icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

suzanca86
26. jan 2021

@milakrasna super a kolko mg si brala? ja sa bojim, ze je to velmi vysoka davka.

rosalie1411
26. jan 2021

@majinka81 25,50 som mala NK bunky. Ja tým, že otehotnieť viem, nedávali intralipidy preventívne.. Tiež mi to napadlo ci by nebolo dobre podávať ich aj pred otehotnenim a potom napr. Folikulometria odsledovať ovulaciu a ísť kvázi na istotu.. Aj keď zasa nemusí vyjsť otehotnenie zrovna v daný mesiac.. Fakt neviem co spraviť. A keďže Dr chce, aby som si dala pauzu 3-6mesiacov, tak aj tie výsledky z reproimuno budú staré o pol roka (výsledky mam z 10/2020). Dzurillova mi len napísala, že pred ďalším otehotnenim by bolo dobre spraviť nové výsledky.. Zvažujem aj konzultáciu v CAR.

luckamjar
26. jan 2021

@suzanca86 ja som na tom podobne, čerstvo po konzultácii

rosalie1411
26. jan 2021

@luckamjar tiež ti dali medrol? Nemala si len zvýšené NK bunky?

suzanca86
26. jan 2021

@luckamjar
@rosalie1411 kolko mg toho medrolu? mne dala 20? nie je to vela? :(

luckamjar
26. jan 2021

@rosalie1411 v minulosti som mala NK bunky aj cytokiny (brala som Medrol ale nepomohol udržať). V lete som mala NK vysoké ale cytokiny ok takze intralipidy. Bola som na kontrolnom odbere teraz v januári no a bum zas NK celkom ok ale vysoké cytokiny tak že znova Medrol. Podotýkam že som nemenila nič za cely ten čas tak neviem z čoho sú raz tak a raz tak.
@suzanca86 dávky mám presne ako ty, aj v minulosti som mala aj teraz. Vraj je to podľa kíl ale viem že niektoré ženy beru symbolickejsie dávky (len okolo 5mg a prinesie to uspech). Ja ešte neviem či a kedy si ho dám...zvažujem ísť ale s menej mg. 16-12-8

milakrasna
26. jan 2021

@suzanca86 ja som začínala na 16mg. Moja váha 50 kg, podľa toho to počítali. Takže sa neboj je to OK 😉

suzanca86
26. jan 2021

@milakrasna ach jo. Dakujem no hadam to pomoze. A bola si v pohode, co sa tyka vedlajsich priznakov?

suzanca86
26. jan 2021

@luckamjar drzim palce

luckamjar
26. jan 2021

@suzanca86 podobne

rosalie1411
26. jan 2021

@luckamjar presne to by ma zaujímalo, ze co to všetko ovplyvňuje.. Možno sú to len nejaké fázy a ze by sa to po čase upravilo aj bez liekov a pod.. Ako často chodíš na kontrolné odbery?

luckamjar
26. jan 2021

@rosalie1411 nechodím pravidelne. Bola som v 7/2020 a teraz...predtým niekedy 2019 tiež...nemali sme dôveru v tuto liečbu, vlastne ani nemáme ale čo ma človek robiť keď už nevie co

thali13
26. jan 2021

@luckamjar ahoj Lucka, ani ja som nedoverovala v tuto liečbu a s manželom sme sa ju rozhodli nepodstupit, hlavne kvôli nežiaducim účinkom Medrolu. Vyskúšali sme alternatívnu liečbu, konkretne akupunkturu, zmenila som prácu, prerobili sme byt a zrazu tehotná úplne prirodzene 🙂 Kocky, chápem Vás, ja som bola XY rokov zúfalá, prečo sa nám nedarí, ale občas dajte aj na svoju ženskú intuíciu 🙂

luckamjar
26. jan 2021

@thali13 ďakujem za skúsenosť! 😘 no my sme takto bojkotovali 2 roky...len som mala ďalšie 2 potraty potom a teraz sme proste tak že už nevieme čo iné robiť.

kavickova
27. jan 2021

@milakrasna medrol je nieco ako utrogestan, na udrzanie tehotenstva?

luckamjar
27. jan 2021

@kavickova je to kortikoid, žiadny príjemný liek, imunosupresivum, ma potlačiť imunitnu reakciu, keď existuje teória že tvoja krv/telo reaguje na plod tak, že ho vypudí von. Je to take nové, neprebadane, niektorym ženám pomohol k tehotenstvu alebo k udržaniu tehotenstva, ale či to bol naozaj on alebo iná zhoda náhodou to už ti nikto nepovie.

butterfly333
27. jan 2021

@thali13 to je super že sa vám zadarilo. Koľko máš rokov ak sa smiem spýtať. Ja som tiež chodila na akupunktúru no mne to veru nepomohlo ani ten medrol a nemyslieť na to sa tiež nedá občas áno no tlačí ma vek 41r.

milakrasna
27. jan 2021

@suzanca86 nemala som vôbec žiadne vedlajsie účinky. Skôr pozitivne 😁 zlepšila sa mi pleť a vlasy som mala super.

