icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

suzanca86
16. feb 2021

@zuzzi18 mas pravdu, vysledky 26.1. boli a odber bol 29.12 cize dalsi odber 9.2. po mesiaci aj nieco, cize mozno sa mi to same upravilo.

zuzzi18
16. feb 2021

@suzanca86 a v kolkom tyzdni bol potrat v tom oktobri?..jedine ze by ostala ta imunita este rozburena po nom a potom sa to skludnilo..

suzanca86
16. feb 2021

@zuzzi18 v 6 tyzdni, cize dost skoro.

zuzzi18
16. feb 2021

@suzanca86 ja som mala v 5tt a na odbere som bola 4 tyzdne odkedy sa to stalo a hovorila Dr. ze jemne mi to mohlo zvysit tie vysledky, ze malo by sa chodit na odber az po 6 tyzdnoch ale kedze nemam len hranicne zvysene tie hodnoty, tak liecbu treba aj tak..mam inak velmi podbne hodnoty ako si mala ty v Imunovitale len ja mam zvysene aj tie IFN-g

butterfly333
16. feb 2021

@suzanca86 to je záhada no ja som chodila do imunvital BA no odišla som odtiaľ a bola som teraz 9.2.v NR to sa nedá porovnať a 2.3 idem na krv tak som zvedavá na tie moje nešťastné cytokiny. Za koľko si mala výsledky v NR. Ďakujem

suzanca86
16. feb 2021

@butterfly333 za tyzden, drzim palce, mozno budes mat aj ty ine hodnoty, kedze ja naozaj verim, ze to je labakom a maju ho hned tam a krv sa ma testovat do 20 min od odobratia pre prezisnost odberu.

suzanca86
16. feb 2021

@zuzzi18 no ja som mala ten odber presne po tych 6 tydnoch tak mozno to je fakt tym, ze to bolo brane skoro.

butterfly333
16. feb 2021

@suzanca86 ja som tiež brala mega dávku medrol 24mg

suzanca86
16. feb 2021

@butterfly333 to je na zaklade kilov, ja som mala 20 mg 2 tyzdne, potom 16 dalsie dva a do 15tt 12... Avsak teraz neviem, ze co ci pokracovat, alebo nie, dufam, ze mi Immunovital odpise, zajtra tam budem volat a hadam ma Dzurrilova zoberie, lebo by som chcela este MIF podstupit a radsej u nich v Nitre, uz len kvoli tomu labaku.

suzanca86
16. feb 2021

@zuzzi18 ono tie vsetky cytokini so sebou suvisia, cize fakt by to chcelo expertov na vyhodnotenie, kt. bohuzial nie je, kedze je to velmi nova tema. Ja som rada, ze sa to vobec aspon vysetruje a ze imonorepro centra su, lebo na normalnej imunologii som mala vsetko v poriadku.

suzanca86
16. feb 2021

@butterfly333 inak aj ja som bola toho 9.2. v Nitre u Dzurilly, sranda :D

zuzzi18
16. feb 2021

@suzanca86 aj ja som mala najskor tu zakladnu v CAR v poriadku a potom mi zistili ale tiez v CAR tie cytokiny, lebo mi dali spravit rozsirenu imuno, doktorke sa nezdalo, ze som po pozitivnom teste z krvi dostala teplotu..a potom s tymi vysledkami som sla do Imunovitalu ale aj moje CAR aj lmunovital robi krv cez Medirex takze to by bolo jedno

lienocka20989
16. feb 2021

Ahojte 😊,
Všetky Vás zdravím, a všetkým nám prajem, aby sa nám všetky naše problémy podarilo vyriešiť a aby s nami po svete behali aj tie naše malé fazuľky.
Ja som si prešla tiež niečím, viem ze ani zďaleka nie takými situácie, s ktorými ste prišli, pri ktorých mi aj slzičky vyšli 😪. Ste strašne silné a ja Vám držím veľmi palce.

V 2019 som mala v 6tt prvý spontánny potrat, v roku 2020 v 17tt opäť a od vtedy chodím od jedného lekára k druhému.
Najprv sa trebalo trošku spamätať.. Fyzicky aj psychicky...

