icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

motiv
6. máj 2015

@monka30 to je pravda. Lekarka mi vravela, ze jej znama nemohla otehotniet a stale mala daky zapal a az po rokoch jej zistili ze reuma. Ze taky zapal v tele sa dlho krystalizuje az sa da zadefinovat:-/ To je blbe, lebo ja mam tiez daky zapal a uz teda fakt neviem kam este ist ...

majinka81
6. máj 2015

@monka30 Ahoj
Teraz som kukla do vysledkov a to IgG mam ok.
Ja som mala komplet reprodukcnu imunologiu robenu.
Alebo myslis obycajneho imunologa?
To som chodievala asi do 15 potom mi presli vsetky alergie.Inak ziadne problemi nemam.Len doktorka odporuca este tieto vysetrenia ale zastava taky nazor ze imunita sa zvykne vymknut z kontroly.
To IgG ti zistovali na reprodukcnej imunologii?

majinka81
6. máj 2015

@motiv
Cau moja 😉
Presne ako vravis.Inak pytala som sa doktorky presne na tu reumu a nabuduce mi doplni reumatidny faktor tak potom to tu dam.
Ja som mala hranicne hodnoty zapalu takze u mna tiez je nieco na zaciatku.Ale tie hodnoty kolisu aspon u mna.
Teraz ich mam konecne v normale.

candour
6. máj 2015

@ivka3901 mne vyslovene Ivi povedala ze oboje naraz sa nemoze dat, t.j. bud jedno alebo druhe..

monka30
6. máj 2015

@majinka81 klasicku alergo-imuno,tiez som si myslela ze urcite toto nebude moj problem ze isto mam vsetko Ok no mylila som sa.Ak mas chut ist tak si to daj vysetrit.

monka30
6. máj 2015

@motiv som na tom rovnako,tiez mam zapal no bohuzial nevedia prist na to kde.Ja som skor mala a mam problem s neurologickeho hladiska;reumu som mala Ok.No a teraz vlastne aj tie alergie a intolerancie robia hroznu sarapatu.

majinka81
6. máj 2015

@monka30 Ahoj
Zaujima ma to.
Ked budem mat urobene tieto vysetrenia tak skusim este to alergo imuno.
Inak to IgG mam dobre to si mala v reprodukcnej imunologii?
Alebo takyto paramemeter je aj v alergo imuno?
Mas nasadenu liecbu?

monka30
6. máj 2015

@majinka81 IGg sa roby aj v repro.imuno,mne ho v Nitre robili ale nie kazda repro.imuno roby vsetko.A IGg ti spravy aj normalna alergo-imuno teraz naposledy som mala IGg290,no ked mi ho v auguste minuleho roka robili na repro.imuno IGg330...Co sa tyka alergo-imuno beriem Omarit nakolko mam alergie+Hit.
No a co sa tyka repro.imuno tvorim komplet protilatky voci vsetkemu tu mam liecbu Medrolom uz tristvrte roka.
Teraz sa snazim dopatrat k tomu preco mam IGg tak zvysene a kto by mi mohol vediet pomoct v tom ako to poriesit a ci je vobec nejaka moznost alebo sanca znizit IGg,tym myslim ze neviem na akeho dr.by som sa mala v tomto obratit..no dufam,ze to coskoro poriesim,dost ma stve ze ziaden dr.neriesi moje zvysene IGg a mne to roby velke problemy.

majinka81
6. máj 2015

@monka30 Ahoj to ma mrzí, aj ja som mala medrol ale dobre mi veru nerobil. Nebolo mi dobre bola som nejaké rozklepaná a ochlpenie sa mi urobilo - ešteže som blondína 😀
no hrozné.)))) ale nk bunky mi klesli takže na niečo to bolo dobré.
Vieš čo ja mám napísané že IgG/IgM - negatívne takže nemám napísané ani hodnoty žiadne.
U mňa asi najväčší problém boli cytokíny TNF alfa, ktoré zabranujú embryu sa usadiť.
verím, že ťa to štve, my sa snažíme viac ako tri roky, gynekológovia ma odbíjali.
Neochota úplna z ich strany. Chystáte sa na IVF ked sa to dá do normy?

