icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

junyk
9. mar 2021

👋🏻👋🏻👋🏻 Ahojte dievcata. Kde absolvoval Vas partner spermiogram? My mame opakovane MA za sebou tak počat vieme skoro na "prvy šup" tak nevyznam sa v tychto balikoch co centra ponukaju. Aky by ste si dali spravit vy a kde? Prosim okolie NR alebo BB a ked tak aj cenu. Mame odporucanie z reprodukcnej imunologii. Ďakujem krasne 💞

karina11
9. mar 2021

@milakrasna Prosím a to preplatenie v CZ je asi len do určitého veku, že? Asi vek nad 40 už nie😢 či.....

janie7
9. mar 2021

@karina11 My po 40ke sme už bohužial nahraté ☹ Nepreplatia ti to ani v SR ani v CZ.

karina11
9. mar 2021

@janie7 ach jaj😢

butterfly333
9. mar 2021

@karina11 veru je to tak nič 😒

milakrasna
9. mar 2021

@karina11 do 39 rokov ☹️

rosalie1411
9. mar 2021

@aleskandra a ešte Bratislava.. 😊

rosalie1411
9. mar 2021

@junyk ahoj 😊 môj bol v BA v Iscare a mne Dr odporučila dat vyšetriť DNA fragmentaciu spermii, tzv. Halosperm. Stalo to 150eur a podla mňa to robia aj v CAR v NR.. Dzurillova povedala, že takýto spermiogram je dostatočný, lebo sa tam hodnotí DNA spermií, ktorú bežný spermiogram nevyhodnocuje..

junyk
9. mar 2021

@rosalie1411 ahoj dakukem no zajtra to preluskam 😊 vy ste ako na tom skusala si sa objednat na tu vzorku z maternice? Juuj neviem ako sa to vola 🤦‍♀️🙂

rosalie1411
9. mar 2021

@junyk nie, zatiaľ som to nechala tak.. Mam toho aj v práci strašne veľa, takže potrebujem, aby sa mi to trochu ustálilo aj pracovne... Ale plánujem to objednať na april/máj.. Uvidíme 😊

aleskandra
10. mar 2021

@rosalie1411 😬 tak to už máme asi jedno 😁 vzdialenosť približne rovnaká, v PO vybavíme všetko v jeden deň a platba do 100€

luci_ba
11. mar 2021

dievčatá, je tu niektorá, ktorá užívala medrol aj dlhšie ako pol roka? bohužiaľ sa nam nepodarilo otehotniet a keďže sa nesmie dlhsie uzivat, teraz som zvedava aka dlhá pauza sa dáva, alebo či ste v bráni medrolu pokracovali. Za každú odpoveď ďakujem 🙏

butterfly333
11. mar 2021

@luci_ba tie z som brala pol roka v októbri som ho vysadila zatiaľ ho neberiem no bola som na imuno odbery ale teda v NR odišla som z imunovital a čakám na výsledky a potom mi ho určite dajú pred vkladom no chcem sa spýtať na prednison neviem keď ten medrol nezabral ani intralipidy

monik84
11. mar 2021

@luci_ba ja som brala medrol od novembra 2018 v júni 2019 som bola na KET a konečne vyšlo a brala som ho stále až do nejakého 15tt. čiže do konca septembra 2019, skoro rok. Mám zdravé už ročné dievčatko.

zuzzi18
11. mar 2021

@luci_ba podľa mňa záleží aj od toho, ako ho zvládaš. Poznám ženy co ho brali aj rok vkuse kým otehotneli.

luci_ba
11. mar 2021

@butterfly333
@monik84
@zuzzi18 ďakujem kočky 😇

butterfly333
11. mar 2021

@luci_ba ja už by som to svinstvo nechcela brať keby mám istotu že mi to pomôže k tehu tak urobím všetko pre to.