Potom hematologicke vyšetrenie, tam našli len vysoké CRP 9,5 a vysoké aslo 913.. Z neho na vylúčenie fokusov u gynekológa (negatívne), stomatológa (negatívne), potom orl.. Tam som sa stretla s dvomi názormi, našli mi CRP opäť zvýšené, zlatého stafylokoka v hrdle,aslo už len 719a teda jeden názor mandle von, lieky nepomôžu.. A druhy o ďalší mesiac, aslo už len 529 že bez liekov, stačia vitamíny C a D... Tak vitaminujem..

Potom som absolvovala aj s partnerom genetické vyšetrenie, výsledky mali byť do 6 týždňov, dnes je to už 11 týždeň a výsledky stále nemáme!!!

Potom imunológicke vyšetrenie, tam našli zvýšené hodnoty kedy telo bojuje proti bábätku súviace s reprodukcnou imunológiou až reumatologiou..
Tak zase na vyšetrenie na reprodukcnej imunológii.. Samozrejme dlho sa čakalo a termín... Všade sa čaká..
Tam mi zobrali krv.. Čakať na výsledky...

Poslali ma ešte na endokrinologicke vysetrenie. Tam mi bol diagnostikovany zápal štítnej žľazy (aj to môže suvisietyz CRP) a subklinicku hypotyreóza, nasadili lieky, že ak otehotniem, musím ihneď prísť aby sa davky navýšili.

Na reprodukcnom mi dnes (odber 19.1.) zistili :
- Vysokú hladinu kyseliny močovej 465.6 (norma 140-340)
- opäť vysoké zápalové CRP 9,5 (norma 0-5)
- nedostatok vitamínu D 16,6 (norma nad 20)
- zvýšené hodnoty intracelularnych cytokinov
CD3+ IFN-g 43,71 (norma 17,6-31,7)
CD3+ TNF-a 69,41 (norma 32,2-53,6)
CD4+ IFN-g 33,4 (norma 10,6-20,9)
Cd4+ TNF-a 79,3 (norma 33,3-55,4)

Tiež tým ze som mala 99kg pri 170cm, dnes po chudnuti zatiaľ 94,4kg, tak mi bolo zistené aj vysoké BMI 34,7.

Ich nastavenie liečby bolo, že mám znížiť diétou (špeciálne co sa môže a co nie) kyselinu mocovu, podporu na chudnutie predpísali Metformin Teva B. V. a že tým, že schudnem sa mi vraj znížia podľa nich aj tie cytokiny. Mam doplniť vitamín D-ten dopĺňam na základe orl a stafylokoka. Rovnako tiež vyriešiť fokusu, to riešim jednak vitamínmi a jednak nastavenou liečbou na endokrinológii.

Opäť mám prísť keď sa podarí znížiť BMI na 30,to znamená schudnúť aspoň a 85kg, a mali by sa uorsvituaj ostatné hodnoty.

Takže ak nezistia nič na genetickom tak príčinou je/mohla byť hmotnosť a primárny problém s imunitnym ochorením štítnej žľazy, kedy hypotyreóza súvisí aj s potratom.

Na po prečítaní množstva príspevkov ktoré tu sú, sa obávam ImunoVitalu, ich rozborov, zhodnoteniu výsledkov.. Nevravím ze schudnutím sa mi výsledky nezlepšia (určite to len pomôže telu), ale nepáčia sa mi že sú tie hodnoty do čela vysoké.
Ale máte skúsenosti Vy? Tiež vám bolo odporúčané schudnúť?

A aby som nezabudla, ešte ma čaká tento týždeň reumatologicke vyšetrenie (od novembra je tých lekárov a vyšetrení už naozaj dosť...), to kvôli tým hodnotám proti bunkám..