trudiv
6. máj 2015

Dakujem dievcata...uz som len na dvoch medroloch za den a buduci tyzden si dam jeden a potom ako pisete...obden postupne

ivka3901
6. máj 2015

@monka30 ahá no síce ani mne ich neodporúčala kedže nk bunky mám ok len ten hnusný zvýšený annexin v a tam ešte pojdem na kontrolné odbery no moja na tú malíčkovú nemám emial a ona sa u nej bola ževraj zaúčať takže asi by mala nato taký ístý názor

monka30
6. máj 2015

@ivka3901 Ivka nikdy nevies aky by mal kto na tvoj zdr.stav nazor.Myslum si a mam skusenost ze cim viacej lekarov o to viacej nazorov ktore sa rozchadzali.Ja som konzultovala moj stav z dr.Girovskou a pohlad na postup liecby sa rozchadzali.Tiez zvazujem moznost pokial sa nezadari ist konzultovat liecbu do Imunovitalu.
Mail na Malickovu nieje problem zohnat,vela dievcat si s nou pise,treba len poprosit o mail a baby ti isto pomozu.

ivka3901
6. máj 2015

@candour ahá takže asi som premrhala šancu a mohla som si dať intralipidy teraz,ale ked som ju poslúchla 😒

ivka3901
6. máj 2015

@monka30 moja súhlasím s tebou že každý dochtor má iný názor a za tých 10 rokov máme tých dochtorov pobehaných dosť 😒 uvidím ešte sa dohodnem s dzurilkou ked pojdem na ten kontrolný annexin v a ked mi nedá tú imunoglobulínovú liečbu tak si dám určite intralipidy v Brne 😖 já mám všetko OK okrem toho annexinu v tak neviem teraz čo mám robiť 😒 ale vobec sa nejak neponáhlam kedže si musíme oddychnúť psychicky aj fyzicky od toho všetkého máme toho už dosť a tento posledný neúspech nás dobre zrazil na kolená a vstať bude velmi ťažké aj moj muž skor neverí ako verí,že sa posledný KET podarí a už ani nemáme chuť chodiť po dochtoroch 😔

monka30
6. máj 2015

@majinka81 iba v Nitre robia jedno vysetrenie Mif alebo Nif test a tu som mala vypisane vsetky mozne IGg/m/a/e hodnoty mozno som este na nieco zabudla-nepamatam si vsetko.No a IGg mi teraz cerstvo robili na alergo-imuno.Pisala si ze si mala nejake alergo. problemy v detstve,ktore presli.Neviem,nebola by som si az taka ista,ze ti presli.Mne bolo povedane,ze pokial ti padne imunita mas velky predpoklad na vsetky alergie a intolerancie a to som v detstve nikdy nic s toho nemala,co zial sa teraz neda povedat a prisla som nato,ze je to pravda aspon v mojom pripade...nanic repro.imuno,normal.imuno-alergie+Hit.
Nikde nieje napisane,ze musis ist na alergo-imuno a dat sa testovat....ale ja by som sa dala radsejky natestovat a bola by som si tym padom uplne ista pokial by to dobre dopadlo,ze tu problem nieje.

monka30
6. máj 2015

@ivka3901 uplne ta chapem a velmi dobre viem ake su neuspechy tazke...
No drzim palceky a prajem ti vela,vela sil do dalsieho boja...myslim na teba.

ivka3901
6. máj 2015

@monka30 dakujem moja vieš tento KET nás zrazil na úplné dno a už ani já ani moj muž už nevládzeme plakať nad neúspechom a negatívnym testom 😔 😔 😔 určite uvidíme čo povie dr. macháč v Brne teraz 25.5 ideme a určite možno celé leto určite nepojdeme na ket možno až na jesen a určite ssi ešte dám dačo vyšetriť ako je pipelle,intralipidy aj možno hysteroskopiu potom kultivácie na chlamýdie,ureaplazmy a mykoplazmy a potom uvidíme 😒

motiv
7. máj 2015

@majinka81 servus kocka, pocuj a ten reumatoidny faktor ti bude brat gyndoska ci obvodacka?