kroketka7
12. mar 2021

Ahojte bojovnicky 🦹‍♀️, neviete mi prosim poradit, do kedy sa moze brat wobenzym v tehotenstve? Teda neviem, či realne pomohol, ale postatne je, ze som konecne tehu. Len neviem,kedy ho mozem vysadit, aby nahodou imunita neublizila embryjku.
Pripadne medrol, prednison?🙏

milakrasna
13. mar 2021

@kroketka7 wobenzym nesúvisi s imunitou. Je to vyzivovy doplnok... Medrol a prednison sú kortikoidy. Medrol sa vysadza týždne až mesiace podľa veľkosti dávky.

milakrasna
13. mar 2021

@kroketka7 resp. Nemám Info ze by wobenzym nejak mohol ovplyvnit potrat 🙈 proste ho vysad keď uznás za vhodne alebo sa opýtaj svojho Dr...

kroketka7
13. mar 2021

@milakrasna
Praveze asi ma, vid clanok: https://www.fertility.sk/sk_SK/terapie/systemov...
A viem ze predn. a medrol su kortikoidy a vysadzaju sa postupne. 😉Brala som prednison 3/4 roka aj pocas Ivf. Ale zaujimalo ma v ktorom tyzdni tehu sa vysadzaju?

kroketka7
13. mar 2021

@milakrasna Podla mna moze mat suvis aj s lepsim uhniezdenim embryjka, kedze obsahuje bromelain.
Ja som vyskusala fakt asi vsetko a mozno je to len zhoda nahod ale az po wobenzyne som sa dopracovala k akcii ❤️. Pripadne zabrali kupele, mojzisova metoda, reflexne masaze zenskych veci alebo vsetko dokopy.🤷‍♀️

rosalie1411
13. mar 2021

@kroketka7 ak sa smiem spýtať, aký si mala problém? Alebo nič ti nezistili?

milakrasna
13. mar 2021

@kroketka7 a berieš teraz prednison alebo medrol? Ja som medrol vysadzala okolo 11tt lebo som mala veľmi dobre výsledky. Ale zvyčajne sa okolo 15-16tt vysadza. To ti musí povedať lekár ktory ti ho naordinoval 😊

kroketka7
13. mar 2021

@rosalie1411 ahoj, ohladne imunologie mi zistili zvysenu bunkovu imunitu voci speriam. Liecila som sa prednisonom ale aj tak som neotehotnela, tak som ho neuspesnom et vysadila.

zuzzi18
13. mar 2021

@kroketka7 ahoj kamoške to tiež zistili ale vyliečil ju až Medrol. Už ma vďaka nemu dve deticky

kroketka7
13. mar 2021

@milakrasna Nie, na imunologiu teraz neberiem nic. Brala son prednisom, vysledky boli uz dobre este pred ivf, ale nepomohlo. Vysadila som ho po neuspesnom et.
2 ket tiez nic, az teraz posledny s tym wobenzymom.🤷‍♀️
A na imunologii som odvtedy, co som prednisom vysadila nebola. Naposledy v roku 2018 pred Ivf a netusim ako ta klinika teraz funguje. Na mail nereagovali.

kroketka7
13. mar 2021

@zuzzi18 Super. Mne nepomohol ale brala som ho len pri 1 et. Pri ket mi ho lekar v car nekazal brat. Mozno by pomohol uz vtedy, netusim. Pri 2 ket som sa uz pytala ci si ho nasadit, ale tiez nenasadila ani neviem preco. Tak som sa spytala aspon na ten wobenzyn a to ze v poho, vraj nemoze uskodit. A zatial som v 8 tt.🤞

milakrasna
13. mar 2021

@kroketka7 drzim palce nech všetko dobre dopadne✊ 😊

zuzzi18
14. mar 2021

@kroketka7 drzim palce a dakujem za dobry typ s wobenzymom, ja som mala v minulosti aj endometriozu a ako som tak citala ten clanok co si sem dala, mala som brat wobenzym uz davno..uz som si ho objednala 🙂