Ďakujem za akúkoľvek reakciu, zhodnotenie, názor, spätnú väzbu, čokoľvek 😊

suzanca86
16. feb 2021

@zuzzi18 no neviem, ja by som asi fakt skocila do Nitry na tie cytokiny :( da sa len cytokiny za 60 eur aj s analyzou od doktorky zdarma. Akoze nechcem tu propagovat Dzurilla, mne sa nepacilo ani v BA a ani v Nitre po pravde, najlepsie by bolo nikam nechodit a vsetko mat v poriadku.. Medirex je podla mna dobry labak, len ci fakt tie vysledky nie su ovplyvnene prenosom krvi.

suzanca86
16. feb 2021

@lienocka20989 Ahoj, dufam, ze to dobojujes, no ja mam BMI normalne, cize chudnut nepotrebujem (i ked mohla by som aspon 5 kil, urcite to len prospeje :D) Aj ta stitna moze napomahat ku kilam hore ak mas jej znizenu cinnost, ale da sa vsetko ak sa chce! Vysledky z Immunovitalu, fakt neviem, ja mam bohuzial skusenost, ze v Nitre mi to vyslo inak, ale preco (ci labak iny, ci mensi prenos krvi, ci viac tyzdnov od potratu, ci ten vitamin D) to fakt neviem, krv bola moja hadam a nic som radikalne medzi vysetreniami nezmenila, len ten vitamin D.

zuzzi18
16. feb 2021

@suzanca86 ja som bola s Bergendiovou velmi spokojna, odchadzala som spokojnejsia a kludnejsia od nej. Ja sa vzdy riadim tym ze pokial mam ja dobry pocit z doktora tak tam ostavam a zatial nemozem fakt nic zle povedat ani na moju Dr. v Car ani na Imunovital. Teraz chcem hlavne co najskor ist na kontrolne odbery a potom na vklad dvoch embryjok 🙂 Odrátavam doslova sekundy 🙂 Este medzitym idem aj k hematologicke a verim, ze budem uz mat podchytene vsetko co sa da.

zuzzi18
16. feb 2021

@lienocka20989 ahoj, mrzí ma že máš toľko problémov, prajem ti aby sa Ti čoskoro podarilo otehotnieť. Čo sa týka tej váhy, máš ju veľmi vyoskú. Mne hneď čo prvé povedala imunologička, že čím vyššia váha, tým vyššie cytokíny. Ideílne BMI na oteotnenie je 19-25. Ja som po prvom neúspešnom KET schudla 8kg a hneď druhý KET sa už aspoň podaril, aj keď imunita zabila embryjko a nasledne sa zistili cytokiny. Ja mám až teraz BMI ako tak v norme 25 ale chudnem dalej, dodržiavam stravu od augusta a myslím si, že je to jedným zo základov úspechu. Nielen tá samotná váha že je nižšia ale to ovplyvňuje strašne veľa zdravotných vecí.

suzanca86
16. feb 2021

@zuzzi18 jasne, aj ja som z nej mala velmi dobry pocit, aj mam, ono nemyslim si, ze aj ked vysledky vysli inak, tak to je jej chyba, skor sa obavam toho labaku.

zuzzi18
16. feb 2021

@suzanca86 podla mna to bude urcite v tych nejakych odchylkach casovych atd..uvidis co ti povedia, sama som zvedava na to.

lienocka20989
16. feb 2021

@suzanca86 @zuzzi18 ďakujem dievčatá veľmi pekne 😊 nevzdávam sa, aj keď štvrti mesiac chodím od dverí k dverám, na prvom vyšetrení sa človek nikdy nič nedozvie, lebo vždy treba čakať na výsledky.. A to čakanie niekedy zabíja...
Tak ono ta imunita vie byť niekedy zvláštna a všetko s ňou súvisí.
Ale našla som ešte v správe, že tie cytokiny sú rizikovým faktorom pre normálne počatie a graviditu, a že je nutná imunointervencna terapia. Tú som nedostala, predpokladám, že sa najprv počká na zníženie hmotnosti, zníženie BMI, pravdepodobne aj ako také zlepšenie hodnôt pri štítnej žľaze (aj keď lieky až doživotne budme brat) a snáď bude dobre.
A veru áno, za 10 rokov +40 kg robí svoje.. Istým spôsobom štítna žľaza, zlá životospráva, prechod na sedavé zamestnanie a už to išlo.. Ale ja sa nevzdávam, aj keď by som najradšej už hladila brušku a tešila sa na malý zázrak..
Ale ak viem tomu dopomôcť, tak spravím všetko 😊

