icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

rosa20
11. máj 2015

@trudiv na odvodnenie je dobrý žihľavový čaj resp. hocijaká iná močopudná bylina 🙂

ada274
11. máj 2015

@rosa20 ahoj, ja idem zajtra na kontrolu okrem inych parametrov aj cytokinov. Som zvedava aku liecbu navrhne dr. ak budu zvysene. Ja mam celiakiu a som 8 mesiacov na diete, zvysene cytokiny pripisovala dr. prave neliecenej celiakii. Dam vediet ak bude nieco zaujimave.

rosa20
11. máj 2015

@ada274 ok, ďakujem, daj vedieť. mne predpísali medrol, ale nie som stotožnená s tým, že by som ho aj chcela niekedy užívať..na mňa veľmi veľa nežiaduúcich účinkov. preto tá zvedavosť, či fakt aj zaberá..

rosa20
11. máj 2015

@tankika podľa mňa správne uvažovanie. mne tiež v NR odporučili Medrol. zatiaľ som ho nezačla brať, lebo som si mala spraviť odbery na hematológii a na štítnu žľazu. a tam boli lekári šokovaní tým medrolom, že či to vážne budem aj brať. lebo je to riadne svinstvo, poserie sa tým celá imunita a veľmi veľa iných vedľajších účinkov. mňa by viacej zaujímalo, keby našli príčinu, prečo to telo bojuje proti embryám, či to nie je nejakým skrytým zápalom v tele, stravou,... takže medrol zatiaľ NIE...

skaredekacatko
11. máj 2015

@rosa20 ja picham kazdy tyzden jednu inekciu do zadnrho svalu subcuviu 10 inekcii po 8idem na kontrolu. Okrem toho budem mat intralupidy.

ada274
11. máj 2015

@rosa20 to je prisne individualne. Niektore baby sa stazuju, ze im velmi znizil imunitu a su chore. A niektore pisali, ze ho znasaju uplne v pohode. Zavisi od teba co chces podstupit. Ja tiez neviem co urobim ak mi ho predpise.

nina46
11. máj 2015

Ahojte, ja som tiež uživala Medrol, pribrala som z neho a mám strašne opuchnutú a naliatú tvár, nafučaná som ako slon, súhlasím, že je to riadne svinstvo a má veľa NÚ dokonca zvyšuje aj TSH hormón. Ja mám zvýšené NK. Bunky a vraj na tie dobre zaberá intralipid, tak chcem skúsiť ešte aj tie. Uvidím čo povie lekárka.

niveagirl
12. máj 2015

Baby máte niekto skúsenosti s injekciami Dexamed? Mám zvýšené NK bunky a cykotíny. V Nitre mi Dzurillová prepísala na 7 týždňov Dexamed. Ide ale o to, že 4.07.2015 až 11.07.2015 ideme na dovolenku, tak neviem či mám začať s liečbou teraz, alebo až po dovolenke? Ide mi o to, že sa bojím aké to má vedľajšie účinky? Lebo po kontrolných odberoch by sme už chceli ísť do Brna do Reprofitu. Termín ešte nemám.

suzanecka1
12. máj 2015

@niveagirl ahoj, tiež mám zvýšené NK bunky /22/ no cytokíny ok a Dzurilová mi nasadila Dexamed po 7 týždňoch som mala výsledky dobré klesli na 12,5 a budúci cyklus idem do brna na IUI, u každého sú vedľajšie účinky iné, nezistíš pokiaľ sama nevyskúšaš ja som bola veľmi unavená, nespala som dobre a vyrážky na tvári katastrofa...výsledky mám dobré ale mám ich užívať naďalej že pokiaľ by som otehotnela tak až do 15tt, uvidíme v tom brne čo bude / je to naše 3.IUI ale 1. v brne/ ak nevyjde skúsili by sme IVF soft tam a potom dexamed určite vysadím lebo dlhodobo ho nechcem užívať, veľa šťastia, asi by som ho nasadila hneď lebo všetko dlho trvá....

freyahope
12. máj 2015

@niveagirl Ja som brala Dexamed 9 týždňov, žiadne dramatické vedľajšie účinky som si na sebe nevšimla. Vždy iba po injekcii, do večera taká svalová slabosť a veľmi zle som v tú noc spala a na druhý deň ma bolela hlava. Ale bolo to raz do týždňa, takže sa to dalo vydržať. A potom som prišla na to, že sa v teň deň musím poriadne unaviť, cvičiť, hýbať sa až do polnoci a potom som už so spánkom ani bolesťou hlavy nemala problém.

suzanecka1
12. máj 2015

@freyahope 9 týždňov a ďalej nemusíš?

freyahope
12. máj 2015

@suzanecka1 po kontrolnom odbere mi ich vymenila za Medrol

niveagirl
12. máj 2015

@suzanecka1 Ďakujem Ti krásne za odpoveď. Ja mám tie Nk bunky 23,5. Tak aspoň Ti pomohli. Tie vyrážky snimi aj počítam, lebo ja ich mám od všetkých hormónov. Ale veľmi mi pomohli olejčeky od Saloos, konkrétne argánový. Vyskúšaj, sú prírodné 🙂 V Brne sa už veľa párom podarilo aj samotné IUI dokonca aj po veľa neúspešných IVF -kách. Držím palce!

