko je to poprepájané a zhodou okolností "náš" vedúci lekár robil vedúceho lekára v Reprofite😉

marculik
20. dec 2020

@m_o_n_c_a_k ja stale neviem čo robiť ,moj gyn.povedal že môžem aj prirodzene potratiť že to možem nechať na prirodu len ak by som moc krvacala musim riešiť nemocnicu a fakt neviem čo robiť ,je to take naprd ešte keď idu aj vianoce

pink_lady
20. dec 2020

@marculik ahoj je mi to veľmi ľúto co sa ti stalo. Ja prirodzený potrat odporúčam. Malo by to prebehnúť do 2 tt od vymiznutia aktivity srdiečka. Na spustenie môžeš piť salviovy caj, i alchemilku ta podporí vyčistenie..Ja som potratila v 10.tt .

marculik
20. dec 2020

@pink_lady ahoj ďakujem ja začiatok 9tt.chcem sa mala si bolesti ,dalo sa to zvladnuť,ja sa len bojim silneho krvacania som si pichala clexane a že ak by som moc krvacala tak musim do nemocnice a idu sviatky tak dufam že to dam aj doma.

pink_lady
20. dec 2020

@marculik tiez som brala na riedenie krvi, ale anopyrin, a to krvacanie bolo take myslim normalne. Bolesti boli mierne, skor take stahy/tlaky - ako oproti menzesu absolutne nic...tie som citila asi od 20 vecer, o 21.30 som zacala krvacat - bolo to o cosi silnejsie ako mavam menzes ale ja ho mavam vacsinou velmi slaby. pred polnocou prisli take vacsie tlaky, dala som si novalgin a pomohla mi tepla sprcha a par minut po polnoci som sa vycistila a v tom momente preslo aj krvacanie. Ja som si pred tym precitala toto, mi to pomohlo sa nejak zorientovat, ze kedy to je este to krvacanie ok kedy by som mala uz ist na pohotovost alebo volat zachranku. Dolezite je aby si nebola doma sama vtedy. Držim palce a vela sil.

pink_lady
20. dec 2020

@marculik hlavne ak sa chcete cim prv snazit, toto je setrnejsie...nam sa síce zadarilo az na 9. cyklus, ale zadarilo ❤

marculik
20. dec 2020

@pink_lady ďakujem ti pekne za rady,som už aj pokojnejšia ,toto bol naš posledny mrazačik aj pokus po tejto skusenosti určite a už mam aj vek tak už to dalej riešit asi nebudem a už mame doma jedneho mrazačika tak sa len zmierime že nebude surodenec

majinka81
20. dec 2020

@marculik Je mi luto co sa stalo....mozno sa zadari prirodzene,imunita sa casom meni.Ja mam tiez cytokiny vyssie,liecba mi zabrala ale nepodarilo sa,skoda.Tiez sa zmierujeme postupne ze budeme mat len jedno.Dakujeme Bohu za to🙏🙏🙏

marculik
20. dec 2020

@majinka81 ja k imunite mam problem,že mam už len jeden vajcovod aj to nepriechodny,čiže za 9r nič sa už prirodzene nezadarilo tak sa tiež zmierujem a ďakujem Bohu aspon za jedno zdrave dieťa 💙

pink_lady
20. dec 2020

@marculik
@majinka81 ja mám 39, tiez za sebou roky neúspechov, aj vkladov. Emdometriozu, vraveli ze zrasty, amh 0.06 v januári pred skoro 2 rokmi.a toť aký fakt zázrak. ešte nemáme vyhráte viem, este dlhá cesta pred nami ale prva hranica 12.tt je za nami. modlíme sa a veríme 🙏je to také veľmi vymodlene bábo.

marculik
20. dec 2020

@pink_lady moc držim palce aby ste to dobojovali do uspešneho konca ❤

pink_lady
20. dec 2020

@marculik dakujeme ❤

maggie86
21. dec 2020

Ahojte baby. Bola som si prave vybrat e-recept na Medrol a zistila som, ze mi k nemu predpisala aj Nolpaza. Vraj je to proti zaludocnej kyseline. Beriete to vsetky k medrolu? Nechcem si zbytocne znizovat zlaudocnu kyselinu, nemavam s nou problem a nechcem si dokaslat travenie, tak som si to zatial nedala. Este som sa chcela spytat, medrol berete rano/vecer alebo je to jedno? Lekarka mi to nenapisala a lekarnicka nevedela. (Medrol mam brat 8mg 4 tyzdne a 4mg dlasie 4). Dakujem

butterfly333
21. dec 2020

@maggie86 Áno aj mne dala nolpazu a brala som to ráno ja nalačno no niekto to berie po raňajkách.

pink_lady
21. dec 2020

@maggie86 mne napisala tiez nolpazu ale kedze som otehotnela tak povedala, nolpazu nie. A myslim ze to bolo v pohode bez nolpazy, zle mi bolo z tehotesntva, nie z medrolu ...tiez som mala ale len tyzden 8 - tyzden 4 a teraz 2,5

majoranka24
21. dec 2020

@maggie86 Medrol sa berie hned rano, idealne nalacno. Ja som tu Nolpazu nonstop zabudala brat a nic mi nebolo. Uvidis ako sa budes citit. Pre mna bola zbytocna.

milakrasna
21. dec 2020

@maggie86 medrol sa berie ráno. Je jedno ci nalacno alebo nie. Nolpazu som mala aj ja preventívne ale nebrala som ju a bola som OK 😊

maggie86
21. dec 2020

Super, dakujem vam za odpovede 🙂

marculik
24. dec 2020

@pink_lady ahoj dnes to začalo a dik za rady ,sa mi ulavilo tou teplou sprchou len som dost krvacala tak som si dala 2 ascorutiny dufam,že som stym nic nepokazila

pink_lady
24. dec 2020

@marculik och mrzí ma to že takto na Vianoce ale aspon ze sa to spustilo. Nie, ascorutinom nic nepokazis. Drz sa 😔❤️

marculik
24. dec 2020

@pink_lady len dost krvacam uz som prekrvavila aj 3 prebalovacie podlozky

pink_lady
25. dec 2020

@marculik ako ti je dnes? zvládla si to doma? ja som až teraz si všimla ze vyššie dom nepridala link ktorý som chcela - poučenie k spontannemu potratu doma...

milakrasna
25. dec 2020

@marculik ak to máš veľmi silné chod radšej na pohotovosť 🙏 nech sa na to pozru.

marculik
26. dec 2020

@pink_lady
@milakrasna tak baby doma som to nezvladla o 2 v noci prisly bolesti a krvacanie vacsie tak prisla zachranka a to som skolabovala tak som tu v nemocnici a to som aj tu odpadla no hruza...😥

majinka81
26. dec 2020

@marculik drz sa🙏🙏🙏

milakrasna
26. dec 2020

@marculik och moja drz sa 🙏 dávali ti aj transfuziu?

pink_lady
26. dec 2020

@marculik drz sa 😔😢 vela sil a rýchle zotavenie 🙏

marculik
26. dec 2020

@milakrasna nie nedavali,no hrozilo mi kyret,este zostalo nieco v maternici no odchadza to pomaly,tak zajtra idem domov