zuzzi18
16. feb 2021

@lienocka20989 drzim palce. Ta imunointervencna liecba spociva v uzivani kortikoidov ale mas pravdu, daju ti ich ked sa este upravi vaha, takto by ti to mozno este viac pritazilo podla mna

butterfly333
16. feb 2021

@suzanca86 aj ja no až o 13h sme boli objednaný

butterfly333
16. feb 2021

@lienocka20989 no tiež som bola podobne ma tom do imunovital som začala chodiť v 2019 vysoké cytokiny nízke IGg nízke hladina D. Brala som injekcie igamplia vit d3 5000. No nepomohlo nič. Tak od 2020 februára mi dala medrol moja výška 173cm váha vtedy 85kg dávka medrol 24mg v júli vklad neúspešný brala som aj intralipidy a nič nepomohlo. Tak.som začala cvičiť dnes mám 72kg síce ešte nie som úplne spokojná no moje bmi je super aj ja sa tak cítim no som zvedavá aké budú výsledky z imuno radšej som prešla do NR k Dzurile. Dúfam že klesli a budem moc ma vklad aj keď to nieje záruka že vklad bude úspešný no veľmi si to prajeme nakoľko už budem mať v júli 42r.

very_sad
16. feb 2021

Ahojte, takže 6 IUI neúspešne a to prišla až na 33 deň, mrcha jedna. Nasadila som serapeptozu, verila že pomôže, nepomohla. Myslím ze sa tam aj niečo dialo, ale zas imunita zvíťazila.

lienocka1988
17. feb 2021

Reprodukčná imunológia: Moje zistenie - na prvom vyšetrení v NR som bola v r 2017 vo výsledkoch sa mi nachádzali hodnoty MIF - imunita voči partnerovým , cudzím spermiám a trofoblastu (tieto hodnoty som mala zlé) Ďalej som mala hodnoty anti-sperm, anti-ovaria, anti-zona pelucida (tieto hodnoty som mala všetky dobré)
Nakoľko to MIF bolo zlé boli mi dané najprv kortikoidy, neskkôr imunoglobulíny - na chvíľu imunoglobulíny pomohli a keď som mala hodnoty OK aj som otehotnela, Bohužiaľ nedopadlo to dobre. Tak som sa na to vykašlala.
v r.2021 som išla opäť na repro ale pre zmenu do PO - mám to bližšie, tiež cena, a všetky tú píšete že vyšetrenie rovnaké.
Výsledok - robia len Anti-sperm, anti-ovaria, Anti-zona pelucida (výsledok som mala dobrý). Na moju otázku či hodnota anti sperm. je rovnakou výpovednou hodnotou ako hodnoty z vyšetrenia MIF (imunity voči partnerovym, cudzím spermiám) nakoľko som mala vždy problém práve s týmito hodnotami) odpoveď bola: podobná výpovedná hodnota anti sperm protilátok preto my MIF už t.č nevyšetrujeme.
A môj záver: NIE Nie sú tie hodnoty s rovnakou výpovednou hodnotou a prečo lekárka napíše takú odpoveď netuším.

suzanca86
17. feb 2021

@lienocka1988 Dobry postreh, ja tiez nechapem, preco MIF robia len v Nitre... A ci je to vlastne aj dobry ukazovatel.

smejulinko
17. feb 2021

Dievčatá vedeli by ste mi poradiť čo znamená zvýšené zastúpenie nk buniek v perifernej krvi
Ďakujem

smejulinko
17. feb 2021

Nk bunky

zuzzi18
Autor odpoveď zmazal
zuzzi18
18. feb 2021

@suzanca86 ahoj, co ti povedali v Imunovitale na tie výsledky?