@kavickova Je to tiež hormón ale kortikoid. Potláča imunitnu reakciu, ale na druhej strane funguje na rovnakom princípe ako telu vlastne hormóny ktoré sa tvoria v nadoblickach. Pre mna to nebolo nič hrozné, viac som sa bála ako bolo potrebné. Avšak každý reagujeme na lieky inak 🤷‍♀️

pink_lady
27. jan 2021

@kavickova ja som mala nizucke davky medrolu 8mg max a mne z toho začali prepustat oblicky cukor...Ale to len tyzden. Ci pomohol zrovna medrol neviem, ten uz neberiem, beriem stale utrogestan, ale babatko krasne rastie a podla testov je aj zdravé 🥰

suzanca86
27. jan 2021

caute, prave som si precitala clanok, kt. hovori ze myomi na maternici zvysuju level cytokinov tych embryotoxickych TNF alpha, nie som si ista, ci to ma nejaky suvis, ale ja myomi mam. Mate nejaku skusenost?

adara777
27. jan 2021

@suzanca86 ja mám tiež myom a cytokiny OK...

suzanca86
27. jan 2021

@adara777 tak to mas asi maly vplyv :( ja som sa uz potesila, ze mozno vyberu myom a bude to ok.

adara777
28. jan 2021

@suzanca86 ono veľa záleží kde máš myom umiestnený, lebo nie vždy sa odporúča operovať

medovnicek123
30. jan 2021

Ahojte,prosím,chodite niekto do Imunovital v BA? Ako ste spokojné? Dlho sa tam čaká na objednanie a na výsledky? Ďakujem vam krásne...mam za sebou viacero neúspešných ket, základná inunologia v centre ale bola v poriadku...

monik84
31. jan 2021

@medovnicek123 ja som chodila do Nitry. Tiež som mala niekoľko neúspešných KET začala som chodiť do nitry, dr.nasadila medrol a po 3 mesiacoch odporučila KET to bol piaty a vyšiel. Mám doma skoro ročné, zdravé dievčatko.

thali13
31. jan 2021

@butterfly333 Ahoj Butterfly, budem mat 36. Nezatracujem imuno liecbu, napriklad mojej kamaratke Medrol zabral a nasledne umele oplodnenie bolo uspesne a maju krasneho uz 3 rocneho syna. My sme sa s manzelom teda rozhodli inak 🙂 v kazdom pripade,, este by som chcela upozornit, ze my sme sa s manzelom liecili v GynFive v BA, kde nam tu liecbu Medrolom odporucali a pokial sme ju nechceli absolvovat, umele nam nechceli predpisat. Po zmene kliniky na Iscare v Apolle, nam samotny prednosta kliniky povedal, ze moje hodnoty cytokynov nie su take zle, aby som musela liecbu podstupit. Ja mam proste dojem, ze niekedy je to o businesse a GynFiv ziskaval nejake peniaze za kazdu poslanu pacientku do Imunovitalu. V kazdom pripade chapem kazdy jeden par, ktory skusa vsetko mozne nemozne, len aby sa im podarilo pocat. Rovnako aj Tebe prajem vela vela stastia!

butterfly333
31. jan 2021

@thali13 ďakujem veľmi pekne. No ja som na imuno išla sama nikto ma tam neposlal keďže sa dlho nedarilo a imuno som este nemala vysetrene. No výsledky cytokiny zvýšené brala som pol roka medrol pred vkladom aj po vklade intralipidy a nič nepomohlo no niesu intralipidy na NK bunky? Teda ja ich nemám zvýšené sú trolinka pod. No teraz som sa rozhodla že idem skúsiť na imuno do NR k Dzurile mám termín 9.2.tak som zvedavá čo povie. No a bola som aj na endokrinologii 3.2.idem po výsledky a tiež som zvedavá či niečo našli. No do NR karala že mám priniesť všetko čo z BA mám tak neviem či mi bude brať krv na cytokiny lebo som jej písala že chcem vyšetrenie iba ja muž nie nakoľko ideme do DE.

milakrasna
31. jan 2021

@medovnicek123 ja som chodila. Brala som medrol a pomohol mi otehotnieť. Nie je to tip top klinika,baby sa tu už o tom dosť veľa napisali/nasťažovali. Neochota personálu, zvláštna komunikácia zo strany Dr atd... S nitrou skúsenosť nemám. ale keďže týchto kliník je ako šafranu veľa si nenavyberas 😊 good luck ☘️

janie7
31. jan 2021

@medovnicek123 Ahoj, ja som tam bola na konzultácii a aj sa zahrali na upírov a zobrali mi kopec krvi🤪 Treba im napísať, že ideš na IVF, nájdu ti skorší termín. A nepokúšaj sa tam dovolať, lebo prídeš o nervy😉 Mne našli trošku vyššie NK bunky a naordinovali mi intralipidy, ale na ne chodím do Brna, tam by som sa rozhodne nedala dokatovať😤 Držím palce😘

medovnicek123
1. feb 2021

Ďakujem moc všetkým 🙂 rozmýšlam ešte nad tým, lebo základnú imunológiu v centre som mala v poriadku a teraz som sa dozvedela, že NK bunky mi vie vyšetriť aj môj alergológ...