motiv
7. máj 2015

@monka30 ja som tiez alergik takze aj v tom to moze byt. Myslela som, ze ten Medrol zrazi vsetko odhliadnuc od toho z coho je ten zapal v tele. Som z toho vsetkeho uz jelen a uz mam averziu na behanie po dalsich lekaroch :-/

majinka81
7. máj 2015

@motiv
Ahoj dohodla som sa s v medirexe ked pojdem na dalsiu kontrolu.
Len im to musim pripomenut.
Ale kazdopadne by to mohol zobrat aj obvodak.
Alebo HPL centra.
Tam sa objednas a podla cennika zaplatis ako samoplatca.
Tak som si dala stitku lebo gyndos ma nechcel poslat.
Je to rychle vysledky su hned.
Paaa

candour
7. máj 2015

@ivka3901 Ale ivik to tak nemozes brat, tie intralipidy tu vsetci saleju okolo nich, ale su aj baby ktorym nepomohli, je to individualne, to nemusi vobec ten neuspech s tym suvisiet...verim ze ti tie imunoglob. co ti da pomozu viac, nestresuj sa preto

majinka81
7. máj 2015

@ivka3901 Ivka teraz citam moja vela sil prajem.
Viete preco to nevyslo?
Vysledky si mala dobre.
Drz sa akurat dom myslela ze co je s tebou.
Ako prebehol ten Ket.
Neboj daj si este urobit nejake doplnkove vysetrenia ktore si nemala oddychnete a pojdete na dalsi.
Drzim sa.

motiv
7. máj 2015

ja som tiez brala aj intralipidy a nevysiel mi KET min.rok a tento rok som sice otehotnela ale aj potratila v 12tt. Takze nie je vsetko len o intralipidoch.

buba08
7. máj 2015

@motiv súhlasím, u mna detto, medrol, intralipidy a aj tak MA v 8 tt, intralipidy nie su záruka úspechu

ivka3901
7. máj 2015

@candour moja dík,ale som počula o veľa babám čo pomohli aj ked dzurilka mi ich zatrhla a teraz sa v emiali nespomenula,že mi ich nasadí ešte postupne vysádzam medrol a potom nebudem brať nič od nej ale pojdem na kontrolné výsledky na ten annexin v či hádam zas nestúpol 😒

ivka3901
7. máj 2015

@motiv
@buba08 ahá tak baby asi je to individuálne no neviem uvidím dohodnem sa s dzurilkou v nitre na tej r. imuno a podlaa toho budem postupovať 😔

ivka3901
7. máj 2015

@majinka81 ahoj no vidíč čakali sme,že našla príčinu a podarí sa a nič hcg len 4,5 a nevieme prečo to zas nevyšlo nikto nám nič nepovedal embryjko som mala pekné aj sliznicu a všetko padlo ako domček z karát a aj my sme ppadli na dno už chodím do roboty akurát riešim moju bolavú ruku taka mám iné starosti,ale 25.5 ideme na konzultáciu k novému dochtorovi k Macháčovi tak uvidíme čo vymslí,ale určite sa chcem spýtať na hysteroskopiu,pipelle metodu aj tie intralipidy a s mojou gynekologyčkou sme sa dohodli na kultivácie na stery ako chalamýdie,uraplazmy a mykoplazmy 😒 a potom možno za pár mesiacov hor sa na KET ale my sme už fakt zničený aj finančne aj fyzicky aj psychicky z tých neúspechov,že už moc neveríme že sa to podarí a moj muž je nešťastný velmi ☹ 😔 😔

majinka81
8. máj 2015

@ivka3901 Mojaaa, hlavu hore, viem musí to byť veľmi veľmi ťažké a ťažko sa hľadajú slová, ale ver mi, že raz to víde určite. Porobíte ešte nejaké vyšetrenia, v lete oddýchnete a na jeseň skúsite KET. Aj na nás niekedy všetko padá, že sa nedarí, užívam prednison, momentálne mám oslabenú imunitu mám herpes na perách, už mesiac ma bolí hrdlo, ale čo všetko človek neurobí aby mal bábo.
Moja držím palce a neboj isto bábo bude, a tie stery si urob, my sme mali ureaplazmu a dlho sme ju liečili.

ivka3901
9. máj 2015

@majinka81 ahoj dakujem,ale my už končíme no síce máme ešte jedno embryjko uvidíme čo navrhne nový dochtor v Brne,ale už musíme vypnúť za 10 rokov stresu a plakania a chodenia po dochtoroch a sme sa rozhodli pre adopciu

rosa20
11. máj 2015

ahojte. chcem sa spýtať, či niektorá z vás mala tiež zvýšené embryotoxické cytokíny a ako liečbu vám navrhli medrol? a či sa hodnoty po tej liečbe upravilia aj sa podarilo otehotnieť a porodiť zdravé dieťa?