niveagirl
12. máj 2015

@freyahope No práve bolesti hlavy sa bojím, aby ma to na dovolenke nechytilo, ale tak snáď vydržím.. Flector ma zachráni...aspoň dúfam. A pribrať si nepribrala? Lebo konečne som sa dala do poriadku od posledného ivf a na leto chcem byť fit. počas tehu by mi nevadili kilá, na tie by som bola hrdá, len ja som nízunká, tak preto..

suzanecka1
12. máj 2015

@niveagirl ja som nepribrala zatiaľ ale kortikoidy zavodňujú tak je fajn nasadiť nejaké odvodňovacie čaje žihľavu alebo tak, ja som to zistila aj tak že doteraz som šparglu síce mala rada ale nebažila som po nej, no teraz počas užívania kortikoidov som mala až záchvaty po špargli na posedenie pol kila a tak no a špargla veľmi odvodňuje, možno si to telo samo pýtalo

freyahope
12. máj 2015

@niveagirl nepribrala som, aj keď by som veľmi rada 🙂 Stále mám 48 kg, váha sa mi vôbec nemenila.

niveagirl
12. máj 2015

@suzanecka1 Si ma potešila 🙂 Tak teda nič strašné.

niveagirl
12. máj 2015

@freyahope No ja som mávala 36 kíl do 26 rokov. Ale odkedy chodíme na IUI a IVf, som pribrala na 41, ale túto váhu si držím už tretí rok. Tak ale ja som aj nízka 150 cm 😅

freyahope
12. máj 2015

@niveagirl ja si tiež nepripadám vysoká, mám len o 10 cm viac 🙂

suzanecka1
12. máj 2015

@niveagirl
@freyahope no fajn kilečká ja mám 65kg ale zase 176cm 😉

niveagirl
12. máj 2015

@suzanecka1 Jaj tak ale ty si potom hotová modelka 🙂

niveagirl
12. máj 2015

@freyahope Inak vieš čo je fajn? Že keď zabudnem zavrieť na kuchynskej skrinke dvere, tak sa mi nemôže stať, že si buchnem hlavu 😀 Vždy to schytá priateľ 😀

suzanecka1
12. máj 2015

@niveagirl no to určite 🙂 už skoro 6 rokov mam 5kg navyše mi zostalo po pôrode ale neriešim...a prijmem ďalších 5 ak by sa mi podarilo ešte raz otehotnieť 😉

niveagirl
12. máj 2015

@suzanecka1 Tých 5 kíl je nič. To ti aj spevniť stačí. A čo ty vieš?? Možno sa druhým pôrodom stratia aj tých 5 kíl. Podarí sa neboj nič 🙂

zuzka56
12. máj 2015

Ahojte, dnes som bola v imunovitale na odberoch, za 4 -5 týždňoch budú výsledky, som zvedavá čo mi zistia.

matusik6
12. máj 2015

Aj na konzultácií si bola?a koľko si platila?

ada274
12. máj 2015

@rosa20 ahoj, tak cytokiny mam velmi mierne zvysene nad normu. V kazdom pripade sa tesim lebo, ked porovnam s vysledkami z pred osem mesiacov, tak doslo k znacnemu poklesu cytokinov tak ako predpokladala dr. Malickova z Prahy. Hovorila, ze ked nabehnem na dietu (som celiatik), mali by sa upravit aj cytokiny. Dr. Bergendiova mi nasadila 10 tyzdnov Subcuviu a 7 dni pred transferom intralipidy, tiez po transfere a v pripade pozitivneho testu sa pokracuje s intralipidmi do 15. tyzdna. Takze som spokojna, plan vytyceny a cc a v polovici augusta KET ak vsetko dobre pojde. Ja som platila za turo 2. konzultaciu ohl. vysledkov 30 eur. Za 1. konzultaciu a odber krvy (cytokiny) som platila 100 eur.

eileeen
12. máj 2015

@ada274 môžem sa opýtať- Ty si bola u Dr. Maličkovej v Prahe a potom v Nitre? Ja idem do Prahy v júni a tiež sa chystám ísť až na prípadnu kontrolu výsledkov do Nitry ak bude treba /najprv chcem skúsiť Prahu, je to moja posledná nádej, že sa zistí príčina opak. potratov/.
To Ti prišiel od Dr. Maličkovej výsledok aj s nejakým odporúčaním a potom si sa objednala do Nitry alebo ako? Ďakujem vopred za odpoveď 😉

jaja9891
12. máj 2015

@katka17044 ahoj,citam,ze tvoris protilatky proti spermiam,ja mam zistene to iste a nasadili mi 5 mg Prednisonu,myslis,ze to staci?mam cca 5 tyzdnov do ivf,do odberu.. ake mas skusenosti a podarilo sa?

ada274
12. máj 2015

@eileeen objednala som sa do Prahy k Malickovej, zobrala mi krv a vysledky poslala mailom. Potvrdila mi celiakiu a odporucila dietu a po pol roku kontrolu bud u nej alebo na Slovensku. Vybrala som si Imunovital v Bratislave, tu mi nastavuje dr. Bergendiova aj liecbu.
Drzim palce nech ti zistia kde je problem, predsa len maju s reprodukcnou imunologiou mnohorocne skusenosti.